Так.По деяких турфірмах хотіли 55,65,а в одній взагалі загнули аж 85 євро.Ну і там ще на дитину 10 або 15 євро. ---------- Додано в 17:07 ---------- Попередній допис був написаний в 16:35 ---------- Ну і може ще комусь буде цікаво; 1 євро це 1,95 лева ціна на бензин 2,50 лева,а газ 1,20-1,30 лева. Це так щоб приблизно орієнтуватись.
І ще для інформації - в Румунії бензин та газ дорожчі ніж в Болгарії. Тому заправляємося по максимуму на Україні і їдемо аж до Болгарії.
Привіт! Я з сім'єю буду їхати машиною в Болгарію 18 липня або на пару днів пізніше. Їздив машиною минулого року (м. Обзор). Самому теж якось некомфортно їхати. Могли б сконтактуватися. Виїзжати з Івано-Франківська будемо десь в 4 год дня, вночі десь поспати 2-3 год на заправці, і в 10 год ранку - вже в Обзорі. ---------- Додано в 15:42 ---------- Попередній допис був написаний в 14:59 ---------- Доброго дня! У скільки Вам обійшовся навігатор? Хочу собі придбати, але не знаю який вибрати. яка модель, ціна, де саме купували.
ми хочемо їхати в 20-их числах червня з малим 3 роки. Якщо кому підходить, то можна і з нами Про кредитку правильно писали, заправити її тут і по дорозі готівки не треба - заправка, кава на заправках. Я ще не можу визначитись чи замовляти тут в фірмі чи робити просто візи. Плюсом тут замовляти, бо фірма бере на себе витрати на візу і страховку. І ще! Хто їздив, брати готелі з харчуванням чи ходити по кафешках?
Ми, коли були в Болгарії, брали сніданок в готелі (там сніданок - шведський стіл), а обід і вечеря - по кафешках-ресторанах, яких там багато... (Хоча, це дивлячись в яке саме місце Ви їдете...)
Карточки діють, але варто пам'ятати, що за кордоном гроші знімаються по гіршому курсі зазвичай (по свому досвіду кажу), а також банк знімає проценти за знімання грошей за кордоном. Тарифи можна дізнатись в своєму банку. Якраз сьогодні питала в Кредобанка скільки це коштує. Відповіли: Ще писала до польського банку, в банкоматі якого хочу знімати гроші, то відповіли, що вони нічого не знімають, тільки мій укр. банк.
Ми робили через турфірму болгарську, самому важко зробити, посольства у Львові нема. В Хорватію їздили на авто - Хорватія на літо безвізова, але щоб заїхати робили Угорський шенген в Ужгороді, були проблеми, бо консул там дивний - чекали візи 3 дні на Закарпатті. Знайомі радили на другий раз відкривати Словацьку - простіше.
Поділіться досвідом: як краще їхати в Болгарію - вдень чи вночі, хто скільки їде без зупинок (якщо шофер один), на скільки часу зупиняється для відпочинку, що робити, щоб не задрімати в дорозі тощо.
Все залежить від шофера, мій чоловік машину любить так, що за 12 год може мотнутись в Київ і назад, то каже, що ночувати не будемо ніде. І радять таки виїжджати так, щоб через ніч їхати в Румунії
Ще дорога залежить від машини і кородону - ми на кордоні майже не стояли. Їхали з одним водієм лише з невеличкими зупинками на заправках, раз обідали - виїхали в 5 ранку з Чернівців (там ночували) і в 6 вечора вже були в готелі(Єленіте). Румунію проїхали спокійно, довго їхали в пробці під Бухарестом, раз заблудились. Назад виїхали о 8 ранку, в 7 вечора були в Чернівцях, повечеряли і в 12 були вдома. Найгірша дорога - це по Україні, по Румунії-Болгарії можна швидко їхати, в Румунії як є даївці, зустрічні машини блимають.
Хотів тут запитати детальніше. ровіньєту 10 євро - можна купити за Євро? Де саме купувати, прямо у митників? вінєта - це і є мито за перетин кордону по Дунаю? Це теж за Євро? Воно платиться усіма чи на конкретному якомусь митному переходу? ---------- Додано в 17:33 ---------- Попередній допис був написаний в 17:24 ---------- Теж плануємо в Болгарію в 2-ій половині липня, не проти обєднатися з кимось в компанію, але оскільки не пробував їхати вночі, тому хотів би зупинитися на ніч в Чернівцях, щоб до вечора добратись на місце. В Болгарію вперше. Horst, esata, ви ніччю їдете? Я так поняв що Loyal лише вночі без зупинок. ---------- Додано в 17:37 ---------- Попередній допис був написаний в 17:33 ---------- На якій саме заправці? Ще в Україні? Ромунії? За яку валюту? ---------- Додано в 17:49 ---------- Попередній допис був написаний в 17:37 ---------- Планую їхати наступним маршрутом http://goo.gl/maps/PL7D Тобто перетинати Румунію через Suceava Bacau Focsani Braila Біля Tandarei Constanta Mangalia Болгарія Такий маршрут здається постішим ніж через Бухарест, крім того планую їхати без бронювання готелю і ще до Варни знайти місце як мінімум на одну ніч, або й на всю відпустку. Прошу досвідчених висловити свою думку про цей маршрут і такі мої плани.