для чого людині страждання?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Гелена, 5 бер 2008.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Відповідь: для чого людині страждання?

Цікаве питання..
    Якщо не порушувати заповідей,жити по совісті,які гріхи залишаються?
    За що Бог дає страждання?

2. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Звичайно... Абсолютно всі малюки...

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

а немалюки?

4. Омар Люлька

Ви про цей світ, чи про Життя Вічне?

5. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

так не буває...

• Подобається Подобається x 3
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я вважаю, що людина по своїй природі бути зовсім безгрішною неможе... бодай думкою... а згрішить.

• Подобається Подобається x 1
  7. Омар Люлька

Ну як сказати, напевне хочаб маленькі гріхі, робе кожен, але якщо він це спокутає великими добрими вчинками, то можливо сказати, що він майже безгрішний...

З.І. Ми мусульмани, вважаємо, що безгрішними були пророки(мир їм всім), але звичайно, небуду Вам це нав"язувати, Ви можете вірити інакше...

Додано через 1 хвилину
    Ну які, в меленьких дітей, можуть бути грішні думки? :)

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

чим більше свідомості... тим більше гріха.... хоча можливо несвідомий гріх - теж гріх. Є три речі, які приводять до гріха: незнання, недбання і забуття.

9. Romko

Romko Дуже важлива персона

Отож я мав рацію...
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=151491&postcount=20

10. Омар Люлька

Ну впринципі погоджуюсь, просто потрібно дивитись, чому той гріх є несвідомим, тому що людина живе твариним життям, і просто нецікавится, як потрібно правильно житти, чи тому, що людина з об"єктивних причин, не може цього зрозуміти (малеча, наприклад). Ну ніколи, я не погоджусь, що те що малюк, омочив свій "памперс" є гріхом...

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

сагвасєн.

• Подобається Подобається x 1
  12. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Коли я в Лідусі відбираю ножа, чи забороняю бавитися сірниками, вона теж дуже страждає... За що?

• Подобається Подобається x 2
  13. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

за що Бог дає страждання, на мою думку найкраще пояснює закон карми (не тої карми, що на форумі :))
    я його розумію, тому вірю в нього
    тяжко вірити в щось інше, що суперечить елементарній людській логіці

навіть наука схиляється до його правдивості
    (недавно дивилася фільми про квантову фізику)

тут ніхто не сперечається в існуванні Бога, а тільки в його проявах, так би мовити
    думаю так Бог проявляє свою справедливість - ми самі платимо за свої ж гріхи
    це трохи супечить християнству, але не так сильно як здається
    все залежить від тлумачення тих чи інших положень святих писань різних релігій
    десь читала, що є релігія, яка суміщає в собі всі релігії, вважаючи, що в них мало відмінностей (забула як це називається)

14. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Любов вище справедливості , карми і закону."Страдания, которые мы испытываем, идут от лечащего врача, а не от наказывающего судьи... Лекарства врача могут причинять страдание, и человек должен понять, что Бог это врач, а скорбь - скорее лекарство, чем наказание".(блаж. Августин)

Є такий...Буддизм. І є притча Будди, про сліпих, які вивчиють слона, один з яких схопив хвоста і каже, що слон подібний на змію, інший – за вухо, той каже, що слон подібний до лопуха, ще інший – за бивень, той впевнений, шо слон твердий... Висновок Будди - ось на кого подібні всі вчителі і релігії. "Вцепился каждый из невежд лишь в мнение свое и видит только часть одну, а в целом -- ничего". Так, Будда зрівняв релігії, але у висновку,що всі релігії – сліпі, всі бачать істину частково, боги будь-якої релігії існують, але тільки як породження людської свідомості. Прихильники об”єднання релігій вважають, що всі люди йдуть на одну вершину, тільки різними шляхами. Але.. для відстоювання своєї доктрини Ісусові ( якщо це була просто релігійна, моральна чи філософська доктрина) не потрібно було йти на хрест...

15. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

а може це твердження пояснити на якомусь прикладі?

16. консультант

консультант Дуже важлива персона

Так, щоб лишній раз не розслаблялась, а задумувалась і робила висновки в чому сенс життя...

Додано через 5 хвилин
    В жалю спалює непотрібне бажання, усвідомлюючи що за це може бути покараною. В кінцевому рахунку це піде їй на користь, а з часом й сама зрозуміє.

Додано через 11 хвилин
    Чому не може...? Якщо на ньому нащепити добрий сорт, то звичайно може, ще й як !

Додано через 18 хвилин
    Не розумію, як він отримує інформацю через компютер...?

17. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Все просто- Бог є любов, від має свободу від причинно-наслідкового світу, Він Творець цього світу, він має владу пробачити людині її гріхи – тут яскравий приклад – прощення ніневітян з книги пророка Йони, хоча по закону карми за їхні гріхи вони повинні були б загинути. Розбійника по правиці розп”ятого Христа теж врятувала любов. „Яким судом судите – таким і суджені будете” – ці слова Христа однозначно заперечують закон карми, за яким суд вже наперед визначений. Судіть за законом любові, милосердя, прощення - таким судом і судимі будете:)

18. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Я колись мала клас старого заповiту в унiверситетi i ми проходили книгу Йова i страждання - на мою думку там дуже фiлософсько i доречно пояснено страждання. Кожний раз коли задумуюсь над цим питанням, згадую книгу Йова.
    http://www.ukrlc.org/bible/old/Poetik/Job.htm

• Подобається Подобається x 2
  19. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

є така програма "балачка", що озвучує букви...
    окрім цього він знає які програми запущені (вже пам’ятає) тощо....

20. Locke

Locke невиправний реаліст

Я теж далеко не теолог, але міркую так:первородний гріх над нами вже не тяжіє, бо Ісус іскупив своєю смертю цей гріх.

А я думаю можуть. Ісус Христос появився на землі не зрілим чоловіком, а народився немовлям. І зростав і жив в грішному світі. І піддавався спокусам не тільки грішного оточення, але й самого сатани. Але сам був безгрішним. І цим довів, що не тільки можливо, але й необхідно бути безгрішним. Бо якщо міркувати, що в грішному середовищі не можуть появлятися безгрішні особи, тоді це служитиме самооправданням за свої гріхи і самозаспокоєнням.
    Ми повинні прагнути бути безгрішними, але це досить важко.

а де твій аватар? :)