До питання про те, чи є Ісус Христос Богом

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем D.M., 30 лип 2007.

1. majolika

majolika Well-Known Member

я про Фому, а мені про Єрьому :wacko:

я так поставила питання:

навіщо тоді в Біблії неодноразово наголошується на тому, що Ісус був "вірний", навіть спокушуваний, навіть перед обличчям смерті? Навіщо Богові потрібна вірність від Самого Себе?

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хороша відповідь людей, що не хочуть спілкуватися з СЄ.

---------- Додано в 23:57 ---------- Попередній допис був написаний в 23:52 ----------

можете привести цитату?

3. Nadan

Nadan Well-Known Member

А вам не спадало на думку, що сам Бог в особі Ісуса, є вірний свєму слову, своїй справедливості, обітниці, та любові?

• Подобається Подобається x 3
  4. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Нічим. Ні природою, ні повноваженнями.
    Бог вічний і не має початку; Ісус створений Богом, тобто має початок.
    Псалом 90:1–2: 90 О Иегова, ты для нас — жилище Из поколения в поколение. 2 Прежде чем родились горы И ты, словно в родовых муках, произвёл на свет землю и мир, От века и до века ты Бог.

Колосян 1: 13 Він визволив нас з-під влади темряви й переніс у царство свого улюбленого Сина, 14 завдяки якому ми були викуплені й визволені, тобто отримали прощення гріхів. 15 Він — образ невидимого Бога, народжений першим з усього створіння. 16 Через нього було створене все інше на небі і на землі, видиме і невидиме: чи то престоли, чи панування, чи уряди, чи влади. Усе інше створене через нього й для нього. 17 Він був перед усім іншим, і все інше почало існувати за його посередництвом. 18 Він — голова тіла, тобто збору. Він початок, первісток — той, хто перший воскрес з мертвих, аби стати першим у всьому. 19 Адже Богу було до вподоби, щоб саме в ньому перебувала вся повнота 20 і щоб через нього знову примирити із собою все інше як на землі, так і на небі, тобто укласти мир на підставі крові, яку він пролив на стовпі мук.

5. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

Прошу когось запитати пані majolikу, оскільки зі мною - Богоненависником - вона не бажає спілкуватися, чи міг Ісус бути невірним своєму Отцеві? Якщо вона скаже, що не міг, то запитайте, чи мав Він взагалі свободу вибору? Якщо вона скаже, що не мав, то передайте їй, що Отець дуже не любить Свого Сина, бо не дав Йому свободи.
    Або інший варіант: якщо пані majolika скаже, що Ісус не міг бути невірним Отцеві, то просто запитайте ЧОМУ не міг?

6. majolika

Ваша думка мені зрозуміла.
    А я думаю, що дуже важливо, що Ісус був вірним і слухняним Богові. Біблія проводить паралель між Ісус і Адамом, протипоставляє їх. Адам згрішив тим, що не послухався Бога, був невірним (Рим. 5:19 "Бо як через непослух одного чоловіка багато-хто стали грішними, так і через послух Одного багато-хто стануть праведними).
    Але якщо не хтось інший мав той послух, а Бог Сам перед Собою, то що це міняє? який зміст Самого Себе послухом виправдувати?

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Шось я ніде не читав, що Ісус створений Богом. Цікаво, то позиція СЄ, чи ваша особиста?

• Подобається Подобається x 2
  8. majolika

цікаво. чому у Них не одна природа?

9. nixto

nixto Well-Known Member

Якщо не секрет, чий то такий "гарний" переклад? А то я маю три (книжки) Біблії, одну на польській мові і такого змісту не побачив у жодній.:nea:

Одну і туж фразу говорити багатьом католикам несвойственно, це свідки їх завчовують(фрази маю на увазі):))).

та щостого січня всі католики стають такими поганими :haha:

• Подобається Подобається x 4
  10. majolika

міг, як Адам міг, як диявол і ангели його могли

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Так, тому то ми говоримо, що Ісус був БогоЧоловіком. Він помер, як людина, народжена від жінки.

• Подобається Подобається x 1
  12. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Допис від ZENIT Переглянути допис
    Знаєте яка найпоширеніша реакція "щирих католиків" - "Що ви нам тут про Ісуса хочете говорити? Ми маємо свого Бога!

13. Aquinas

Ні, не міг. І Сам про це чітко заявив: "Зійшов Я з неба не для того, щоб волю власну чинити, а волю Того, Хто мене послав" (Ів.6:38).
    Чому Ісус говорить це так категорично? Чому Він постійно висловлюється так, начебто є геть чисто безвольним?

14. majolika

Ми часто забуваємо про третього, хто все це затіяв - і людей звів, і Ісуса спокушав. Якого звуть "противник" "обвинувач" "наклепник". Чому він "противник" і "наклепник" то мені зрозуміло. А чому "обвинувач"? Кого і в чому він обвинувачував?

---------- Додано в 21:21 ---------- Попередній допис був написаний в 21:20 ----------

я можу вбити свою маму? теоретично - можу. Але практично - категорично ні

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

можу я помилятися, але перше, що прийшло в голову - Йову.

16. majolika

Думаю, що Богу. Противник і наклепник - Богу, то і обвинувач - Богу. Що тих людей обвинувачувати, всі і так знають - грішні вони і слабкі.
    От мені і цікаво - в чому він міг Бога обвинувачувати?

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Читав такого автора - Івана Козовика... там про це немало написано.

Не хочу писати по памяті... ще раз почитаю ті місця - напишу.

18. Aquinas

Ну от бачите, до чого призводить САМОСТІЙНЕ вивчення Біблії? Кожен може мати свою думку, кожен може з піною на губах її доводити, але при цьому ніхто не буде знати, хто ж має рацію. То чи є відповідь на питання про волю Христа? Є! Ця відповідь була вже давним-давно сформульована Церквою на Вселенських Соборах, які скликалися проти єресі монофелітів.
    Я не буду зараз розлагольствувати про монофелітизм (в неті про цю єресь можна знайти інформацію), але коротко зупинюся на реакції Церкви.
    Отож перше: воля не є атрибутом особи, а виключно атрибутом природи. Саме тому у Пресвятій Трійці (одна природа, але три особи) НЕМА трьох воль, а є ОДНА ВОЛЯ: Отця, Сина і Святого Духа.

Друге: у Христі (одна особа - Божа, але дві природи) було ДВІ волі: Божа (тобто воля Пресвятої Трійці) і людська (воля людської природи Христа, яка походить з інстинктів).

Третє - підсумок: коли Христос переживав у Гетсиманії і з нього капав піт наче кров (Лк.22:44), то це був ІНСТИНКТИВНИЙ страх людської природи Христа перед смертю. Такий самий страх був і на хресті: "Боже мій, Боже мій! Чому єси покинув мене?" (Мр.15:34). Отож коли ми говоримо, як Ісус міг бути вірним чи спокушуваним, то потрібно розуміти, що тут йдеться саме про волю його людської природи, яка походить від інстинктів, а не про волю особи Христа, яка є ОДНІЄЮ волею всіх осіб Пресвятої Трійці.

• Подобається Подобається x 3
  19. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Про це говориться в цитатах приведених нижче. Взагалі в Біблії є дуже багато місць котрі підтверджують це.
    Якщо вас цікавлять подробиці дивіться Истина об Иисусе Христе

---------- Додано в 23:47 ---------- Попередній допис був написаний в 23:40 ----------

Колосянам 1:13. Чи вам не досить? Дати інші?

---------- Додано в 23:56 ---------- Попередній допис був написаний в 23:47 ----------

Навпаки, це свідчить про безмежну любов Сина до отця, рішучість довести доручену йому справу, і дуже сильну волю.

Івана 17:1—5: 17 Сказавши все це, Ісус підвів очі до неба й промовив: «Батьку, час настав; прослав свого сина, щоб і*син прославив тебе, 2*бо ти дав йому владу над кожним тілом, аби він дав вічне життя всім тим, кого ти йому дарував. 3*А щоб отримати вічне життя, потрібно пізнавати тебе, єдиного правдивого Бога, і*посланого тобою Ісуса Христа. 4*Я прославив тебе на землі, бо завершив працю, яку ти мені доручив. 5*Тож тепер, Батьку, прослав мене: дозволь мені бути біля тебе і*мати ту славу, яку я мав, коли ще був з*тобою*— до створення світу.*.*.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Там нема того, про що мова.

Є у Колосянам 1:15, але там нема такого слова створений, а роджений.

а де твій аватар? :)