До питання про те, чи є Ісус Христос Богом

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем D.M., 30 лип 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Або не смішіть людей, або дайте цитату, що Ісус був ангелом.

• Подобається Подобається x 1
  2. nadir

nadir Member

Ні Левку, не так.
    Івана 17:1—5: 17 Сказавши все це, Ісус підвів очі до неба й промовив: «Батьку, час настав; прослав свого сина, щоб і*син прославив тебе, 2*бо ти дав йому владу над кожним тілом, аби він дав вічне життя всім тим, кого ти йому дарував. 3*А щоб отримати вічне життя, потрібно пізнавати тебе, єдиного правдивого Бога, і*посланого тобою Ісуса Христа. 4*Я прославив тебе на землі, бо завершив працю, яку ти мені доручив. 5*Тож тепер, Батьку, прослав мене: дозволь мені бути біля тебе і*мати ту славу, яку я мав, коли ще був з*тобою*— до створення світу.
    Як бачите в Івана 17:3 Ісус усвідомлював і вказував на різницю між Богом та ним, Ісусом, котрого Бог послав.

3. Levko

Levko Well-Known Member

Чекайте, чекайте- до чого тут ангел???
    Не розумію, звідки Ви викопали цього ангела, у запропонованій Вами ж цитаті з Филип"ян2.6-7

Ми не говоримо про те Ким ще крім Бога міг бути Ісус, а говоримо, про те чи Ісус був Богом, чи ні...:)

4. nadir

nadir Member

Де там уже мені Миху, досить того, що ви є.

Чи Ісус Христос і архангел Михаїл*— це одна й та сама особа?
    Ім’я цього Михаїла вживається в Біблії лише п’ять разів. Славна духовна особа, яка носить це ім’я, згадана як «один із перших начальників», «великий той князь, що стоїть при синах твого [Даниїлового] народу» і як «Архангол» (Дан. 10:13; 12:1; Юди*9). Ім’я Михаїл означає «хто є, як Бог?». Це ім’я, очевидно, вказує, що Михаїл є той, хто бере провід в обстоюванні суверенітету Єгови та знищенні Божих ворогів.
    В 1*Солунян 4:16 (Кул.) наказ Ісуса Христа, щоб почалось воскресіння, названо «голосом архангелським», а в Юди*9 говориться, що архангел*— це Михаїл. Чи було*б доречно уподібнювати Ісусів наказ до наказу когось із меншою владою? Отже, логічно, що архангел Михаїл*— це Ісус Христос. (Цікаво, що слово «Архангол» ніде в Біблії не вживається у множині, з чого випливає, що є тільки один архангел).
    В Об’явлення 12:7—12 говориться, що Михаїл та його ангели мають воювати проти Сатани і скинути його та його злих ангелів з неба. Це пов’язується з наданням Христу царської влади. Пізніше описано, як Ісус веде небесні війська на війну проти народів цього світу (Об’яв. 19:11—16). Чи*ж не логічно, що саме Ісус мав би виступити проти того, кого він назвав «князем світу цього», Сатани Диявола? (Ів. 12:31). В Даниїла 12:1 встановлюється зв’язок між тим, що ‘Михаїл повстане’ для владних дій, і «часом утиску, якого не було від існування люду аж до цього часу». Це, безумовно, відповідає тому, чого зазна́ють народи, коли Христос як небесний виконавець вироку виступить проти них. Отже, докази свідчать, що Божий Син був відомий як Михаїл до свого приходу на землю і є знаний також під цим ім’ям, відколи повернувся до неба, де він перебуває як прославлений духовний Божий Син.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ісус Христос - БогоЧоловік. У повній мірі Чоловік (Син Людський) і Бог (Божий Син).
    Він понизив Сам Себе (цитату недавно подавали), а тому до Бога-Отця звертається з позиції пониженого - Чоловіка.

6. nadir

nadir Member

Саме так, говоримо про те чи був Ісус Богом. Хіба цього не видно з Івана 17:3?

---------- Додано в 21:59 ---------- Попередній допис був написаний в 21:55 ----------

А Об"явлення Іванові він з якоої позиції дає: пониженого - Чоловіка, Всемогутнього Бога, чи може з якоїсь іншої - призначеного Богом Царя божого Царства?
    Об’явлення 1:1 "Об’явлення, передане Ісусом Христом, яке дав йому Бог, аби виявити його рабам, що́ незабаром має відбутися. Ісус послав свого ангела і*через нього показав у*символічних о́бразах це об’явлення його рабові Іванові"

Зрештою, з вашої останньої фрази розумію, що і ви визнаєте неможливість того, щоб одна особа була у різних місцях та позиціяї і до того ж зверталась до самої себе. Другими словами Бог та Ісус - різні особи. Тобто Ісус не є Богом.

Останнє редагування: 5 кві 2010
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Щоб то осилити тре добре посидіти і поритися у ваших посиланнях, але з того всього хотілось би задати вам одне питання.

Коли говорять вам, що Ісус є Бог, то то одразу чуєш відповідь: ніде у Біблії не сказано, що Ісус каже: Я- Бог, і тому ви в то не вірите.
    Ісус також жодного разу не каже, що він архангел, тим більше, що Михаїл, проте ви свято в то вірите.

Уявіть собі ситуацію, ви приходите на фірму і кажете до когось з побачених: хочу бачити шефа. А той перший зустрічний, не будучи шефом, відповідає: ти ж дивишся на мене і кажеш хочу бачити шефа, я і є шеф. Як ви думаєте, яке відношення б склалося між справжнім шефом і тим першим зустрічним на фірмі, якби шеф про це дізнався?

---------- Додано в 23:08 ---------- Попередній допис був написаний в 23:04 ----------

Він був Богочоловіком, ще раз кажу. Коли він став БогоЧоловіком? Тоді, коли воплотився, а до того Він - Бог.

---------- Додано в 23:19 ---------- Попередній допис був написаний в 23:08 ----------

Важко, будучи матеріалістом, говорити про духовне.

8. nadir

nadir Member

А ви посидте і порийтеся. Це ж посилання на Біблію. Корисно подумати.

Хіба ж не досить того, що Ісус каже - (Івана 20:17)*"Ісус же промовив до неї: «Не тримайся за мене, бо я ще не пішов до Батька. Піди до моїх братів і*скажи їм: «Я йду до Батька свого й Батька вашого, до Бога свого й Бога вашого»."

А це Миху чистої води філософствування. Тому, що в Колоссянам 1:15 написано: "Колосян 1:15 "Він*— образ невидимого Бога, народжений першим з*усього створіння."

---------- Додано в 22:37 ---------- Попередній допис був написаний в 22:32 ----------

Розумію ваші труднощі Миху, особливо ж коли ви відкидаєте істини з Божого Слова ти намагаєтеся спиратися на філософію та людську мудрість.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та я про ваші труднощі кажу. У мене все в порядку.

---------- Додано в 23:50 ---------- Попередній допис був написаний в 23:49 ----------

У чому філософствування?

---------- Додано в 23:53 ---------- Попередній допис був написаний в 23:50 ----------

Слова Сина Божого. Що тут неясно? Не розумію як цитати щось підтверджують, чи спростовують, Ісус і раніше називав Бога Отцем Своїм.

---------- Додано в 23:54 ---------- Попередній допис був написаний в 23:53 ----------

Матиму час - обовязково.

• Подобається Подобається x 2
  10. nadir

nadir Member

А я про ваші.

У тому, що Біблія називає Ісуса найпершим з усього створенного. Бог же не має початку. А ви намагаєтеся їх прирівняти.

А ви не помітили, що Ісус називає його не тільки мій Отець, але і мій Бог і ваш Бог? То чи був Ісус Богом?

Маю надію що не забудете.

11. Levko

Levko Well-Known Member

Трохи не так Біблія називає Ісуса:

Кол.1:15 Він є образ невидимого Бога,
    роджений перш усякого творива.

Зверніть, будь-ласка, увагу на слово "роджений". Там не написано "створений перш усякого творива", а саме "роджений"!!!!

Я як людина, можу щось створити- щось збудувати, зліпити, зконструювати і це буде називатися, що я щось створив і ніколи це моє твориво не буде таким як я по природі...

Але свою дитину я можу тільки народити. І це буде означати, що ця дитина "роджена від мене" буде такою ж людиною по природі як і я.

Аналогічно і з Богом. Ісус є Сином Бога Отця, відповідно, по природі також є Богом! !!!

Як на мене, елементарно, просто.
    Чому люди цього не бачать?:dntknw:

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Як людина народжується від людини, так само від Бога не народжується ангел, про що ви намагаєтеся нам розповісти.

Помітив. А що тут дивного? Ісус - БогоЧоловік.

13. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

¤Чому люди цього не бачать?¤
    можливо тому що Бог не тілесна, чи матеріяльна особа, але духовна.
    I порівняння до людського дітородження є недоречним.
    Згадайте що ісус говорив до садукеїв: Матвія 22:23-30

14. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Згідний, Левку, це просто. Але треба читати Біблію. Я вже казав, що ми в мед інституті вивчали атеїзм і здавали екзамен. Ось уявіть собі, що я зараз приходжу на ЛФ і починаю з вами дискутувати з позиції підручника наукового комунізму.
    А вони дискутують з позиції Рассела і його вежі, де Біблія перекручена до невпізнанності.

---------- Додано в 12:02 ---------- Попередній допис був написаний в 11:58 ----------

Я народився від своїх батьків. Це означає, що я маю їх призвіще. А головне - я людина, а не кіт і не свиня.
    Тобто, від людини родиться людина, від кота - кіт. Від Бога - ?

15. ABDURAKHMAN

Немає нікого і нічого що би було б рівне Богу Єгові, і Христос не виключення. Він ніколи себе не рівняв до Бога, а завжди визнав Його зверхність над собою. Цитати наводилися раніше.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

А знаєте чому він не рівняв себе до Бога?
    Левко цитату приводив....

17. ABDURAKHMAN

? Помітив. А що тут дивного? Ісус - БогоЧоловік. ?
    Бог - вищий од ангела;
    Чоловік - нижчий од ангела;
    Маємо рівність:
    БогоЧоловік = ангел
    я правильно зрозумів?

18. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Знову ж таки моя порада - читайте Біблію. За що первосвященник і Синедріон віддали Ісуса на розпяття? За те що він казав що він ангел? Та з його б просто посміялися. А за те, що він казав, що він Син Божий!
    А духовні керівники Ізраїлю чудово знали, що це означає. (Вони не були зазомбовані ніякими вежами)

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ні. Тут неправильно уявляти собі кентавра - напівкінь, напівлюдина.

Ісус - у повній мірі Бог і в повній мірі Чоловік. У нього є всі ознаки Бога і всі ознаки Чоловіка. Тому таке визначення є правдиве до будь-якої цитати у Біблії. Бо якщо ми просто скажемо, що Ісус є Бог, то легко знайдемо цитати, що говорять про зворотнє, якщо ми скажемо, що Ісус просто Чоловік, то так само легко знайдемо цитати, що говорять зворотнє. Тому, БогоЧоловік - це правильне визначення.
    Доречі, колись я не зовсім довіряв Лілі Романові у тому питанні, тепер бачу, що вона була права. Вік живи - вік учись.

20. ABDURAKHMAN

Мих=>
    та будь ласка, мені не важко, хоча я більше ніж впевнений що ніхто їх не читатиме:
    1. Ісус був роджений Богом найперше, тобто це означає що він вічно не існував: Колосян 1:15
    Об'явлення 3:14
    Ісаї 44:6
    2. Ісус є нижчим від Бога Єгови:
    Івана 8:42
    Івана 12:49
    Івана 14:28
    Івана 5:19
    Филип'ян 2:6-11
    1 Коринтян 15:24, 28
    Матвія 20:23
    1 Коринтян 11:3
    Івана 20:17