Для ненормальних! з.і. Нормальним не читати

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем comanche, 19 тра 2010.

1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Гм...

Я чогось думаю, що останні проблеми соціуму з подібними явищами були десь у дев"яностих. Відтоді він настільки звик до неФормальних явищ, що його вже мало чим здивуєш.

2. comanche

comanche знайшовся

Та зовсім не в цих вчинках суть (як я уже сказав це одна тисячна з усіх) :) ще раз повторюю, суть лише в тому як на цих людей дивляться інші... а дивляться по іншому...
    Я запросто зміг оприділити таку людину з нашої групи, хоча вона зараз абсолютно хороший сім'янин, пристойно вдягнена ну і повадки, манера поведінки. Але це відчувається в людині, хід мислення... я не можу цього пояснити і моя теорія підтверджувалась десятки і десятки разів.
    І повірте мені, соціум далеко не позбавився від нетерпеливості, це було перевірено не один раз на власній "шкурі"

3. Un.Known

Чєм дальше в лєс, тєм больше дєло мастєра боітся. :)

Всі ми дивимось на звички інших по-іншому, в чому проблема?

Спробуйте, мені цікаво, направду.

А що - поїздки на рокфест у минулому виключають таку можливість?

Тобто від нетерпимості? В чому полягає нетерпимість до "ненормальних" у наведених Вами прикладах?

4. comanche

comanche знайшовся

Овва :)
    добре, давайте визначимо відправну точку, бо я розумію, що стежити за реченнями набагато легше аніж формувати ці речення :)

Пропоную трішки відкласти наш пошук проблем в моїй логіці і знайти базис, від якого ми зможем відштовхуватись (те що приймемо за беззаперечну істину)

Скажіть мені будь ласка чи погоджуєте ви твердження "істина - це коли реальність відповідає дійсності". :) і повірте це має саме пряме відношення до нашої розмови, просто зараз я його не розкриваю, щоб не було упереджень :)

• Подобається Подобається x 1
  5. Полковник

Полковник миється в бані

Поток сознания.
    Такую байду любой алкаш высказать может.

6. comanche

comanche знайшовся

Ну от і спробуйте :)

7. Полковник

Полковник миється в бані

Зачем?
    И без меня на форуме му(пиип)аков хватает.

8. ну, так багацько філософських творів і написано у стилі "потік свідомості"
    не знаю, наскільки алкашами вони були, але деякі твори пережили самих авторів :)

9. Un.Known

:)

Я не шукаю проблем у Вашій логіці. Мене зацікавили деякі висновки.

Я переконана, що істина нам не мусить бути відома взагалі. )

Але поясніть мені відмінність між реальністю і дійсністю. )

10. comanche

comanche знайшовся

далі іде суб'єктивна полеміка, все сказане є лише сугубо моїми висновками та не підтвердженими фактами, читати обережно :)

власне коли я вперше зіткнувся із цим виразом, сам не зовсім його зрозумів... і тільки згодом до мене дійшло :)
    з самого малечку нас вчать, що земля кругла, трава зелена, небо голубе....
    це закарбовується в нашій свідомості і стає нашою реальністю. Ми вірим в те що земля кругла, у нас є докази її круглості, а трава має зелений колір, ми ж бачим, що він зелений, ну правда ж зелена? :haha:
    так от дійсність існує не залежно від нашої реальності... якщо наша земля насправді не кругла а квадратна, просто ми вірим що вона кругла, дійсність від цього не поміняється... її мало хвилює що ми там про землю думаєм :)

Так от істина в даному випадку це коли обидва цих поняття збігаються. І земля стає круглою не тому що нас так навчили і не тому що ми дослідили це злітавши в космос чи обійшовши землю, а тому що земля насправді кругла :)

Тепер стосовно того, як же це все відноситься до теми про не нормальних, чи як було згадано вище не формальних (хоча групка людей в якій я мав змогу провести кілька років не вважала себе неформальними, лише не нормальними... відступ)
    З малку нас вчать або не вчать як потрібно поводитись за столом, що потрібно казати коли тобі дають цукерку, коли потрібно просити вибачення, що шнурки потрібно зав'язувати, що не можна колупатись в носі... Власне всьому цьому нас вчать і закладають з самих дитячих років... І це є нашою реальністю... і Більшість людей так і живе... Й справді в останні роки ставлення до неформальних течій стало набагато лояльнішим. Хоча людей, які думають "по іншому", залишилось не так багато (чи можливо їх кількість не змінилась, а побільшало фіктивних неформалів) які входять до певних неформальних течій тільки тому, що так круто, бо там мій знайомий/знайома/клас... вони залишаються такими до першої проблеми на дорозі, або поки не закінчуються гроші (не враховуючи екстренну заначку на таксі на випадок чого).
    Я колись роздумував над проблемою "іншості" і дійшов висновку, що "ми так хочемо вирізнитись, що стали у цьому подібними" (с) я.

загубив думку... трясся... вибачте але мушу шукати натхнення :)

11. Un.Known

Що курите? :)

Направду, нічого не зрозуміла з пояснення відмінності, але добре - спишемо на "польот мислі".
    О, то я так зрозуміла, що соціум тут, власне, ні до чого.
    Це не так, вони всього лиш так хочуть
    :)

Перепрошую, що трохи до Вас длубала, я направду не хотіла критикувати - всього лиш цікаво було.

12. ovod

ovod Well-Known Member

а що дає знання дійсності?
    Якщо ми кожної секунди пізнаємо дійсність і це переходить у нашу реальність, то дісність це знання про все - це Абсолют, Бог.
    Якщо розібратися, то ми все сприймаємо в минулому часі: бачимо з запізненням, слухаємо з затримкою. А якщо брати більші відстані, то там взагалі мільйони років тому( зірки, наприклад).
    Тобто наші знання минулі і застарілі.

13. comanche

comanche знайшовся

ви в сахарі.... виснажені... бачите банку з водою... це ваш останній шанс вижити... ви навіть не задумуєтесь, що в воді яд, ваша реальність зараз тільки те що ця вода вас спасе від вірної смерті, дійсність тут така, що ця вода вас уб'є після першого ж ковтка....

Про пізнання дійсності не може іти і мова..... тому що ми не можем осягнути величезного задуму Творця.... і тільки Йому одному відома дійсність... ми ж сприймаємо все за тими мірками, в яких нас виховали/вивчили і що ми самі дослідили...

Ні, саме таки "до чого" :) тому що те як вони на себе дивились це одне, я б сказав це похідна від першоджерела (а першоджерело в даному випадку, це те як охрестив даних громадян соціум). Ну заїдьте на шипіт, так там 90% пересічних скаже що він/вона нефор :) (будь якої течії)

Якби я не намагався щось довести, як би не тикав вам на чорне і кричав що воно чорне, ви у це не повірите, якщо з вашої точки зору воно буде білим, хоча насправді ми обоє можем помилятись :)

Моя життєва позиція зараз така, що нажаль я не маю точних орієнтирів, окрім Бога ну і Біблії як похідної звичайно, все решта для мене це суб'єктивна реальність створена мною і/або нав'язана іншими такою яку вони її бачуть. Кожна теза/твердження/суперечка піддається перегляду та ігнорується/або приймається якщо не суперечить вищенаведеним орієнтирам....

"Я був схожий на хлопчика який бавився на узбережжі, час від часу відволікаючись на пошуки більш гладкого відображення чи більш красивої ракушки, в той час коли величезний океан правди лежав переді мною повністю не досліджений" (с) Ньютон

14. Un.Known

Вони просто відрізнялись від натовпу, і це їм подобались, настільки, що крім звання "неформальних", натовпом приліпленого, їм подобалось і трохи ненормальними бути. )

Все тече, все змінюється...

Неформальні і ненормальні люди були в усі часи.

Двадцять років тому я носила косуху і їздила на Шипіт, в голову не приходило ніколи себе ненормальною називати, з боку так званого соціуму почула здивування лише раз - коли ми з Гешою з тодішнього "Лазарету" сиділи на парапеті сцени "Тараса Бульби" і пили кефір, заїдаючи його пряником. Ну і тато час від часу просив зробити музику тихіше, коли Металліка рвала вуха.

Тому дивуюсь, звідки стільки всього про реальність і дійсність, про соціум і ненормальних (і взагалі, чого ми аж сюди дістались).

Повертаючись до першого посту - так, пишете Ви легко. )

15. Alter

Alter Well-Known Member

а я знаю
    Кастанеду він курить :nyam2:
    сам полюбляю :good:

а де твій аватар? :)