Для тих кому за 30-....

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Gron, 18 жов 2014.

1. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А на "Прогресі" і "Весні" самі москалі працювали і членкині КПСС... :mocking:
    Що ж ті робІтники такі нездалі були...? :dntknw:

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

От вже тяга за совком....

• Подобається Подобається x 1
  4. VasMT

Пора, Миху, позбуватись цієї тяги, не варто за нього триматись. Як рідному брату раджу... :mocking:

5. Gron

Gron тафгай

Я не заперечую.
    Я просто питаю.
    Ви впевнені, що варто позбутися минулого, дрібниць і не тільки, фундамент же там, нє?

6. VasMT

Відповім словами Вашого земляка:
    - Что толку смотреть вперед, если весь опыт сзади?
    А без юмора, то все мы родом из детства, все мы родом из СССР, и как бы мы не старались, нет-нет, а прошлое о себе напомнит.

7. Hase

Hase зайчик

Звісно ж не москалі, люди системи, думаю про це ви і говорите. Справді любителі радянської халяви, та впринципі будь-якої халяви, вже під іншим соусом шукають подальшої халяви. Я впевнена, що Порошенкові не вдасться зламати вже столітьній бетон системи. На це необхідний час.
    Перш за все потрібно міняти ментальність.
    Постійне чужинське панування створило специфічне відношення до будь-якої влади. Це тихий саботаж, тиха непокора і постійне плювання на спину володарів. Тиха ненависть до прислужників окупанта і таке ж таємне бажання стати прислужником цієї ненависної влади. В ті дуже короткі періоди коли до влади приходили “свої”, відношення народу до “своєї” влади було точно таким самим, як і до чужої. Своя влада змушена була братися за батіг, це народу не подобалось і в результаті знову приходила чужа влада, яку слухатись було вже значно звичніше. Зрештою чужа влада, на відміну від своєї, з народом не панькалась тому швидко наводила порядок. Оце і є одна з найголовніших особливостей нашого народу. Звичка до чужинського панування, звичка все робити з-під палиці і звичка ненавидіти владу. Українська еліта завжди відносилась до свого народу занадто поблажливо, тому жодного разу так і не змогла втримати владу в своїх руках. Єдиним випадком коли українській еліті вдалося взяти народ під свій контроль, був бандерівський рух. Але на те вони і винятки щоб підтверджувати правила.

8. VasMT

Не маю бажання починати дискусію на цю тему, але Ви далеко не праві.

9. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Ну, аби був одяг якісним, потрібно мінімум три речі - якісна робота швеї, якісна викрійка конструктора, і якісний матеріал. Перше не було аж так страшним, от матеріали... самі знаєте, і на це швея ніякого впливу не мала. От КПСС тоді - так.

А взагалі прєкращайте, товаріщі, отут з бандерівським рухом.

10. Gron

Gron тафгай

Альо гараж.
    Вам в гілку про сльози за сраним совком.
    Мені здавалось, що хоч щось добрре залишиться в згадках про минуле.
    Не піонери, ні гасла, а настрій, дух, коли мами з татами були поряд і все таке....

11. Un.Known

Ну, путівки в Затоку і в гори на базу від стрийського заводу Металіст.

Пружинні ліжка і стіл з шести стільцями - єдині меблі. Але вистачало чомусь... і та романтика, коли їли на галявині, а навколо були гори. Ну або море вдалині. Я чомусь запах тих пляжів вмію собі відтворити.

12. Gron

Gron тафгай

Але ж перший "расвєт" та "закат" мабудь були в Затоці ( ну морський ) ?
    Запах і досі відчуваєте ?
    А я згадую першу подорож у Львів, мені було років 6.
    Шикарний Львів, в дожчу, суперові гори, перші в моєму житті, якись ведмідь туристистичний і згадки про слова діда:- там немає бандерівців, там добрі люди.

• Подобається Подобається x 6
  13. Hase

Hase зайчик

Ну, мама з татом, це спогади з опера сімя і не мають нічого спільного з СССР. Загалом у моїх спогадах про Союз мало що було позитивним.

14. Gron

Gron тафгай

Ну що за менера переводити все на Союз.
    Ви коли дівчат на сходняк (сейшен, паті, чи як там воно по-новому ) запрошували, про Союз згадували, чи про гдб, чи про інші презервативи ?

15. Un.Known

Ви не про Союз згадуйте, а про свої відчуття та почуття.

16. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Пригадав веселу пісеньку:

https://www.youtube.com/watch?v=gihl-oixH7E

17. Gron

Gron тафгай

Борисе, Ви б нам зельоним розповіли.
    Де музику брали/слушали, на чому, Маяк, Юпітєр, чи Фєнікс ( а може Грюндінг чи Соня !!)
    Де мальборо з салемом, кєнтом брали ?

18. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Моє покоління здебільшого слухало музику на "лампових моноблоках", моно.
    Для тих, хто задовольнявся асортиментом вінилу фірми "Мелодія", достатньо було мати радіолу - ящик вагою за 20 кг - 6-діапазонний приймач + вертушка з п"єзознімачем. Зазвичай мали 4 динаміки: два фронтальних (2...5 Ватт) + 2 бічних (ВЧ). Смуга частот була (у порівнянні з сучасними апаратами) обмеженою (60-12000 Герц), але ВОНО ЗВУЧАЛО!
    П"єзик убивав платівки досить швидко. Тому фірмові платівки власникам такої апаратури не давали. Доводилося задовольнятися копіями на бобінах. Першу копію робили власники фірмових вертушок в основному за гроші, безкоштовно - близьким приятелям. Часто ділки тиражували з першої копії на пристойних апаратах і друга копія звучала теж пристойно. Школярі з демократичних сімей задовольнялися третіми копіями, бігаючи один до одного з бюджетними бобінниками в основному литовського виробництва - Aidas, Daina або приставками ("деками") типу "Нота".
    Мені пощастило - знайомий дружив з ділками і писав нам другі копії "за так" (розпиття портвейну не вважалося могоричем).
    Канали постачання платівок були традиційні - театр Опери та балету, хокеїсти, моряки. Серйозні ділки їздили до Одеси, Риги, Таллінна щоби перехопити "х перших рук". І лише у "крутизни" була фірмова апаратура.
    Через мій дім постійно проходила чиясь апаратура - я займався ремонтами і вдосконаленням. І за гроші, і за "валюту соціалізму", яка називалася "ти мені, я тобі". Я був вірний лампам аж до 2000 року, поки хату не обчистили.
    Останньою ламповою апаратурою була пара угорських студійних моніторних підсилювачів на EL34, повністю перебраних мною "як для себе" і акустика Peerless. Повальна "транзисторизація" убила звук.
    Домашніми відео абсолютно не цікавився, оскільки працював на телецентрі. :)

Щодо сигарет - я закурив тільки через 2 роки після закінчення інституту. А до того - фірмові сигарети для дівчат діставав спочатку на "товкучці", а після її закриття - у "чековому" магазині.
    Товкучка (або "Толчок") - це було культове місце, клуб зустрічей. Там де нині масив Новобіличі. Щонеділі народ вивалював з кожної електрички, йшли кількасот метрів, віталися, обговорювали хто за чим приїхав. І нарешті заходили за паркан. Грунт під ногами у будь-яку погоду пружинив як гума. Продавали все - від одягу і цигарок і до запчастин до мотоциклів. Найбільш козирним місцем бів так званий "хіпєйний стовп" - дерев"яна електроопора з підпорою. Під стовпом продавалася жуйка, сигарети, імпортні презервативи. І крутилися люди "без нічого". Після оцінюючих "переглядок" можна було підійти, поговорити і потім іти за туалет міряти джинси (джинси підносив асистент).
    Ціни на все було прийнято називати у червінцях. - Скільки шузи? - Сім. Якщо тогрувалися за знижку ціни, то обов"язково домовлялися, хто кого пригощає вином. Домашнім молдавським, яке розливали з глиняних глеків.

Звичайно, певні "служби" моніторили ринок. Якщо людина тримала два найменування одного товару - спекулянт. Під руки - і розбиратися у відділку. також відловлювали тих, хто продавав будь-що, скопійоване на прото-ксероксі. Хоч ноти, хос вправи йогів. В ті роки доступ до копіювальної техніки був дуже і дуже "режимним".
    Час від часу звучав голос місцевого "диктора". Його "речівку" я згодом використовував на роботі для перевірки мікрофонів, імітуючи тембр та інтонації 1:1. Публіка. яка була в темі, завжди аплодувала.

" Внимание! На рынке носильных вещей запрещается продажа:
    -- конфет кустарного производства
    -- запасных частей к автомобилям и мотоциклам
    -- лекарстренных трав и растений.
    Кто потерял друг друга, собирайтесь около конторы рынка."

• Подобається Подобається x 5
  19. lia lemony

lia lemony Well-Known Member

о , так , в прямому ефірі, ( з Пелихом..) , калька з MTV, хоча чудовий продукт , якщо пригадати що тоді зовсім не було "тв-продукту" для підлітків. Хм, тут за радянським , зрозуміла тре " ностальгувати" ,а це ж 90-ті? чи щось не второпала..:dntknw:

20. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

А хто мав таке?

[COUB]http://coub.com/view/1sqp7[/COUB]

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)