До чого вже світ дійшов. Священики...

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Slav, 21 гру 2023.

1. Slav

Slav Well-Known Member

Я мав на увазі, що потрібні якісь наукові докази, того, що ви вище написали. Таким доказом могла бути статистика, про яку я вище написав.

Вірити можна в будь-що, навіть в зовсім і іншу релігію. Тільки проблема в тому, що релігійні люди намагаються пояснити свою віру доказами. А коли починаєш розбирати їхні докази і показувати їм абсурдність їхніх доказів, то вони відразу мало не кричать: "А де твоя віра?!"

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Звідки ви знаєте ким би я став?

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

По-перше, це не стало б доказом.

Легенький приклад. Троє людей кажуть: я бачив Бога. А 30 людей кажуть, ще Бога не бачили.

Що вам каже така статистика, є Бог, чи нема?

4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Якщо троє скажуть, що бачили БОГА - це буде доказом того, що троє людей говорять про те, що бачили БОГА!

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Нє, Василь. Не зовсім так. Свідчення є те, що людина бачила. А якщо людина не бачила, вона не є свідком. Для чого тоді є свідки в суді?

6. VasMT

Свідчення в суді підлягає перевірці і встановленню правдивості.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Навіщо тоді свідки у суді?

Чому суд враховує свідчення двох-трьох свідків?

Те саме говорить й Письмо:

Вiд Матвiя 18:15-17 UBIO
    А коли прогрішиться твій брат проти тебе, іди й йому викажи поміж тобою та ним самим; як тебе він послухає, ти придбав свого брата. А коли не послухає він, то візьми з собою ще одного чи двох, щоб справа всіляка ствердилась устами двох чи трьох свідків. А коли не послухає їх, скажи Церкві; коли ж не послухає й Церкви, хай буде тобі, як поганин і митник!

8. VasMT

Я не теолог...
    Це не до мене.

9. Good man

Good man Обычный человек

И язычник и таможенник и подрывник, коли ослушаются слова Божьего, коли соберутся вместе с целью грешить. Коли зелёный змий им ближе отца и сына, то пусть возьмут с собой ещё одного и ещё. Тысячи их. И пусть разольют всем поровну. И всем по устам потечёт, а в рот не хватит. И пусть трезвость утвердится среди них. Свидетельствую это, ибо сказано было.

10. Slav

Slav Well-Known Member

Це не зовсім коректне питання для проведення такої статистики.

Ця статистика скаже, що Бога нема.
    Але тільки цієї статистики недостатньо, щоб стверджувати про існування чи неіснування Бога.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Slav

Slav Well-Known Member

Я так суб'єктивно думаю.

Якби Бог був, то він би дав розум моїм не зовсім тупим батькам з вищою освітою і науковим ступенем у мого тата. Якби Бог дав розум їм, то тоді вони би не робили тих речей, які нормальні люди не роблять, і одночасно вони би зробили ці речі, які вони повинні були зробити, бо їх намагаються зробити всі нормальні люди.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Але ймовірно Бог дав вам розум оцінити ситуацію з батьками. Ви доросла людина, у вас своє життя, у батьків - своє. Кожен живе так, як важає за потрібне.

13. Slav

Slav Well-Known Member

Мені від того абсолютно не легше від того, що я оцінив ситуацію зі своїми батьками. А це, що я вище описав, що Бог не дав моїм батькам розуму, щоб вони не робили ідіотизми, які нормальні люди не роблять, і щоб вони робили розумні речі, які роблять нормальні люди, є ознакою того, що Бога немає.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

А вони віруючі?

15. Slav

Slav Well-Known Member

Ось ви поставили позначку "Погоджуюся", але ви, я глибоко переконаний, зовсім інакше з цим погоджуєтеся ніж я з цим погоджуюся.

Щоб правильно організувати це статистичне опитування треба взяти 33 ( 30 + 3 ) дуже побожних і безгрішних людей, бо релігійні люди вам скажуть, що Бога можуть побачити тільки дуже праведні люди. Далі, якщо 3 людини з тих 33 опитаних людей скажуть, що вони бачили Бога, то тоді треба буде попросити цю кожну людину з цих трьох людей детально описати, що вони бачили і чули. Далі треба буде порівняти розповідь кожної людини. На підставі цієї інформації можна робити висновки.

Є така християнська течія з назвою мормони. Їхнім пророкам також являлися святі і їм щось розказували. Інші три великі течії християнства ( католики, православні та протестанти ) категорично не вірять в розповіді мормонів.

Проблема є велика в тому, що часто люди говорять неправду або розказують про свої власні галюцинації, які видають за якісь бачення святих і Бога. Ще буває таке, що люди звичайні природні явища тлумачать як якісь прояви святих і Бога. Наприклад, явлення Божої Матері на різних поверхнях, і вони вважають це чудами, проявами існування Бога:

Клікніть на це:

1. Приклад один.

2. Приклад два і більше

Я сам бачив таке "чудо", яке я не вважаю чудом. І про нього я питався в одного старого і поважного священика. Його слова свідчать, що це не було чудом.

Останнє редагування: 20 січ 2024
  16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мормони - не є християни, як і Свідки Єгови.

17. Slav

Slav Well-Known Member

Мама дуже віруюча і її батьки були дуже віруючими. Але вона повністю погоджувалася з татом і підтримувала тата.

Я ще дописав попередній допис під час його редагування.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Цілком можливо. Так само кожна течія тлумачить по-своєму Письмо. Я думаю, що це була основна причина чому так довго Письмо не було поширене в друку для загального користування. Коли друк переміг, появилося багато єресей.

19. Slav

Slav Well-Known Member

Вони, як і Свідки Єгови, не вірять в божество Ісуса Христа?!

Наскільки я знаю, що ці справжні християни ( католики чи протестанти ) вбили одного їхнього великого мормонського проповідника.

Ще пізніше прочитуйте мої попередні дописи, бо я їх редагую та дописую в процесі редагування.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не знаю точно. Вони не вірять в Трійцю, здається.

Не в курсі.

а де твій аватар? :)