До Болгарії - власним авто.

Тема у розділі 'Подорожі світом', створена користувачем poputochka, 12 чер 2010.

1. Witalij Gl

Witalij Gl Member

Ви не забувайте за кордон Румунія-Болгарія. З нами відпочивали з Білорусії люди то вони казали що там їх протримали 7 годин...

---------- Додано в 13:44 ---------- Попередній допис був написаний в 13:40 ----------

З Тернополя не так і багато до нас (порядку 400 км, не знаю скільки від вас до Чернівців) але саме головне-в минулому році автобусом їхав до Болгарії через Чернівці то дорога в Румунії з того боку така жахлива була що я б ніколи туди на своїй машині не поїхав. А з нашого боку вся Румунія "зеркало" і плюс 2 автобами.

2. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

??? Поясніть, яким чином в'яжеться докупи місце переходу україно-румунського кордону до часу переходу румуно-болгарського кордону?!

Не смію питати, а чупакабри на автобус не нападали? :))
    Ніколи не пробували задуматись, що відвертою "отсєбятіною" можете збити з толку людей, і заради "ідеї фікс" махнути лишніх півтори-дві сотки кілометрів по наших дорогах?

По правилах, то повинні дочепитися. А в житті рідко чіпляються.
    Невелика то скільки? До тріщин довжиною до 10 см ще не чув, щоб чіплялись. Та й взагалі, лиш раз розказували, що завернули за тріщину на пів-шиби.

3. Witalij Gl

Witalij Gl Member

1- щодо кордонів- а ви думаєте що постоїте в Чернівцях і все? На кордоні Румунія- Болгарія вас тримати небудуть? Заїжджаєте то до Болгарії теж по іншому переході...
    2- щодо чупакабри- я пишу те що особисто чув від відпочиваючих зі Львова (а їх було дуууже багато у нашому готелі), як вони тяжко їхали і плювалися на дороги та митників... "отсебятіна" в Росії-а тут кожен висловлює свої думки та досвід і нінакого їх ненав'язує. Кожен читає для отримання певної інформації для роздумів.

4. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Угу, я теж інколи ОБС користуюсь. ;) Якщо покажете опитувальний лист, то я вибачусь :)))

Атож. От і розбираєм факт, що хтось розказує про жахливі центральні дороги в Румунії (схиляюсь до того, що це взагалі видумка автора), лякає багатогодинним переходженням одних кордонів лише заради того, щоб новачки прокаталися нашими дорогами (а про їх стан не важко здогадатися, для тих хто не їздив там ) лишніх пару соток кілометрів. От і думаєм, це він нав'язує, чи не нав'язує? ;)

5. Witalij Gl

Witalij Gl Member

Давайте небудемо перетворювати тему у взаємні підколки-кожен висловлює свою думку. Люди пишуть про те як краще добратися і відпочити а інші читають і роблять для себе висновки.

• Подобається Подобається x 1
  6. olmson

olmson New Member

Привіт! Наш виїзд 25 або 26 липня із Чернівців! Приєднуйтесь

---------- Додано в 13:24 ---------- Попередній допис був написаний в 13:20 ----------

Привіт!
    ми також маємо в планах виїхати в цей період. 25-26 линпя із Чернівців до Болгарії. Поморіє або Равда. 2 дітей також. пишіть ! будемо раді хорошій компанії!

---------- Додано в 13:26 ---------- Попередній допис був написаний в 13:24 ----------

Ryna, Привіт! ми також плануємо виїхати в цей період до Болгарії! 25-26 липня через Чернівці
    Олексій

7. OlPatriot

OlPatriot Member

Привіт! Їдемо2 дорослих і 2 дітей 15 липня до Болгарії своїм авто. Хто також планує на цей день - приєднуйтесь

8. akrobat

akrobat Active Member

З 16 числа відпочиваємо в Созополі: море супер, погода супер, Болгарія супер :)
    Їхали через ніч, обидва кордони без черг і питань, через Бухарест (також пусто було на об'їздній).
    Повертаємось 7 або 8 липня - шукаємо попутників до України.

9. Ryna

Ryna Member

Минулого року кума їздила, то казала, що на в"їзді до Болгарії взагалі ніяких питань, вони і з машини не виходили.

---------- Додано в 09:42 ---------- Попередній допис був написаний в 09:41 ----------

Минулого року кума їздила, то казала, що на в"їзді до Болгарії взагалі ніяких питань, вони і з машини не виходили.

---------- Додано в 09:46 ---------- Попередній допис був написаний в 09:42 ----------

А от на Закарпаття чоловік їздить по роботі - з дорогами і часом переїзду знайомий....Вночі їхати через гори...серпантин...перевал...І дороги що франківські, що львівські неописуємі...хоча чернівецькі їм не конкуренція, але кілометраж менший, і гір нема.
    З того всього, що вже перечитала - основне не попасти на кордоні на перезмінку ;)

10. akrobat

akrobat Active Member

А коли перезмінка?

Ще підскажть, будь ласка, який шлях додому найкраще обрати, щоб пошвидше до Неньки попасти?

11. Рибка

Рибка New Member

Ми також повернулись з Болгарії, в неділю. Не знаю, чому так довго ті туристи стояли...може не в ту чергу стали. Там окремо транзитна є. В Болгарію - то за хвилин 20 пройшли (перед нами було 3 машини), назад - то взагалі хвилин 5, перед нами тільки одна машина була.
    Румунсько-болгарський кордон - те саме. З машини не виходили взагалі (нас було 8 чол.), тільки чоловік - віньєтку купити.

12. vla

vla New Member

Шановні друзі хочу поділитися власним досвідом та порадами щодо поїздки на відпочинок до Болгарії власним автомобілем.
    Отож почну і «ціни питання». Вартість дороги з Івано-Франківська до Сонячного Берега в обидві сторони (965 км х 2 = 1930 км) з дружиною і трьома малими дітьми на Форді Фьюжн (1.4 бензин, середній розхід 6,35 л / 100 км (125 літрів бензину) склала разом 215 євро (це включає паливо, вартість місячної зеленої карти, вартості паромної переправи та оплат за дороги у Румунії та Болгарії). Час дороги туди 29 годин (в т.ч. 5 годин сну), назад 24 години ( в т.ч 3 години на відвідини дельфінарію, акваріуму та зо зоопарку у Варні і 2 години сну у Румунії).
    Я вибрав найкоротший маршрут після прикордонного переходу у Порубному: Suceava – Roman – Bacau – Focsani – Garat – Buzau – Pogoanele – Slobozia – Calarasi потім на паромну переправу через Дунай і далі маршрут по Болгарії: Силистра – Добрич – Варна – Сонячний Берег.

Для зручності використовував навігатор Magneo I 500 з найновішими картами I-GO.

У Порубаному на WOG я залив повний бак бензину (45л), його мені вистачило аж до Добрича у Болгарії. На тій же заправці є цілодобовий обмінний пункт від ЕСВ банку, де варто купити як мінімум 100 румунських леїв! Курс у них не є завищеним. Для впевненості безпосередньо перед поїздкою варто задзвонити до них на номер (095) 467-15-10 і зарезервувати румунські леїв, бо вони не завжди є у них в достатній кількості.
    На українському кордоні Вам треба стати у другу зліва смугу (одразу зліва від смуги, по котрій рухаються автобуси), дві праві смуги використовують головним чином румуни, котрі вертаються з товаром з України, а тому рухаються дуже повільно! У мене оформлення у наших і румунів зайняло 2 години, і на звротньому шляху 30 хв. Для прикладу, автобуси швидше 3-4 годин кордон не пересікають, а є випадки і 11 годинного чекання!

Одразу після проходження румунського кордону необхідно буде купити румунську віньєтку (тижневу). Це можна зробити на заправці OMV через 500 метрів з правої сторони. Вартість 13,38 румунських леїв (3 євро по курсу). Платити можна готівкою лише у румунських леях, або кредитною карткою (якщо вона діє за кордоном). Сенсу купувати місячну немає, бо ми маємо із болгарською чи шенгенською візою право на транзит Румунією не більше 5 днів (окремої транзитної румунської візи отримувати непотрібно!). Далі я їхав за маршрутом вказаним вище. В населених пунктах у Румунії ліміт швидкості 50 км/год (толерують перевищення максимум +10 км/год). За перевищення штраф 50 євро. Самі румуни їздять дуже швидко, тому можна їм «сідати на хвіст». Діти повинні бути у спеціальних кріселках і не можуть знаходитися на передньому пасажирському кріслі!
    Паром через Дунай коштує 35 леїв для легкової машини і 40 леїв для мінівенів. Оплата лише готівкою у леях, або після довгого і принизливого упрошування можна заплатити євро або доларами по дуже невигідному курсу. Саме тому раджу купити леї ще на Україні! Паром плаває що 15 хвилин і переправа займає не більше 20 хв. Прикордонний перехід у Болгарію знаходиться у кількох сотнях метрів від причалу. Саме на переході необхідно купити болгарську віньєтку (5 євро на тиждень, або 13 євро на місяць) оплату приймають у євро і у болгарських левах (але на в доларах!). Віньєтка необхідна лише підчас руху по міжміських дорогах, тому, якщо ваша машина буде припаркована усесь час вашого відпочинку, то можна купити одну тижневу віньєтку (замість місячної) на кордоні, а потім іншу тижневу віньєтку на заправці перед зворотнім виїздом із готелю. Це зекономить Вам 3 євро. На зворотному шляху не забудьте купити нову румунську віньєтку. Пункт продажу знаходиться одразу після переходу. Там платити можна леями, євро або кредиткою.
    Паливо у Болгарії незначно дешевше ніж у Румунії. (Ціна близько 1,28 Євро за літр).
    Я заправися у Добричі на Shell (3 км прямо по кольці) на 25 літрів, бо інші заправки по дорозі виглядали досить непривабливими. (До речі ціна на Shell нижча ніж середня по інших заправках). На зворотному шляху на тій же заправці я заправив повний бак, котрого мені вистачило до заправки WOG у Порубному. Якщо ви їдете до Сонячного Берега або далі, будьте особливо уважні на серпантинах у горах. Вони дуже добре означені, особливо коли бачитимете попереджувальний знак із великою чорною точкою і обмеженням у 20 км/год. Їхати там швидше ніж 30-40 км/год справді не варто, бо дорога дуже вузька тама є різкі повороти, у які можете і не вписатися, особливо коли на зустріч ідуть автобуси або фури!

Бажаю щасливої дороги. Якщо є запитання з радістю відповім, якщо зможу.

13. vasylek

vasylek Member

Я вже повернувся з Болгарії. Море нових вражень, у них все дуже класно. Коротко даю звіт.
    Жив в готелі і недорого. Апартаменти в готелі з харчуванням на сім.ю з 4 чол. на вісім днів обійшлися 385 євро, але брали за місяців чотири. Чим раніше береш, тим краще.
    Бензин: 1300 км (дорога туди з катанням по Румунії) + 1180 (дорога назад, пряма). Середній розхід (Лансер Х, автомат) 6,1 л без кондиціонера (по дорозі туди) – і 6,9 л з кондиціонером (дорога назад). Для порівняння, автобус коштує 75 євро в дві сторони з дорослого і половина з тієї суми на дитину.
    Загалом, за цілу поїздку на все і про все (візи, страховки, готель, бензин, різні проплати, кишенькові) було потрачено біля 8 тис. грн.
    На що звертати увагу перед поїздкою. Треба дитячі крісла і світловідбивні жилети (хоча у мене їх ніхто не перевіряв). Обов’язкова плата за дороги як у Румунії, Болгарії так і на мості (я їхав через Русе, Румини на кордоні при виїзді потребували показати плату за дорогу, без неї штраф досить великий). Дітей перевіряють згідно паспорта, а в машині навіть багажник не відкривали. Треба тільки на кордоні не заплутатися і, об’їхавши всіх, їхати в зелений коридор і казати, що МИ ТУРІСТО. Кордон Укр.-Рум. (З Чернівців) – 1,5 год., Рум.-Болг. і навпаки – по 10 хв. Рум.-Укр. 45 хв. Всі кордони перетинав уночі. Бажано нічого, що б могло б привернути увагу прикордонників не везти. Все можна купити там. Ціни майже як у нас, тільки алкоголь і сигарети дорогі. З собою можна брати різну валюту, але обов’язково мати міжнародну карточку, особливо коли треба заправитись, або купити плату за дорогу, бо на заправках навіть як і продадуть її за євро, то курс може бути поганий. Бензин найдешевший на Україні, в Румунії приблизно 12,5 грн., в Болгарії 18,5 грн./л. На заправках в Румунії спочатку заливають, а потім розплачуються. Дороги значно кращі, ніж в Україні. Але треба вважати з обочинами в Румунії, їх, як правило немає. В Румунії розв’язки складні, бажано мати навігатор. В Болгарії простіше і водії дисципліновані. По Румунії і туди і назад спокійно їхав вночі.
    Щодо перевищення швидкості – в Румунії, як і у нас – головне не попасти, хоча наряди по дорозі є. В Болгарії нарядів я не бачив, але в них камери і можуть на кордон передати штраф.
    Обмеження швидкості. В основному 50 і 90 км/год., але часто стоять знаки з іншими обмеженнями, і можна по них їхати скоріше. Слід звернути увагу на рух по кільцю в Румунії, у них знаки інакше стоять, але практично скрізь виходить кільце головне. В плані мови. Румуни – це капець повний, ні російської і англійську ледь-ледь. В Болгарії нормально, багато людей знає англійську чи російську, така ж ситуація зі знаками.
    Якою дорогою їхати. В Болгарії всі їдуть практично однією через Варну, вона хоч і довга, але можна класно їхати. В Румунії всі їдуть дорогою, яка ближче до Молдови і та дорога оминає гори. Там звичайна рівнинна дорога, і якщо постаратися, то по ній зі Львова На Сонячний берег (Болгарія) можна заїхати за 17 год. Але, раджу всім заїхати в гори, це дорога через Сінаю. Дорога по якості дуже класна (краща, ніж попередня), але має декілька підйомів в гори і серпантини. Там дуже гарно в горах (покруче, ніж в Українських Карпатах, багато замків і все це можна побачити з вікна машини). В горах можна зупинитися в готелі від 20 євро за добу. Я заїжджав в Бранський замок і замок в Сінаї – просто супер. Перед входом в замок треба поміняти гроші на Рони.
    Курси валют. Румунських 4,5 рони – приблизно 1 євро. Болгарських 1,59-1,95 лєва – 1 євро. При валютообмінці в Румунії паспорт обов’язків, в Болгарії тільки Прізвище. В Бухаресті не бачив нічого цікавого, крім пробок і інтенсивного руху, краще піти на об’їзну.
    В Болгарії слід бути у важним з паркуванням, оскільки є жовті і сині помальовані зони на дорозі, і не скрізь можна паркуватися, евакуаторів у них багато.
    Телефонія. У них роумінг. Але на Сонячному Березі був такий чарівний автомат, з якого можна дзвонити по гривень 5-6 на мобільні і по 3 грн. на домашні по Україні.
    В іншому нічого складного. Відпочивайте.

---------- Додано в 14:08 ---------- Попередній допис був написаний в 14:02 ----------

Впринципі, на кордоні на крісла взагалі не дивляться, і по дорозі мене ніразу не зупиняли (старався не порушувати, а коли порушував - то не попадався, а просто так не зупиняють). Крісло, звичайно краще, щоб ложилося і дитина спала, але таке крісло буде тільки для дітей, віком приблизно до 3 років. На старших дітей крісло не розкладається, і по дорозі назад для старшої дитини я мусів крісло запхати вбагажник, бо вона не могла заснути. Старшій 6 років. Притензій ніхто не мав.

---------- Додано в 14:13 ---------- Попередній допис був написаний в 14:08 ----------

Ви йдете по так званому зеленому коридору і кажете що Ви ТУРІСТО, човники ідуть в іншу чергу. Але і в зеленій зоні може бути черга - то вже як повезе. Безперечно картку треба мати, я спочатку парився, щоб поміняти гроші, а картки (міжнародні тіпа ВІЗА) у них скрізь без проблем. Плата за дороги є різна, в середньому від 3 до 5 євро.

---------- Додано в 14:18 ---------- Попередній допис був написаний в 14:13 ----------

Вночі досить безпечно. але не роздивитесь добре все кругом. Вдень роздивитесь, але я повертався 22 червня в середині Руминії в 6 годині вечора на вулиці було +38. Кондиціонер ледь витягував, зараз, думаю, там капець повний.

---------- Додано в 14:24 ---------- Попередній допис був написаний в 14:18 ----------

Туристів, як правило не перевіряють, але перед мною одну машину трусили, щось домахалися до ярлика на іграшковому ведмедику, я переживав, бо у мене 2 палєта води, 5 бутилок пива і ще різної їжі на гривень 200, але не перевіряли. Коли вертався на Україну, то митниця України хтіла прошманати, питали, чи нічого не везу, бо вони хочуть перевіряти, але потім відстали.

---------- Додано в 14:30 ---------- Попередній допис був написаний в 14:24 ----------

Вам казали фігню. То ми цигани, порівняно з Румунами. За всю поїздку нічого складного не було. Румуни їздять так, як і у нас. Тільки вважайте на обочини, їх може не бути. Болгари взагалі дуже дисципліновані. Я їхав один за кермом назад 17 годин через ніч і день перед тим не спав, машину глушив тільки на кордоні з Укр. на 30 хв., в туалет навіть не глушив.

---------- Додано в 14:33 ---------- Попередній допис був написаний в 14:30 ----------

Я все робив через Трайдент, Львів - дуже задоволений.

---------- Додано в 14:36 ---------- Попередній допис був написаний в 14:33 ----------

Їдьте через кордон вночі, скло грязне від комах, і ніхто на нього не дивиться. В салон заглядали на дітей, а на лобове навіть не дивились. В червоній зоні такі грати їдуть, що ледь кордон переїжджають, і ніхто їм нічого не говорить. Один їхав, навіть половину світла не світилося - і нічого.

---------- Додано в 14:39 ---------- Попередній допис був написаний в 14:36 ----------

Румунія-Болгарія - 10 хв. поки проштампують паспорти. Дорога в нас повне Г. А в них нормальна (на всю країну може дві ями бачив і то на мості в Русе). А якщо їхати по Румунії на Сінаю - то там дорога ідеальна, правда є гори і серпантини.

14. akrobat

akrobat Active Member

Розкажіть, будь ласка, про цю частину детальніше: ціни, враження, як доїхати і т.д. (особливо цікавить зоопарк).
    Наперед вдячний!

15. Mykola R

Mykola R New Member

Привіт ми також збираємось 15 липня до Болгарії 2 дорослих і 2 дітей
    Могли би разом їхати, пишіть на пошту fotograf.Lviv.ua@gmail.com

16. Irussska

Irussska New Member

Привіт їдемо власним авто 14 липня на золоті піски(15,07-22,07) !2 дорослих та дитина 3 роки! хто з нами? vo240381nip@ukr.net

17. smetvlad

smetvlad Member

Нещодавно цікавився на форумі особливостями поїздки в Болгарію. Тепер повернувся і викладу власні враження
    Їхали бусом Т4 2 сім'ї- 4 дорослих і 3 дітей до 6 років до Сонячного Берега. Українські митники пропустили хвилин за 20. Багажник лише відкрили, нас порахували і пустили. Приблизно о 16 год прибули до румунської митниці біля Сірету. Тут чекали години 3, хоча і стали в коротку чергу. Особливо нас не перевіряли. Купили віньєтку за 3 євро і погнали. Мали 2 навігатори з ІГО прімо (головний) і СІДЖІК (на планшеті, час від часу). В Сучаві через помилку навігатора повернули не туди і зробили гак на 30 км. Спантеличували обмеження швидкості в 50 км в селах і постійні попередження навігатора і знаків про радари, камери. Спочатку зважали на них, потім перестали і їхали за румунами, які ганяють досить швидко. До речі кілька разів виручав антирадар (детектор). Їхали через Бухарестську об'їздну, бо попадали на пором вночі. Об'їздна на стадії ремонту, хоча в пристойному стані. Оскільки було 2 водії, їхали майже без зупинок. Приблизно в 3 год ночі прибули на румунсько-болгарський кордон. перетин зайняв близько години, включно з мостом. Румуни перевірили і забрали віньєтку. В Болгарії вирішили їхати не через Варну, бо попадали на початок робочого дня. Поїхали на Корнабат. Тут дорога в ремонті, місцями погана, з серпантинами. Їхати сюди не раджу. Близько 9 год були на місці

---------- Додано в 23:07 ---------- Попередній допис був написаний в 21:38 ----------

Продовжую.
    Назад їхали через паром, за який без проблем заплатили єврами.
    На одній з заправок перед Сучавою нам пояснили, що віньєтки для тих, хто повертається в Україну чи Росію непотрібні.
    Дитячі крісла не перевіряли, антирадар теж.
    Навігатори кілька разів помилялися, але в цілому дуже допомогли.
    Туди їхали 22 год., назад - 18 год (по1080 км)

18. Ryna

Ryna Member

Ось ще визріло питання : що ВАРТО подивитись вздовж узбережжя (вглиб країни далеко не хочеться кататись - їдемо не надовго) крім Созополя і Несебра? Читала про болгарське село - це що і де? і щодо цікавих покупок: що там можна придбати цікавенького , некитайського виробництва ))) а саме болгарського (сувеніри, цікаві аксесуари, етнічний одяг....мило...??? )

---------- Додано в 15:16 ---------- Попередній допис був написаний в 15:12 ----------

Мені казали, що перезмінка о 8.00. То я так думаю, за час перезмінки трохи набіжить машин...Мабуть варто розрахувати під,їзд до кордону годинки біля 10-ї. І заселення в готель з 14.00, зранку припертись, то де з дітками бродити з дороги?

19. A_Stella

A_Stella Well-Known Member

Ми їздили в Боженци - суперове маленьке туристичне село. По-перше дорога в горах, через ліс - супер, краса. І потім там будиночки етнічні, ресторанчики (2-3 штуки). Нам дуже сподобалось. Зупинялись в одному з будиночків.

---------- Додано в 17:11 ---------- Попередній допис був написаний в 17:10 ----------

По-дорозі були Царевец, Шипка, Дряново і етнійчний музей біля Велко Тирново (по-моєму). Але це не вздовж узбережжя :sad:

20. stepanko

stepanko New Member

Їдемо до Болгарії власним авто 5 серпня з Івано-Франківська. 6 серпня маємо бути на місці у Святому Власі. Їдемо вперше, шукаємо компанії. Кількома машинами, напевне, веселіше. Об'єднуймося!!!

---------- Додано в 13:43 ---------- Попередній допис був написаний в 13:25 ----------

Ми їдемо (з Івано-Франківська)!

а де твій аватар? :)