До питання про те, чи є Ісус Христос Богом

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем D.M., 30 лип 2007.

1. Nadan

Nadan Well-Known Member

Не переконливо. Ми всі знаємо, що Ісус є роджений, але це не заперечує Його Божества, бо Його народження є у вічності, що рівносильно тому, що Ісус був завжди!

• Подобається Подобається x 3
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я взагалі не розумію, що тією цитатою доводиться, чи спростовується...

Ну привів чоловік цитату... ну... почитали... і що?

• Подобається Подобається x 2
  3. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

В першу чергу він звинуватив Єгову,
    Бытие 3:5*К тому же Бог знает, что в тот день, когда вы съедите с него, ваши глаза откроются и вы станете как Бог, знающими добро и зло... у тому що Єгова приховує від людей щось дуже важливе для них. Іншими словами - Єгова не має права керувати всесвітом, і тому повинен розділити з Сатаною владу. (Це найважливіше питання, яке проходить через усю Біблію)

пізніше Йова,
    Иов 1: ...«Разве Ио́в боится Бога бескорыстно? 10*Не ты ли со всех сторон оградил его, его дом и всё, что у него есть? Ты благословил дело его рук, и его стада распространились по земле. 11*Но протяни, пожалуйста, руку и коснись всего, что у него есть,— не проклянёт ли он тебя в лицо?»

Звинувативши його в тому, що Йов служить Єгові тільки з користі, і що Єгова купує прихильність людей.

потім усіх людей,
    Иов 2:4–5: ...Сатана же ответил Иегове: «Кожа за кожу! За свою душу человек отдаст всё, что у него есть. 5*Но протяни, пожалуйста, руку и коснись его кости и плоти — не проклянёт ли он тебя в лицо...
    Таким чином кожен з нас став учасником найбільшого спірного питання.

крім того, в часі кінця Сатана люто обвинувачує учнів Христа.
    Об’явлення 12:10—12: .*.*.Потім я почув гучний голос на небі: «Ось настало спасіння, сила та царство нашого Бога й влада Христа його, бо скинутий той, хто день і*ніч обвинувачує братів наших перед нашим Богом! 11*Вони перемогли його завдяки крові Агнця та завдяки звістці, яку проголошували, і*не полюбили своїх душ навіть перед лицем смерті. 12*Тому веселіться небеса й ті, хто на них перебуває! Горе землі та морю, бо до вас зійшов Диявол, який надзвичайно лютує, оскільки знає, що йому залишилось мало часу».

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Зеніте, та не гарячкуйте... СЄ - не Боги. Я думаю, що багатьом цікавіше про Бога поговорити з розумними людьми, а не тими, хто вперто сіє нікому непотрібну єресь.

• Подобається Подобається x 4
  5. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Може з точки зору людини це і є вічність, але зовсім не означає завжди. Крім того у відношенні до Єгови вживається титул "Цар вічності", чого ніколи немає у відношенні до Ісуса.
    Об’явлення 15:2—4: .*.*.І побачив я щось подібне до скляного моря, перемішаного з*вогнем, а також тих, хто здобув перемогу над диким звіром, його образом та числом його імені. Вони стояли біля скляного моря й тримали Божі арфи. 3*І співали вони пісню Мойсея, раба Божого, та пісню Агнця: «Великі й дивовижні діла твої, Єгово Боже, Всемогутній. Праведні та правдиві дороги твої, Царю вічності. 4*Єгово, хіба може хтось не боятися тебе і*не прославляти твого імені? Адже ти, ти єдиний, відданий! Усі народи прийдуть і*поклоняться перед тобою, бо для них стала явною праведність твоїх постанов».*.*.

---------- Додано в 00:41 ---------- Попередній допис був написаний в 00:32 ----------

Я дав відповідь на ваше запитання.

Цікаво як ви поясните наступну цитату?
    Об’явлення 1:1 Об’явлення, передане Ісусом Христом, яке дав йому Бог, аби виявити його рабам, що́ незабаром має відбутися. Ісус послав свого ангела і*через нього показав у*символічних о́бразах це об’явлення його рабові Івану,
    Будете продовжувати стверджувати що Бог і Ісус одне і те ж?

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну я ж не винуватий, що ви поверхнево слухаєте католиків....

Бог є Трійця. Ісус - Богочоловік.

Тепер прочитайте своє запитання і подумайте, як мені на нього відповісти?

• Подобається Подобається x 5
  7. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

Спеціально для пані majolikи
    Вчора забув додати до цього http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=667733&postcount=478, а сьогодні згадав, що кожне своє слово бажано підкріплювати біблійними посиланнями. Отож ДВІ ВОЛІ у Христі:

Людська воля:
    "Дали йому випити вина, змішаного з жовчю, але він, покуштувавши, НЕ ХОТІВ пити" (Мт.27:34)

"Увійшовши ж в один дім, НЕ ХОТІВ, щоб довідався хто-небудь про те, але не міг скритися" (Мр.7:24)

"Отче! ХОЧУ, щоб ті, яких ти мені передав, перебували там, де і я" (Ів.17:24)

"І пройшовши трохи далі, упав обличчям додолу, молившися і промовляючи: "Отче мій, якщо можливо, нехай мине ця чаша мене. Однак НЕ ЯК Я БАЖАЮ, лише – як ти" (Мт.26:39) та ін.

Божа воля:
    "Єрусалиме, Єрусалиме, що вбиваєш пророків і каменуєш посланих до тебе! Скільки разів ХОТІВ Я зібрати дітей твоїх, як квочка збирає курчат своїх під крила, – але ви не бажали!" (Мт.23:37)

"Бо як Отець воскрешає померлих і оживлює, так і Син дає життя, кому ЗАХОЧЕ" (Ів.5:21) та ін.

Чому у Христі було дві волі? Тому що Його ВТІЛЕННЯ (коли Бог прийняв на Себе людську природу) було ПОВНИМ і ДОСКОНАЛИМ. Аби спасти ВСЮ людину, Бог мусів прийняти на Себе ВСЮ людську природу.

• Подобається Подобається x 4
  8. Оленa

Оленa Well-Known Member

Іс.9:6 Бо Дитя народилося нам, даний нам Син, і влада на раменах Його, і кликнуть ім'я Йому: Дивний Порадник, Бог сильний, Отець вічности, Князь миру.

Одне з імен Сина є Дивний Порадник, Бог сильний, Отець вічности, Князь миру.

Як бачите ви не до кінця дослідили Біблію, звідси помилкові висновки. Тому не дивуйтесь, що вас не хочуть слухати.
    Іс.8:10. Радьте раду і буде вона поруйнована, слово кажіть і не збудеться, бо з нами Бог!

Імману'ель - Бог з нами - це ще одне ім’я Месії (Матв.1:23), яке вказує на те, ким є Син.
    І ось закінчення виконання пророцтва:
    Одкр.21:3. І почув я гучний голос із престолу, який кликав: Оце оселя Бога з людьми, і Він житиме з ними! Вони будуть народом Його, і Сам Бог буде з ними.

Зеніте, не набридла вам неправда вартової башти?

• Подобається Подобається x 6
  9. majolika

majolika Well-Known Member

Іван Козовик - це той історик, що писав про екзорцизм? Ок, чекатиму

---------- Додано в 09:28 ---------- Попередній допис був написаний в 09:17 ----------

я що, сперечаюсь про те, що Ісус наслідував Свого Батька, мав від Бога повноваження, і прагнув чинити Його волю?
    а у вас що, не дві волі? ви тільки людською волею, тобто інстинктами керуєтесь?

---------- Додано в 09:33 ---------- Попередній допис був написаний в 09:28 ----------

нижче - не побачила :scratch_one-s_head:
    я ваше посилання почитаю, але можна мені (може і іншим цікаво буде) коротенько і зібрано посилання на Біблію, де розкривається Ісусова нелюдська природа :)

---------- Додано в 09:51 ---------- Попередній допис був написаний в 09:33 ----------

вже прочитала. Але мене цікавить саме те, хто з якого "тіста" зроблений

• Подобається Подобається x 1
  10. Aquinas

1) Де я таке стверджував? ІСУС - БОГ, у Нього не було ОКРЕМОЇ волі. У всіх осіб Пресвятої Трійці - ОДНА воля. Бо воля - атрибут природи, а не особи. А Пресвята Трійця - це ОДНА природа (а значить одна воля) і ТРИ особи. Коли Він чинив волю Отця, то це також була і Його воля, а не звичайне бажання наслідування, притаманне віруючій людині.

2) А це тут до чого? Коли я говорю про дві волі Христа, то йдеться про ОНТОЛОГІЮ, що походить від факту ВТІЛЕННЯ. А людина на практиці може мати і десять воль. Це не має ніякого зв'язку з Христом.
    Що ви розумієте під словами "Слово стало тілом" (Ів.1:14)? Що значить "стало тілом"?

P.S. Визначіться також, що ви розумієте під поняттям "воля", бо ми говоримо про абсолютно різні речі

11. majolika

і не лише в питанні волі :)))

---------- Додано в 10:33 ---------- Попередній допис був написаний в 10:33 ----------

народилося людиною

---------- Додано в 10:38 ---------- Попередній допис був написаний в 10:33 ----------

звичайно, якщо я, проста людина, люблю якусь іншу людину, або Бога, я можу виконувати його волю як свою власну, без примусу, не лише з покори, а з любові. То чому Ісус не міг виконувати Божу волю з власного бажання, і не бути при цьому Богом?

12. Aquinas

1) А до того ким було? Що сталося з тим Словом, яке було до того, як народитися людиною?

2) Ви або свідомо мене не чуєте, або й справді не розумієте, про що я говорю. Вочевидь, тут та сама проблема, що спостерігається при спілкуванні зі Свідками Єгови, а саме: нерозуміння ключових понять "природа" і "особа". Якщо ваша ласка, чи не могли б ви сказати, ЩО САМЕ ви розумієте, коли чуєте слова "природа" і "особа"?

13. majolika

Біблія каже - І Слово сталося тілом, і перебувало між нами, повне благодаті та правди, і ми бачили славу Його, славу як Однородженого від Отця.
    Було духом - стало Тілом.

задам і вам те саме питання

пи.си. я не волшебник, я только учусь :)

14. Aquinas

Якщо сьогодні моя Іспанія переможе, то обіцяю, що відразу ввечері після футболу відповім і вам, і панові Василеві http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=667938&postcount=515.
    Якщо ж вона ненароком програє і я буду не в настрої, то краще про такі речі написати завтра зранку :)

15. nixto

nixto Well-Known Member

Миху Ви користуєтесь неправильними перекладами. Новий світ Миху Новий світ - то єдино-правильний переклад!!!

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

виходить людство 2000 років неправильно читало Біблію, нє?

17. nixto

nixto Well-Known Member

Видно тому і до 19ст. не було правди на землі і з'явились проповідники чудодійні і відкрили очі "сліпим"
    О, а чому вони в "новому світі" не пишуть новий розділ "Діяння проповідників"

18. Aquinas

Пункт перший:
    «Особа» (в теології – «іпостась») – це конкретне існування, відмінне від будь-якого іншого.
    «Природа» (в теології – «сутність» або «субстанція») – це набір властивостей, характерних для даного класу предметів.
    «Особа» – це властивості, специфічні саме для даного предмету, які виділяють його з кола речей, З НИМ ОДНОРІДНИХ. Тобто Особа – це конкретне існування в Природі.
    Природа може бути одна, а Осіб, які мають цю природу, може бути безліч. Простий приклад: людських осіб безліч, але у всіх одна природа – людська.

Пункт другий:
    Чи може Особа усвідомлювати саму себе, тобто себе у своїй природі? Звичайно! Простий приклад: людська особа усвідомлює себе у своїй природі.

Пункт третій:
    Усвідомлення або пізнання самого себе народжує в нашій природі наш власний образ. Приклад: коли думаємо про себе, коли усвідомлюємо себе, пізнаємо себе, то всередині нас ніби виникає наше друге «Я» – наш образ.
    Коли пані majolika усвідомлює себе, то при цьому усвідомленні виникає немов друга пані majolika. Тобто є дві пані majolikи: та, яка усвідомлює, і та, яку усвідомлюють.

Пункт четвертий:
    Оскільки людина створена НА ОБРАЗ І ПОДОБУ БОЖУ, то, за аналогією, виходить наступне: Бог усвідомлює Себе. При цьому є Він, Який усвідомлює, і є Той, Якого Бог усвідомлює – Його Образ. Це усвідомлення або пізнання Себе Самого народжує в Його природі Його ж власний Образ. Цим Образом Бога є Його Син (2Кор.4:4).

Пункт п’ятий:
    Слід внести деяку ясність у вищесказане, а для цього потрібно зробити «ліричний відступ», коротко згадавши основи класичної філософії.
    Отож, як ми пізнаємо світ? Через поняттєві константи (категорії). Які саме? «Субстанцію» («сутність», «природу») і «акциденцію».
    Акциденція – це випадкова, минуща, тимчасова, неСУБСТАНЦІЙНА властивість.
    Субстанція (сутність), навпаки, це те, що характеризує річ як таку.
    Акциденції можуть бути віддільними (це щось, що дана річ може мати, а може й не мати) – простий приклад: фраза «Сократ сидить» вказує на субстанцію (Сократ) і на акциденцію (його сидіння);
    І можуть бути невіддільними (це те, що не характеризує річ як таку, хоча й не віддільне від неї) – простий приклад: зовнішня потворність Сократа. Це невіддільна акциденція, тому що красивим Сократ бути не може, але вона не описує його сутності.

Пункт шостий:
    Для чого я пишу про «субстанцію» і «акциденцію»? Для того, аби ми могли зрозуміти, що в БОЗІ НЕМА І БУТИ НЕ МОЖЕ НІЯКИХ АКЦИДЕНЦІЙ.
    Чому не може бути? Поясню на простому прикладі: наша особа, наша, так би мовити, «сутність» («субстанція») залишається тією ж самою впродовж усього нашого життя, хоча наша «акциденція» (обличчя, зріст і т.д.) змінюється.
    Бог – це Дух (Ів.4:24), Бог не має в Собі нічого матеріального, а, відповідно, Він – незмінний (Мал.3:6). Тобто в Бозі нема акциденцій, а існує тільки «субстанція», тобто «природа».

Пункт сьомий:
    Скажіть будь ласка: Той, Якого Бог усвідомлює, є Богом чи ні? Зауважте при цьому: у Бога нема мозку і він не мислить звивинами, тому Його думка про Себе не є абстракцією, як у нас. Наша абстракція – це та сама акциденція, участь у створенні якої бере матеріальний мозок. Але в Бозі нема акциденцій, про що я вже говорив вище. Його усвідомлення Себе відвічно народжує в Божій природі другу Особу, яка називається Сином! Не було такого часу, щоби Бог Себе Самого не усвідомлював, тому Син Божий (друга Особа Пресвятої Трійці) існує так само вічно, як і Отець.

Я не знаю, чи варто продовжувати? Все це - елементи догматичного богослов'я та філософії св. Томи Аквінського. Це - наука Церкви про Пресвяту Трійцю. Комусь потрібно знати більше на цю тему? Якщо так, то я завтра продовжу, адже тут ще не сказано про Особу Святого Духа.

P.S. Ви запитаєте: «Чи зобов’язаний християнин знати всі ці «богословські тонкощі»?».
    Ні, не зобов’язаний, він може просто ВІРИТИ в те, що говорить Церква, посилаючись на Святе Письмо. І ЦЬОГО ЦІЛКОМ ДОСТАТНЬО. Але Бог нам дав також розум для того, щоб ним користуватися і у справах віри. І якщо якийсь невіруючий нас запитає про Пресвяту Трійцю з позиції розуму, то ми, слідуючи настановам апостола Петра (1Пт.3:15) – повинні йому це пояснити саме з позиції розуму, бо позиція віри для такої людини – не аргумент.

• Подобається Подобається x 5
  19. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Ви зустрічали в Біблії подібну термінологію? Чому Бог звертався до звичайних людей звичайною мовою і цього було достатньо для одкровення?

---------- Додано в 09:06 ---------- Попередній допис був написаний в 09:01 ----------

Якщо вашадогматика була істиною то для її доведення ілком вистачало Біблії і ліричні відступи у філософію були б зайвими.
    Чому євреї які були вибраним народом вірили що Єгова один єдиний Бог?

---------- Додано в 09:07 ---------- Попередній допис був написаний в 09:06 ----------

У їхніх поглядах навіть натяку на те що Бог не одна особа не було. НЕвже Бог їх обманював чи не докінця розкрив себе?

---------- Додано в 09:09 ---------- Попередній допис був написаний в 09:07 ----------

Ті хто щось розуміли правильно зазнгавали переслідувань саме з боку церкви.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Що це, притензії до Бога? Чи ви вважаєте, Що Бог відкрив вже себе повністю?

---------- Додано в 10:28 ---------- Попередній допис був написаний в 10:27 ----------

Та?
    Я б не сказав, що Одкровення - то проста мова...

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)