До питання про те, чи є Ісус Христос Богом

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем D.M., 30 лип 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чому ж тоді Ісус про себе каже: Я Той, Хто є? Адже так про себе у Старому Завіті говорив лише Бог.

• Подобається Подобається x 1
  2. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Ісус себе жодно разу не називав Богом, але Сином Бога. Апостоли називали Ісуса Господем і Спасителем, але не Господом Богом.
    Ісус неодноразово молився. До кого?
    Ісус воскресив із мертвих хто?
    Чому Ісус говорив "Той хто послав мене". Чому Син є перворідним?
    Бога ніхто не бачив в лице, оскільки не підсилу людині бачити Його і жити. Це теж саме захотіти походити по розпеченій зірці.
    Ісус казав Сину Людському була дана влада на землі прощати гріхи. Ким була дана?

---------- Додано в 07:47 ---------- Попередній допис був написаний в 07:31 ----------

Бог Єгова говорив до свого Сина, без участі якого нічого не було створено.
    Якби Бог і Син були однією і тою ж особою, то це мало би звчати так:
    І сотворю Я людину за образом і подобою моєю.
    Але так в Біблії не йдеться.
    Не йдеться також про трійцю і іпостасі. Бог говорив, що він Один, а не три в одному.

3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

26 За вісім же день знов удома були Його учні, а з ними й Хома. І, як замкнені двері були, прийшов Ісус, і став посередині та й проказав: Мир вам!
    27 Потім каже Хомі: Простягни свого пальця сюди, та на руки Мої подивись. Простягни й свою руку, і вклади до боку Мого. І не будь ти невіруючий, але віруючий!
    28 А Хома відповів і сказав Йому: Господь мій і Бог мій!
    29 Промовляє до нього Ісус: Тому ввірував ти, що побачив Мене? Блаженні, що не бачили й увірували!
    Єв Івана, 20

4. ABDURAKHMAN

Христос є нашим Господом і Спасителем, але не Богом Єговою. Він є Сином Бога.

---------- Додано в 08:17 ---------- Попередній допис був написаний в 08:14 ----------

Цитату з Нового Завіту, можете навести, якщо це вам не буде великою трудністю.

5. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Я не знаю, ким він є згідно брехуна Рассела. Я просто навів цитату з Євангелія. Вислів апостола Хоми.

---------- Додано в 09:04 ---------- Попередній допис був написаний в 08:54 ----------

58 Ісус їм відказав: Поправді, поправді кажу вам: Перш, ніж був Авраам, Я є.
    Івана 8

6. ABDURAKHMAN

Це є лиш підтвердженням того, що Ісус існував ще задовго до Авраама. Тобто Він існував до свого земного пришестя.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Педро випередив:

Ось, тому то фарисеїв обурило, кажучи, що ти будучи людиною, Бога себе робиш.
    А слів з Письма не викинеш....

• Подобається Подобається x 1
  8. ABDURAKHMAN

Ще раз повторюю: То не є доказом того що Ісус це Бог.
    Показується лише те що Ісус існував ще до свого земного народження, задовго до народження Авраама.
    (Ісус говорив про себе відносно прабатька Авраама).

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви просто не надаєте ваги виразу "Я - Той, Хто є!".
    Таке говорив про Себе тільки Бог(старий завіт). Фарисеї та книжники добре знали, що та фраза означає, тому вони й сказали Ісусові, що Він з себе Бога робить. Ісус, що знав Писання, теж знав що говорить.

• Подобається Подобається x 2
  10. ABDURAKHMAN

Син є нижчий від Отця:
    Хочу ж я, щоб ви знали, що всякому чоловікові голова - Христос, а жінці голова - чоловік, голова ж Христові Бог.

1 Коринтян 11:3
    Якби ви любили Мене, то б ви тішилися, що Я йду до Отця, - бо більший за Мене Отець.
    Івана 14:28
    Це суперечить тому що всі іпостасі рівні.
    Ісус був створений Богом, а отже він не вічний:
    Колосян 1:15-16
    Син підкоряється Батьку:
    Матвія 26:39
    Ісус не є Богом навіть по тій причині, що:
    Марка 13:32
    Матвія 20:20-23
    1 Коринтян 15:27-28
    Матвія 12:31,32

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Можете довести ту фразу?

12. ABDURAKHMAN

Колосян 1:15
    Він є образ невидимого Бога, роджений перш усього творива.

Псалом 89:28
    Я вчиню його теж перворідним над земних царів.
    Римлян 8:29
    Бо кого Він передбачив, тих і призначив, щоб Він був перворідний поміж багатьма братами.
    Об'явлення 3:14
    І до Ангола Церкви в Лаодикії напиши:
    "Оце каже Амінь, Свідок вірний і правдивий, початок Божого творива..."
    Ісаї 44:6
    Так говорить Господь, Цар Ізраїлів та Викупитель його, Господь Саваот:
    Я перший, і Я останній і Бога немає, окрім Мене!
    Об'явлення 1:8
    Я Альфа й Омега, говорить Господь, Бог, Той, Хто є, і Хто має прийти, Вседержитель!

13. zita

zita Member

Ісус Христос не є напівбогом, Він на 100% Бог і на 100% людина.

14. консультант

консультант Дуже важлива персона

Ви правильно підмітили - Бог, Той, Хто є, і Хто має прийти, Вседержитель!
    То хто по-Вашому має прийти?
    Ісус - Бог! так само, як і Богом є Бог-Отець і Бог - Дух Святий. Про кого з Них ми б не говорили, ми говоримо про Бога, тому Що вони є Одним і нероздільним. Якщо хтось намагатиметься пояснити суть Святої Трійці, то краще не починати, це не підвласно людському розуму.

• Подобається Подобається x 2
  15. ABDURAKHMAN

Альфа і Омега, Початок і Кінець то є Бог Єгова.
    Прийти можна самому, або ж послати гінця від свого ймення.

---------- Додано в 10:25 ---------- Попередній допис був написаний в 10:21 ----------

100%+100%=200%??
    Людська тілесна природа є нижчою за духовну ангельську. То виходить напівлюдина, напівангол є нижчим за 100% ангола.

16. консультант

Прошу процитувати де в Новому Завіті говориться про прихід Єгови і заперечується прихід Ісуса Христа?

17. ABDURAKHMAN

Чудова відповідь!!!
    Такої я вже давно не чув...

18. Levko

Levko Well-Known Member

п.Абдурахмане, "створити" і "народити", по-вашому, то одне і те саме?

19. ABDURAKHMAN

Має бути прихід Христа, друге його пришестя в цей грішний світ. Але Він приходив у цей світ, і ще прийде, за словом Єгови, Бога Неба і Землі.
    Якщо хтось каже: "Піду і викопаю колодязь!"
    То це він може зробити сам, або ж найняти для того робітників, але то суті справи не змінює. Колодязь викопаний...

Так, по-моєму то є одне й теж саме.

20. консультант

Таких здивованих я також вже давно не чув. Невже Ви спроможні все пояснити?
    Господь прийде оточений незліченними сонмами ангелів, у всій славі Своїй: “І побачать Сина Людського, прийдешнього на хмарах небесних із силою й славою великою, зі святими Ангелами” (Мр. 8:38).
    Тоді “Він сяде на престолі слави Своєї” (Мт. 25:31). Із цих слів Спасителя видно, що Його друге пришестя буде зовсім іншим, чим перше, коли Він добровільно упокорив Себе, прийшовши в образі простої людини, злидарював і терпів усякі приниження.Він прийде, щоб праведно судити всесвіт (Діян. 17:31) і віддати кожному по справах його (Мт. 16:27).
    Цим відрізняється власне кажучи ціль другого пришестя Його в світ від мети першого пришестя, коли Він приходив не судити світ, але врятувати світ, приходив покласти душу Свою для порятунку багатьох.
    Щоб застерегти нас від морального розкладання й спонукати горіти духом, Спаситель милостиво попереджає нас: “Будьте готові, тому що в котру годину не очікуєте, прийде Син Людський.

То що, Абдурахмане, тут говориться про Єгову, чи про Ісуса Христа?

Останнє редагування: 22 лют 2010
а де твій аватар? :)