Перед тим, як перейти до цієї теми і зрозуміти її, потрібно, як аксіому усвідомити наступне: Бог найперше дав людині вільний вибір, тобто свободу. Бог створив людину, а не запрограмованого робота. Що це означає? А це означає, що Бог насильно не вмішується в дії людини. Бог дав волю і правила (10 заповідей), а вкінці - суд. (допишу пізніше)
Який вибір Бог дав Україні та переважній більшості українців, включаючи малих дітей-українців, щоб на них не напала нацистська росія і щоб не було війни?
Баптисти -- це є різновид протестантів. Це просто я вас про це інформую. Ви кажете, що тільки, як зрозумів, священики католицької церкви можуть правильно тлумачити Біблію, хоча, як ви погодились, вони можуть помилятися. Виникає питання: чому духовні особи інших християнських конфесій ( православні, протестанти ) не можуть правильно тлумачити Біблію? Навіть в середині католицької церкви нема однакової думки щодо деяких питань. Ось вам свіжий приклад: https://glavcom.ua/amp/country/soci...atevi-pari-pislja-zajavi-vatikanu-976221.html Також виникає питання: чи можуть священики, якщо вони помиляються, правильно давати відповіді на такі питання: 1. Чому в радянський час я не ходив у підпільну греко-католицьку церкву? Мовляв, це є моя церква. Хоча, коли я ходив до церкви, я вважав, що православна церква також є моєю церквою. Про існування якоїсь іншої Української греко-католицької церкви я просто не знав. 2. Чи я сам з собою щось не роблю? 3. Чи я користуюся презервативами?
Перш за все - слабка віра в Бога. Навіть не те, що слабка. Люди жили так, ніби Бога не існує - самі по собі, розраховуючи виключно на своє уподобання. Зверніть увагу, люди спокійно ходили у "церкву", яку їм підминив ворог і вони оправдовували свій вибір словами, мов Бог є всюди, яка різниця, або взагалі ігнорували Творця. Іншими словами, вони втратили зв'язок з Богом і вважали це нормою. Але коли внаслідок власних дій прийшла біда, почали задавати запитання: "А чому?". Після подій в Бучі їх то майже не навчило. Вони й далі проголосували за церкву МП, попи яких наводили ракети на них. Це їх вільний вибір. Втрата здорового глузду - ознака відірваності від Бога.
Не тільки католицькі священики, а й прості люди МОЖУТЬ правильно тлумачити Біблію, не лише православні та протестанти. Можуть - це ключове слово. От ви можете пояснювати правильно фізичні явища та описувати їх. Можете. Але фізик може це зробити глибше і точніше з меншою ймовірністю помилитися.
У справах віри вони мало помиляються. А як от Ви у запитаннях вбачаєте помилки? Мені здається, що запитання не може мати помилок.
В Україні від війни страждають навіть дуже віруючі люди з дуже сильною вірою і малі діти. Вони чим провинилися перед Богом? Я взагалі хочу сказати, що біда однаково трапляється як з віруючими так і з невіруючими людьми.
Ці питання, які мені священик задавав на сповіді ( див. вище ), є фундаментальними питаннями віри? Я думаю, що ні.
Ісус та апостоли теж страждали і земне життя їх закінчувалося трагічно. Але якщо віруюча людина просить у Бога, то воно дається. Слав, є закони, котрі Бог створив і все рухається згідно цих законів. Якщо цеглу кинути з балкону, вона полетить вниз на землю, якщо цеглу кинути комусь на голову, вона його вб'є, навіть, якщо жертва - віруюча людина, а може Бог ї відвернути від біди... У невіруючого теж є шанс, якщо, приміром, Бог побачить, що після такої травми людина усвідомить своє нікчемне життя. Якщо батьки роблять вибір на виборчій дільниці, вони це мають робити відповідально по відношенню до себе, до своїх дітей, котрих їм дано під опіку, до ближніх. Але коли вибір є приколом, то страждають від цього всі. Тому, коли громада потрапляє у біду, то страждає вся громада, але можуть бути виключення для деяких людей. Віра на 100% діє по відношенню до людини в питанні вічності життя, а ми часто судимо про миттєве життя на землі і не думаємо про позаземне життя, а воно є головним. Як казав ап. Павло, ми підходимо до моря і зачерпаємо в долоні воду, але вода просочується крізь пальці і витікає і її стає щораз менше, доки не витече вся. Це наше життя. Але ми живемо заради цього життя, цієї води, що є в морі. В цьому і є зміст життя, а не у тому, хто більше заробить бабла, чи виживе у складній ситуації. Ми тут гості.
Вибач, Слав, але обрати під час війни артиста, щоб той вів правильною дорогою - це теж вибір і трохи дурнуватий, як на мене. В іншому випадку, якби був нормальний президент, народ би готувався до війни, рив би окопи і будував оборону, тоді б жертв було в сотні разів менше. Але народ обрав людину, котра насміхалася над Томосом/церквою і є далека від Бога. Це їх вибір. І тут питання навіть не в самій персоні Зеленського. Це просто тупість: обрати артиста комічного жанру верховним головнокомандуючим. Вибір? Вибір!
Ви якось так майстерно умудряєтеся уникати мого питання: чому від війни страждають однаково грішники, невіруючі, слабо віруючі, дуже віруючі і дуже малі діти, які ще взагалі не встигли нічим завинити перед Богом? Я саме це мав на увазі. Інша справа, що, наприклад, грішники страждали би від війни, а дуже віруючі та малі діти не страждали від війни. Ви якось вдаєте вигляд, що не розумієте мій аргумент. Чи може справді ви його не розумієте? Чи це мені так здається?
Більшість поставилися до виборів як до якогось жарту-приколу. Тому, як я раніше писав, Україні ще відносно повезло зі Зеленським, бо могло бути значно гірше. Я не міг ніяк зрозуміти, як можна було вибирати випадкову людину без будь-якого політичного досвіду, тільки вірячи політичній рекламі цієї людини? Вони тільки взяли до уваги його діяльність актора та творця 95-го кварталу? Але ж постраждали всі: і ті, хто вибирав Зеленського, і ті, хто не вибирав Зеленського.
Я розумію. Ви вважаєте, що коли грішник вийме пістолет і вистрілить в голову людині, а людина виявилась віруюча, то куля повинна за півметра від голови гальманути і безпорадно впасти на землю. Все на землі відбувається відповідно законів, котрі придумані за довго до створення людини. І вони діють. Як фізичні, так і духовні. Людина відійшла від Бога. Сама загинула і дітей своїх, родичів втратила. Це наслідок її вибору. Це навіть не кара, це наслідок її вибору. А що стається з невинними? Вони напевно матимуть вічне життя. Хоча є й вийнятки, коли Бог залишає людину жити на землі.