До питання про те, чи є Ісус Христос Богом

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем D.M., 30 лип 2007.

1. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

звичка, прив'язаність, залежність...
    коли людина бачить іншу людину, спілкується з нею, в мозку виділяються певні речовини, відповідно отримує кайф, але цей кайф недовготривалий, і закохані прагнуть повсякчасБУти разом.
    Під час розлуки виникає "ломка"
    Тобто організм потребує ти х речовин, а їх немае. І коли знову бачить обєкт свого обожнювання отримує своь необхидну дозу, і вічдуває неабияке піднесення.
    Але, насправді, це все мозок заставляє людину закохуватись.
    Це все мозок...............
    Особистість не є наслідком фізіологічних прочесів які проходятьв живомуш організмі.
    Вона є наслідком генетичних особливостей і в великій мірі залежить від спадкових факторів, а також немалу роль відіграє виховання і оточення у становлені особистості.

2. Nadan

Nadan Well-Known Member

Нові нейронні контакти, ну, як ви кажете сплетіння, утворюються в процесі запамятовування і це є досить швидкий процес. Тому на ньому не може базуватись особистість, яка ототожнює себе як в дитинстві, так і в юності, так і в старості. Якби особистість будувалась на нейронних сплетіннях то в в юності, людина вже не пізнавала б своє фото із дитинства. Чому? Тому що через кожних 7 років наше тіло повністю оновлюється і згідно вашого розуміння людини, через 7 років ми вже маємо нову душу, в якій нічого не залишилось від попередньої.
    Хто вас тільки вчить таким дурницям? То ви може знаєте пілюлі щастя?
    Ох дивіться, бо дофантазуєтесь, що перед Богом не виправдаєтесь.
    А ви ще й спеціаліст із органічної хімії? Чи знаєте ви що людина - це нерівноважна термодинамічна система? Саме тому, що вона є нерівноважна, то на неї і на її хімію впливають погода (вологість, тиск, температура), напруженість електричних і магнітних полів, спалахи на Сонці, ультра, та інфразвуки, гравітаційні аномалії і ще багато факторів. Всі ці процеси впливають на хімію нашого організму, а також на його електричну діяльність, а через це на діяльність всіх внутрішніх органів, мозку в тому числі. Всі перераховані процеси є випадковими, тому не можуть бути основою стабільності особистості.

• Подобається Подобається x 1
  3. ABDURAKHMAN

до чого тут свідки? Я що свідок? Чи я вам давав посилання офіційну літературу вартової башти?
    Так що мої приватні і виключно субєктивні висновки не мають жодного відношення до сЄ.
    Доречі, я православний...
    Хм... Московського Патріархату....

4. Nadan

Nadan Well-Known Member

Повну дурню городите! Скажіть но, а Бог, який є любов, що, теж кайф ловить? Єгова теж залежний від наркотичних речовин? В Нього теж буває ломка? А від чого Він отримує необхідну дозу і відчуває піднесення? А що заставляє Бога любити? Теж мозок?
    Всі генетичні особливості реалізуються в конструктивних (анатомічних), або фізіологічних особливостях. То в яких анатомічних органах скрита особистість?

---------- Додано в 00:57 ---------- Попередній допис був написаний в 00:56 ----------

Я в шоці! Ви жартуєте? Оце круто! Що ж ви так свідків захищали? Оце так несподіванка... Сергій теж не свідок, хто ж тоді тут свідок і чого ми списи ламаєм?

5. ABDURAKHMAN

1. Ви неправі, клітини головного мозку НЕ оновлюються.
    Тіко гинуть...
    Душа лишається попередньою.
    2. І пілюлі щастя також є, але кожен їх зве по-своєму.

---------- Додано в 00:16 ---------- Попередній допис був написаний в 00:08 ----------

1. З погляду науки так і є.
    2. Я вже казав - у МОЗГУ человека.

---------- Додано в 00:35 ---------- Попередній допис був написаний в 00:16 ----------

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

нічого хаотично в людині нема.

7. ABDURAKHMAN

від того що в голові, скільки звивин і борозенок має мозок залежить сутність людини.
    Смерть мозку рівнозначне повній 3агибелі всієї людини.
    Немає жодного життя після смерті мозку.

8. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

Отже, виходить, що Бог буде судити клітини головного мозку, які, вступаючи в хімічні реакції, призводили до того, що людина чинила гріх? Чи кого Бог буде судити?

Чому не відповідаєте на це?

• Подобається Подобається x 2
  9. Nadan

Nadan Well-Known Member

Так вважали раніше, зараз встановлено що нейрони здатні до поділу. Через 7 років, не залишається жодного атома від нас попередніх. То що ж зберігає особистість і неповторність людини, якщо все тілесне змінюється?
    Це ви наркоту маєте на увазі? Скажіть, то виходить що Бог, який є любов, має ту любов внаслідок дії хімічних речовин?
    Що, так і є? Бог має мозок? Бог відчуває любов під дією наркоти? Ви що вже зовсім втратили розум? Вам не здається, що це вже богохульство?
    Коли ви таке кажете, мені здається, що у вас шестерні тріщать, ніби я говорю не з живою людиною, а з мертвим механоїдом.Мозок не може нести людської індивідуальності, це зовсім не наукова думка.
    Чому ж? Все це впливає на хімічні реакції, які як ви кажете відповідають за наші почуття, а почуття є фундаментом виховання особистості. Згідно механічно - матеріалістичної логіки все правильно. Що підійшли до того, що механічне мислення не відповідає реальності?
    Душа людини, очищається все життя, а особистість вже є від народження.

10. ABDURAKHMAN

1. Нейрони не здатні до поділу, й не відновлюється.
    2. З чого такий висновок? Хтось отримує задоволення від перебування на природі, хтось від своєї роботи, хтось ще від чогось іншого, але результат один викид ендорфінів в головному мозку і щастя повні штани.
    3. З погляду науки всі почуття й емоції є наслідком хімічних реакцій які відбуваються в головному мозку.
    БОГ не є матеріальною особою і тому ваше порівняння недоречне.
    4. Мозок кожної людини є унікальним і двох одинакових мозків ви не знайдете, як і не знайдете власників ідентичних відбитків пальців.
    Мозок якраз і ви3начає індивідуальність і сутність кожної людини.
    Наука говорить про те ж.
    5. Тобто згідно з дуалістичної теорії людського буття, людина отримує сформовану душу?
    І виховання, і однолітки, і обстановка в дома НЕ чинять жодного впливу на становлення особистості.
    Бо так виходить.

---------- Додано в 17:35 ---------- Попередній допис був написаний в 17:25 ----------

та людину судитимуть...
    Всю і одразу...
    Хіба знання про те що кусок сірки складається з молеку, а молекули з атомів, а атоми ядра і електронів...заперечує те що це кусок сірки?
    Взагалі, практично все можна описати хімічними реакціями...

---------- Додано в 17:41 ---------- Попередній допис був написаний в 17:35 ----------

мозок керує всім, і сам являється індивідуальністю і особистістю.
    Я і є МОЗОК, ЦЕ МОЯ СУТНІСТЬ.

11. ovod

ovod Well-Known Member

тобто свідомість одягнула тіло як шолом віртуальної реальності і грає в гру під назвою життя?
    невпевнений що все так просто.
    Дуже вже сильно нагадує біоробота.
    Невже все тільки залежить від зовнішніх факторів: дощ - сумно, сонце - радісно?

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

яке то має відношення до того, про що ми говоримо?

---------- Додано в 23:54 ---------- Попередній допис був написаний в 23:51 ----------

Ше м такого не чув.....

13. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Я зауважив Аквінасе, що значення Божого Імені ви також нажаль не знаєте. Слово Єгова являє собою причинну форму незавершенного виду єврейського дієслова "гаваг"- (ставатися). Таким чином воно означає "ВІН ДАЄ СТАТИСЯ". Тобто говорить, що Єгова дає собі стати тим, ким необхідно для виконання його намірів, тим хто завжди виконує свої обіцянки. А не є просто підтвердженням існування Бога, як витікає з вашого пояснення.
    Ім"я Ісус, котре в єврейській мові звучить як Єгошуа, означає "Єгова є спасіння".
    Як бачите це дві різні особи, котрі мають різні імена. Щодо Святого Духа, то у нього немає імені, і не може бути, так, як це не особа. Це дуже чітко видно з Дії 7:55—56 "А Степан, сповнений святого духу, глянув на небо і*побачив Божу славу та Ісуса, який стояв праворуч від Бога. 56*І Степан сказав: «Дивіться! Я бачу розкрите небо та Сина людського, який стоїть праворуч від Бога»".

---------- Додано в 01:42 ---------- Попередній допис був написаний в 01:35 ----------

Об’явлення 3:14: 14*До ангела збору в*Лаодикı́ї напиши: «Так говорить Амінь, свідок вірний і*правдивий, початок Божого творіння.*.*.
    Хіба не про Ісуса говориться?

14. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Бачите, Зеніт, ваша особисто і свідків взагалі, помилка, що ви стараєтесь збагнути незбагненне. Стараєтесь своїм розумом з методологією матеріалізму, без сили і мудрості Святого Духа в якого ви не вірите.
    І іноді це все виглядає смішно, наприклад, встановлювати градацію в Божественному світі, хто є головний, а хто на другому, третьому місці...
    Повторюю, це виглядає смішно. Чи не краще сказати Я НЕ ЗНАЮ, мій розум трохи за слабенький до цього. Наприклад, я не можу уявити, як це виглядає, що Всесвіт не має границь, що Бог не має початку і т.д.
    Ми просто не можемо зрозуміти єство Бога і тому Бог, щоб показати себе, зявився в людській подобі
    18. Бога не бачив ніхто й ніколи; Єдиновроджений Син, істинний у єстві Отчому, Він явив.
    Івана, 1
    І це все, що нам потрібно. І не потрібно видумувати, придумувати.
    І чи вам не здається, що засновник вашої релігії був просто невіруючою людиною, заснував цю релігію не для Божої слави, а для якихось своїх, меркантильних інтересів.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

ух, як ми себе понесли: я зауважив.... А я зауважив, що ви в тоиу питанні далекі, як Грицьові до Парані.

---------- Додано в 09:19 ---------- Попередній допис був написаний в 09:16 ----------

Ну от, Aquinas є правий.

---------- Додано в 09:32 ---------- Попередній допис був написаний в 09:19 ----------

скажіть, а хто керує людиною, коли логіка (мозок) говорить про одне, а людина поступає по-іншому - алогічно?

16. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

1) Я буквально щойно телефонував до своєї знайомої з медуніверситету, яка спеціалізується на нейрофізіології. Вона запропонувала мені подарувати вам підручник з анатомії за 9-й клас. Сказала, що може тоді ви не будете розповідати казочок про сірого бичка.
    А ще сказала наступне: МОЗОК У ВСІХ ЛЮДЕЙ ОДИНАКОВИЙ ЗА БУДОВОЮ! Мозок всіх людей складається З ТИХ САМИХ КЛІТИН.
    Але гаразд: дайте посилання хоча б на одне авторитетне джерело, яке б стверджувало, що мозок кожної людини - унікальний. Чекаю з нетерпінням.

2) За що судити руку, якщо нею керує мозок? За що судити око, якщо ним керує мозок? То Бог буде судити мозок?

3) Що є сутністю ваших помазанців, які вже на небі, але не мають мозку?

О, то ви знаєте давньоєврейську? Де вивчали?

17. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Індивідуальність мозку забезпечується звязками між клітинами в корі головного мозку- в кожної людини вони унікальні. Запитайте у вашої знайомрої скільки звязків утворює один нейрон і скільки нейронів є в корі мозку.
    Відомий факт що пошкодження кори гололвного мозку веде до глибоких змін в поведінці людини

---------- Додано в 18:10 ---------- Попередній допис був написаний в 18:08 ----------

Так що правильно булоб сказати що немає двох мозків з однаковими функціональними параметрами.

---------- Додано в 18:13 ---------- Попередній допис був написаний в 18:10 ----------

а про довго тривалу память ви чули?

18. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

"Гаваг" і сьогодні по єврейськи - ставатися, Щоб знати значення слова не обов"язково вивчати древні мови, досить того, що їх знають інші.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

а інші є різні, з різними думками, освітою і т.д.

20. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Я бачу Педро, що своїм словоблудством, ви намагаєтеся збити з пантелику тих хто читає наші пости. Просто у вас немає ніяких аргументів з приводу конкретних запитань, тому то ви і вдаєтеся у марне філософствування та софістику.
    Ви намагаєтеся заплутати, та приховати від людей істини викладені в Божому Слові просто і доступно. Ісус попередив про це: ...«Славлю тебя перед всеми, Отец, Господь неба и земли, потому что ты скрыл это от мудрых и умных и открыл это младенцам. Да, так было угодно тебе, Отец. 22*Мой Отец передал мне всё. И никто не знает Сына, кроме Отца, и никто не знает Отца, кроме Сына и того, кому Сын хочет открыть его».(Луки 10:21–22) Ісус казав, що істину з Божого Слова може зрозуміти навідь дитина. А ви видумали собі трійцю, котрої не взмозі зрозуміти самі, і тим більше не здатні пояснити іншим.

От і не видумуйте, і не придумуйте, адже очевидно, з вами ж приведених цитат, що Ісус не Бог, котрого ніхто не бачив, а посланий Богом Син, котрого багато людей бачили.

---------- Додано в 00:01 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:59 ----------

Значення слова від вашої думки, чи освіти, миху, надіюся не зміниться?

---------- Додано в 00:06 ---------- Попередній допис був написаний в 00:01 ----------

ZENIT - Свідок живого Бога Єгови. А чого ви списи ламаєте, про те ви самі скажіть, бажано чесно!

---------- Додано в 00:16 ---------- Попередній допис був написаний в 00:06 ----------

Чому б не навести повністю це місце з Писання?
    Івана 8:23—29: .*.*.Ісус же продовжував: «Ви*— знизу, а я*— згори. Ви*— з цього світу, я*ж*— не з*цього світу. 24*Тому я і*сказав вам, що ви помрете у*своїх гріхах. Бо коли не повірите, що я*— той, хто мав прийти, то помрете у*своїх гріхах». 25*Тоді вони запитали його: «Хто*ж ти такий?» Ісус промовив: «Навіщо я взагалі з*вами розмовляю? 26*Я маю багато чого розповісти про вас і*багато чого засудити. Той же, хто мене послав, говорить правду, і*я виявляю світові лише те, що чув від нього». 27*Однак вони так і*не зрозуміли, що він говорив про Батька. 28*Тоді Ісус сказав: «Коли ви піднесете Сина людського, то зрозумієте, хто я і*що я нічого не роблю від себе, а говорю все так, як навчив мене Батько. 29*І той, хто мене послав, постійно зі мною: він не покинув мене, бо я завжди роблю те, що йому до вподоби».

Якщо Ісус Бог, то ці слова не мають ніякого сенсу.

а де твій аватар? :)