До питання про те, чи є Ісус Христос Богом

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем D.M., 30 лип 2007.

1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Абдурахман, а ви не боїтеся, що колись, в цьому житті прийдеться дати відповідь за таку єресь? І не треба перекладати на Бруклін чи ще якесь сатанинське кубло. Вони також дістануть по заслугах.
    А вам Бог дав розум і своє Слово, то ж можете досліджувати його без суфлерів. А там все дуже ясно і зрозуміло.

• Подобається Подобається x 1
  2. Оленa

Оленa Well-Known Member

"...а Слово в Бога було, і Бог було Слово" і було Воно "в лоні Отця" (Ів.1:18).

А тепер подумайте над тим, ЩО ви понаписували.

3. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Ну навіть якби було так, як ви говорите, то всерівно не можна посилатися лише на одне місце в Біблії, треба шукати відповідні вірші в інших книгах Святого письма на підтвердження чи спростування чогось:
    Ісус не є Богом, тому що він перший кого створив Бог.
    Колосян 1:15
    Він є образ невидимого Бога, роджений перш усього творива.
    Псалом 89:28
    Я вчиню його теж перворідним над земних царів.
    Римлян 8:29
    Бо кого Він передбачив, тих і призначив, щоб Він був перворідний поміж багатьма братами.
    Об'явлення 3:14
    І до Ангола Церкви в Лаодикії напиши:
    "Оце каже Амінь, Свідок вірний і правдивий, початок Божого творива..."
    Ісаї 44:6
    Так говорить Господь, Цар Ізраїлів та Викупитель його, Господь Саваот:
    Я перший, і Я останній і Бога немає, окрім Мене!
    Об'явлення 1:8
    Я Альфа й Омега, говорить Господь, Бог, Той, Хто є, і Хто має прийти, Вседержитель!

4. Оленa

Оленa Well-Known Member

В доповнення до нашого з вами допису доречно навести слова Афанасія Олександрійського: "Якщо Син не був, поки не народився, то в Бозі не завжди була істина. Відкидати вічне існування Сина означало б віднімати досконалість і повноту сутності Отця".

5. ABDURAKHMAN

Син був створений Богом найперше за всіх решту. Відкидаючи вічне існування Сина - відкидається і хибна триєдина теорія сутності Бога [ІМХО].

6. Levko

Levko Well-Known Member

І знову небіблійне твердження!

Перш ніж заперечувати вічне існування Сина, я би радив уважніше пороздумувати над цитатою, котру навела п. Олена:
    Дуже мені вона сподобалася!!

7. ABDURAKHMAN

А мені дуже до вподоби такі цитати:
    Син Божий НЕ існував ВІЧНО, але Він був створений ВІЧНИМ Богом, найперше зі всього. Отец і Син то є дві різні особи, А НЕ ОДНА І ТА Ж.

8. Levko

Levko Well-Known Member

Підтримую!
    Я і не говорив ніколи, що Отець і Син це одне і те ж.
    Звичайно, що то є дві різні Особи...

До речі, є ще й третя і остання "різна" Особа, котра має Божу природу- ім"я якій Дух Святий...

9. ABDURAKHMAN

Якщо Дух Святий особа, то як вона вселилась у 500 учнів Христа під час свята П'ятидесятниці?
    Це протирічить словам із Писання:
    Вихід 33:20
    Івана 1:18
    1 Івана 4:12
    звідси випливає що Син не є Богом і Дух Святий також. Оскільки Бога в лице ніхто ніколи з людей не бачив. Тай Син не є Богом по тій же причині.
    Дух Святий то не є особа, але сила Божа якою він здійснює свої діла:
    Матвія 3:16
    Івана 20:22
    Дії 2:4
    Дії 2:17
    Дії 2:33
    Дії 7:55-56
    Об'явлення 7:10
    Псалом 104 : 30
    1 Коринтян 12:4-11
    1 Коринтян 2:12-13
    Ніде я в Біблії не зустрічав рядка в якому гласилося б що на престолі сидить Бог, по правиці Його - Син, а по лівиці Його - Дух Святий.

10. Levko

Levko Well-Known Member

Це хибне твердження!!!

Я, до речі, читаю Біблію в оригіналі і з особливою увагою досліджую подібні спірні місця.

Теорія про те, що Ісус Христос був створений Богом Отцем базується на одному вірші з Колосян 1:15:

"Він є образ невидимого Бога, роджений перш усього творива."

Християни, чомусь ніяковіють і губляться, коли їм свідки, чи ще хтось тикає під ніс цей вірш з Колосян. Я сам колись не розумів і губився від цього вірша: як може вічний Батько створити невічного сина...? Нонсес якийсьо_О! А тут ще й Біблія про це пише?

Але коли почав досліджувати це місце на мові оригіналу, то все стало на свої місця, слава Богу!
    Насправді все дуже просто!
    Справа в тому, що свідки не роблять різниці між словом "створити" і словом "народити". Вони твердять, що Христос був створений Отцем і показують на вірш з Біблії, де написано, що Христос був народжений Отцем.
    Тому в самому питанні уже міститься помилка, бо "створити" і "народити", це зовсім різних поняття, особливо в Біблії.

Не написано, що Бог Отець народив Адама, а написано, що Він його створив, а уже Адам почав народжувати собі подібних.
    Так само в Писанні ніде не написано, що Бог Отець створив Ісуса, а вживаєтьься тільки слово "народив", тобто з Нього вийшла Особа подібна на Нього у всьому.

• Подобається Подобається x 2
  11. Зануда

Зануда така зануда

Ви знаєте іврит, арамейську та грецьку? Вражає.

12. ABDURAKHMAN

1) Ісус - Син Бога, але не Бог.
    2) Так се стресло...
    Господь в то не втручається. То справа рук людей і Сатани Диявола.
    Для чого Богу знищувати своїх же істинних поклонників?
    В що я вірю? Вірю в Бога. В Бога Справедливого і Люблячого, а не у кровожерливого і підступного.
    3) Лише Біблія

13. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

1) Син Бога невіддільний від Отця, так само як ваша голова чи рука невіддільна від вашого тіла, хоча нібито є окремим органом.
    2) Якщо ви вірите у Бога, то вірте в Нього (наявного єдиного), а не в того, якого ви би хтіли бачити на Його місці. Питання "навіщо Йому знищувати", ставте безпосередньо адресату :) Я не знаю і спокійно живу з тим. Можливо, для того, щоб навчити нас смирення. Приклад: Йов, Авраам і т.д. Це все випробування.... можливо.
    3) То ви так вирішили? Цікаво, а ви Господу повідомили свій вердикт?

14. Saszko

Saszko Well-Known Member

Оу, то Ви не християнин?

Натякаєте на існування реінкарнації?:scratch_one-s_head:

Ні, я Його не обмежую. Просто нелогічно з Вашого боку стверджувати, що Бог робить все, що Сам хоче, паралельно стверджуючи, що Він справедливий, тобто має рису, яка Його обмежує. Адже якщо справедливий, то не може робити все, що хоче, лише те, що справедливо.

15. ABDURAKHMAN

1) Вони перебувають у такій же гармонії як син із батьком (донька із матір!ю)
    2) Та то є риторичне питання.
    Богу немає потреби знищувати своїх послідовників.
    3) Біблія - це слово Бога, а все що решта то є роздуми Сатани про Бога.

16. ABDURAKHMAN

Якщо вважати християнами лише тих хто думає, що Христос є Бог, то я не християнин.

17. plastic

plastic Well-Known Member

Іоанн писав про Ісуса як про Божественне Слово, Котре стало тілом:
    1 На початку було Слово, а Слово в Бога було, і Бог було Слово( Івана 1/1)
    14 І Слово сталося тілом, і перебувало між нами, повне благодаті та правди, і ми бачили славу Його, славу як Однородженого від Отця.(Івана 1/14)
    Хома признав його як Бога:28 А Хома відповів і сказав Йому: Господь мій і Бог мій!
    (Івана 20/28)
    Павло назвав Його(Сина): "що Він над усіма Бог, благословенний, навіки,"
    що їхні й отці, і від них же тілом Христос, що Він над усіма Бог, благословенний, навіки, амінь(Послання до Римлян 9/5), а впосланнях до Евреїв про Нього говориться:
    8 А про Сина: Престол Твій, о Боже, навік віку; берло Твого царювання берло праведности(Евр 1/8)
    9 Ти полюбив праведність, а беззаконня зненавидів; через це намастив Тебе, Боже, Твій Бог оливою радости більше, ніж друзів Твоїх.
    10 І: Ти, Господи, землю колись заклав, а небо то чин Твоїх рук.(Евреїв 1/10)
    На творінні людини Бог сказав:
    І сказав Бог: Створімо людину за образом Нашим, за подобою Нашою
    Якщо Бог -один(Отець), а Син не Бог, то чому сказано: "за Нашею".
    Людина в біблії-це чоловік+жінка. Разом, і поокремості вони людина.
    (27 И сотворил Бог человека по образу Своему, по образу Божию сотворил его; мужчину и женщину сотворил их. Буття 1/27)-я дала російський переклад, бо він краще передає думку ніж переклад Огієнка)
    Бог-має теж 3 особи. І всі 3-називаються Бог.
    Дивіться книгу пророка Малахії:
    1 Ось Я посилаю Свого Ангола, і він перед обличчям Моїм приготує дорогу. І нагло прибуде до храму Свого Господь, Якого шукаєте ви, і Ангол заповіту, Якого жадаєте. Ось іде Він, говорить Господь Саваот!(Малахії 3/1)

18. ABDURAKHMAN

Створив, народив, змайстрував, скосруював...
    Це є підтвердженням того що Син не існував вічно, з само початку його не було.

19. plastic

plastic Well-Known Member

Як служили ж вони Господеві та постили, прорік Святий Дух: Відділіть Варнаву та Савла для Мене на справу, до якої покликав Я їх!(дії 13/1)
    Бо зволилось Духові Святому і нам, тягару вже ніякого не накладати на вас, окрім цього необхідного:sad:діянь 15/28)
    14 Він прославить Мене, бо Він візьме з Мого та й вам сповістить(івана 16/14)
    Дух Святий має якості особистості:
    1. Он испытывает пренебрежение со стороны людей:
    І промовив Господь: Не буде Мій Дух перемагатися в людині навіки, бо блудить вона.(Буття 6/3)
    2.Он учит:12 Дух бо Святий вас навчить тієї години, що потрібно казати!(Луки 12/12)
    3. руководит делами церкви:-Дії апостолів 13/2
    4. керує та заступається
    26 Так само ж і Дух допомагає нам у наших немочах; бо ми не знаємо, про що маємо молитись, як належить, але Сам Дух заступається за нас невимовними зідханнями.(Римлян 8/26)
    5, надихає-21 Бо пророцтва ніколи не було з волі людської, а звіщали його святі Божі мужі, проваджені Духом Святим(2 Петра 1/21)
    6. освячує : із передбачення Бога Отця, посвяченням Духа, на покору й окроплення кров'ю Ісуса Христа: нехай примножиться вам благодать та мир!
    (1 Петра 1/2). Ці дії можуть бути присутні тільки -Особистості, а не безособистій силі і впливу, що виходить від Бога!

20. ABDURAKHMAN

Це дуже важка і обширна тема. А спати то хочеться...
    Утро вечера мудренее...

а де твій аватар? :)