Для тих, хто не любить каву

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Бійцівська Рибка, 2 лис 2008.

?

Кава це...

1. Чорні помиї

4,0%
  2. Смердюча бридота

2,0%
  3. Бееееееееее

8,0%
  4. Усе вищеперелічене

6,0%
  5. Чудова річ

44,0%
  6. Мій наркотик

12,0%
  7. Божествений напій, справжній смак якого можна відчути тільки ві Львові

30,0%
  8. Гірчинка, від якої забиває подих!

8,0%
  9. Бальзам (амброзія)

10,0%
  10. Всього-на-всього окріп з алкалоїдами

6,0%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Я до кави теж радше байдужа. Просто жити поруч із таким кавоманом (чи то кавоманіяком) і не пити каву - неможливо, ну ніяк! Тому часом п'ю, хоч задоволення не отримую. Хоча, якщо п'ю, то міцну й чорну, без цукру, без молока... Хіба чолоколядою загризаю, теж чорною...

• Подобається Подобається x 8
  2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

моя дружина живе з чаєманьяком і п’є спокійно каву.... :):pardon:

• Подобається Подобається x 4
  3. Zirnycja

Zirnycja Well-Known Member

Чай, чай, чай і знову- чай! :good:
    Кава-зайве "задоволення"-одна філіжанка міцної блокує працю нирок на годинку...:bomb:

4. duncan

нема нічого абсолютно шкідливого, ні абсолютно корисного...
    дезинфікуючу дію чаю важко переоцінити, але теїн (чайний алкалоїд) має не тільки збуджуючу (що робить бадьорою) дію, але також і вплив на нервову систему, серце...
    ех... :sad:

Останнє редагування: 3 лис 2008
    • Подобається Подобається x 2
  5. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Та чого, кава-коняк, кава-коняк, кава-коняк і нирки в пурєдку. :)

• Подобається Подобається x 6
  6. Zirnycja

Zirnycja Well-Known Member

Чаї різні бувають..їх, у своїй різнобарвности, можна комбінувати...
    Проте, ми трохи відхилилися,-ніби ж не про чай тут тема...

Каву недолюблюю, після неї навязливо нудить і прикро в роті...Очевидно попередні вагітності поступово загострювали неприязнь до напою.
    Просто так, на самоті, до кави ніколи не спокушуся. І чоловіка вже вдалось відівчити від ранкової кави, бодай і з молоком (тим більше з молоком)...
    Проте в товаристві доброї компанії незаперечно таки можна відчути кавовий кайф!...:drinks:... особливо в кавярні нашого форуму!:)

• Подобається Подобається x 7
  7. Patrick

Patrick Well-Known Member

...а , Ви часом не полюбляєте чефірити?:crazy:

• Подобається Подобається x 1
  8. Romko

Romko Дуже важлива персона

Гм...
    А в мене навпаки...
    гоню,як попечений...

• Подобається Подобається x 3
  9. Varvar

Varvar Well-Known Member

так само ... десь годину назад випив, вже десь 20 хвилин кручусь на кріслі, зара біжу :biggrin:

• Подобається Подобається x 4
  10. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Кави не люблю, можу випити зрідка на забаві, а так тільки чай. А дружина кавоманка, чи то наркоманка ))) кави не вип'є то цілий день як мішком по голові вдарена ходить ))))

• Подобається Подобається x 6
  11. У вас степень ольвовянености человека зависит от того, любит ли он кофе? Мда...
    Настоящий львовянин - это тот, кто любит Львов. А кофе тут не при чём.

12. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Звичайно, Вам, молодій киянці краще знати. :pardon:
    Кнайпи, кав'ярні - невід'ємна частина Львова і життя львів'ян.

• Подобається Подобається x 7
  13. Romko

І ще про...банальну нетолерантність...і невихованість.
    Ви заходите до Львівської кавярні і голосно заявляєте,що
    Фе!:ireful1:

Останнє редагування: 3 лис 2008
    • Подобається Подобається x 11
  14. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

100%...але погодьтесь,що прийти в гості і сказати господарю,що те чим він вас пригощає,і те що він любить - то помиї...:nea: ну,що найменше,не пасує так поводитись...

• Подобається Подобається x 11
  15. А вы не считайте меня хамкой. Я спокойно зайду и закажу ананасовое мороженое, если меня устроит цена. А кто пьёт кофе - пусть пьёт. Я не против. На вкус и цвет товарища нет.

16. duncan

я схожий на наркомана?! о_О

17. Vikusya

Vikusya Member

Каву не дуже люблю, але всі перелічені варіанти - це занадто. Я просто не п'ю каву, бо від неї в мене серце з грудей вискакує, більше налягаю на зелений чай:)
    Чорними помиями можна назвати розчинну каву :bad:, але гарно приготовлена заварна завжди вабить своїм ароматом:good:.

• Подобається Подобається x 8
  18. nastinka

nastinka відсутня

От я, не люблю кави...але сказати, що це помиї не можу..вона має надзвичайно спокусливий аромат, вона є корисною, вона є особливою....
    цей напій не відноситься до категорії якоїсь бридоти, тому : кава - це добре :) , а чай ще краще :)
    хоча за дослідами чай більш шкідливий :)

• Подобається Подобається x 2
  19. Romko

А хіба чефір п’ють тільки наркомани?
    от,пропаганда...

20. nastinka

nastinka відсутня

Основні групи речовин які є присутні в чаї:
    * Дубільні(незнаю що це означає) речовини, найперше, таніни, відповідає за характерний терпкий мак чаю.
    * Ефірні масла, які надають чаю аромат і його смакові якості.
    * Алкалоїди, самий найважливіший теін (чайний кофеїн), дякуючи якому чай діє на нервову систему.
    * Білки та амінокислоти, які впливають на обмін речовин.
    * Пігменти, відповідають за колір чаю.
    * Вітаміни. В чайочку присутні практично всі відомі вітаміни. Особливо потрібно помітити високий вміст таніну та катехінів, діючих як вітамін Р, яким виявляється багато позитивних ефектів застосування чаю. По вмісту вітаміну Р, чай перевершує всі інші рослинні культури, які вживаються в їжу людиною.

Окрім цього в чаї є органічні кислоти, мінеральні речовини, із яких окремо можна помітити з*єднання фосфору, фтору та калію, вуглеводи, пектини. Співвідношення кількості тих чи інших речовин в більшості виявляється видом, та сортом чаю, а присутність їх в готовому напої - правильним заварюванням.

І такс.....тепер кава:
    Сире кавове зернятко утримує в собі більше 2 000 різноманітних речовин: білки, вуглеводи, жири, мінеральні солі. При смаженні його хімічний склад значно змінюється.
    Харчова цінність натуральної кави(на 100 г напою без цукру): білки - 0,2 г, жири - 0,6 г, вуглеводи - 0,1 г, кальцій - 5 мг, вітамін РР - 0,6 мг, калій - до 9 мг, фосфор - 7 мг і навіть залізо - 2 мг. Энергетична цінність складає 9 ккал. Всі ці вітаміни в тій чи іншій степені необхідні нашому організму для його нормальної життєдіяльності. Наприклад, залізо - складова частина гемоглобіну крові. Кальцій та фосфор входять в склад кісткової тканини. А от наявність в організмі людини калія та кальція залежить нормальний ритм сердечної діяльності.

Відсоткове утримання кофеїну в зернах кави
    залежить від сорту, наприклад, найбільша кількість в «робу-сті» із Гвінеї (1,7—1,9 :wacko:, «сантосе» (1,3—1,5 :wacko:, «ходейде» (1,2 :wacko:. Кофеїн є не тільки в кофейних зернах, але і в чайному листку, горіхах кола. Спеціалісти вважають, що дві пляшки тонізуючого напою «кока-кола» рівноцінні по своєму впливу на організм людини одною стандартною чашкою кави. Не всі знають, що при однаковій масі чай утримує в собі кофеїну майже в два рази більше, ніж кава. Однак в чашці чаю ми виявляємо вдвоє менше кофеїну, чим в точно такій же чашці кави. Противоріччя тут нема. Для приготування чашки чаю беруть зовсім невелику кількість чайного листа порівняно з масою кави. От і виходит, що в чашці кави приблизно 0,2 г кофеїну, тоді як в міцному чаї всього 0,1 г. Другий алкалоїд в каві — це тригонеллин; він не володіє тонізуючою дією, однак він грає важливу роль в утворенні специфічного смаку та аромату обсмаженої кави. Гостра цікавість дослідників, виробників, та й просто знавців та любителів кави хвилює проблема: корисний чм шкідливий, в яких дозах, які межі вживання? До недавна більшість елементів дії кави приписувалось кофеїну. Однак останні дослідження привели до висновку, що ряд складових частин кави надає визначення дії на організм людини.

Чи шкідлива кава??
    * Регулярне вживання кави може викликати привикання. Вегетосудиння система залежної від кави людини привикає до додаткової стиуляції стимуляции і відмовляється працювати без кофеїну. Залежна від кави від кави людина без обов*язкової ранішньої чашки стає подавленою, страждає від сонливості, проблем з тиском і головних болей.
    * Кава може визивати безсоння.
    * Міцна кава, як і міцний чай, ні в якому випадку не потрібно пити на голодний шлунок. Це може призвести до гастритних явищ. Стається так, що навіть одної-двох чашок міцної кави на голодний шлунок достатньо для загострення старої якзи шлунка чи кишечника.
    * Вживання кави може призвести до пожовтіння зубної емалі.

Чи шкідливи чай?
    В цілому можна сказати, що на рівні сьогоднішніх знань про дію чайного напою на людський організм, явних негативних наслідків вживання нормального чаю не виявлено. під «нормальним» тут розуміється, незалежно від типу, достатньо високої якості чай, який правильно зберігався, був правильно заварений та прийнятий в невеликій кількості.
    Переклад на українську мову мій :)

• Подобається Подобається x 10
а де твій аватар? :)