До питання про те, чи є Ісус Христос Богом

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем D.M., 30 лип 2007.

1. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

А, ...початок Божого творива...?
    Ні про що не свідчить?

2. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Євреїв 1

1. Бог, що багато разів і багатьма чинниками промовляв здавна батькам у пророках,
    2. Упродовж останніх днів цих оповідав нам у Сині, Котрого настановив спадкоємцем усього, через Котрого й віки утворив.
    3. Він – сяйво слави і образ особи Його, тримаючи все словом сили Своєї, звершив Собою очищення гріхів наших, і сів праворуч престолу величі на висоті,
    4. Ставши настільки вищим від Ангелів, наскільки визначніше перед ними успадкував ймення.
    5. Бо кому колись із Ангелів сказав Бог: Ти Син Мій, Я нині породив Тебе? І – ще: Я буду Йому Батьком, і Він буде Мені Сином?
    6. Так само, коли вводить Першовродженого у світ, каже: І нехай поклоняться Йому всі Ангели Божі.
    7. Про Ангелів сказано: Ти утворюєш Ангелами Своїми духів і служниками Своїми палаючий вогонь.
    8. А про Сина: Престол Твій, Боже, з віку у вік; жезл царства Твого – берло правоти.
    9. Ти полюбив правду і зненавидів беззаконня, тому помазав Тебе, Боже, Бог Твій єлеєм радости більше, аніж співучасників Твоїх.
    10. І: На початку Ти, Господе, заснував землю, і небеса – справу рук Твоїх;
    11. Вони загинуть, а Ти живеш, і всі постаріють, мов риза,
    12. І, немов одяг, згорнеш їх, і зміняться; але Ти, Той Самий, і літа Твої не скінчаться.
    13. Кому й коли із Ангелів сказав Бог: Сиди праворуч Мене, аж допоки покладу ворогів Твоїх до підніжжя ніг Твоїх.
    14. Чи не всі вони є службові духи, що їх послано на служіння для тих, котрі мають успадкувати порятунок?

3. ABDURAKHMAN

1. Ой я щось помилився! Павло Не воскреснув до 1914 року, а чекав у несвідомому стані...
    Зате Расел і інші вже одразу після своєї смерти були воскрешені, себто після того ж 14 року...
    2. Воскресла сутність людини яка знаходилась в Божій пам'яті, хоча сама для себе та сутність сутність не була. Короче, ніякої вже людини як особи не існувало після її смерті.
    3. Він не рівний Отцю, прочитайте проігноровані вами цитати. Ісус не Бог.

---------- Додано в 13:43 ---------- Попередній допис був написаний в 13:25 ----------

давайте розберем по словах наведені вище вірші:
    Отже Бог раніше доносив свою волю через пророків і
    своїх служителів, а тепер він послав Свого Сина. Син був створений ще на початку, тому є спадкоємцем. Бог разом із Сином створили вже решту, що було створене.

4. Nadan

Nadan Well-Known Member

Ці слова ніколи не стосувались Ісуса!
    Не балакайте дурниць! Ви знаєте, що сонце теж народжує світло? І уявіть собі без жінки! Подібно Отець народжує Сина! Постійно і вічно!
    Художник є початком для своєї картини, письменник для свого роману, а Ісус разом з Отцем для планети земля, сонця та іншого творива! Вловлюєте?
    Це все ваші фантазії і припущення. Біблія конкретно говорить, за що Ісуса хотіли вбити: "И еще более искали убить Его Иудеи за то, что Он не
    только нарушал субботу, но и Отцем Своим называл Бога, делая Себя равным Богу."
    (Ів.5:18)
    Я стверджую, що Ісус може виступати як людина і як Бог!

---------- Додано в 14:23 ---------- Попередній допис був написаний в 14:16 ----------

Де Біблійні підтвердження? Самі придумали, чи бруклінський раб підказав?
    Навіть коли були воскрешені, то що воскресло? Матеріальне тіло, чи душа?
    А що було? Щось же було, що жило з Богом?
    Христос - істинний Бог - 2Ів.5:20
    Син ніколи не був створений.

• Подобається Подобається x 2
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

тому що Він є частиною Бога. Саме Божество.

• Подобається Подобається x 1
  6. ABDURAKHMAN

1. Вони стосувались Сина.
    2. Це ви не вигадуйте, син роджений (доконаний час) а не рождається повсякчас.
    Сонце не народжує світло, а його випромінює, під час термоядерних реакцій у ядрі
    До того ж сонце не є особою і його випромінювання теж безособове.
    3. .,.початок Божого творення...
    Перше творіння Бога.
    4. Чийого приходу з нетерпінням чекали євреї? Невже Бога? Чи Божого посланця, месії?
    А не завелика честь тим мізерним людям, щоб за них помер Бог?
    Люди бачити Бога і при цьому ще й жити не можуть.
    5. Тобто Ісус не знав того що знав Син? А Син не знав того що знав Отець?
    6. Та де я б таке сам придумав...
    7. Як вам сказати, 1 капля крові буде душею, сутністю людини? Ні, не буде?
    А якщо взяти ДНК і з його допомогою відтворити особу?
    То уявіть собі , що Бог знає код кожного з нас і воскресить тих хто буде гідний того.
    8. Те що померлі живуть у нашій пам'яті хіба означає що вони живуть в дійсності?
    Бог іх пам!ятає, і всилі повєрнути іх до життя.
    9. А тепер прочитайте 1ІВАНА 5:18-20 (в контексті)
    10. Бог - ніколи не був створений. Але Богом створений був Син.

7. Nadan

Nadan Well-Known Member

Якщо Ісус роджений, то не може бути створений!
    То ви кажете є студентом технічного вузу, який зовсім не вміє мислити абстрактно. Чому ви все сприймаєте так прямолінійно і буквально? Ви не здатні зрозуміти аналогію із сонцем? Тоді вам не місце у технічному вузі. А під час термоядерних реакцій світло народжується! Просто в силу свого світського мислення і земних стереотипів, ви не здатні зрозуміти елементарні речі, не кажучи про духовні!
    Першим творивом Бога Отця і Бога Сина і Бога Святого Духа був всесвіт і ангели, а не Ісус.
    Хіба одне протирічить іншому? Хіба Бог не є спасителем, тобто Месією?
    А якщо Бог захотів цього, то хто ви такий, щоб Йому це заборонити?
    Коли Ісус говорить як людина, то не відкриває знання Божі.
    Вірю... :)
    Ви напевно забули, що мова йде про апостола Павла, який вже живе з Христом! Він тіла в небі не має, то що зараз в небі? В якій формі Павло зараз є в небі?
    В контексті сказано, що Ісус є істинних Бог і вічне життя!
    В Біблії ніде не сказано, що Син є створений. Тому не вигадуйте.

• Подобається Подобається x 4
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Диявольське запитання.....

• Подобається Подобається x 3
  9. plastic

plastic Well-Known Member

Для спасіння треба вірити що :
    1.Христос є Богом
    2. чи єдинородним Сином Божим, що прийшов у світ і помер за людей?
    Хто як думає?

10. Зануда

Зануда така зануда

:) Чи народжені нами є людьми, як і ми, чи просто нашими дітьми?

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

дітьми!!! і ні в якому разі людьми!:crazy::crazy::crazy::)))

12. Nadan

Nadan Well-Known Member

По логіці свідків, можливо лише одне з двох, або бути Сином, або Людиною, бо якщо людина, то не син, а якщо син, то не людина. :crazy:

13. ABDURAKHMAN

Знов бере Його диявол на гору височенну, й показує Йому всі царства на сьвітї й славу їх; і каже до Него: Оце все дам тобі, коли, припавши, поклониш ся менї .
    Рече тодї йому Ісус: Геть від мене, сатано! написано бо:
    Господеві Богу твоєму кланяти меш ся, і Йому одному служити меш.
    Виникли наступні питання:
    1. Хіба Бог (Ісус) не Всемогутній?
    Хіба Диявол має більшу владу ніж Ісус?
    2. Чому Диявол так прагне аби йому вклонялися?
    3. Останнє: Кому можна вклонятися і служити, зі слів Ісуса?

14. nixto

nixto Well-Known Member

Сів я якось ліпити вареники і задумався... по теорії свідків, мій перший
    вареник являється мені сином (я його першого зробив). Ото делема, їсти чи не їсти?:pardon:

15. ABDURAKHMAN

Євангеліст Лука називає Адама Сином Божим:
    ...сина Еносового, сина Ситового, сина Адамового, - Сином Божим.

---------- Додано в 23:28 ---------- Попередній допис був написаний в 23:20 ----------

Деталь, а має значення...
    Хіба ж одна жінка чи один чоловік може породити дитину?

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

і люди називаються дітьми Божими, але єдинородний Син - є єдинородний Син.

---------- Додано в 00:32 ---------- Попередній допис був написаний в 00:31 ----------

і шо то міняє, або що тим хочете нам повісти?

---------- Додано в 00:33 ---------- Попередній допис був написаний в 00:32 ----------

А про Богочоловіка ви нічого не чули?

---------- Додано в 00:33 ---------- Попередній допис був написаний в 00:33 ----------

перетягує чили на себе, що тут дивного?

---------- Додано в 00:34 ---------- Попередній допис був написаний в 00:33 ----------

ви про те, кому має служити і вклонятися Сатана?
    - Богу!

17. ABDURAKHMAN

Син Божий помер, щоб відкупити нас від гріха переданий нам ще прабатьком Адамом.
    Ибо как смерть чрез человека, так чрез челововека и воскресение мертвых.
    Как в Адаме все умирают, так во Христе все оживут.

Так и написано: "первый человек Адам стал душею живущею"; а последний Адам есть дух животворящий.
    1Кор15:21-22,45

На місце досконалого Адама мав прийти такий же досконалий і однаковий за вагою чоловік.
    Бог не був би рівноцінною заплатою за гріхи адама. А це було у незрівнянно більше раз ніж гріх Адама.

---------- Додано в 00:22 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:56 ----------

1. Бо Бог Його найперше створив, тай всьо, або ж Адама Бог також породив, як і решту янголів.
    2. Озвав ся ж Ісус і рече до них:
    Помиляєтесь ви, не знаючи писання, анї сили Божої.
    Бо в воскресенню не женять ся, ні віддають ся, а будуть як ангели Божі на небі.
    {не рождаються і не вмерають}
    3. Тобто ви стверджуєте:
    або Ісус Не Бог, який не має влади над світом
    або роздвоєння особистості, чи навіть розтроєння: Син на землі не має влади, а на небі з Отцем вже має?
    4. Хіба БогоЧоловік, Себто будучи Богом Сином хіба ж він міг спокуситися і виявитися невірним сам до себе?
    Хіба він не Абсолют і не Всесильний щоб схилитись перед Дияволом.
    5. Ні я про те Кому саме слід служити і хто хоче, щоб йому служили анголи і люди.

18. Nadan

Nadan Well-Known Member

Ісус має подвійну природу, Божу і людську, бо народжений від Бога і від людини. Ісус в своїй Божій природі є всемогутнім, в людській - ні.
    Він хотів перешкодити Ісусові, через спокусу до гріха його людської природи перешкодити відкупленю.
    Господу.

---------- Додано в 02:21 ---------- Попередній допис був написаний в 02:11 ----------

Вссі люди і ангели є створіннями, тому вони є усиновленими дітьми Божими.
    "Усі бо ті, що їх водить Дух Божий, вони - сини Божі." (Рм.8:14)
    Рідним Божим Сином є тільки Ісус, який народжується прямо від Отця, всі інші - усиновлені.
    Ви в цьому бачите велику проблему? Є рослини і тварини які народжують потомство самі, без партнера. Таке явище називається партеногенезом. Ось почитайте: http://uk.wikipedia.org/wiki/Партеногенез
    То якщо це можуть робити рослини і тварини, то хіба Бог не може? Слабка у вас віра, видно, що ви не вірите у всемогутність Божу, поскільки є матеріалістами і мислити шаблонами цього світу!

---------- Додано в 02:44 ---------- Попередній допис був написаний в 02:21 ----------

А як ви думаєте, Бог має любов обмежену, чи безмежну? Якщо обмежену, то скільки є тієї любові? Якщо безмежну, то нехтування нею, є обмеженою провиною, чи безмежною?
    Тільки Ісус є роджений від Отця, а всі ангели й люди - створені, як і весь світ. Ангели і люди є синами Божими через усиновлення, якщо вони водяться Святим Духом. Ви водитесь Святим Духом?
    Ну і що це міняє? Що ви цим хочете сказати?Чи привели цитату просто так, щоб показати свій розум?
    В Ісуса подвійна не особистість, а природа! Запамятайте це собі і більше не говоріть дурниць. І вивчіть для початку, що таке природа, пора вже знати базові поняття.
    Як Бог Ісус міг робити речі які людям не під силу, напр. зупиняти бурю, ходити по воді, зцілювати і воскрешати мертвих. Але як людина, він не міг нести хреста і потребував допомоги. Тому як Бог він всесильний, як людина - ні.
    Ісус же вам сказав - ГОсподу! Незалежно в якій особі, чи в особі Отця, чи Сина, чи Святого Духа.

19. ABDURAKHMAN

1. Диявол говорить як владний.
    Він має владу над землею.
    2. А що таке тіло? Лише вбога обгортка.
    Душа ж бо вічна.
    Чи ви стверджуєте що сутність Ісуса не було на 100% сутністю Бога.
    Отже хіба Бог може зґрішити, помилятися або чогось не знати.
    3. Так, Господу, лише Господу і нікому крім Господа.
    4. Де таке написано? Бачу лише що Адам син Божий, а отже його породив Бог. Він є перворідним людським сином, як і Ісус перворідним духовним.
    5. О то ви вірите в теорію Дарвіна? Букашка - то предок людини?
    Жабу з людиною не рівняйте, а тим більше із Богом.
    6. Мав з'9витися для викуплення людства од гріха рівносильний Адаму.
    7. Знову ж таки, якщо ангели сини божі значить їх породив Бог. А досконалий Адам який бачив і говорив з Богом мав Його духа святаго? Отже Бог його породив.
    8. Духовні особи не рождаються, не старіють і не вмерають.
    9. Душа Бога і тіло людини?
    10. Він сказав ЛИШЕ Господі і нікому іншому.

20. Nadan

Nadan Well-Known Member

Тільки над тими людьми, які є його рабами.
    Це ви хочете розказати нам про єресі гностиків, чи свої?
    Ісус га 100% Бог і на 100% людина. Як людина Він мав слабкості, наприклад голод, спрага, втома. Цими слабкостями і сподівався скористатись диявол.
    Нарешті в чомусь ми погодились.
    Ось де:
    "5 Кому бо з ангелів він коли мовив: «Син мій єси, я сьогодні породив тебе?» І ще: «Я буду йому за Отця, а він буде мені за Сина?» (Євр.1:5)
    Як ясно видно, Бог нікому не сказав, що Він когось породив ще окрім Ісуса. Тому тільки Ісус є рідним сином, як кажуть плоть від плоті, у випадку з Ісусом Дух від Духа. Всіс інші створіння - усиновлені.
    Улюблений прийом свідків перескакувати на іншу тему! Я хіба сказав хоч слово про еволюцію? Ви дуже дивувались, як Бог один може щось народити без жінки, от я вам і показав, що це можливо не тільки Богу, але й його створінням і навів явище - партеногенез. Чи може у вас науковий термін особливо з біології, викликає ілюзію єволюції? Тоді нагадаю вам, що сонце - теж народжує світло без жінки. Тому заспокойтесь і нехай привид єволюції вас більше не переслідує. :)
    Я вас не це питав.. Я питав, якою провиною буде нехтування безмежною Божою любовю, обмеженою, чи безмежною? Дайте відповідь саме на ЦЕ питання.
    А якщо створив, а потім усиновив? Така думка для вас що, неможлива? Бог усиновлює кожного хто водиться Святим Духом! Ви водитесь Святим Духом?
    Про народження Ісуса сказав сам Отець! Ви що, Йому вже не вірите?
    Ні. Почитайте рішення вселенських Соборів про природу Ісуса.
    Правильно, а Господь є один за природою, але в трьох особах, Отець, Син, і Дух Святий. Де тут протиріччя?

а де твій аватар? :)