Відповідь: для чого людині страждання? на мою думку, моральні страждання від одного відчуття, яке не має сатисфакції - бажання приналежності (longing). його можна відслідкувати в будь-яких стосунках . а в загальному, ви праві, і фізичні , і моральні страждання допомагають нам у духовному розвитку. краще б їх було менше. Додано через 3 години 20 хвилин Слід було додати, я не знаю, для чого людині фізичні страждання. Наприклад, смерть від голоду, чи холоду, й те , що цьому передує.. Ні до якого духовного розвитку вони відношення не мають. На перший погляд. Але погляньмо на індійського йога. Протягом багатьох років він вчиться володіти своїм тілом. Він вивчає себе. Він знає яка енергія в який момент з якого органу перетікає куди. Його погляд направлений не вверх, в зовнішній всесвіт, а всередину, у всесвіт внутрішній. Нікого не кохаючи він любить усе навкруги. Тому у нього нема страждань за жінкою. Він не зловлений світом матеріальним, тому у нього нема страждать від браку багатства(банально кажучи), нереалізованості професійної - шматинка обгорнути стегна й покрити голову - усе, що треба. Його сухе, гнучке тіло потребує мало їжі - він може довго утримуватись й чи страждає він від голоду? Очевидно, що ні... Й , перебуваючи без сумніву в стані спокою, не трушений бурями страждань, котрі він вправно усунув від себе - напевно він щаслива людина. :dance: Чи це насправді вірний шлях ? Додано через 3 години 24 хвилини Відчувати отаку приналежність до світу в цілому, але ні до чого зокрема. Ні до батьків, що народили й ні до дітей, що породив, ні до жінки, ні до суспільства, ні до часу...
Відповідь: для чого людині страждання? Як на мене страждання існують для того, щоб людство не стало злим егоїстичним і памятало про те хто вони. З іншого боку Бог створив нас для того, щоб ми були щасливі і раділи. Для того , щоб у всьому знаходити позитивну сторону. Навіть написано таку дитячу повість.
Відповідь: для чого людині страждання? тобто, якщо прислухатися до цих мудрих слів (!): віра в Бога і робить нас щасливими, і відсутність віри -- нещасними?.....
Відповідь: для чого людині страждання? Людині властиво страждати, вона є жива душа, яка відчуває біль....Це, по-моєму в Біблії написано, що Бог дає людині стільки страждань, скільки вона здатна витримати, і не більше......Крім того, сльози не лишають плям...
Відповідь: для чого людині страждання? Так вважають східні релігії. Євангеліє проповідує прощення, милосердя Отця Небесного, минуле автоматично не визначає наше майбутнє. Любов вище справедливості і закону. Додано через 1 годину 7 хвилин Щодо страждання: «Иисус отвечал: не согрешил ни он, ни родители его, но это для того, чтобы на нем явились дела Божии». Страждання мають іншу причину, ніж просто покарання за гріх, про це є в книзі Йова. Мій досвід каже, що в нелюдських умовах, в умовах сильної болі, страждання добрі люди стають кращими, недобрі – гіршими. Один ділиться останнім куском хліба,”спів-страждає” із слабшими, інший намагається вбити ближнього, щоб заволодіти тим куском...
Відповідь: для чого людині страждання? Звичайно , що відсутність віри не дає поштовху до чогось більшого. А отже багатьом людям жити не хочеться. І вони страждають.:agree:
Відповідь: для чого людині страждання? плям ні, хіба шрами на серці.... страждають не через відсутність віри, а через те, що обирають неправильні пріоритети.... наприклад, хтось просто хоче бути багатим чи казково багатим... він не має тих грошей і мордується... чи варто?
Відповідь: для чого людині страждання? Аби сі мучила. І не вважала себе за пуп землі. І,не забувала,ким є насправді,на цьому світі.
Відповідь: для чого людині страждання? шрами на серці - так. в справах сердечних а мордуватися через те, що не казково багатий? хіба то страждання? Додано через 3 хвилини найбільше страждають ті люди, які найбільш чутливі а найбільш чутливі люди навряд чи думають, що вони є пупом землі правильно каже Пупер про страждання- то все через емоції хтось більш емоційний, хтось менше
Відповідь: для чого людині страждання? Страдания - это возможность осознать суть и цену жизни. Они проявляют истинную сущность человека, здоровье его души. И ясно, с кем он : с Богом или заблудился. Человек с Богом становится к нему ближе. Становится, как написал Калиниченко, "кращим" в своей любви к Богу и ближнему. Заблудший получает возможность и пользуется ею, чтобы прийти или вернуться к Богу.
Відповідь: для чого людині страждання? ще й які!.. я сам це бачив!... чим більше грошей -- тим менше спокою на душі...... і взагалі... колись я започаткував тему "гроші", на жаль вона вже давно "причаїлася".... тема була саме про це -- гроші, страждання через гроші тощо...
Відповідь: для чого людині страждання? Страждання ще більше нас загартовують, роблять нас сильнішими. Без страждань ми не могли зробити б порівняння яке життя може бути прекрасним без них.
Відповідь: для чого людині страждання? ну і так буває, може когось справді душа болить через гроші просто для мене страждання через речі матеріальні, то так би мовити, не "справжні" страждання то швидше невдоволеність, злість, страх, заздрість, жадібність, нехай навіть депресія але порівняно зі стражданнями через проблеми особистісні, то дурниці страждання є наслідком душевного болю а не мати спокою на душі через гроші і відчувати біль в душі через гроші то трохи різні речі, імхо
Відповідь: для чого людині страждання? Я вспомнил такой эпизод из Евангелия.... Помните, когда Господь исцелил слепого? Когда ученики спросили Его, кто же согрешил - слепой или его родители, то Он не сказал, что теперь наказание за грехи родителей не приходит.... Он просто ответил, что никто, а это нужно для явления дел Божьих. И что-то я не могу припомнить, чтобы в Евангелии, Посланиях, Св. Предании и др. было сказано про "отмену грехов родителей".
Відповідь: для чого людині страждання? але їх чітко можна одні від одних розрізнити чи не так? а чому не бувають? бувають наприклад людина, яка голодує може мати тілесні муки, але спокій в душі або навпаки чи ви що мали на увазі? я не зрозуміла
Відповідь: для чого людині страждання? Я вважаю, що не переживши страждання людина не може оцінити те, що має. Не було б страждань, не було б і щастя... Бо якби все було щастя, воно б потім стало нещастям... Це моя думка...