До питання про те, чи є Ісус Христос Богом

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем D.M., 30 лип 2007.

1. Levko

Levko Well-Known Member

"Говорить до Нього Пилип: Господи, покажи нам Отця, і вистачить нам!
    Промовляє до нього Ісус: Стільки часу Я з вами, ти ж не знаєш, Пилипе, Мене?
    Хто бачив Мене, той бачив Отця, то як же ти кажеш: Покажи нам Отця?" Iван.14:8-9

• Подобається Подобається x 2
  2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Оскільки Ісус досконало відображав риси Особистості свого Отця - Єгови відповідь була цілком коректною.

Пан Мих очевидно не знає що в грецькій мові перед словом Теос бог мав би бути артикль але Івана 1,1 Слово було богом артикля перед бог немає тому доцільно його перекласти або прикметником або прикладкою

• Подобається Подобається x 1
  3. vov66

vov66 Well-Known Member

Ісус ніколи не був сином Бога Єгови..., просто "корисливі" люди (юдеї) "записали" його сином свого Бога Яхве або Єгови.

4. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Слово було богом
    Слово було божествене
    Логос був богом
    В цему конкретному випадку бог - це той хто є наділений божими рисами.

5. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

справді? а пророцтва Старого завіту і прямі вислови Ісуса ви ігноруєте?

---------- Додано в 12:31 ---------- Попередній допис був написаний в 12:30 ----------

Вам відома хоч одна сучасна розвинут культура з політеїстичними уявленнями?

6. ABDURAKHMAN

правильно зрозуміли. Але він головний ангол - архангол.

7. Levko

Levko Well-Known Member

Пан Абдурахман відповів, що ісус Христос по своїй природі є ангелом.
    Сергію, Ви також з цим погоджуєтеся?
    Якщо так, "то Кому бо коли з Анголів Він промовив: Ти Мій Син..." Євр.1

Якщо я людина, то мій син ніколи не народиться тваринкою, а людиною. Правда ж?
    Якщо Бог Отець є по своїй природі Богом, то і Його Син буде мати ту саму божественну природу, тобто також буде Богом.
    Чи не так?

8. vov66

vov66 Well-Known Member

Ісус про БОГА ЮДЕЇВ так ГОВОРИВ:
    "43. Ісус сказав їм: якби Бог був Отець ваш, то ви любили б Мене, бо від Бога Я вийшов і прийшов; бо Я не Сам від Себе прийшов, а Він послав Мене. Чому ви не розумієте мови Моєї? Тому, що не можете чути слова Мого.
    44. Ваш батько ДИЯВОЛ; і ви хочете виконувати хіть батька вашого. Він був душогубом споконвіку і не встояв в істині, бо немає в ньому істини; коли говорить він брехню, говорить своє, бо він брехун і батько брехні. А як Я істину говорю, то не вірите Мені."
    Новий завіт Євангеліє від Іоанна розділ 8
    Наші предки мали правильне поняття про правду і брехню. Тобто вірили на слово!!! І цим скористалися...

9. ABDURAKHMAN

Всі
    філософські вчення були досконально перекопійовані традиційною церквою і стали каноном:
    пекло
    душа

Також істинні хрЕстияни багато чого запозичили у язичницького Риму
    трійця
    ідолопоклонство
    богоматір
    святі

10. Levko

Levko Well-Known Member

Але ж написано, що Ісус є СИНОМ Бога Отця!!!
    Ні про архангела Гавриїла, чи Даниїла, чи ще там якогось архангела не сказано в Писанні, що Вони є Синами Бога Отця... Правда?

До того ж, мені здається, Ви не бачите різниці між Божою природою і ангельською природою. Як на мене, це дві зовсім різних за своїми якостями природи...

11. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Абдурахман, я вам даю читати КОНКРЕТНІ місця зі Священного Писання а ви забиваєте мені баки якимось філософіями. Мене вони в даному разі абсолютно не цікавлять, про що я вас попередив.
    Хочете перечити - перечте Священному Писанню а не мені. Я тут ніщо.

12. ABDURAKHMAN

Ісус це той кого найперше і безпосередньо Сам створив Бог. А решта все що було створене за участю Сина. Він є найперший з ангелів, перворідний Син.
    Він є права рука Бога Єгови.
    Архангел є один і Він - Михаїл.

13. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Це ваша особиста видумка? Чи товариші з Брукліну казали, що Бог особисто їм зателефонував і розповів про це? Бо в Писанні такого і близько не має.
    Чи може якийсь свідок видіння мав? Але ж ви казали, що видіння то галюцинації... Щось ви, свідки забрехалися. Але почитати біографію Рассела, то якє маткі такє і дзяткі:mocking:.

14. Levko

Levko Well-Known Member

По Вашому, усі ангели- це сини Божі..????о_О
    Бачу, точно не бачите різниці між природою божою і ангельською природою...:sad:

15. ABDURAKHMAN

ми всі сини божі...

---------- Додано в 15:47 ---------- Попередній допис був написаний в 15:42 ----------

Я то бачу, а от ви чомусь ставите творіння Бога на один щабель з Богом. Ісуса Христа створив Господь Бог, Він був перший ангел.

16. Levko

Levko Well-Known Member

Ви впевнені в тому???
    Фарисеї також казали, що вони сини Божі:
    "Вони ж відказали Йому: Не родилися ми від перелюбу, одного ми маєм Отця то Бога." Iван.8:41
    На що Господь їм відповів:
    "Ваш батько диявол, і пожадливості батька свого ви виконувати хочете." Iван.8:44

17. vov66

vov66 Well-Known Member

Про ангелів...
    Ангели - це сутності (душі) потойбічного світу, скажемо так - не щільно фізичного, тобто у них відсутні фізичні тіла. І ангели не обов'язково є добрими. Це можуть бути сутності вимерлих тварин, які не мають можливості "воплотитися" у фізичне тіло, бо їхній вид зник на планеті Земля. Тому вони змушені паразитувати, щоб вижити. Тобто забирати частину потенціалу і у людей. Як це відбувається - можна почитати тут.

18. ABDURAKHMAN

Фарисеї надміру гордилися, видавали себе за святих і непорочних і зневажали через це ввесь простий народ.
    Вони прикривалися Писанням але його не виконували.
    Влада і гроші їм затуманили розум, і вони насправді вже служили не Богу а Багатству.

19. Levko

Levko Well-Known Member

То Михаїлом, чи Ісусом, називається той один головний архангел??? :)

20. ABDURAKHMAN

Абсолютно вірно. Але Його ще й до того зовуть Словом.

а де твій аватар? :)