Для чого було створено СССР

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Bogun, 10 лип 2007.

1. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Відповідь: Для чого було створено СССР

Борисе?:cowboy:
    За всех то не расписывайтесь..про себя пишите...:clapping:
    "і товари були нижче плінтусу." - да уж по лучше...чем некотрые современные...китайские...или польские...:moskali:

2. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

дійсно правильно. От візьміть, і самостійно пройдіть манівцями громадської та політичної думки тих часів. Повноцінно хронологію відтворити не вдасться - алезверніть увагу, як тоді укладалися "ситуативні союзи" з непримиренними ворогами, як "ьрати по майдану" розходилися діаметрально, щоб в подальшому знищити одне одного. Зверніть увагу, що це єдина (!) в історії революція, проведена на фоні тотального інфантильного пофігізму 99% населення країни. Тобто - 1% вирішив за всю країну, як би воно було краще - і методично почав знищувати в країні здоровий глузд...

• Подобається Подобається x 2
  3. bora

bora Well-Known Member

Та не так вже й багато совєтскіх граждан мали можливість їздити на авто, ще й нормальному.

4. Львiва

Львiва Well-Known Member

небогато, далеко небогато.
    Зато квартиры давали людям бесплатные и земли под дачные участки.
    А сейчас чтобы на квартиру себе заработать честным способом надо лет 300 наверное жить.

• Подобається Подобається x 1
  5. bora

bora Well-Known Member

З квартирами факт, але скільки ще дармовщина могла продовжуватись? При тому, що матеріали натуральні використовувалися, недешеві як за кордоном. Луснув потенціал держави як МММ

6. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Розберемося, кому давали ? А кому "давали, доганяли і ще раз давали" ?
    Приїде пара рагулів, влаштується він на будівництво. вона двірником. Народять 3 дітей - давали.

А місцева інтелігенція так і доживала свій вік у комуналці - бачите,
    в них зайвий 1 кв. м. на особу, щоби взяти на квартирну чергу.

Принамні в моїй родині ніхто нікому не "дав". (а скільки було експропрійовано- промовчу).
    Тому й доводилося вдаватися до шахрайства, щоби
    1- вступити до кооператива і 2- закріпити за собою квартиру після смерті дідуся.

7. bora

bora Well-Known Member

Підтримую. І наша родина через кооператив отримала (тобто роками як і зараз виплачувала).

8. Читатель_Обкома

Не...Луснув потенціал держави
    а РАЗОКРАЛИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    И МММ...здесь абсолютно не причем!:cowboy:
    Допустим...лично я очень доволен...что бесплатно получил квартиру...которая сегодня стои 80 тыс у.е.
    Да и Борис с Данилой...наверное очень довольны...что не на улице живут..и не снимают "хатынку" за 200-300$ в месяц...:radist:

Борисе?А Борисе?:cowboy:
    А остальные то...остальные то..кому давали?
    Или пара рагулів токо для себя строила?:)
    Да и трех...детишек то настрогать...тоже время надо было....лет 5-7 наверное.....а домишки то...за ето время строились....:radist:

9. Львiва

Львiва Well-Known Member

ага, и я рада что мои родители получили бесплатно квартиру в 1991 году, а родителям моего мужа вообще удалось получить 5-ти!!! комнатную квартиру бесплатно в 1984 году.
    Сейчас такая роскошь нам уже не позволительна, потому что работаем мы честно, ни у кого не воруем, и не убиваем

10. Boris_Kiev

А вот я, Читатель, НЕ получил. И ваши "социальные заботы" меня волнуют, как жизнь на марсе.
    Приезжают в Киев толковые специалисты из других городов (не дворники), берут кредит на 10-15 лет и знают, ЗА ЧТО и ДЛЯ ЧЕГО они пашут.
    За СВОЁ, а не за государственное.
    Которое смогут продать-подарить-завещать независимо от "количества прописаных". С чем раньше были большииииие проблемы (типа фиктивных разводов-разъездов; липовые справки об инвалидности и опекунстве). Не говорите, что не было. Кругом - десятки примеров. Как и "отход сельского домика государству" (не дачного), если дедушка не мого прописать внучку.

Стыдно такое слышать от Вас. Как будто Вы - иждивенец какой-то.

P.S. Многим "давали" через 15-20 лет в очереди. Пахали люди, пахали. получали копейки за свой труд на благо социализма. А квартиры с неба падали бесплатно ? Или государство употребляло человечка по полной программе, прежде чем кинуть ему кость - без права выбора района и планировки ?

11. Городецький

Городецький Well-Known Member

А мій кум взяв квартиру під кредитну програму "Привату" на 15 років. І теж радий. І повірте, він чесно працює, не краде і не вбиває. І не скиглить, що розкошів не дозволено, а досягає свого сам.

І взагалі, на мій погляд, соромно халяві радіти і нею пишатися.

12. Львiва

Львiва Well-Known Member

Обыдно, да???:sad:

13. Boris_Kiev

Вище я додав P.S.
    ЯКА халява ? ДЕ халява ?

1. Я твердо знал правила игры.
    2. Никому никогда не завидовал. Разве что более крутым профи в моей специальности

3. Мы добились своего ДРУГИМ путем. Но благодарить совок нам совершенно не за что.

14. Городецький

Городецький Well-Known Member

Ото ж бо й воно, що "отримані задарма" тоді квартири мають нинішніх власників, які в ті часи всьо отримували задарма, бо дітьми були.

Щодо радощів то ось:
    Виправте мене коли я помиляюся ... :)

15. Львiва

Львiва Well-Known Member

Я рада за Вас.
    А вот лично я благодарно совку только за то, что та 5-ти комнатная квартира, которая была бесплатно получено от этого совка в 1984 году, сейчас находится в собственности моего мужа, мы в ней живем, и сын наш тоже тут прописан. Еще раз говорю - в нынешних условиях мы бы ни за что не позволили бы себе такую роскошь. Максимум - 2-х комнатная и то горбатиться пришлось бы на нее лет 20 наверное. А жить-то хочется сейчас!!!:shy:

16. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

І мій батько за понад 20 років в черзі так і не отримав. Тож не треба ля-ля, що партія так про всіх дбала і забезпечувала. Не могло того МММ вистачити на всіх. Всі були рівні, але дехто рівніший. Тому і накрилася утопія мідним тазом.

17. Boris_Kiev

Щодо "отриманої задарма вищої освіти": так же пахали батьки, отримуючи копійки на освіту дитини;
    так же пахав потім молодий фахівець "за розподілом".

Щочь пам"ятаю з курсу економіки соціалізЬму - за скільки років "відбивалася" середня освіта і за скільки років - вища. Здається, 5+3=8. І ніхто нікому не винен.

Щоби не комплексувати з приводу "експлуатації" і утримання левової частини зарплати і "суспільні фонди споживання" (чи як вони називалися), я відбився від розподілу на ВПК і сам пішов на ТВ. Я не створював "товарні цінності" для держави, я створював ефірну картинку - Image - не в сенсі "зображення", а в сенсі "удаваного" (рос. "мнимого") поняття.
    працював через день по 12 годин, а в інші дні - на себе.

А слабО рассказать подробности ? Кто (звание, должность, партстаж), за что и за какой срок ожидания получил ?

А сколько зарабатывал такой же спец в Европе (Штатах) ?

Пример тут (это дядя моего ученика) : http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=97331&postcount=322

18. Дядя Ваня

Дядя Ваня Well-Known Member

А никто никуда и не доехал. В 91-м была конечная остановка.

19. Boris_Kiev

"Славны партии дела
    Многим Партия дала
    Но ведь партия не б**дь,
    Чтобы каждому давать !"

(таку пісеньку я почув у туристичній компанії, коли мені було 11 років. Сподобалася.)

20. Читатель_Обкома

Старший лейтенант запаса...старший инженер....беспартийный.... два года..
    за РАБОТУ!!!!:cowboy:
    Борисе!Не надо сравнивать...хрен с пальцем!:moskali:

а де твій аватар? :)