Не переконливо. Ми всі знаємо, що Ісус є роджений, але це не заперечує Його Божества, бо Його народження є у вічності, що рівносильно тому, що Ісус був завжди!
Я взагалі не розумію, що тією цитатою доводиться, чи спростовується... Ну привів чоловік цитату... ну... почитали... і що?
В першу чергу він звинуватив Єгову, Бытие 3:5*К тому же Бог знает, что в тот день, когда вы съедите с него, ваши глаза откроются и вы станете как Бог, знающими добро и зло... у тому що Єгова приховує від людей щось дуже важливе для них. Іншими словами - Єгова не має права керувати всесвітом, і тому повинен розділити з Сатаною владу. (Це найважливіше питання, яке проходить через усю Біблію) пізніше Йова, Иов 1: ...«Разве Ио́в боится Бога бескорыстно? 10*Не ты ли со всех сторон оградил его, его дом и всё, что у него есть? Ты благословил дело его рук, и его стада распространились по земле. 11*Но протяни, пожалуйста, руку и коснись всего, что у него есть,— не проклянёт ли он тебя в лицо?» Звинувативши його в тому, що Йов служить Єгові тільки з користі, і що Єгова купує прихильність людей. потім усіх людей, Иов 2:4–5: ...Сатана же ответил Иегове: «Кожа за кожу! За свою душу человек отдаст всё, что у него есть. 5*Но протяни, пожалуйста, руку и коснись его кости и плоти — не проклянёт ли он тебя в лицо... Таким чином кожен з нас став учасником найбільшого спірного питання. крім того, в часі кінця Сатана люто обвинувачує учнів Христа. Об’явлення 12:10—12: .*.*.Потім я почув гучний голос на небі: «Ось настало спасіння, сила та царство нашого Бога й влада Христа його, бо скинутий той, хто день і*ніч обвинувачує братів наших перед нашим Богом! 11*Вони перемогли його завдяки крові Агнця та завдяки звістці, яку проголошували, і*не полюбили своїх душ навіть перед лицем смерті. 12*Тому веселіться небеса й ті, хто на них перебуває! Горе землі та морю, бо до вас зійшов Диявол, який надзвичайно лютує, оскільки знає, що йому залишилось мало часу».
Зеніте, та не гарячкуйте... СЄ - не Боги. Я думаю, що багатьом цікавіше про Бога поговорити з розумними людьми, а не тими, хто вперто сіє нікому непотрібну єресь.
Може з точки зору людини це і є вічність, але зовсім не означає завжди. Крім того у відношенні до Єгови вживається титул "Цар вічності", чого ніколи немає у відношенні до Ісуса. Об’явлення 15:2—4: .*.*.І побачив я щось подібне до скляного моря, перемішаного з*вогнем, а також тих, хто здобув перемогу над диким звіром, його образом та числом його імені. Вони стояли біля скляного моря й тримали Божі арфи. 3*І співали вони пісню Мойсея, раба Божого, та пісню Агнця: «Великі й дивовижні діла твої, Єгово Боже, Всемогутній. Праведні та правдиві дороги твої, Царю вічності. 4*Єгово, хіба може хтось не боятися тебе і*не прославляти твого імені? Адже ти, ти єдиний, відданий! Усі народи прийдуть і*поклоняться перед тобою, бо для них стала явною праведність твоїх постанов».*.*. ---------- Додано в 00:41 ---------- Попередній допис був написаний в 00:32 ---------- Я дав відповідь на ваше запитання. Цікаво як ви поясните наступну цитату? Об’явлення 1:1 Об’явлення, передане Ісусом Христом, яке дав йому Бог, аби виявити його рабам, що́ незабаром має відбутися. Ісус послав свого ангела і*через нього показав у*символічних о́бразах це об’явлення його рабові Івану, Будете продовжувати стверджувати що Бог і Ісус одне і те ж?
Ну я ж не винуватий, що ви поверхнево слухаєте католиків.... Бог є Трійця. Ісус - Богочоловік. Тепер прочитайте своє запитання і подумайте, як мені на нього відповісти?
Спеціально для пані majolikи Вчора забув додати до цього http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=667733&postcount=478, а сьогодні згадав, що кожне своє слово бажано підкріплювати біблійними посиланнями. Отож ДВІ ВОЛІ у Христі: Людська воля: "Дали йому випити вина, змішаного з жовчю, але він, покуштувавши, НЕ ХОТІВ пити" (Мт.27:34) "Увійшовши ж в один дім, НЕ ХОТІВ, щоб довідався хто-небудь про те, але не міг скритися" (Мр.7:24) "Отче! ХОЧУ, щоб ті, яких ти мені передав, перебували там, де і я" (Ів.17:24) "І пройшовши трохи далі, упав обличчям додолу, молившися і промовляючи: "Отче мій, якщо можливо, нехай мине ця чаша мене. Однак НЕ ЯК Я БАЖАЮ, лише – як ти" (Мт.26:39) та ін. Божа воля: "Єрусалиме, Єрусалиме, що вбиваєш пророків і каменуєш посланих до тебе! Скільки разів ХОТІВ Я зібрати дітей твоїх, як квочка збирає курчат своїх під крила, – але ви не бажали!" (Мт.23:37) "Бо як Отець воскрешає померлих і оживлює, так і Син дає життя, кому ЗАХОЧЕ" (Ів.5:21) та ін. Чому у Христі було дві волі? Тому що Його ВТІЛЕННЯ (коли Бог прийняв на Себе людську природу) було ПОВНИМ і ДОСКОНАЛИМ. Аби спасти ВСЮ людину, Бог мусів прийняти на Себе ВСЮ людську природу.
Іс.9:6 Бо Дитя народилося нам, даний нам Син, і влада на раменах Його, і кликнуть ім'я Йому: Дивний Порадник, Бог сильний, Отець вічности, Князь миру. Одне з імен Сина є Дивний Порадник, Бог сильний, Отець вічности, Князь миру. Як бачите ви не до кінця дослідили Біблію, звідси помилкові висновки. Тому не дивуйтесь, що вас не хочуть слухати. Іс.8:10. Радьте раду і буде вона поруйнована, слово кажіть і не збудеться, бо з нами Бог! Імману'ель - Бог з нами - це ще одне ім’я Месії (Матв.1:23), яке вказує на те, ким є Син. І ось закінчення виконання пророцтва: Одкр.21:3. І почув я гучний голос із престолу, який кликав: Оце оселя Бога з людьми, і Він житиме з ними! Вони будуть народом Його, і Сам Бог буде з ними. Зеніте, не набридла вам неправда вартової башти?
Іван Козовик - це той історик, що писав про екзорцизм? Ок, чекатиму ---------- Додано в 09:28 ---------- Попередній допис був написаний в 09:17 ---------- я що, сперечаюсь про те, що Ісус наслідував Свого Батька, мав від Бога повноваження, і прагнув чинити Його волю? а у вас що, не дві волі? ви тільки людською волею, тобто інстинктами керуєтесь? ---------- Додано в 09:33 ---------- Попередній допис був написаний в 09:28 ---------- нижче - не побачила я ваше посилання почитаю, але можна мені (може і іншим цікаво буде) коротенько і зібрано посилання на Біблію, де розкривається Ісусова нелюдська природа ---------- Додано в 09:51 ---------- Попередній допис був написаний в 09:33 ---------- вже прочитала. Але мене цікавить саме те, хто з якого "тіста" зроблений
1) Де я таке стверджував? ІСУС - БОГ, у Нього не було ОКРЕМОЇ волі. У всіх осіб Пресвятої Трійці - ОДНА воля. Бо воля - атрибут природи, а не особи. А Пресвята Трійця - це ОДНА природа (а значить одна воля) і ТРИ особи. Коли Він чинив волю Отця, то це також була і Його воля, а не звичайне бажання наслідування, притаманне віруючій людині. 2) А це тут до чого? Коли я говорю про дві волі Христа, то йдеться про ОНТОЛОГІЮ, що походить від факту ВТІЛЕННЯ. А людина на практиці може мати і десять воль. Це не має ніякого зв'язку з Христом. Що ви розумієте під словами "Слово стало тілом" (Ів.1:14)? Що значить "стало тілом"? P.S. Визначіться також, що ви розумієте під поняттям "воля", бо ми говоримо про абсолютно різні речі
і не лише в питанні волі ---------- Додано в 10:33 ---------- Попередній допис був написаний в 10:33 ---------- народилося людиною ---------- Додано в 10:38 ---------- Попередній допис був написаний в 10:33 ---------- звичайно, якщо я, проста людина, люблю якусь іншу людину, або Бога, я можу виконувати його волю як свою власну, без примусу, не лише з покори, а з любові. То чому Ісус не міг виконувати Божу волю з власного бажання, і не бути при цьому Богом?
1) А до того ким було? Що сталося з тим Словом, яке було до того, як народитися людиною? 2) Ви або свідомо мене не чуєте, або й справді не розумієте, про що я говорю. Вочевидь, тут та сама проблема, що спостерігається при спілкуванні зі Свідками Єгови, а саме: нерозуміння ключових понять "природа" і "особа". Якщо ваша ласка, чи не могли б ви сказати, ЩО САМЕ ви розумієте, коли чуєте слова "природа" і "особа"?
Біблія каже - І Слово сталося тілом, і перебувало між нами, повне благодаті та правди, і ми бачили славу Його, славу як Однородженого від Отця. Було духом - стало Тілом. задам і вам те саме питання пи.си. я не волшебник, я только учусь
Якщо сьогодні моя Іспанія переможе, то обіцяю, що відразу ввечері після футболу відповім і вам, і панові Василеві http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=667938&postcount=515. Якщо ж вона ненароком програє і я буду не в настрої, то краще про такі речі написати завтра зранку
Миху Ви користуєтесь неправильними перекладами. Новий світ Миху Новий світ - то єдино-правильний переклад!!!
Видно тому і до 19ст. не було правди на землі і з'явились проповідники чудодійні і відкрили очі "сліпим" О, а чому вони в "новому світі" не пишуть новий розділ "Діяння проповідників"
Пункт перший: «Особа» (в теології – «іпостась») – це конкретне існування, відмінне від будь-якого іншого. «Природа» (в теології – «сутність» або «субстанція») – це набір властивостей, характерних для даного класу предметів. «Особа» – це властивості, специфічні саме для даного предмету, які виділяють його з кола речей, З НИМ ОДНОРІДНИХ. Тобто Особа – це конкретне існування в Природі. Природа може бути одна, а Осіб, які мають цю природу, може бути безліч. Простий приклад: людських осіб безліч, але у всіх одна природа – людська. Пункт другий: Чи може Особа усвідомлювати саму себе, тобто себе у своїй природі? Звичайно! Простий приклад: людська особа усвідомлює себе у своїй природі. Пункт третій: Усвідомлення або пізнання самого себе народжує в нашій природі наш власний образ. Приклад: коли думаємо про себе, коли усвідомлюємо себе, пізнаємо себе, то всередині нас ніби виникає наше друге «Я» – наш образ. Коли пані majolika усвідомлює себе, то при цьому усвідомленні виникає немов друга пані majolika. Тобто є дві пані majolikи: та, яка усвідомлює, і та, яку усвідомлюють. Пункт четвертий: Оскільки людина створена НА ОБРАЗ І ПОДОБУ БОЖУ, то, за аналогією, виходить наступне: Бог усвідомлює Себе. При цьому є Він, Який усвідомлює, і є Той, Якого Бог усвідомлює – Його Образ. Це усвідомлення або пізнання Себе Самого народжує в Його природі Його ж власний Образ. Цим Образом Бога є Його Син (2Кор.4:4). Пункт п’ятий: Слід внести деяку ясність у вищесказане, а для цього потрібно зробити «ліричний відступ», коротко згадавши основи класичної філософії. Отож, як ми пізнаємо світ? Через поняттєві константи (категорії). Які саме? «Субстанцію» («сутність», «природу») і «акциденцію». Акциденція – це випадкова, минуща, тимчасова, неСУБСТАНЦІЙНА властивість. Субстанція (сутність), навпаки, це те, що характеризує річ як таку. Акциденції можуть бути віддільними (це щось, що дана річ може мати, а може й не мати) – простий приклад: фраза «Сократ сидить» вказує на субстанцію (Сократ) і на акциденцію (його сидіння); І можуть бути невіддільними (це те, що не характеризує річ як таку, хоча й не віддільне від неї) – простий приклад: зовнішня потворність Сократа. Це невіддільна акциденція, тому що красивим Сократ бути не може, але вона не описує його сутності. Пункт шостий: Для чого я пишу про «субстанцію» і «акциденцію»? Для того, аби ми могли зрозуміти, що в БОЗІ НЕМА І БУТИ НЕ МОЖЕ НІЯКИХ АКЦИДЕНЦІЙ. Чому не може бути? Поясню на простому прикладі: наша особа, наша, так би мовити, «сутність» («субстанція») залишається тією ж самою впродовж усього нашого життя, хоча наша «акциденція» (обличчя, зріст і т.д.) змінюється. Бог – це Дух (Ів.4:24), Бог не має в Собі нічого матеріального, а, відповідно, Він – незмінний (Мал.3:6). Тобто в Бозі нема акциденцій, а існує тільки «субстанція», тобто «природа». Пункт сьомий: Скажіть будь ласка: Той, Якого Бог усвідомлює, є Богом чи ні? Зауважте при цьому: у Бога нема мозку і він не мислить звивинами, тому Його думка про Себе не є абстракцією, як у нас. Наша абстракція – це та сама акциденція, участь у створенні якої бере матеріальний мозок. Але в Бозі нема акциденцій, про що я вже говорив вище. Його усвідомлення Себе відвічно народжує в Божій природі другу Особу, яка називається Сином! Не було такого часу, щоби Бог Себе Самого не усвідомлював, тому Син Божий (друга Особа Пресвятої Трійці) існує так само вічно, як і Отець. Я не знаю, чи варто продовжувати? Все це - елементи догматичного богослов'я та філософії св. Томи Аквінського. Це - наука Церкви про Пресвяту Трійцю. Комусь потрібно знати більше на цю тему? Якщо так, то я завтра продовжу, адже тут ще не сказано про Особу Святого Духа. P.S. Ви запитаєте: «Чи зобов’язаний християнин знати всі ці «богословські тонкощі»?». Ні, не зобов’язаний, він може просто ВІРИТИ в те, що говорить Церква, посилаючись на Святе Письмо. І ЦЬОГО ЦІЛКОМ ДОСТАТНЬО. Але Бог нам дав також розум для того, щоб ним користуватися і у справах віри. І якщо якийсь невіруючий нас запитає про Пресвяту Трійцю з позиції розуму, то ми, слідуючи настановам апостола Петра (1Пт.3:15) – повинні йому це пояснити саме з позиції розуму, бо позиція віри для такої людини – не аргумент.
Ви зустрічали в Біблії подібну термінологію? Чому Бог звертався до звичайних людей звичайною мовою і цього було достатньо для одкровення? ---------- Додано в 09:06 ---------- Попередній допис був написаний в 09:01 ---------- Якщо вашадогматика була істиною то для її доведення ілком вистачало Біблії і ліричні відступи у філософію були б зайвими. Чому євреї які були вибраним народом вірили що Єгова один єдиний Бог? ---------- Додано в 09:07 ---------- Попередній допис був написаний в 09:06 ---------- У їхніх поглядах навіть натяку на те що Бог не одна особа не було. НЕвже Бог їх обманював чи не докінця розкрив себе? ---------- Додано в 09:09 ---------- Попередній допис був написаний в 09:07 ---------- Ті хто щось розуміли правильно зазнгавали переслідувань саме з боку церкви.
Що це, притензії до Бога? Чи ви вважаєте, Що Бог відкрив вже себе повністю? ---------- Додано в 10:28 ---------- Попередній допис був написаний в 10:27 ---------- Та? Я б не сказав, що Одкровення - то проста мова...