Для тих кому за 30-....

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Gron, 18 жов 2014.

1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

В "Династії" :)

• Подобається Подобається x 1
  2. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Келлі і Ділан - це "Беверлі-Хілс 90210".

• Подобається Подобається x 4
  3. Un.Known

Це інші Келлі з Діланом )

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Але чомусь докінця той серіал не докрутили. Чому - невідомо.

5. Hase

Hase зайчик

Чудовий серіал і єдиний, який дивилася. До речі, у нас його якраз зараз крутять.
    Згадалися бабінний магнітофон і пластинки. Десь дома на горищі повинні ще бути. Антиквар на зарашній час.

6. Un.Known

7. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Ех, були деньочки...)

8. Вольха

Вольха Верховная Ведьма

а на смену им пришли вот эти
    я пару лет назад бессонными ночами пересмотрела его, поностальгировала)))

• Подобається Подобається x 2
  9. Оля

Оля Старожилка форуму

А я вже того кІна не виділа. Воно певно почалося, як ми вже виїхали. А тут вже не йшло. Тут я дивилася і вчила трохи англійську по двох серіалах "Days of our lives" i "Melrose Place". :)

А за совєтів пам"ятаю, як почалася горбачовска "перестройка" і почали показувати перше "Рабиню Ізауру", а тоді "Багаті тоже плачуть". Ото був час. В магазинах в підсобках продавщиці дивилися той фільм по маленьких телеприймачах, що можна було пів магазину винести і ніхто би не зреагував. :mocking: А баби і хлопи на зупинках тільки і обговорювали події нової серії. :))) Мені здається, що то був політичний трюк. Країна котилася до розвалу, а вони людям фейкові переживання вкинули, щоби люди про кіно думали, а не про реальне життя. Те саме і за вільної України, в Росії( знайомі росіяни розповідали) коли по всіх програмах крутили якусь нову мильну оперу.

• Подобається Подобається x 7
  10. poputochka

poputochka Active Member

"Перші поцілунки";)...Це я вже була студенткою. Правда, не дуже мені подобалось, якесь трохи беззмістовне кіно, з "Беверлі Хілс" навіть не до порівняння.
    А
    і
    дивились всією родиною, навіть тато:)))

11. Вольха

Вольха Верховная Ведьма

ні, поцілункі були трохі пізніше, спочатку булі серії про Елен.
    а поцілункі вже йшлі українською, здається на 1+1

12. Orkokot

Orkokot Well-Known Member

А хто памятає "До 16 і старше"?

13. Pototsky

Pototsky פוטוצקי

Я дивився "Бодетаун - місто на кордоні"

14. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

А я пам"ятаю "Поки всі вдома":)

• Подобається Подобається x 2
  15. Hase

Hase зайчик

Слухайте, а що то були за такі БАЗИ у нас, з відки діставали всякі дефіцитні речі? Памятаю чула часто від дорослих:"о, ці" французські духі" мені чоловік дістав з бази..." Що уявляла собою та база, хтось знає?
    Та, ще ніколи не називали назви парфум, всі вони були лише "хфранцузські" і цього було вже достатньо, щоб заздрити.:))) Так само одяг або взуття із-за кордону називався загалом "Імпортним".:mocking: Це слово говорило, про якість і "крик моди". І загалом направду якість завжди була кращою за радянську.

• Подобається Подобається x 5
  16. Вольха

Вольха Верховная Ведьма

у нас в городе два варианта было - торгсин для семей моряков и моряцкие же жены, которые втихаря продавали привозимое мужьями. может6 было что-то еще, но мне про это не рассказывали и сама не видела))) а в торгсин и моряцкие комиссионки тетка с собой несколько раз меня брала

17. Gron

Gron тафгай

Нє, ще чєковий в Банном провулку, та на Хуторський були бази і галантерейні і продуктови.
    Там і парфум, і взуття, і спі-шная водка, і ковбаса-сєльодка-ікра, і все, все, все, треба було людей знати, і все.
    Погані були часи, нібито все було, але якось не по людські, хоч люди на тих базах були звичайні, "радянські люди", деяких і зараз зустрічаю, олігархами не стали.

---------- Додано в 17:56 ---------- Попередній допис був написаний в 17:43 ----------

Я памятаю ще чорнобілу ( ну може у мене тоді не було кольорового тєліка ) Дєлай с наміі, дєлай как ми, дєлай лучше нас, гедеерівську якщо не помиляюсь, от де жесть була.

• Подобається Подобається x 5
  18. Оля

Оля Старожилка форуму

У Львові в кінці по Городоцькій( вже аж за містом) були ті бази. Були вони поділені на імпортну, на галантерейну, на взуттєву і ще якісь. Туди було майже неможливо влаштуватися працювати простою сортувальницею. З тих баз товар розподілявся по магазинах. Моєї коліжанки родичка працювала на такій базі, то вона часто приносила і продавала різні товари. І коштували вони в 4-5 разів дорожче, ніж в магазині. Хоча такі "дефіцити" часто в магазин і не доходили. Їх розпродували як не з бази, то по дорозі до магазину. Як то все потім списувалося я і не знаю. Тупі часи були. :sad: Югославські добрі чоботи коштували 200-250 рублів "з бази". Сама такі купувала. Три місяці мусіла збирати всю свою зарплату виховательки зі садочка, щоби купити ті чоботи. А що було робити? Ноги були важніші. :sad: А ще жили добре всілякі "товаровєди" по магазинах.
    Тому і деякі ностальгують за тими "золотими дєньочками". Читала таку одну "дєвочку" на ДП. Так і пише, що
    мамашка її робила саме тим "товаровєдом" і всьо у них було, і була вона гарно зодягнена і так тепер вона ностальгує за совком. А те, що решта народу ходило у неякісному взутті з "Прогресу" і в сукенках пошитих як не "Весною", то ще якоюсь хвігньою і виглядали, як шиті на городні пугала, то це нічо.

• Подобається Подобається x 8
  19. Вольха

Вольха Верховная Ведьма

с таким не сталкивалась. а вот военные пайковые хорошо уже помню - в ЦУМе вещи-мебель, на Французском - продуктовый.
    с этим продуктовым у меня воспоминания по классике - "Аннушка масло уже разлила". несла я оттуда трехлитровый бутыль подсолнечного масла - и красивенько и аккуратно разбила его на трамвайных рельсах)))

20. manur

manur Well-Known Member

Не дивився я того але деколи приходилося пару кадрів переглянути.

Точно (100% ) пам"ятаю їден факт :

- завагітніла Іден.....
    - через певний час після цього завагітніла моя жона (як не дивно, але від мене)))....
    - моя вже вродила, а Іден все ще була тою самою вагітністю вагітна.

(той, кого тоді моя вродила, вже на 3-му курсі зараз вчиться)))))

---------- Додано в 21:09 ---------- Попередній допис був написаний в 20:56 ----------

Якщо брати систему споживчої кооперації, то по Львівській обл було кілька міжрайторгбаз, керівники і інші відповідальні працівники яких (та й вантажники навіть) були тоді дуууууууууууууууууууууууууууууууууже поважними людями.

Воно не списувалося. Такий товар виписувався на якийсь конкретний магазин, але в магазин лише приходила накладна і готівка на суму, вказану в накладній. А продавець зразу ж показував реалізацію цього товару.

Така схема була тоді всюди і завжди. За таке тоді була стаття в кримінальному кодексі. А слідкував за цим всім всемогучий тоді ОБХСС (українською - ВБРСВ, але української абревіатури і тоді ніхто не знав)))). Але, співробітники ОБХСС і його вище начальство також хтіло мати дефіцит, тому по вказаних кримінальних статтях проходили найчастіше якісь мєлкі сошки, а всьо крупне рукаміводство нормально си жило (ну, і троха ся ділило з савєцькими міліціянтами).

Поступити на товарознавчий факультет ЛТЕІ (Львівський торгівельно-економічний інститут) - то було не легше, ніж на Місяць злітати....

• Подобається Подобається x 6
а де твій аватар? :)