як мені видається Біблія, боже слово за 2000 років не зазнало жодних змін. І що вбивство тепер, що 300 років тому і що 2000 це всерівно залишалося вбивством і оправданням тим діям шукати тепер марно. В Біблії чітко говориться - Не вбий! Хто виллє кров людську 3 людини, то вилята буде його кров, бо Він учинив людину за обра3ом Божим./буття 9:6/ Жоден душогуб не має вічного життя що в нім 5еребувало б./1івана 3:15/ Не вбивай! /Вих.20:13/ а хто заб'є людину той буде забитий /Лев.24:21/ ..."Не вбивай, а хто вб"є підпадає він судові"/Матв. 5:21/ Правдивих християн переслідуватимуть і вбиватимуть, зґідно пророчого слова Христа: На муки тоді видаватимуть вас, і вбиватимуть вас, і вас будуть ненавидіти всі народи за Ймення Моє /Матв. 24:9/ І будуть вас видавати і батьки, і брати, і рідня, і друзі а декому з вас заподіють і смерть. /Луки 21!16/ Вас виженуть із синагог. Прийде навіть година, коли кожен, хто вам смерть заподіє, то думатиме, ніби службу приносить він Богові! /Івана 16:2/ ---------- Додано в 22:29 ---------- Попередній допис був написаний в 22:20 ---------- 1. І звісно ви то поклонінням не вважаєте? Так, повсякденний знак шани й поваги. 2. Слава Богу.
до чого тут історичні обставини? Євангеліє було відомими і в ньму немає нічого що дозволяє виправдити насилля. А скільки людей постражало тільки тому що мали і читали праці Коперніка, Галілея?
Де ви побачили виправдання? Ото дійсно. В часи Коперника і Галілея тисячі різографів по цілій планеті масово тиражували праці цих науковців для неграмотних селян, за що, відповідно, неграмотні селяни зазнавали страшнющих переслідувань з боку Церкви.
Запитайте свого колегу Сергія, що означає принцип історизму в науковому дослідженні? А поки Сергій буде намагатися вкотре "придумати велосипед", ось вам скрін із Вікіпедії: Уважно прочитайте виділений фрагмент і запам'ятайте раз і назавжди: НЕ МОЖНА ОЦІНЮВАТИ МИНУЛЕ З ПОЗИЦІЇ СЬОГОДЕННЯ!
Цілком згоден. Тільки етика викладена в Біблії не змінилась. І саме з позиції етики а не обставин часу я і оцінюю ті події.
А я десь говорив, що змінилась етика? Тепер щодо обставин часу: скажіть, ви зараз живете ПОВНІСТЮ згідно з біблійною етикою? Якщо так, тоді скажіть, скільки ЛІЦЕНЗІЙНИХ програм інстальовано на вашому комп'ютері? Якщо є хоча б одна НЕліцензійна, то не розказуйте казочок про те, що етика не змінилась, а обставини часу - то пусте.
Так, порушували, порушують і будуть порушувати. Всім на зло. Бо католики - то найгірші люди на землі. До речі, хіби ви не знали, що саме слово "католик" складається з двох слів "кат" і "лик", тобто католик - це "лик ката", "обличчя ката". Отак-то! І саме тому всі католики будуть назавжди знищені в Армагеддоні люблячим Богом. А як же біблійна етика? Хіба вона змінилася? Хіба красти, то не гріх?
1. Що правда - те не гріх. 2. Дійсно, який же він люблячий якщо вічно на пательні не жаритиме всіх окрім католиків? ---------- Додано в 12:15 ---------- Попередній допис був написаний в 12:06 ---------- Патенти? Інтелектуальна власність? Такої не існує. Це надбання всього людства. Доречі, я ж не викрадаю один єдиний екземпляр у власника, а роблю мізерну копію, для блага усього людства...
Сергій, а може лишимо все на суд Божий? Кожен буде відповідати за свої поступки. Одні за порушення етичних норм, інші за брехню чи шахрайство, за хамство. Та й спати з молоденькими дівчатками - це теж на мою думку гріх...
Всім доведеться. І не тільки за брехню. Так що лишімо бідних католиків... І ще одне... Візьміть Приповістки Соломонові. Скільки там разів нагадується, щоб не ручатися за іншу людину?
Очевидно пан Pedro не розуміє що вину визначає лише суд. оскільки таке звинувачення було відхилене як недоведене. Базікання пана Pedro залишапэться на його совісті. Хоча його впертість у повторенні звинувачень, які не він не може довести дозволяє мати певні сумніви щодо наявності у Pedro совісті та інших християнських якостей. ---------- Додано в 12:49 ---------- Попередній допис був написаний в 12:47 ---------- Я користуюсь робочим компютером і кількісить програмне забезпечення головна біль мого керівництва а не моя. ---------- Додано в 12:51 ---------- Попередній допис був написаний в 12:49 ---------- за іншиз люде я не ручаюсь але чужі лжесвідчення також не нанавожу як факт.
Сергій, а тепер прочитайте свої дописи і подивіться, скільки раз ви звинуватили католиків і представників інших конфесій. Причому звинувачення базовані тільки на брехні вежі. Я ж ще раз повторюю, що КОЖНИЙ в свій час дасть відповідь за свої вчинки.