Для чого було створено СССР

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Bogun, 10 лип 2007.

1. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

этого не может быть !!! Вы же украинец, вас там гнобили в лагерях, и т.д. выходит что нет ? )))

2. консультант

консультант Дуже важлива персона

Мене не гнобили... Гнобили по повній програмі набагато мудріших від мене. Тих. які розуміли, що стоїть за цим всім...

3. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Абсолютно ничего не бойтесь!Если Вы не в розыске...Вы и НА ФИГ не кому не нужны!!!;)
    А по теме...пытались создать без классовое общество.... но не которым не хотелось работать на абстрактное Государство.... а хотелось работать на Хозяина...Пана...Господина.... или как щас модно на Босса...
    (хотя все думали...что вот придет КАПИТАЛИЗМ и "я" буду богатым и здоровым... а оказывается на всех капиталлов то и не хватает...кто то должен и на конкретного "дядю" пахать..и думать "вот как здорово,какой "я" свободный " :haha::haha::haha:.
    А "Дядя" пинает как мальчиков...из одного конца Киева...в другой...;) )

4. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Если Вы намекаете на Королева...Туполева.. Курчатова...та ВЛАСТЬ их посадила за решетку...та ВЛАСТЬ и извинилась перед ними...и умерли они в почете и уважении....
    Кстати и реред академиком Сахаровым тоже....

Останнє редагування: 30 лип 2009
  5. консультант

Досить гуманно! Це додало їм сил та наснаги...:) А як "нагородили" тих, хто допустився помилки? Невже визнали ворогами народу? А може дали хоч 15 діб?:)

6. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Да нет. Вы ж за все украинское болеете и всех украинцев, ну не считая "пятой колонны", схидняков, русских что к Украине, к вам лично и ко всему украинскому плохо относятся.
    Это уже вроде не вы, а там уж ух, миллионы, а вы на передовой, вас обидели, а тут все остальные... Боец, одним словом.

НЕкотрые просто к национальности относятся как к забору, через который удобно какашки бросать. ИМеет смысл только гражданство.

А потом добавлю. Когла вы об уничтоженной украинской интеллегинции говорите, скрытыйсмысл здесь, что вы недостаточно образованы. А вот не учичтожили бь никого, то ух...... самые бы были. ПРизнак признания неполноценности.

Ну пишу я на двух форумах только географию участия расширять нет возможности, времени, да и охоты.
    Замечу только, что вполне не удивляюсь наличию "свидомых" с противоположным знаком на российском форуме. Я только не понимаю (хотя и понимаю) что вы всех их всех русскими обобщаете. Русские как и украинцы все разные. Отношение мое к "свидомых" с любыми знаками и любой национальности отрицательное. Они представители различных стадов им свойственно стадное чувство. И они еще все с рогами, и им нравится бодаться. :)

Вот на вас потренируюсь, да все что-то неудачно все....

Я ж вам сказал, попобуйте перед тем как писать поменяь слово русский российский, на украинский, если обидно звучит, то что то вы не то написали. :) Хотя знаю бесполезно. Устойчивый стереотип.

Ну еще раз повторю. Голодомор не отрицаю, геноцид, т.е. по национальному признаку, не проходит, надо в некоторых местах лоботомию проводить.
    Что каасаетя руссификации, то яя ее воочию видел в другиз республиках. В Грузии умеют говорить и писать по грузински, в Казахстане по казахски, в Армении по армянски, в Узбекистане по узбекски...... Продолжать ? Или будете местнчково обижаться, что учили русский ? Я с украинцами учился в институте в том числе с ЗУ. ОТличные ребята. А вот во ЛЬвове видимо не всем удалось поступить.

А так, читайте книжки, хоть на русском, хоть ев украинском, хоть на английском. Будете самым образованным. Кто вам мешает, свободному человеку ?

Да нет, никакого злорадства. Я даже на вас не обижаюсь. Нормальная кстати реакция бытового националиста и вполне ожидаемая. Я эту грань эту не перейду. Не опущусь.

УКраинцы все разные как и русские. Некоторые мне близки по мыслям, некоторые не очень. Даже тут на форуме. Я изначально не исхожу из национальности . А потом кто сказал, что вы именно настоящий украинец ? И кто тогда ненастоящий? Ну и дальше по"пятой колонне", схиднякам, русским......

Хотя сначала попробуйте прижиться с мыслью, что настоящий украинец - это гражланин УКраины, вне зависимости от национальности, и точки зрения. Юоюсь не сможете. Вам же преференции нужны, как пострадавшим от Голодомора, и недоученным....

PS. Борис, зачем опять врете про мое комсомольское функционерство. Сходите в магазин и померяйте фрак. :)

7. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

тобто в 33-му українці самі масово вирішили на дієти посідати?
    якщо не рухати теми Голодомору та дотичні, не зважати на інші приклади - а лише подивитися на результат - зрусифіковані міста - "добровільно-свідомо" люди зреклися мови батьків (а також це за собою тягне здоровенну кількість суміжних речей - культура, звичаї, національна свідомість) - і всі поголовно стали "савєцькими"?

дійсно - хто ж примушував? - сховайся в ліси чи на віддаленому хуторі - і говори собі як хочеш...
    А так - або "апщепанятний", або (залежно від років) - розстріл, просто Сибір, дурка (психлікарня), чи жодного кар’єрного росту - бо москалів та манкуртів на керівні посади вистарчало.
    І ярлик (пожиттєвий) - "неблагонадійний"

застосовую методи опонентів. Набридли вже - з пустого в порожнє. Спроб порозумітися - жодних, прийшли сюди не спілкуватися, а якісь бздури доводити, до яких (бздур) у більшості місцевого насеелення тут імунітет від народження.
    Тут навіть вихідці з росії, поживши якийсь час - полуду з очей скидали, і тільки посміювалися з риторики чорнобильців і відверто реготали з дрібніших форумних провокаторів

8. Чернобылец

попробуйте перейти легально, и не отстреливаться. Может и сжалятся. Выстрелят только поверх головы. Это они обчно так со всеми развлекаются.

Кто ж вас родных так запугал то ? По моему в российской прессе не пищут о таком. Неужто у вас тоде пропаганда ? о_О Не не верю... В островке демократии ? Быть не может:crazy:

• Подобається Подобається x 1
  9. afterstep

згоден - але трошки запізнилися. Надто тепер багатьом вихідцям з "бєлокаменної" доведеться це робити - нафти вам не стачить на оплату хірургів.

ви не помічаєте - ви вже давно її перейшли.
    І навіть америка не змогла з вас імперського шовінізму витиснути - хоч і модифікувала прояви.
    Але то так - то дійсно безглуздо вам щось казати.
    Ваші стереотипи ще ссійкіші, хоч і не такі вузьколобі, як в тих дрібних провокаторів, за яких ви потім на тих двох форумах заступаєтеся.
    ==
    спробуйте колись порозумітися - хоча навряд чи то вдасться. Вам пофік - у вас "академічний інтерес" і таке інше. Вам краще з українською діаспорою сперечатися = ви на одних позиціях, на однаковому побутовому рівні/світогляді. Але там вам "неспортивно" - вам цікавіше тут, поволеньки провокуючи - насолоджувати. і - "обобщать" - узагальнювати. Тобто - міряти всіх скопом кривим москальським аршином.
    ==
    хоча б мірило змініть, і раз важлива економікаа, а не мова і не національна свідомість - говоріть лише про економіку і українською.
    І не влазьте в суперечки в гілках, де далеко не про економіку мова, і, до речі, затямте - першопричина економічних негараздів у постсовкових країнах - не націоналізм і не ненависть до москалів.
    Натомість, першопричина агресивності москалів - економічні негаразди.

10. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

afterstep! Візьмемо конкретний приклад - VasMT! По пунктам:-
    - Лугіни Житомирської обл. НЕ ЗРУСИФІКОВАНЕ!
    - VasMT дотепер говорить українською (ЧИ мо треба польською?)
    - був і радянським, і російським і є українцем!
    - Не ховався VasMT в лісах (хіба дитячі забавки)
    - говорив і говорить дотепер як йому хочеться: однаково правильно російською і українською (чого і вам бажаю!)
    - не розстріляний, ні в Сибіру, ні в дурці (психлікарні) не був примусово (крім службових відряджень і поїздок)
    - кар’єрний ріст від учня школи до начальника служби бойового забезпечення.
    - командир 9-го Центрального Управління МО СССР -українець, командир полку -українець, командир батальйону - українець, командир роти - українець, командир взводу - українець, і половина солдат -українці! Це про полк, що дислокувався в 57-ми кілометрах від Москви! (я про кар"єру на керівних посадах)
    Не помічав.
    Та VasMTне тільки пожив, а й ще послужив і не тільки в УССР, СССР, Росії і Україні. А полуду дійсно скинув, але не за afterstepом.

11. Чернобылец

Напіщите, що нібудь українською мовою, щоб мені, моїй дочці і майбутнім внукам корисно в і житті було, із задоволенням порекомендую всім. А так, відмінна мова, але він у вас тут лає російських і незгодних. Дуже обмежений рівень використання.

Що стосується свідомостi. Багато хто використовує її для прикриття збору стада и своiх комплексів.

Что касается русского и украинского и перехода с одного на другой. тут действительно есть проблема, но не та, что вы описываете. А то что в созжании руского языка поучаствовалои философы из Киева. Они изменили русский в пользу его удучшения слелав его более близким и расмпространенным для тех и других. Он обоим близок и понятен. НО.... Читайте Белинского.... Он четко определил ИМХО разницу. И это по моему актуально до сих пор.
    Языки, они как люди. Они не равны от рождения и не могут быть.

12. afterstep

і є хорошим аргументом, такою собі складовою, у системі доказів чорнобильця.
    маю сумнів, що станом на той час ще навіть не народився - а от ваші діди в 30-х - троха побігали/поховалися

причому це нічого не мало спільного з примусовою русифікацією, то була просто особливість роботи - спілкування винятково російською.

так, перед розвалом союзу - таки дійсно, була сильно розвинена "земляччина", і українці старалися до себе в полк набирати виходців не з Чєлябінська. І "крізь пальці" дивилися на те, що підлешлі розмовляють в побуті українсько.
    Зате тут, на україні, бригадами командували круглі ідіоти з Челябинська, яких, коли вони чули, що солдати між собою українською розмовляють - буряковіли і казилися.

з якого біса ви собі взяли в голову дурню, що я пророк? - тут на форумі і без мене вистачає.
    ==
    Вам особисто раджу таки визначитися, хто ви. Бо іноді ви аж надто "радянський" - такої національності вже не існує.
    І таки зрозуміти, що лісові хлопці (в переважній більшості) - це були наші (не ваші) діди, що взялися за зброю, щоб не померти від голоду чи від наруги. І відрілювали напівп’яних "визволителів"-мародерів, коли ті, за хорошою совковою звичкою, йшли помародерствувати та порозважатися.

13. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Це розбій!
    А мому сусідови, інваліду ІІІ групи, після інсульту за що братись? Щоб не вмерти з голоду?
    Так ненависні вам "совіти" людині давали можливість жити (хоч і по її законам, але це принцип любої держави). А так любимі вами [...] (я не знаю як назвати) навть не дають людині гідно вмерти.

Ги-ги! То не я взяв в голову! То ви "возомнили"! І таких як ви не так вже й багато! Набагато менше ніж здоровоглуздих форумлян із бажанням поспілкуватись і взнати щось нове, аніж вилити путню гноївки в твар єнчому!

14. Володимир Вишня

Володимир Вишня Well-Known Member

Чернобылец

А по класовому,підходить?:bazar:
    А ....:russian_ru:

Наприклад я (єтнічний) українець в Японії отримаю японське громадянство, від цього наврядчи стану японцем, але буду мати певну сукупність політичних соціальних та інших прав та обов'язків як і решта громадян Японії.Відчуваєте різницю ;)

15. artobstrel

голодомор - нет, в смысле не отрицаю

опять нет, Львов Тернополь, Луцк, Ужгород никакие они не русификованые...

УТ-1 крутит часто хроники то киностудии Довженко, 28 - 70-е года, советские патриотические ролики на УКРАИНСКОМ, я сам еще при СССРе учил Украинский язык в школе, и на уроке общались только по-украински, посмотрите старые фотографии того же Львова спорим вывески на украинском???
    может быть-может, но опять же не то .....

16. консультант

Про таке дійсно не пишуть, там пишуть тільки про вбитих, які підтримували бойовиків. Бойовики, по поняттям москалів - це ті, що народились, виросли, живуть і захищають свої права та інтереси. Хто приїхав до них в гості - це найманці, які воюють проти Росії. СРСР вже не існує, але декого в мозгах ця установка продовжує діяти. Цікаво. чи зміг би Кашпировський зняти установку з Кремля на рахунок "единой и неделимой"?...

17. afterstep

а писали-ж сьте жи полуда спала з очей ваших неситих :)
    1) за хорошою чорнобильською традицією - плутаєте одиночну трагедію з "статистикою" - інсульт поодинокої людини, її інвалідність та нікудишня соціалка - це трагедія.
    А зараз пару слів про "статистику": "вичищення" харчових запасів на зиму у всього села - коли цілком здорові люди зимою помирають з голоду, бо ж на селі не заробиш - і виловлювання тих, що старається роздобути їжу за межами села (наприклад, піти в місто підробити або визбирує колоски/картоплю на колгоспних полях - після жнив багато залишалося гнити) - того в тюрму. За рокрадання соціалістичної власності.
    знов таки - поодиноке вбивство - це злочин і трагедія. А масові втрати в бойових діях, при відстоюванні незрозуміло чиїх інтересів та амбіцій - це статистика.
    2) угу - давали жити. Тобто животіти. За "трудодні". Податок на дерева вводили, податок на голову худоби, обов’язковий податок маслом... Доходило до абсурду - селяни йшли в сільмаг, купували масло і здавали на податок.
    0 (хоч то і ваше перше речення - але воно нульове, і потребувало прокоментувати спершу два наступні)) бандитизм і розбій - це довести людей до напівтваринного стану та феодального ладу. А хлопці, що зі зброєю в руках пробували відігнати той жах від домівок своїх родин - герої.
    Вони справжні герої, хоч і не офіцери РА, обвішані медалями гірше за металістів - вони не за славу воювали, а своє життя боронили. Вони розуміли, за що віддавали життя, і боронили не якість абстрактні ідеали чи липові (утопічні0 теорії примарного щастя в майбутньому - вони пробували відстояти своє право жити як людям вже сьогодні. Або - загинути, але не стати худобою в радянському колгоспі.
    ==
    а оці в брязкальцях - дуже часто маю сумнів, що взагалі порох нюхали. Щось нігди не бачив, щоб ті, що в афгані червоної зірки отримали - щоб вони "вся грудь в орденах" красувалися. щось не люблять хлопці про це згадувати.

• Подобається Подобається x 2
  18. artobstrel

золотые слова! Борис перечитайте пожалуйста ...
    правда, но 30-ые есть 30-ые, давайте вспомним колхозы 70-х, 80-х , у меня много родственников на земле трудились - НИ ОДИН не вспоминает те времена как "плохо" ....

Вы сейчас сказали плохо и не корректно .....

а кроме этого еще резали польские семьи ... но я с Вами согласен что они для кого-то все равно герои, так с этим и не спорим ...
    бывают и такие, бывают и другие ....

19. Максим

Максим Well-Known Member

Маленьке доповнення. Пізніше адепти СССР на підставі цього стверджуватимуть, що в совіцьких таборах сиділи і за кримінальними статтями. Як-от за крадіжки. І що таких обвинувачених було чи не більше, ніж обвинувачених за статтями політичними:

20. afterstep

не говоріть дурниць - україно-польска різанина коренями йде в 1919, і, крім спалахів 1939-го року - то була затяжна україно-польська партизанська війна.
    Повторюєте дурниці російської пропаганди, причому цілком бездумно - поляки далеко не мирні були, самі винищували українські села.
    Інше питання - що совок їм ще допоміг - після другої світової влаштували масову моровицю під назвою "операція Вісла"

давайте відкотимо з десяток років назад - колгоспи 60-х?
    якщо у вас не вистачає достатньо інформації/фактів - спитайте тих, хто знає. Хоча б того ж terrible.
    І поцікавтеся і створенням колгоспів в кінці 40-х на початку 50-х - то ще ті катування були. У вас, правда, ті катування іншими роками датувалися. І голод в 50-х, і колгоспи 50-х - 60-х, і "кріпосне право" - якщо селянина ловили за межами села (коло сусіднього села, наприклад) - то що тому селянину світило?
    ==
    А про часи "запою" - то вже і інша розмова, і то взагалі не показник. Це той час, коли вже виснажилися всі сили, і імперія ще недостатньо згнила, щоб розвалитися на клапті, як у 1991-му, але власне почала гнити.
    Тому й ослабли всі ті репресивні міри, селянам дали паспорти, і хоч і лишилися статті "за тунєядство" та "бродяжнічаніє" - але то вже була слаба тінь того пресу, що був у 50-х.

а де твій аватар? :)