До питання про те, чи є Ісус Христос Богом

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем D.M., 30 лип 2007.

1. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Відповідь: До питання про те, чи є Ісус Христос Богом

людська мова - недосконала ;) в одне й те ж слово різні люди вкладають різний зміст ;)
    А далі - починаються запеклі суперечки, коли всі говорять і ніхто не слухає ;)

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

ПРАВДА.

3. D.M.

D.M. Well-Known Member

Між словами "Бог" і "напівбог" зовсім інше співвідношення, ніж між словами "тато" і "батя".

Взагалі-то, напіввагітна - не така вже й неймовірна. Зачаття, як і будь-який процес, не є миттєвим. Поки воно відбувається, то жінка в якомусь сенсі напіввагітна. Але "напівбог" звучить навіть краще, ніж "напіввагітна". Вживали ж давні греки це слово. І тут якраз така ситуація: батько - Бог, мати - людина. Навіть не треба вигадувати нову термінологію - давні греки вже придумали це слово.

4. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Пане Д.М., що ж з Вами дискутувати? Кожна віруюча людина, яка визнає Ісуса Христа своїм Спасителем, на такі "викрутаси" понять не погодиться. Думаю, Ви це почуєте не тільки від мене.
    А для тих, хто сумнівається в сутності Ісуса чи не визнає її, позначення можуть бути які завгодно, бо вони справжньої суті не розуміють і не сприймають. Отаке моє бачення.

• Подобається Подобається x 3
  5. D.M.

D.M. Well-Known Member

Щодо згадки про Ліліпутію, то з якого кінця розбивати яйце і на яких каблуках ходити - це навіть суттєвіше, ніж чи називати Ісуса Богом. Адже там ідеться про щось реальне, а тут - просто про термінологію.

6. D.M.

D.M. Well-Known Member

А свідки?

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

До чого може довести Буддизм! Ісус - Бог, чи ні - важливіже, ніж ми з Вами є, чи нема.

8. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Термінологія несе в собі певне конотаційне забарвлення і навантаження. І тут від зміни чи підміни понять, суть може змістовно мінятися.
    Невже Ви не відчуваєте різниці у понятті "Бог" і "напівбог"? Останнє по-перше асоціюється першочергово з давньоантичною міфологією насамперед (а для мене Біблія і Господь - не міфічні терміни), по-друге несе в собі применшення значення "бога", його не цілковиту повноцінність і спроможність (а відповідно і певну зневагу).

• Подобається Подобається x 2
  9. D.M.

D.M. Well-Known Member

Значить, Ви думаєте, що свідки Єгови зневажають Ісуса? А я підозрюю, що їх думка про Нього нічим не відрізняється від Вашої, просто слова різні. Значну частину всіх непорозумінь, які трапляються серед людей, можна було б уникнути, якби не заважало чіпляння за слова.

• Подобається Подобається x 1
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Це все через те, що Ви глибоко думаєте....

11. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

хоч і невірна перша частина
    ваші підозри безпідставні.
    Але за другу частину - респект ;)

12. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Дуже цікаво, чому це в Івана 20:17 Ісус каже: "Восхожу в Отцу моему и Отцу вашему и к Богу моему и Богу вашему" Як Ісус може бути Богом і в той же час мати Бога?

13. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Якщо Ісус Бог, то як пояснити 1 Тимофію 2:5 "Ибо есть один БОг и один посредник между Богом и людьми -человек Христос Иисус" ?

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

А як Ви Зеніте, маючи отця свого, маєте ще Отця небесного???

Хіба Отець не є Богом?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дуже просто, Зеніте. Традиційна церква це пояснює, але пошукайте може самі, бо те, що я напишу Ви й так не повірите, а Ваші брати точно не знають як пояснює це традиційна церква.

16. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Але я і мій батько є різними особами! Ви є стверджуєте, що Ісус і є Бог!

17. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Мене цікавить саме ВАШЕ, миху, пояснення. Якщо Ісус Бог, то як пояснити 1 Тимофію 2:5 "Ибо есть один БОг и один посредник между Богом и людьми -человек Христос Иисус" ?

18. Melown

Melown Well-Known Member

Марна дискусія. Відповідь у Писанні.
    Не шукаючи пояснень та термінологій, треба читати. Як казав Ісус фарисеям: "Дослідіть-но Писання, бо в ньому ви думаєте мати життя вічне..."

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

трішки викроїно з контексту, приведу більш повно:

1 Отже, перш над усе я благаю чинити молитви, благання, прохання, подяки за всіх людей,
    2 за царів та за всіх, хто при владі, щоб могли ми провадити тихе й мирне життя в усякій побожності та чистості.
    3 Бо це добре й приємне Спасителеві нашому Богові,4 що хоче, щоб усі люди спаслися, і прийшли до пізнання правди.
    5 Один бо є Бог, і один Посередник між Богом та людьми, людина Христос Ісус,

як бачимо Бог є Спаситель, ми ж знаємо хто є Спаситель - Ісус Христос, Він, прийнявши тіло і бувши Богочоловіком є посередник. Посередник - це не сутність, а означення, тобто бувши у тілі виконав роль посередника(Богочоловіка).
    Для того, щоб більш чітко уявляти собі все це необхідно знати означення Трійці - тоді все зразу стає на свої місця.

• Подобається Подобається x 2
  20. Melown

Melown Well-Known Member

А ще можна доповнити:

Псалом Давида:
    "...сказав Господь Господеві моєму: сядь праворуч Мене, доки не покладу Я ворогів Твоїх в підніжок ногам Твоїм"

А ще слова Хоми здається, до Ісуса Христа: "Господь мій і Бог мій..."

а де твій аватар? :)