До питання про те, чи є Ісус Христос Богом

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем D.M., 30 лип 2007.

1. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Бог є Один в одній особі. Його ймення Ягве, Яхве, Єгова.
    Син який був створений Богом з самого початку, коли ще нічого не було, але був лише Бог Єгова. Єгова існував вічно. Його Син, абсолютно інша особа, був створений Богом. Вони є окремими особистостями (не в одній особі) вони є різними особами.
    Ісус ніколи не називав себе Богом, і завжди визнавав владу Бога над собою.

---------- Додано в 10:59 ---------- Попередній допис був написаний в 10:51 ----------

Таж ніхто з тим не сперичається, що судного дня прийде Той кого послав Бог Єгова, щоб здійснилася Його задуми щодо долі грішної Землі.
    Тим хто здійснить волю Бога Єгови буде той хто постраждав за нас померши, на стовпі мук. Він Христос Син Бога, але не Бог.

2. Levko

Levko Well-Known Member

Я так не думаю, і Біблія так не пише.
    Якщо би це було одне і теж, то в оригінальних текстах Біблії було би вжито одне і те саме слово, що і в Бутті, де пише, що Бог створив людину, і те саме слово було б в Колосянах, де написано, що Христос був "роджений перше від усього творива..."

Що народжується називається роджене, відповідно, те що твориться є творивом.

А якщо це питання розглядати з людського боку, то я наприклад, не можу сворити свою дитину, я її можу тільки народити. І вона буде подібною до мене на 100% по своїй природі.
    Так і Бог, народив Свого Сина, котрий є 100% подібним до Нього по своїй природі, в тому числі і є вічним, як і Його Батько!!!

• Подобається Подобається x 2
  3. ABDURAKHMAN

якщо породив, то мало би означати те що Його до нараодження не існувало. Чи не так?

4. Levko

Levko Well-Known Member

Оже, Отець все таки породив Сина, а не створив.
    Думаю, це не будете заперечувати...?

А на рахунок того, що Сина до свого народження не існувало, то я би так не сказав.
    Пам"ятаєте, як Бог сказав, ще задовго до народження Якова і Ісава, що більший служитиме меншому. Отже, вони ще не народилися були, а Бог уже про них говорив. Отже вони існували, як каже Біблія "в батькових стегнах", просто ще не прийшов час до їх народження...

Або другий приклад.
    Бут.18:14 На означений час Я вернуся до тебе за рік цього самого часу, Сарра ж тоді матиме сина.
    Чи можна сказати, що Ісака не існувало до того як він ще не народився? Біблія каже, що він існував, ще до свого народження.

Або ще приклад.
    Про Івана Хрестителя.
    Пам"ятаєте як Господь не те, що сказав Захарію, що в нього народиться син, а навіть сказав як його буде звати, і ким він стане... Почитайте в Луки 1роздл.

Та й зрештою, я вірю, що мене Бог бачив, і що я існував ще задовго до свого фізичного народження. Звідки я знаю? Зі слів слів Господа до Авраама, коли Він говорив йому про його незліченне потомство як пісок на землі, і як зорі на небі...

Отже, з цих усіх прикладів можна зробити висновок, що не народитися, ще не означає не існувати.
    Так само як і не можна сказати, що Сина не існувало, поки Він не народився від Батька?

п.с.
    Сорі, може трохи складно, але для мене цікаво досліджувати це...

• Подобається Подобається x 1
  5. консультант

консультант Дуже важлива персона

А як стосовно таких цитат:" Ти бувши людиною, за Бога Себе видаєш"- Івана 10.33.
    "Він, бувши у Божій подобі, не вважав за захват бути Богові рівним"- ап. Павла до фил. 2.6.
    Я Вас розумію.:)
    Що собою являє Єгова?
    Навіщо Єгова створив Сина?

6. ABDURAKHMAN

1. Боже провидіння.
    2. Боже втручання, оскільки Авраам і Сарра не могли мати дітей, бо були вже старі.
    3. Захарій, був повідомлений ангелом про те ким буде його син і дав йому ім'я. Бог має можливісь в деякій мірі передбачати майбутні події, і може впливати на хід історії, для здійснення своєї волі.
    4. У вас залишилася генетична пам'ять про минулі життя? Людина приходить у цей світ, будучи практично не свідомою своїх дії. З часом людина навчається, набуває досвід старіє і вмерає, вертаючись до того з чого вона виникла - до пороху земного.
    5. Це знову ж таки Боже передбачення грядущих подій.
    6. Керуючись вашими словами я дійшов до такого логічного, на мій погляд висновку:
    Все (анголи і люди) разом із Богом існувало вічно, і лише через деякий величезний проміжок часу були народжені (створені).

---------- Додано в 10:18 ---------- Попередній допис був написаний в 10:09 ----------

1. Ісус себе по праву називав Сином Божим, це розцінювалося як богозневага, прирівнювання людини до Бога.
    2. Творець Першопочаток, Абсолют, Бог.
    3. З тоїж причини чому Він створив ангелів і людей: щоб вони всі насолоджувалися життям і за це складали подяку Богу.

7. Levko

Levko Well-Known Member

о_ОНіяк не можу Вас зрозуміти:
    Спочатку Ви говорили, що
    Пізніше твердили, що Христос
    тепер уже кажете, що Ісус є Богом:
    Мені здається, що Ви уже самі заплуталися в тому ким є Ісус Христос...

8. ABDURAKHMAN

Ісус Христос - Син Бога, роджений найперше за всіх, стоявший перед лице Господа і доносивши Його волю ангелам, Він є Слово. Ніхто окрім Слова Бога не бачив. Ісус є нашим Господом. Але Господь Христу - Бог Єгова.

9. Levko

Levko Well-Known Member

тобто є Богом?

Отже, Христос є Богом, а не архангелом...???

10. ABDURAKHMAN

Христос це:
    Слово
    Син Бога
    Архангел Михаїл.
    Христос перше творіння Бога.
    Я називаючи Христа Господем не мав на увазі Господа Бога який існував вічно. А того хто був посланий Богом і має божественну природу.
    Для нас дійсно Господем, тим через кого можливе спасіння являється Христос. Але Христос це не Бог Єгова, Він є Йому підпорядкованим.
    Це друга особа після Бога.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну після такого твердження залишається лиш одне - втікнути з ЛФ.

12. ABDURAKHMAN

І все ж таки, як би не дивно це звучало, але розвінчувати чужі теорії є набагато легше і цікавіше, ніж відстоювати свої власні.

13. Оленa

Оленa Well-Known Member

Юда 1:9. І сам Архангол Михаїл, коли сперечався з дияволом і говорив про Мойсеєве тіло, не наважився винести суду зневажливого, а сказав: Хай Господь докорить тобі!

Очевидний висновок: Архангел Михаїл і Господь (Христос) - різні особи. .
    Ів.1:3. Усе через Нього (Слово) повстало, і ніщо, що повстало, не повстало без Нього.

Слово дало початок усьому, що має початок. Отже Слово початку немає, а є роджене Отцем як і написано в Біблії.

• Подобається Подобається x 2
  14. Зануда

Зануда така зануда

Ага, і просто до СЄ. Пора починати нове життя. ;)

15. ABDURAKHMAN

1) Логічний висновок, якби Ісус і Ягве був однією і тею ж особою. А так...
    2) Те, що Слово було на початку не доводить того, що Він був вічно, а не був створений (породженим) Богом, який існував вічно.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тоді чому Ісус про себе говорить, як Бог: Я Той, Хто є?

17. plastic

plastic Well-Known Member

А як же анголи?
    В Євангелії сказано:
    10 Стережіться, щоб ви не погордували ані одним із малих цих; кажу бо Я вам, що їхні Анголи повсякчасно бачать у небі обличчя Мого Отця, що на небі.(Матв 18/10)

18. ovod

ovod Well-Known Member

просто це найбільш правильніша чи точніша відповідь на запитання: хто ти?

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

:haha::haha::haha:

Браво!

Любите анекдоти... ну-ну....

І, якщо читати далі, книжники за ці слова озлобилися на Ісуса, мов будучи людиною Бога з себе робиш. Чому? Бо євреї - книжники, фарисеї добре знали, що таку відповідь може дати ТІЛЬКИ БОГ. Читайте Старий Завіт, там то є. Бог про себе каже: Я Той, Хто є(Сущий). Так про себе ніхто не каже у всьому Святому Письмі, крім Бога.

20. ovod

ovod Well-Known Member

всього лише трохи філософії,
    попробуйте дати відповідь на запитання: хто я?
    Я - людина. Людей багато.
    Я - Петро,наприклад. Ім'я це не є Я.
    Я - особистість. Непонятно.
    Я - це сукупність душі, тіла, емоцій, свідомості і тд. Неповна відповідь і можливо неправильна.
    Я - це я або я - це той, хто я є або
    я - це той, ким я не є. Більш правильніше.
    кому як не йому знати правильну відповідь на запитання.

а де твій аватар? :)