До питання про те, чи є Ісус Христос Богом

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем D.M., 30 лип 2007.

1. Nadan

Nadan Well-Known Member

Той до кого серафими кликали Свя, Свят, Свят, був Ісус. Саме це стверджував апостол Іван: "41 Це сказав Ісая, коли славу його бачив і говорив про нього. 42 А, однак, чимало й увірувало в нього, навіть із знатних, лише з огляду на фарисеїв не признавалися, щоб їх не вилучили з синагоги; 43 славу бо людську дужче вони любили ніж славу Божу." (Ів.12:41-43)

• Подобається Подобається x 3
  2. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

Та звичайно, мені нема чим зайнятися - як тільки з вами сперечатися.
    Просто коли людина робить якісь категоричні твердження (наприклад, що Христос був лише людиною, бо Адам був лише людиною), то вона повинна вміти їх відстояти. І не просто заради суперечки. А заради того, що ці свої твердження вона вважає істиною.

• Подобається Подобається x 5
  3. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Нехай би краще писав від власного імені, а то іще подумають, що Аквінтас свідок та почнете усіх його собак на СЄ навішувати.
    Не усі ж тут такі "проникливі" як ви, миху!

---------- Додано в 03:28 ---------- Попередній допис був написаний в 02:42 ----------

Напевно ви Надане, краще знаєте і Святе Писання, і єврейську мову ніж православний архимандрит Макарій, котрий переклав Ісайї 6:3 так: "И взывали они друг к другу, и говорили: "Свят, Свят, Свят, Иегова воинств! вся земля полна славы Его!"

Чому б тоді вам не процитувати і 38 вірш, а на додаток і Ісайї 53:1 цитований Іваном: «Єгово, хто повірив у*те, що почув від нас? І*для кого Єгова розкрив свою руку?», а то привикли висмикувати фрази без розуміння змісту. Очевидно, що Біблію ви знаєте тільки по обкладинці.

---------- Додано в 04:42 ---------- Попередній допис був написаний в 03:28 ----------

Очевидно, що ви, Акуінасе, не знаєте ні Біблії, ні Свідків. В Тернополі їх багато. Підійдіть до будь-кого з них і попросіть дати вам книжку "Чого насправді вчить Біблія", в ній знайдете розділи: 1. Яким є Бог насправді? 4. Хто такий Ісус Їристос? 5. Викуп - найбільший Божий дар. Розберіться будь-ласка, там у них повним-повісінько посилань на Біблію. Принаймі будете знати точно, чого навчають, і чого не навчають Свідки, від них самих, а не з зіпсованого форумського телефону чи нетівських смітників. Ну а уже після цього можете приймайтися за критику.
    Або якщо боїтеся, чи не довіряєте, живим свідкам, то можете відвідати один із офіційтих сайтів на якому є достовірна інформація. А то ставите ви запитання до Свідків, а відповідають на них неСвідки - Абдурахман, чи Сергій, а то і взагалі мих чи Надан - "від імені" Свідків.

• Подобається Подобається x 1
  4. Aquinas

Та ні, я взагалі нічого не знаю. Оце пишу якісь дурниці і сам не розумію, що пишу. А наука Свідків Єгови - це взагалі така глибина, що куди мені простому смертному до цього зі своїм низьким інтелектом?
    Кажете, що відповідають НЕсвідки. Ну добре, от ви - Свідок. Чому ви не відповіли? Хто вам заважає відповісти? Чи думаєте спихнути мені книжку і все? Я КОНКРЕТНО ВАС запитую: за що любити Бога, якщо за мене помер не Бог?

• Подобається Подобається x 6
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Аквінтасе, а все дуже просто... Зеніт з"євиться за місяць-два на ЛФ, "как ні в чьом нє бивало"... і говоритиме зовсім про єнше, щиро дивлячись всім в очі....

• Подобається Подобається x 2
  6. majolika

majolika Well-Known Member

Цікаво, де ви то побачили у моєму дописі?
    а хіба Він не був Божим сином і людиною?
    Звичайно, якщо це не буде монолог із самим собою :)))
    Те, як ви неуважно читаєте мої дописи, а потім ще вимагаєте пояснень, просто дивує. Це упередження вас так засліплює?

Я вірю в те, що Ісус є Божим Сином, народженим найперше з усіх, був початком усього, що "Він є образ невидимого Бога, роджений перш усякого творива".
    Я розумію, що подібність і єдність Бога і Ісуса надзвичайна, як казав хтось із отців традиційної церкви - це як полум'я і світло від нього. Але Ісус не є Богові рівним. Ісус гідний усієї нашої любові, поваги, довіри. Але поклоніння належить тільки Богові. І та і сам Ісус наколи не говорив, що йому треба поклонятися чи щось таке - "...Господеві Богові своєму вклоняйся, і служи Одному Йому! "(Матв.4:10)

---------- Додано в 10:44 ---------- Попередній допис був написаний в 10:30 ----------

А хіба більше нема за що?

7. Aquinas

1) Ага, ви, значить, вирішили створити якусь свою теорію, хто такий Ісус. Добре. Йдемо за вашою логікою:

"А тоді ті, що були в човні, вклонилися йому до ніг, кажучи: “Ти істинно – Син Божий!" (Мт.14:33)

"Тоді той і сказав: «Вірую, Господи!» - і поклонився йому" (Ів.9:38)

Люди поклонялися Ісусові? Так? Чому Він їм цього не забороняв, якщо поклоніння належить тільки Богові, а Ісус - не рівний Богові?

Йдемо далі:
    "Щоб перед іменем Ісуса всяке коліно приклонилося на небі, на землі й під землею" (Флп.2:10)

"Коли ж знов уводив Первородного у світ, то каже: «Нехай поклоняться йому всі ангели Божі» (Євр.1:6)

Це як розуміти? Апостол закликає до поклоніння Ісусові, який не є Богом?

2) А за що, якщо я народився в грісі? За що, якщо мене знищуть в Армагеддоні тільки через те, що я не хочу носити журнали по вулиці? ЗА ЩО, якщо мене спасає не Бог, а Ісус?

8. Nadan

Nadan Well-Known Member

Правильно, бо Ісус і є Єгова.
    Ще раз повторюю, Ісус - Єгова. Тому серафими звертались саме до Ісуса, про що й сказав апостол Іван.
    А ви думаєте, що Біблії ніхто окрім єдиноправильних свідків незнає? Може це вам варто зняти шори з очей і по справжньому перечитати Писання?

9. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

а з чиєї волі те все?!

10. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

І де він називав себе Єговою?

11. ABDURAKHMAN

1. Звідки інфа?
    2. Хто сказав?

12. Nadan

Nadan Well-Known Member

ABDURAKHMAN і Сергій, ви чули, що про вас говорить свідок? Ви не маєте права представляти тут позицію свідків! Та й самі вже визначіться, хто ви такі насправді.

---------- Додано в 14:20 ---------- Попередній допис був написаний в 14:19 ----------

Досить чітко Ісус назвав себе Єговою в Ів.8:24-25.

13. Aquinas

Якщо ви когось любите, то пожертвуєте заради цієї людини своїм сином чи собою?

14. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Я не є охрещеним свідком Єгови і зауваження Зеніта цілком слушне.
    Нагадаю - я збираюсь стати свідком Єгови

15. majolika

"Ти -
    істинно син Божий", але ж не Бог Всевишній?
    Ви самі прекрасно знаєте, що вклонятися у той час було звичайним виявом глибокої пошани. І не лише у євреїв - у всіх народів. Припадали і вклонялися царям, панам, усім поважним персонам.
    а чому далі не дочитати?
    "і щоб кожен язик визнавав: Ісус Христос то Господь, на славу Бога Отця!". Усе, що мали робити оці, що на небі, на землі, під землею - на славу Бога Отця.

Показовою, як на мене, є ситуації в Гетсиманії, коли Ісус молиться до Отця: "І, трохи далі пройшовши, упав Він долілиць, та молився й благав: Отче Мій, коли можна, нехай обмине ця чаша Мене... Та проте, не як Я хочу, а як Ти..." (Матв.26:39) Остання фраза (промовлена тричі) добре розкриває основу їх відносин. Читаємо далі 53."Чи ти думаєш, що не можу тепер упросити Свого Отця, і Він дасть Мені зараз більше дванадцяти леґіонів Анголів? "
    Ісус поводить себе не як Всевишній Бог, не як рівний Богу, а як син, покірний волі Батька.

16. Aquinas

1) Якби не було біблійних цитат, то ви б говорили, що в євреїв взагалі було заборонено поклонятися людині. Але оскільки вам таки навели цитати - почалися викручування.

2) Ваш Ісус - геть чисто безвольне створіння. В Нього хоч є якась власна думка? Чи все, на що він здатний - це запопадливо копіювати Отця? Перепрошую, зараз скажу грубо (особливо вразливим раджу не читати), але мушу, бо інакше ви не запам'ятаєте: у вашому розумінні Ісус - це справжній сраколиз Єгови. А як же свобода створіння? Хіба Єгова не дав свободи Ісусові? ДЕ ЙОГО СВОБОДА? Чому Він так старанно чинить волю Отця? Може, виключно з корисливих цілей: щоби стати царем? А що потім? Дасть Єгові копняка під зад?
    Та думайте хоч трохи своєю головою!

17. majolika

А якщо ви є батько, то що для вас є гіршим - самому переживати катування і страждання, чи спостерігати, як катують твою дитину?

Я люблю Бога за те, що він створив цей чудовий світ - з красою природи, з тваринами і квітами, що дав мені відчуття і почуття. Що підтримує мене і дає надію. Що знав, як виправити ситуацію з перступом наших прабатьків, що не відправив зразу все фтопку - дав народитися, хай навіть тимчасово у гріху, дав можливість довести, що я можу Його любити і слухатися. Що створив Ісуса, який помер за наші гріхи.

вашу профанацію читати просто противно

спасає Бог, але через Ісуса

18. ABDURAKHMAN

напевно що принести в жертву свою власну дитину є набагато важче ніж згинути самому.
    Але не забувайте про кого ви говорите - про Абсолюта.

19. Aquinas

Почуття дитини, звичайно, не треба брати до уваги. Головне - це Я? Такий самозакоханий егоїст, якого цікавить тільки він сам і його переживання. А дитина... Та то пусте. Дитиною в таких випадках можна знехтувати.

20. majolika

з ваших дописів бачу, що у вас голови взагалі нема
    розмова закінчена - я блюзнірських і Богозневажних розмов не підтримую

а де твій аватар? :)