До питання про те, чи є Ісус Христос Богом

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем D.M., 30 лип 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

філософія - то добре, звичайно.

але якщо питання стосується тлумачення Святого Письма, то відповідь вартує справжнього СЄ. Головне - проповідувати, а що і як - то вже друге питання.

2. ovod

ovod Well-Known Member

Значить ті слова Ісуса для мене не доводять те що він - Бог, такі слова, як на мене, міг сказати і не Бог.
    На мою думку, канони церкви не мають заважати мислити, як логіка - вірити в те що вона не може пояснити.
    п.с. яка ж тоді дискусія, якщо всі зі всім згідні.

• Подобається Подобається x 1
  3. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Євреї в першоому стоілтті очікували Месію а не прихід свого Бога. Євреї які стали послідовниками Ісуса навряд чи ставили його на один рівень з Богом - це суперечилоб усьому їхньому релігійному досвіду і викликало б купу суперечок.
    Натомість ототожнювати Ісуса з Богом стали християни з язичників для їх світогляду - боговтілення було звичнем явищем- почитайте хоча б міфи греків.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Для вас - так, але жодним чином для єврея-книжника чи фарисея, які досконало знали Божий Закон.
    От почитайте:

58 Ісус їм відказав: Поправді, поправді кажу вам: Перш, ніж був Авраам, Я є.
    59 І схопили каміння вони, щоб кинути на Нього. Та сховався Ісус, і з храму пішов.

Чому вони схопили каміння?
    Ніби проста відповідь: перш, ніж був Авраам, Я є.
    чого вони розізлилися?

---------- Додано в 21:18 ---------- Попередній допис був написаний в 21:16 ----------

Ну... судячи з того, як вони прийняли Месію, вони жорстоко помилялися.

• Подобається Подобається x 2
  5. ovod

ovod Well-Known Member

тому що думали, що Ісус каже неправду. А Ви на їхньому місці що би подумали?
    Наприклад, якби хтось тепер таке сказав?

згідний, ці слова є важливими.
    Може навіть переконливими. Для когось. А я ще трохи посумніваюся.

Хто більший Бог-отець чи Бог-син?
    Передбачаючи відповідь, додаткове запитання: вони що діляться порівну?
    Це різні прояви Бога?
    Ну тоді ми також один з таких малесеньких, але проявів Бога.
    Бог проявляє себе, свою волю через нас. Але для чого, кому він щось доказує?
    Ким би був Бог без нас, людей? Це як герой без тих кого потрібно спасати.

6. Мішаня

Мішаня Well-Known Member

Ви гілку антихристиянську розпочали.Може тому,що не читали Новий Завіт,може не знали,може хтось вам платить за це. Прочитайте Послання Святого Апостола Якова,Апостол Фома каже- Господь мій і Бог мій.можна продовжувати цитувати з Святого Писання.Не брешіть людям,не затягуйте їх в єретичну пропасть

---------- Додано в 01:42 ---------- Попередній допис був написаний в 01:40 ----------

Горе от ума.Де ви знайшли це?

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бог Отець і Бог Син - одне. Так сказано в Святому Письмі, а тому вони нічого не ділять. І Бог без людей був би, як і був раніше - до людей. Бог є самодостаній, і не потребує конче у чомусь, в тому числі у людях, але при тому створив людину.

• Подобається Подобається x 5
  8. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Сказано, що вони перебувають у єдності як батько і син чи мати і донька.
    А також сказано що Син підпорядкований Отцю.
    Це різні особи.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Абдурахмане, знаєте чому мені подобається пояснення традиційної церкви з питання: хто є Ісус?

Так от. На питання : Хто є Ісус, відповідь повинна задовільняти будь-яку фразу з Біблії. Тобто відповідь має бути такою, що яку фразу з Біблії ми б не привели про Ісуса, вона не повинна конфліктувати з нашою відповіддю.
    Тому відповідь, що Ісус є БогоЧоловіком є найточніше пояснення. Зверніть увагу, Ісус називає Себе Божим Сином, також Він називає себе Чоловічим Сином. Інколи Ісус веде себе, як Бог, а інколи, як Чоловік.

От, скажімо вашу фразу (твердження) можна легко піддати сумніву, що до сина і батька. Наприклад? Прошу дуже. Згадайте як Ісуса просить хтось з учнів, щоб Він показав Отця. І що відповідає Ісус? А Він дивується, мовлячи: ти вже стільки ходиш зі Мною і кажеш покажи Отця, хіба ти не знаєш, що Я і Отець то одне? Як розуміти ту фразу? Адже мова йде не просто про якесь ідейне обєднання, учень хотів побачити на власні очі Отця. В іншому місці Ісус говорить буквально наступну фразу: "хто Мене бачив, той Отця бачив". Задумайтеся. Для більшого розуміння тих слів з Євангелії, пропоную уявити ситуацію. Приходить чоловік до вас додому і каже: мені тре бачити вашого батька і уявіть лице того чоловіка, якщо б ви йому відповіли: якщо ви мене бачите, то ви й мого батька бачите, бо я і батько - одне. :) Страшно подумати, нє?

Дякую за увагу, продовжимо дискусію в суботу. До суботи мене тут не буде.

• Подобається Подобається x 4
  10. ovod

ovod Well-Known Member

в голові мимо пролітало

для тебе Бог - це особа? Для мене ні.
    Те саме, Бог - особа? Як Ісус міг показати Бога, якщо Бог всюди?
    Думаю тут розуміння даних слів складніше.

11. ABDURAKHMAN

так, особа, але збагнути його сутність людині не під силу.
    Все, що нас оточує являється творіння великого Конструктора.
    Він все створив, і всі його творива нагадують нам про Творця, але вони Ним не є.

12. Levko

Levko Well-Known Member

Я от дивуюся- як можна говорити, що Ісус Христос не є Богом, якщо Він Сам каже про Себе що Він є Богом!!!???о_О

Доречі, саме за те, що Ісус видавав Себе за Бога Його і розіп"яли:

Юдеї Йому відказали: Не за добрий учинок
    хочемо Тебе вкаменувати
    , а за
    богозневагу, бо Ти, бувши людиною, за
    Бога Себе видаєш...
    Iван.10:33

Це був унікальний випадок, коли людину розіп"яли не за її діла, а за те ким вона була...

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Звідки то слово "Конструктор"?
    Сатаністи так називають диявола.

---------- Додано в 18:28 ---------- Попередній допис був написаний в 18:27 ----------

При чому тут "всюди", якщо Ісус каже про Себе?

---------- Додано в 18:29 ---------- Попередній допис був написаний в 18:28 ----------

Ви "відкрили" Америку.:)

14. ABDURAKHMAN

Брехня!!!
    Ісус Христос жодного, підкреслюю, жодного разу не говорив, що він є Бог, але син Бога.
    Фарисеї багато чого говорили, і чого робили і як правило майже завжди воно не відповідало дійсності.

---------- Додано в 20:31 ---------- Попередній допис був написаний в 20:25 ----------

у вас такі великі знання про сатаністів, що аж страшно робиться...
    Бр...р

---------- Додано в 20:36 ---------- Попередній допис був написаний в 20:31 ----------

Ні, Гамерику 'відкрив' Колумб.

15. nadir

nadir Member

Левку, а ви не перекручуйте. Ви уважно прочитайте, що саме говорить Ісус: » 33*Юдеї відповіли: «Ми збираємось тебе каменувати не за добре діло, а за те, що ти зневажаєш Бога: за те, що ти людина, а видаєш себе за бога». 34*Ісус же їх запитав: «Хіба у*вашому Законі не написано: «Я сказав: «Ви*— боги»? 35*Якщо Бог назвав «богами» тих, проти кого було його слово,— а Писання скасувати не можна, 36*то невже мені*— тому, кого Батько освятив і*послав у*світ,— ви говорите: «Ти зневажаєш Бога»*— лише через те, що я назвав себе Божим Сином? 37*Якщо я не виконую діл свого Батька, то не вірте мені. (Івана розділ 10).

Ісус НІКОЛИ не називав себе Богом, і не ототожнював себе з Богом. Зверніть увагу:Филипян 2:5, 6*"Майте такий самий склад розуму, як і*в Христа Ісуса: він, хоча й був у*Божій подобі, навіть не допускав думки про зазіхання, тобто про те, щоб бути рівним Богові."

16. Levko

Levko Well-Known Member

Він видавав Себе за Сина Божого, а отже за Бога. Чи не так?:)
    Звичайно, що Він не видавав Себе за Бога Отця, а тільки за Бога Сина... Але ми з Вами уже про це говорили раніше...

Фарисеї були добре навчені Закону. А Закон говорив, що є тільки один Бог Єгова, котрому можна поклонятися і Котрий може прощати гріхи...
    І ось саме в цю країну, де панує віра тільки Єдиному Всевишньому Богу, приходить Людина, Котра посміла Себе назвати Сином Всевишнього, "мала наглість" прощати гріхи людям...
    Первосвященник і не питав в Ісуса, чи Він є Богом Отцем, але він запитав, чи Він є Сином Всевишнього! Почувши ствердну відповідь Ісуса на своє запитання, первосвященник роздер свою одежу як знак протесту і незгоди, тому що добре розумів і усвідомлював, що Який Отець такий і Син, Якщо Отець є Богом, то і Син є також Богом...!!

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

А зворотнє говорив?

18. Levko

Levko Well-Known Member

Я уже говорив, що Ісус не називав Себе Богом Отцем, але тільки Його Сином...

Доречі, дякую за цитату з Филип"ян 2:6, але хотів би продовжити її дальше, тому що це місце з Писання дуже чітко показує, божественність природи Ісуси Христа:

Фил.2:6,7
    Він, бувши в Божій подобі, не вважав за
    захват бути Богові рівним,
    але Він умалив Самого Себе, прийнявши
    вигляд раба, ставши подібним до людини;
    і подобою ставши, як людина,

Написано, що Ісус був в Божій подобі, а потім що Він умалив Самого себе, ставши як людина.
    Отже, якщо став як людина, то значить спочатку був як Бог. Чи не так?:)

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо говорити про творіння Бога, то творіння є творіння, а народжений Богом - то є народжений. То є різниця. Хоча ми не знаємо і не можемо знати, що означає "народжений Богом"... прирівнювати народження до людського народження просто смішно.

20. nadir

nadir Member

Бути у Божій подобі зовсім не означає бути Богом.
    Дійно, Ісус будучи ангелом на небі, "він відмовився від усього, прийняв вигляд раба і став таким, як інші люди. 8 Більше того, коли він був у подобі людини, він упокорився і залишався слухняним аж до смерті — смерті на стовпі мук. 9 Саме тому Бог підніс його на вище становище і великодушно дав йому ім’я, вище від будь-якого іншого імені. 10 Він зробив це для того, щоб перед Ісусовим ім’ям схилилось кожне коліно тих, хто на небі, хто на землі і хто під землею, 11 та щоб кожен язик відкрито визнав: Ісус Христос — то Господь на славу Бога, Батька." (Филипян 2:7-11. Переклад Нового Світу)

Останнє редагування: 5 кві 2010
а де твій аватар? :)