Мене не гнобили... Гнобили по повній програмі набагато мудріших від мене. Тих. які розуміли, що стоїть за цим всім...
Абсолютно ничего не бойтесь!Если Вы не в розыске...Вы и НА ФИГ не кому не нужны!!! А по теме...пытались создать без классовое общество.... но не которым не хотелось работать на абстрактное Государство.... а хотелось работать на Хозяина...Пана...Господина.... или как щас модно на Босса... (хотя все думали...что вот придет КАПИТАЛИЗМ и "я" буду богатым и здоровым... а оказывается на всех капиталлов то и не хватает...кто то должен и на конкретного "дядю" пахать..и думать "вот как здорово,какой "я" свободный " . А "Дядя" пинает как мальчиков...из одного конца Киева...в другой... )
Если Вы намекаете на Королева...Туполева.. Курчатова...та ВЛАСТЬ их посадила за решетку...та ВЛАСТЬ и извинилась перед ними...и умерли они в почете и уважении.... Кстати и реред академиком Сахаровым тоже....
Досить гуманно! Це додало їм сил та наснаги... А як "нагородили" тих, хто допустився помилки? Невже визнали ворогами народу? А може дали хоч 15 діб?
Да нет. Вы ж за все украинское болеете и всех украинцев, ну не считая "пятой колонны", схидняков, русских что к Украине, к вам лично и ко всему украинскому плохо относятся. Это уже вроде не вы, а там уж ух, миллионы, а вы на передовой, вас обидели, а тут все остальные... Боец, одним словом. НЕкотрые просто к национальности относятся как к забору, через который удобно какашки бросать. ИМеет смысл только гражданство. А потом добавлю. Когла вы об уничтоженной украинской интеллегинции говорите, скрытыйсмысл здесь, что вы недостаточно образованы. А вот не учичтожили бь никого, то ух...... самые бы были. ПРизнак признания неполноценности. Ну пишу я на двух форумах только географию участия расширять нет возможности, времени, да и охоты. Замечу только, что вполне не удивляюсь наличию "свидомых" с противоположным знаком на российском форуме. Я только не понимаю (хотя и понимаю) что вы всех их всех русскими обобщаете. Русские как и украинцы все разные. Отношение мое к "свидомых" с любыми знаками и любой национальности отрицательное. Они представители различных стадов им свойственно стадное чувство. И они еще все с рогами, и им нравится бодаться. Вот на вас потренируюсь, да все что-то неудачно все.... Я ж вам сказал, попобуйте перед тем как писать поменяь слово русский российский, на украинский, если обидно звучит, то что то вы не то написали. Хотя знаю бесполезно. Устойчивый стереотип. Ну еще раз повторю. Голодомор не отрицаю, геноцид, т.е. по национальному признаку, не проходит, надо в некоторых местах лоботомию проводить. Что каасаетя руссификации, то яя ее воочию видел в другиз республиках. В Грузии умеют говорить и писать по грузински, в Казахстане по казахски, в Армении по армянски, в Узбекистане по узбекски...... Продолжать ? Или будете местнчково обижаться, что учили русский ? Я с украинцами учился в институте в том числе с ЗУ. ОТличные ребята. А вот во ЛЬвове видимо не всем удалось поступить. А так, читайте книжки, хоть на русском, хоть ев украинском, хоть на английском. Будете самым образованным. Кто вам мешает, свободному человеку ? Да нет, никакого злорадства. Я даже на вас не обижаюсь. Нормальная кстати реакция бытового националиста и вполне ожидаемая. Я эту грань эту не перейду. Не опущусь. УКраинцы все разные как и русские. Некоторые мне близки по мыслям, некоторые не очень. Даже тут на форуме. Я изначально не исхожу из национальности . А потом кто сказал, что вы именно настоящий украинец ? И кто тогда ненастоящий? Ну и дальше по"пятой колонне", схиднякам, русским...... Хотя сначала попробуйте прижиться с мыслью, что настоящий украинец - это гражланин УКраины, вне зависимости от национальности, и точки зрения. Юоюсь не сможете. Вам же преференции нужны, как пострадавшим от Голодомора, и недоученным.... PS. Борис, зачем опять врете про мое комсомольское функционерство. Сходите в магазин и померяйте фрак.
тобто в 33-му українці самі масово вирішили на дієти посідати? якщо не рухати теми Голодомору та дотичні, не зважати на інші приклади - а лише подивитися на результат - зрусифіковані міста - "добровільно-свідомо" люди зреклися мови батьків (а також це за собою тягне здоровенну кількість суміжних речей - культура, звичаї, національна свідомість) - і всі поголовно стали "савєцькими"? дійсно - хто ж примушував? - сховайся в ліси чи на віддаленому хуторі - і говори собі як хочеш... А так - або "апщепанятний", або (залежно від років) - розстріл, просто Сибір, дурка (психлікарня), чи жодного кар’єрного росту - бо москалів та манкуртів на керівні посади вистарчало. І ярлик (пожиттєвий) - "неблагонадійний" застосовую методи опонентів. Набридли вже - з пустого в порожнє. Спроб порозумітися - жодних, прийшли сюди не спілкуватися, а якісь бздури доводити, до яких (бздур) у більшості місцевого насеелення тут імунітет від народження. Тут навіть вихідці з росії, поживши якийсь час - полуду з очей скидали, і тільки посміювалися з риторики чорнобильців і відверто реготали з дрібніших форумних провокаторів
попробуйте перейти легально, и не отстреливаться. Может и сжалятся. Выстрелят только поверх головы. Это они обчно так со всеми развлекаются. Кто ж вас родных так запугал то ? По моему в российской прессе не пищут о таком. Неужто у вас тоде пропаганда ? Не не верю... В островке демократии ? Быть не может
згоден - але трошки запізнилися. Надто тепер багатьом вихідцям з "бєлокаменної" доведеться це робити - нафти вам не стачить на оплату хірургів. ви не помічаєте - ви вже давно її перейшли. І навіть америка не змогла з вас імперського шовінізму витиснути - хоч і модифікувала прояви. Але то так - то дійсно безглуздо вам щось казати. Ваші стереотипи ще ссійкіші, хоч і не такі вузьколобі, як в тих дрібних провокаторів, за яких ви потім на тих двох форумах заступаєтеся. == спробуйте колись порозумітися - хоча навряд чи то вдасться. Вам пофік - у вас "академічний інтерес" і таке інше. Вам краще з українською діаспорою сперечатися = ви на одних позиціях, на однаковому побутовому рівні/світогляді. Але там вам "неспортивно" - вам цікавіше тут, поволеньки провокуючи - насолоджувати. і - "обобщать" - узагальнювати. Тобто - міряти всіх скопом кривим москальським аршином. == хоча б мірило змініть, і раз важлива економікаа, а не мова і не національна свідомість - говоріть лише про економіку і українською. І не влазьте в суперечки в гілках, де далеко не про економіку мова, і, до речі, затямте - першопричина економічних негараздів у постсовкових країнах - не націоналізм і не ненависть до москалів. Натомість, першопричина агресивності москалів - економічні негаразди.
afterstep! Візьмемо конкретний приклад - VasMT! По пунктам:- - Лугіни Житомирської обл. НЕ ЗРУСИФІКОВАНЕ! - VasMT дотепер говорить українською (ЧИ мо треба польською?) - був і радянським, і російським і є українцем! - Не ховався VasMT в лісах (хіба дитячі забавки) - говорив і говорить дотепер як йому хочеться: однаково правильно російською і українською (чого і вам бажаю!) - не розстріляний, ні в Сибіру, ні в дурці (психлікарні) не був примусово (крім службових відряджень і поїздок) - кар’єрний ріст від учня школи до начальника служби бойового забезпечення. - командир 9-го Центрального Управління МО СССР -українець, командир полку -українець, командир батальйону - українець, командир роти - українець, командир взводу - українець, і половина солдат -українці! Це про полк, що дислокувався в 57-ми кілометрах від Москви! (я про кар"єру на керівних посадах) Не помічав. Та VasMTне тільки пожив, а й ще послужив і не тільки в УССР, СССР, Росії і Україні. А полуду дійсно скинув, але не за afterstepом.
Напіщите, що нібудь українською мовою, щоб мені, моїй дочці і майбутнім внукам корисно в і житті було, із задоволенням порекомендую всім. А так, відмінна мова, але він у вас тут лає російських і незгодних. Дуже обмежений рівень використання. Що стосується свідомостi. Багато хто використовує її для прикриття збору стада и своiх комплексів. Что касается русского и украинского и перехода с одного на другой. тут действительно есть проблема, но не та, что вы описываете. А то что в созжании руского языка поучаствовалои философы из Киева. Они изменили русский в пользу его удучшения слелав его более близким и расмпространенным для тех и других. Он обоим близок и понятен. НО.... Читайте Белинского.... Он четко определил ИМХО разницу. И это по моему актуально до сих пор. Языки, они как люди. Они не равны от рождения и не могут быть.
і є хорошим аргументом, такою собі складовою, у системі доказів чорнобильця. маю сумнів, що станом на той час ще навіть не народився - а от ваші діди в 30-х - троха побігали/поховалися причому це нічого не мало спільного з примусовою русифікацією, то була просто особливість роботи - спілкування винятково російською. так, перед розвалом союзу - таки дійсно, була сильно розвинена "земляччина", і українці старалися до себе в полк набирати виходців не з Чєлябінська. І "крізь пальці" дивилися на те, що підлешлі розмовляють в побуті українсько. Зате тут, на україні, бригадами командували круглі ідіоти з Челябинська, яких, коли вони чули, що солдати між собою українською розмовляють - буряковіли і казилися. з якого біса ви собі взяли в голову дурню, що я пророк? - тут на форумі і без мене вистачає. == Вам особисто раджу таки визначитися, хто ви. Бо іноді ви аж надто "радянський" - такої національності вже не існує. І таки зрозуміти, що лісові хлопці (в переважній більшості) - це були наші (не ваші) діди, що взялися за зброю, щоб не померти від голоду чи від наруги. І відрілювали напівп’яних "визволителів"-мародерів, коли ті, за хорошою совковою звичкою, йшли помародерствувати та порозважатися.
Це розбій! А мому сусідови, інваліду ІІІ групи, після інсульту за що братись? Щоб не вмерти з голоду? Так ненависні вам "совіти" людині давали можливість жити (хоч і по її законам, але це принцип любої держави). А так любимі вами [...] (я не знаю як назвати) навть не дають людині гідно вмерти. Ги-ги! То не я взяв в голову! То ви "возомнили"! І таких як ви не так вже й багато! Набагато менше ніж здоровоглуздих форумлян із бажанням поспілкуватись і взнати щось нове, аніж вилити путню гноївки в твар єнчому!
Чернобылец А по класовому,підходить?:bazar: А .... Наприклад я (єтнічний) українець в Японії отримаю японське громадянство, від цього наврядчи стану японцем, але буду мати певну сукупність політичних соціальних та інших прав та обов'язків як і решта громадян Японії.Відчуваєте різницю
голодомор - нет, в смысле не отрицаю опять нет, Львов Тернополь, Луцк, Ужгород никакие они не русификованые... УТ-1 крутит часто хроники то киностудии Довженко, 28 - 70-е года, советские патриотические ролики на УКРАИНСКОМ, я сам еще при СССРе учил Украинский язык в школе, и на уроке общались только по-украински, посмотрите старые фотографии того же Львова спорим вывески на украинском??? может быть-может, но опять же не то .....
Про таке дійсно не пишуть, там пишуть тільки про вбитих, які підтримували бойовиків. Бойовики, по поняттям москалів - це ті, що народились, виросли, живуть і захищають свої права та інтереси. Хто приїхав до них в гості - це найманці, які воюють проти Росії. СРСР вже не існує, але декого в мозгах ця установка продовжує діяти. Цікаво. чи зміг би Кашпировський зняти установку з Кремля на рахунок "единой и неделимой"?...
а писали-ж сьте жи полуда спала з очей ваших неситих 1) за хорошою чорнобильською традицією - плутаєте одиночну трагедію з "статистикою" - інсульт поодинокої людини, її інвалідність та нікудишня соціалка - це трагедія. А зараз пару слів про "статистику": "вичищення" харчових запасів на зиму у всього села - коли цілком здорові люди зимою помирають з голоду, бо ж на селі не заробиш - і виловлювання тих, що старається роздобути їжу за межами села (наприклад, піти в місто підробити або визбирує колоски/картоплю на колгоспних полях - після жнив багато залишалося гнити) - того в тюрму. За рокрадання соціалістичної власності. знов таки - поодиноке вбивство - це злочин і трагедія. А масові втрати в бойових діях, при відстоюванні незрозуміло чиїх інтересів та амбіцій - це статистика. 2) угу - давали жити. Тобто животіти. За "трудодні". Податок на дерева вводили, податок на голову худоби, обов’язковий податок маслом... Доходило до абсурду - селяни йшли в сільмаг, купували масло і здавали на податок. 0 (хоч то і ваше перше речення - але воно нульове, і потребувало прокоментувати спершу два наступні)) бандитизм і розбій - це довести людей до напівтваринного стану та феодального ладу. А хлопці, що зі зброєю в руках пробували відігнати той жах від домівок своїх родин - герої. Вони справжні герої, хоч і не офіцери РА, обвішані медалями гірше за металістів - вони не за славу воювали, а своє життя боронили. Вони розуміли, за що віддавали життя, і боронили не якість абстрактні ідеали чи липові (утопічні0 теорії примарного щастя в майбутньому - вони пробували відстояти своє право жити як людям вже сьогодні. Або - загинути, але не стати худобою в радянському колгоспі. == а оці в брязкальцях - дуже часто маю сумнів, що взагалі порох нюхали. Щось нігди не бачив, щоб ті, що в афгані червоної зірки отримали - щоб вони "вся грудь в орденах" красувалися. щось не люблять хлопці про це згадувати.
золотые слова! Борис перечитайте пожалуйста ... правда, но 30-ые есть 30-ые, давайте вспомним колхозы 70-х, 80-х , у меня много родственников на земле трудились - НИ ОДИН не вспоминает те времена как "плохо" .... Вы сейчас сказали плохо и не корректно ..... а кроме этого еще резали польские семьи ... но я с Вами согласен что они для кого-то все равно герои, так с этим и не спорим ... бывают и такие, бывают и другие ....
Маленьке доповнення. Пізніше адепти СССР на підставі цього стверджуватимуть, що в совіцьких таборах сиділи і за кримінальними статтями. Як-от за крадіжки. І що таких обвинувачених було чи не більше, ніж обвинувачених за статтями політичними:
не говоріть дурниць - україно-польска різанина коренями йде в 1919, і, крім спалахів 1939-го року - то була затяжна україно-польська партизанська війна. Повторюєте дурниці російської пропаганди, причому цілком бездумно - поляки далеко не мирні були, самі винищували українські села. Інше питання - що совок їм ще допоміг - після другої світової влаштували масову моровицю під назвою "операція Вісла" давайте відкотимо з десяток років назад - колгоспи 60-х? якщо у вас не вистачає достатньо інформації/фактів - спитайте тих, хто знає. Хоча б того ж terrible. І поцікавтеся і створенням колгоспів в кінці 40-х на початку 50-х - то ще ті катування були. У вас, правда, ті катування іншими роками датувалися. І голод в 50-х, і колгоспи 50-х - 60-х, і "кріпосне право" - якщо селянина ловили за межами села (коло сусіднього села, наприклад) - то що тому селянину світило? == А про часи "запою" - то вже і інша розмова, і то взагалі не показник. Це той час, коли вже виснажилися всі сили, і імперія ще недостатньо згнила, щоб розвалитися на клапті, як у 1991-му, але власне почала гнити. Тому й ослабли всі ті репресивні міри, селянам дали паспорти, і хоч і лишилися статті "за тунєядство" та "бродяжнічаніє" - але то вже була слаба тінь того пресу, що був у 50-х.