До питання про те, чи є Ісус Христос Богом

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем D.M., 30 лип 2007.

1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Зеніте, яке словоблудство? Та я вам пояснюю на хлопський розум, вже простіше неможливо. Я розумію, може освіта кульгає, але...
    Та ще й стараєтесь Писання на іноземній мові. Дати адресу на українській?
    До речі про Сина Божого... Ось ви син свого батька, тобто людини...
    А ви кіт? Отож то...

• Подобається Подобається x 3
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

як і від вашої і багатьох інших, нє?

3. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

мозок за секунду обробляє мільйони операцій, про які людина навіть не підозрє.
    Мозок не є посто чіпом який виконує команди, а являється саиою сутністю людини.
    Не все так просто, мозок, це не рядовий орган, без якого можна обійтись, а ключовий , який і виначає індивідуальність людини і її повадки.
    Мозок людини є настільки складним і маловивченим, що дуже багато чого для нас являється загадкою.
    Але те що загибель

4. Pedro

Справді? А деякі люди чудово обходяться без цього органу.
    І я більше скажу. Тварини теж мають мозок. Наприклад, мій пес і кіт в багатьох аспектах перевершують мене. Мають кращий нюх, слух, зір, реакцію. Значить, мозок чудово працює.
    Так значить нема різниці між ними і нами. Ба, ми навіть програєм братам нашим мен... соррі, більшим.

5. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Я так розумію, що може у вас освіта зависока, то ви уже з великого розуму, не можете зрозуміти очевидних речей. Тому попробую і я пояснити на хлопський розум: Якщо я, син свого батька, живу у батьківській хаті, то я звичайно не кіт, але і не господар, а всього лише спадкоємець. І то лише якщо не то буде батькова воля.

Івана 14:2 . . .У домі мого Батька є багато осель. . .
    Римлян 8:17 . . .Якщо ж ми діти, то й спадкоємці — спадкоємці самого Бога, а співспадкоємці з Христом, коли тільки разом з ним страждаємо, аби разом і прославитись. . .

Може тепер допетрали? Христос - Бог, чи не Бог? Господар, - чи спадкоємець?
    (Прошу вибачення за тон, але ви самі зачепили)

---------- Додано в 21:29 ---------- Попередній допис був написаний в 21:25 ----------

тут усім відомо, що ви, миху, майстер косити під дурачка, якщо не можете дати конкретної відповіді.
    Для того, щоб знати значення іноземного слова, не обов"язково досконало володіти мовою з якої воно походить.

6. Pedro

То значить, якщо ви тільки спадкоємець, то ви не людина? Тобто не маєте людської природи. Так само, як Син Божий не має божественої природи і є невідомо ким? Та вдумайтеся, відкладіть хоч на секунду свою сатанинську вежу. Прочитайте молитовно і Святий Дух вам пояснить.

• Подобається Подобається x 3
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

та яка різниця? спадкоємець, не спадкоємець, але ж ЛЮДИНА.

тут ви праві, але я мушу так робити, щоб стати на рівень СЄ, інакше розмови не вийде.

• Подобається Подобається x 1
  8. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

Ви кажете, що мозок - це ваша сутність і особистість, інший Свідок так каже, третій-десятий так стверджує. І що ж виходить? А виходить, що у всіх Свідків - унікальний (різний) мозок, але чомусь вони думають одинаково. Як таке може бути, що мозок у вас різний, а думаєте одинаково?

9. ABDURAKHMAN

це зоветься знання, але не сутність людини.
    А заперечуєте силу тяжіння, чи закон ома, або архімедову силу?
    Ні?
    Значить ви свідок...
    І нема на то ради...
    Є речі які незалежать від нашої віри чи невірства, речі які обовязково стаються і байдуже чи ми про них думаємо чи ні.
    Одна частина мозку відповідає за кординацію рухів, інша за сприйняття навколишнього середовища через органи чуття, інша за увагу, ще інша за мислення, інша за пам'ять, ще інша за нормальне функціонування всіх органів і систем в орґанізмі.
    Але всі вони в сукупності, являються сутністю кожної людини, яка формується напротязі всього життя, прямуючи до своєї загибелі, до пороху, з якого була взята.

10. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Для чого перекручувати та підмінювати поняття? Назва теми яка? Чи Ісус є Богом?
    Слово бог - означає - той, хто має могутність. Слово Бог (з великої літери) означає ВСЕМОГУТНІЙ. Уже з самого визначення видно, що не може бути двох Вссемогутніх, або двох Богів, хоча є багато богів.

Исход 18:11: ...Теперь я знаю, что Иегова более велик, чем все другие боги...
    Второзаконие 4:7: ...У какого великого народа есть боги, которые так близки к нему, как близок к нам наш Бог Иегова, когда бы мы ни призывали его...
    Второзаконие 32:36–39: 36*Иегова будет судить свой народ И пожалеет своих служителей, Потому что увидит, что их сила исчезла И тот, кто остался,— беспомощен и жалок. 37*И он скажет: „Где же их боги*— Скала, в которой они искали убежище,— 38*Которые ели жир их жертв И пили вино их питьевых приношений? Пусть они поднимутся и помогут вам. Пусть они станут для вас укрытием. 39*Узнайте же теперь, что я Бог И нет богов, кроме меня...
    Судей 2:3: ...Потому я сказал: „Не изгоню их от вас, и они станут для вас западнёй, и их боги будут для вас приманкой“»...
    1 Царей 19:2: ...Тогда Иезаве́ль послала к Илье вестника, чтобы тот сказал ему: «Пусть то и то сделают боги и ещё добавят, если завтра в это же время я не сделаю с твоей душой то же, что стало с душой каждого из них!...
    2 Царей 18:33–34: ...Разве боги других народов спасли свои земли от руки царя Ассирии? 34*Где боги Ха́мата и Арпа́да? Где боги Сепарваи́ма...
    1 Летопись 16:25–26: ...Потому что Иегова велик и достоин великой хвалы. Его нужно бояться больше всех других богов. 26*Все боги народов — боги бесполезные, А Иегова сотворил небеса...
    2 Летопись 28:22–23: ...И когда царь Ассирии притеснял царя Аха́за, тот проявлял ещё большую неверность по отношению к Иегове. 23*Он стал приносить жертвы богам Дамаска, которые поражали его, потому что думал: «Раз боги царей Сирии помогают им, то и я буду приносить им жертвы, чтобы они помогали мне»...
    Псалом 82:6–8: ...«Я сам сказал: „Вы боги, И все вы — сыновья Всевышнего. *7*Но вы непременно умрёте, как люди, И падёте, как каждый из князей!“». *8*Поднимись, о Боже, суди землю, Потому что ты овладеешь всеми народами...
    Исаия 2:18–20: ...Бесполезные боги бесследно исчезнут. 19*А люди спрячутся в скальных пещерах и в ямах из-за ужаса перед Иеговой и от блеска его величия, когда он поднимется, чтобы сотрясти землю. 20*В тот день человек бросит землеройкам и летучим мышам своих бесполезных богов из серебра и своих бесполезных богов из золота, которых ему сделали для поклонения,
    Исаия 19:1: 19 ... Перед ним затрепещут бесполезные боги Египта...
    Исаия 37:18–20: ...Это правда, Иегова, что цари Ассирии опустошили все земли и свою собственную землю, 19*а их богов побросали в огонь, потому что это были не боги, а изделия человеческих рук, дерево и камень. Поэтому их и уничтожили. 20*И сейчас, наш Бог Иегова, спаси нас от его руки, чтобы все царства земли узнали, что ты, Иегова, единственный Бог»...
    Иеремия 2:11: ...Менял ли какой-либо народ своих богов на то, что в их глазах не боги? Но мой народ променял мою славу на то, что не может принести пользы...
    Івана 10:34—36: 34*Ісус же їх запитав: «Хіба у*вашому Законі не написано: «Я сказав: «Ви*— боги»? 35*Якщо Бог назвав «богами» тих, проти кого було його слово,— а Писання скасувати не можна, 36*то невже мені*— тому, кого Батько освятив і*послав у*світ,— ви говорите: «Ти зневажаєш Бога»*— лише через те, що я назвав себе Божим Сином?

Дії 14:11—12: .*.*.А натовп, побачивши, що зробив Павло, підніс голос і*почав вигукувати лікаонською мовою: «Боги стали подібними до людей та зійшли до нас!» 12*І Варнаву назвали Зевсом, а Павла*— Герме́сом, оскільки він брав провід у*розмові.

Дії 19:26: .*.*.цей Павло переконав досить багато людей і*схилив їх до іншої думки: мовляв, божки, зроблені руками, насправді не боги.

Галатів 4:8: 8*Проте коли ви ще не знали Бога, то були рабами богів, які за своєю природою зовсім не є богами.

Ніхто не заперечує, що Ісус Христос має божественну природу, але це зовсім не означає, що він є Богом.

---------- Додано в 21:42 ---------- Попередній допис був написаний в 21:33 ----------

Як кажуть в ОдЭссе: "Две большие разницы". Бо є велика різниця бути господарем, тобто Богом, і спадкоємцем, в даному випадку Ісус Христос, та ті 144000 що разом з ним наслідують боже Царство. Невже це не ясно?
    Очевидно вам дуже хотілось би відкрити вхід до нього усім бажаючим. Але зась!

Незважаючи на усі ваші потуги, вам іще рости і рости..., але так як ростете ви далеко не в правильному напрямку, то так і не дорости до рівня СЄ.

---------- Додано в 21:48 ---------- Попередній допис був написаний в 21:42 ----------

Думають Свідки кожен в унікальний спосіб, але правда вона завжди правда, незалежно від того, хто як думає. Це Брехня, завжди намагається змінити обличчя, - може не впізнають. Отже - Свідки тримаються правди!

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

овва!!!!!!!!!!!!!!!!
    то шось нове у СЄ.

мені ше рости і рости, але не у сторону вартової башти.

---------- Додано в 22:52 ---------- Попередній допис був написаний в 22:51 ----------

як тут не згадати про декілька кінців світу, нє?:crazy:

---------- Додано в 22:54 ---------- Попередній допис був написаний в 22:52 ----------

і від думки СЄ також.

12. Levko

Levko Well-Known Member

Вдумайтеся в те, що Ви написали!!!

Це все одно що сказати:
    "Ніхто не заперечує, що п. Зеніт має людську природу, але це зовсім не означає, що він є людиною."

Хіба не абсурд?!

Вибачте за таке порівняння, я проти Вас як людини нічого не маю...

• Подобається Подобається x 5
  13. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Перечитайте уважно весь допис, Левку! Можливо зрозумієте про що іде мова.

14. Pedro

Зеніт, я вже вам радив. Відкладіть на деякий час вашу "вежу" (це вам перекриє один з каналів сатани). Читайте Біблію. Молитовно.
    Зверніться до здорового глузду, надіють ви ще не весь втратили.
    Щоб зрозуміти звідки в СЄ ноги ростуть, прочитайте кілька незаанґажованих біографій вашого "пророка", який не любив дівчаток, а дуже любив правду.
    Обіцяю, очі відкриються.

• Подобається Подобається x 4
  15. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

А знання звідки беруться? Не від мислення? А мислення - це процес діяльності клітин мозку, так? Але мозок у кожного з вас - РІЗНИЙ? То як же ви можете мислити ОДИНАКОВО?

Опишіть цей унікальний спосіб мислення хоча б двох Свідків. Які ВІДМІННІ хімічні процеси при цьому відбуваються у мозку цих двох Свідків, коли вони, наприклад, думають, що Христос - не Всемогутній Бог. В чому унікальність цих хімічних процесів, якщо вони призводять до однакового результату?

• Подобається Подобається x 2
  16. Pedro

Трохи завелика стаття, але Олег Ведмеденко повністю доказує на основі Біблії, що Ісус Христос - це Син Божий, а не ангел.

Господь мій і Бог мій!

Протоієрей Олег Ведмеденко
    Запитання: Почула від свідків Єгови, що Христос, мовляв, зовсім і не є Богом во плоті, але простим творінням Божим, як і ми з вами, тільки досконалим. Чи так це? Які вірші із Святого Письма вказують на Божество Ісуса?

Відповідь: Дійсно, в релігійному світі існують окремі конфесії, представники яких відкидають Божественну сутність Ісуса Христа. Вони називають Його найдосконалішим, найсвятішим, найдуховнішим але, усе-таки, творінням. Для того, щоб з’ясувати істину, давайте звернемося до Святого Письма – єдиного незаперечного джерела інформації.

Євангельське благовістя – це блага (добра) звістка про спасіння благодаттю через смирення, що її приніс на землю Син Божий, Бог Слово, Бог, явленний в тілі, Ісус Христос. Віра в Христа, як в Єдинородного Сина Божого, є твердинею, каменем, духовною підвалиною Церкви. Якось Ісус запитав Своїх учнів: «А ви за кого Мене маєте?» Симон Петро відповів і сказав: «Ти – Христос, Син Бога Живого!» Далі Євангелія так висвітлює реакцію Ісуса на визнання Його Сином Божим: «А Ісус відповів і до нього промовив: «Блаженний ти, Симоне, сину Йонин, бо не тіло і кров (не плоть і кров – тут не людина. – Авт.) тобі оце виявили, але Мій Небесний Отець. І кажу Я тобі, що ти скеля (ти, і такі як ти – віруючі і вірні, що сповідують Мене Єдинородним Сином Божим. – Авт.), і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, – і сили адові не переможуть її» (див. Євангеліє від Матвія, 16 розділ, 13–18 вірші).

Під час благовіщення архангела Гавриїла Діві Марії, той прорік: «І ось Ти в утробі зачнеш, і Сина породиш, і даси Йому Ймення Ісус. Він же буде Великий, і Сином Всевишнього званий... (Від Луки, 1.31–32).

Свідчення про Христа як про Сина Божого звучало і з уст Самого Бога Отця під час хрещення Ісусового: «Це Син Мій Улюблений...» (Від Матвія, 3.17). Так само і у момент преображення Господнього (Від Матвія, 17.5).

Цікаво, що й свідки Єгови, і представники інших конфесій, не можуть заперечити Богосинівства Ісусового, але тлумачать його у переносному змісті, як синівство умовне. Для цього, як правило, наводяться такі вірші з Святого Письма: «Бо всі, хто водиться Духом Божим, вони сини Божі» (Послання апостола Павла до Римлян, 8.14); «Я сказав був: «Ви – боги, і сини ви Всевишнього всі, а однак повмираєте ви, як людина, і попадаєте, як кожен із вельмож» (Псалом 81.6–7) тощо.

Так! Усі ми сини Божі по благодаті Христовій (див. До Римлян, 8.14–15; До Галатів, 4.6–7; Перше соборне послання апостола Івана, 3.2). Але Сам Христос є Син Божий іншої познаки. Він «Бог Істинний від Бога Істинного, Рожденний, Несотворенний, Одноістотний з Отцем», бо Ним і віки Він створив (див. До Євреїв, 1.2,5,8–9).

Спробу позбавити Ісуса Божеського достоїнства робили ще фарисеї в часи першого приходу Його. Власне, визначення Ісусом Свого Богосинівства й стало офіційним приводом для засудження Його до ганебної смерті на хресті:

«Знов каміння схопили юдеї, щоб укаменувати Його. Відповів їм Ісус: «Від Отця показав Я вам добрих учинків багато, – за котрий же з тих учинків хочете Мене каменувати?» Юдеї Йому відказали: «Не за добрий учинок хочемо Тебе вкаменувати, а за богозневагу, – бо Ти, бувши людиною, за Бога Себе видаєш»... Відповів їм Ісус: «Хіба не написано в вашім Законі: «Я сказав: ви боги?» Коли тих Він богами назвав (тут «богами» від «багатий» – багатими на віру, на знання, на земні й Небесні багатства, що щедрою рукою Господь наділяє усім нам по благодаті Своїй, чекаючи від нас у відповідь плодів милосердя та богопізнання. – Авт.), що до них слово Боже було... то Тому, що Отець освятив і послав Його в світ, закидаєте ви: «Зневажаєш Ти Бога», через те, що сказав Я: «Я – Син Божий»?» (Від Івана, 10.31–36);

«А люди, які ув’язнили Ісуса, знущалися з Нього та били. І, закривши Його, вони били Його по обличчі, і питали Його, приговорюючи: «Пророкуй, хто то вдарив Тебе?» І багато інших богозневаг говорили про Нього вони...

А коли настав день, то зібралися старші народу, первосвященики й книжники, і повели Його в синедріон свій (синедріон – вищий церковний суд. – Авт.), і сказали: «Коли Ти Христос, скажи нам». А Він їм відповів: «Коли Я вам скажу, – не повірите ви»... Тоді всі запитали: «То Ти Божий Син?» А Він їм відповів: «Самі кажете ви, що то Я»... А вони відказали: «Нащо потрібні ще свідки для нас? Бо ми чули самі з Його уст!..» (Від Луки, 22.63–71).

Щоб слова «Син Божий» не були витлумачені інакомовно, Священне Писання приєднує до них слово «Єдинородний», «Однороджений», тобто Один Єдиний, Який є народженим (а не сотвореним!) від Отця: «Споконвіку було Слово, а Слово в Бога було, і Бог було Слово (Бог Слово – Предвічний Логос, Христос. – Авт.). Воно в Бога було споконвіку. Усе через Нього повстало, і ніщо, що повстало, не повстало без Нього... І Слово сталося тілом, і перебувало між нами, повне благодаті та правди, і ми бачили славу Його, славу як Однородженого від Отця...

Ніхто Бога ніколи не бачив, – Однороджений Син, що в лоні Отця, Той Сам виявив був…» (Від Івана, 1.1–3,14,18). «Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне» (Від Івана, 3.16).

Багато місць із Святого Письма прямо указують нам на Божество Ісуса. Наведу лише декотрі:

Книга пророка Ісаї, 40.3: «Голос кличе: На пустині вготуйте дорогу Господню, в степу вирівняйте битий шлях Богу нашому (Ісусу Христу, Богу нашому рівняв стежки в юдейській пустелі бездуховності Іван Хреститель. – Авт.)».

Ісаї, 9.5: «Бо Дитя народилося нам, даний нам Син, і влада на раменах Його, і кликнуть Ім’я Йому: Дивний Порадник, Бог сильний, Отець вічності, Князь миру».

Перше Івана, 5.20: «Ми знаємо, що Син Божий прийшов і розум нам дав, щоб пізнати Правдивого... Він – Бог правдивий і вічне життя!»

До Римлян, 9.5: «І від них же (від ізраїльтян. – Авт.) тілом Христос, що Він над усіма Бог, благословенний навіки, амінь».
    \
    Ісаї, 54.5: «Бо Муж твій (тут – Церкви. – Авт.), Творець твій, – Господь Саваоф Йому Ймення (до речі, Саваоф, «Бог воїнств», «Бог воюючий» – одне з Імен Божих, а не тільки Ягве, Єгова, «Сущий». – Авт.), а твій Викупитель – Святий Ізраїлів (Христос. – Авт.), – Він Богом усієї землі буде званий!»

Перше до Тимофія, 3.16: «Безсумнівно, велика це таємниця благочестя: Бог явився во плоті».

Від Матвія, 1.23: «Ось Діва в утробі зачне, і Сина породить, і назвуть Йому Ймення Емануїл, що в перекладі є: З нами Бог (Бог, а не просто людина. – Авт.)».

До Євреїв, 1.8–9: «А про Сина [сказано]: «Престол Твій, о Боже, навік віку; берло Твого царювання – берло праведності. Ти полюбив праведність, а беззаконня зненавидів; через це намастив Тебе, Боже, Твій Бог оливою радості більше, ніж друзів Твоїх».

До Тита, 2.11–14: «Бо з’явилася Божа благодать, що спасає всіх людей, і навчає нас, щоб ми, відцуравшись безбожності та світських пожадливостей, жили помірковано та праведно і побожно в теперішнім віці, і чекали блаженної надії та з’явлення слави великого Бога й Спаса нашого Ісуса Христа».

Від Івана, 20.19–31: «І, як замкнені двері були, прийшов Ісус, і став посередині та й проказав: «Мир вам!» Потім каже Хомі: «Простягни свого пальця сюди та й на руки Мої подивись. Простягни й свою руку і вклади до боку Мого. І не будь ти невіруючий, але віруючий!» А Хома відповів і сказав Йому: «Господь мій і Бог мій!»«

І, нарешті, останнє. Чи можете ви назвати хоч би одну людину на землі, яка була б безгрішна? Ні! Праведна – так, свята – так, але безгрішна? Це прерогатива лише Самого Бога! І поки ми в тілі – то відчуваємо в членах своїх закон плоті (див. До Римлян, 7.23), і коли кажемо, що гріха не маємо, то обманюємо самих себе (Перше Івана, 1.8). А Христос – жив в тілі, і був безгрішним! Яких іще доказів Богочоловічества Ісуса Христа нам шукати?..

Господь мій і Бог мій!

www.vedmedenko.org

• Подобається Подобається x 6
  17. ABDURAKHMAN

Нє, а хто ж каже протилежне?
    Хіба хтосЬ говорив що Христос Ісус не Син Бога?
    Христос І сам Є богом, але богом меньшим Й підкоряється Богу Всевишньому, Богу Єгові...

18. Nadan

Nadan Well-Known Member

О то ви ще й вірите в багатьох богів? Я ж казав, що ви язичник і не вірите у всемогутність Божу.

19. ABDURAKHMAN

так, і шо з того?

20. Nadan

Nadan Well-Known Member

Так треба було раніше признатись і не морочити людям голову, а то православний, свідок, а насправді язичник... От тепер все і прояснилось.

а де твій аватар? :)