Відповідь: Для чого було створено СССР Волошин - мало написав, стиль - визнайте - непоганий, і доволі влучно Тоді такий час був - і хоч це не моя настольна книга - але мені тодішні оповідки про Марциняка (пам'ятаєте) і таке інше - подобалося А ото недавно надибав... Половина - несмішне, друга - вже забулися "геци" того часу - малозрозуміле == А опус Волошина - таки виявився понад часом -- Український буддизм - воно під настрій, але теж непогане Додано через 5 хвилин зовсім забув.... Ромку, зверніть увагу - кожен час має своїх "псевдоісториків", "псевдолітераторів", "псевдопубліцистів"... І всі вони "розкривають таємниці", причному в основному - чорнушний стиль. Можливо, з часом виявиться, що Бунич правий - але маю на то дуже великий сумнів За стільки літ (з 30-х, коли німці цілком могли опублікувати свої архіви, а німці таки методичніші за росіян) - і потім, коли союзники в 49-му, на порозі холодної війни могли зробити те саме..... І тут раптом Бунич через 50 років з одкровеннями? Ну десь якось дискомфорт в логіці - якщо розумієте, про що я.... == Для прикладу - СС всі свої розправи документувало і зберігало в архівах.... І потім ті ж архіви (частково) були матеріалами для суду.... А росіяни?.... Навіть якщо то німецькі архіви - за стільки років?....
Відповідь: Для чого було створено СССР Що не кажіть,а логіка в нього залізна.Варто почитати деякі "декрети" Лєніна,праці деяких істориків і,майже все підтверджується.
Відповідь: Для чого було створено СССР цю типову "рису" у нас виробляли роками - отримати "стовідсоткове підтвердження" у якихось сторонніх факторах - і потім "по аналогії" вже без доказів - побудувати висновки в іншій справі. Підхід - давно відомий. В парі з "люди скорше повірять у правдоподібну брехню ніж у неймовірну правду" (здається, (с) Геббельс) - дає непересічні результати. == Я б остерігався про ленінські часи робити "стовідсоткові" висновки - надто все тоді було непевне, хаотичне, побудоване на "моменті миті". Мить минала - а без знання тої миті все видавалося абсурдом... == І тут за 80 років знаходиться теоретик, що може відтворити "достеменну логіку подій"..... Ну от не вірю але це - ІМХО
Відповідь: Для чого було створено СССР А ви прочитайте його ж "Меч президента"(про 90-ті роки) і перейдіться по джерелах.Після того я перестав сумніватися.Всі газети можна знайти в І-неті,та й події недавні,рекомендую.А то продовження "Золота партії"ІМХО До речі справив враження і Бушков.
Відповідь: Для чого було створено СССР хіба як у відпустку піду - тоді животом догори - мо', й подужаю Стільки тої чорнухи начитався за ці роки - вже направду "не тягне". Пам'ятаю, як з войска прийшов - в 88-му - то "Пригоди бравого солдата Чонкіна" - глитнув як пес муху. Не відривався, доки не прочитав. Бачив на днях в книгарні.... Взяв до рук, погортав... Ну, далеко не Гашек - але ті події, на які писалася сатира - давно минули... і цікаві (насправді) вони були лише сучасникам.... == Відповідно, десь в той же час і "Жатва скорбі" прочитав - про Голодомор, і багато іншої літератури... До речі - в часи Микити доволі багато вийшло друком, та і "самвидав" продукував багато хороших речей... а в 89-91 - ті речі стали доступні - люди перестали боятися, і вільно давали почитати... А потім, якось за "побутом" - особливо в 92-94-му - то все відійшло на далекий задній план! І ті всі "ідейні борці першого незалежного скликання" - виявилися звичайними пустоголовими пустобрехами, за спиною в яких прямо на очах в громади Львів перетворювався в руїну... З них хіба певно Шпіцер на повагу заслуговує.... -- І якось вірите - після стількох років ... досвіду? розчарувань? - я перестав вірити ідейним, і став остерігатися фанатиків. Будь-яких. В кого є хоч якісь фанатичні риси "на показ" - або щось приховує, або небезпечний своїм фанатизмом - бо фанатизм завше межує з тупістю та помилками... == Тому й кажу - може, й подужаю колись нових "класиків історії"....
Відповідь: Для чого було створено СССР Що факт то факт. 1988 рік.Перші мітинги,полум"яні промови Чорновола,Гориня.1989 рік 12 березня.Розгін мітингу.Чорновіл,з закривавленою головою виліз на якусь урну,кричить "Люди,запам"ятайте цей день!". Керував тоді тими розгонами генерал Шабаєв.І за якихсь 2 роки Чорновіл(вже при владі) фотографується в обнімку з тим же Шабаєвим. А як швидко заткали роти Гориням?
Відповідь: Для чого було створено СССР я посада в Регіональній митниці - то не просто затикання рота це справжнє приниження ідейного борця :D
Міські хроніки від Mankurta Манкурт каждую неделю выдает на-гора, события одного года жизни города, на основе львовских газет. Почитать можно тут.
Відповідь: Для чого було створено СССР Соціальна політика в СРСР була ефективною передусім тому, що була скопійована (ледь не один до одного) з соціальної політики німецького нацизму. Про те, що два соціалізми були надзвичайно схожими, написано в останні роки чимало. Й справді, у Радянському Союзі економіка жила за приписами п‘ятирічних планів, у Німеччині був впроваджений чотирирічний план. У СРСР вирувало соціалістичне змагання, переможцям якого вручали червоні прапори, у Німеччині – соціальне, і передовикам боротьби за "зразкове націонал-соціалістичне підприємство" щороку 1 травня (державне свято для обох режимів, і відзначалося воно дуже схоже) перехідні золоті прапори вручав сам Адольф Гітлер. Більшовики вигадали стаханівський рух, нацисти - змагання за фахом під гаслом “Дорогу найбільш здібним і працьовитим” Преса в СРСР втілювала "лінію партії"; у Німеччині те ж саме звалося "уніфікацією". І там, і тут панувала однопартійність, з молоддю працювали Гітлерюгенд та комсомол, з трудівниками – радянські профспілки та Німецький робітничий фронт. І, звичайно, про спорідненість методів і форм діяльності Гестапо й НКВД не треба зайвий раз нагадувати. Один лише факт: і Сергій Корольов, і Вернер фон Браун свого часу були заарештовані “компетентними органами” відповідних соціалістичних держав за фактично однаковими звинуваченнями – у “розбазарюванні народних коштів” на якісь там дурнуваті ракети, але фон Брауна швидко випустили, і він таки створив свою “Фау-2”, яку Корольову довелося після війни копіювати під іменем Р-1. Хоча в 1937-му Сергій Павлович, схоже, випереджав свого колегу й конкурента... Отож виходить, що всі ми свого часу жили не за Леніним, як нам твердили ідеологи, а за Гітлером. Хоча чим хрін солодший за редьку? “Розвинений соціалізм” Гітлера і Брежнєва
Відповідь: Для чого було створено СССР Да уж...у автора совсем с головой плохо..... как и у Игоря Бунича,вместе с неким Белинским.... Мамочка рОдная,да ето же не безизвестный Сергей Грабовский из УП....:shutup: Первая пятилетка в СССР была в 1928--1932году,когда гитлер пиво жрал в Мюнхене... Пионерская организация организовалась в 1922 году,про гитлера еще и никто и не знал.... Комсомол в 1918 году.... Стахановское движение в 1935 году....:cowboy:
Відповідь: Для чого було створено СССР ....та все правильно...не хвилюйтесь так: ніхто не хотів применшувати "заслуг" комуністів в створенні людиноненависницької системи - то Гітлер вчився на досвіді сталіна, а не навпаки....а потім, обоє ділились досвідом, розділяючи Європу та світ, а потім - вже не хотіли ділитись і почали товктись між собою.... ...і тут вже древня мудрість про те, що ворог мого ворога - мій друг, не дуже працювала, оскільки для України ворогами були совєти, які були ворогами фашистів, які також були ворогами Украни....
Відповідь: Для чого було створено СССР А що ж він неправильно написав?Хіба образив партію лєніна-сталіна. Це ж вона була першою у всьому. Вони перші удосконалили концтабори,придумані ще в глибоку давнину, з часів творення московської держави, з часів виникнення т. зв. «великоросійської» нації. Під час захоплення в Росії влади комуністичними заправилами в 1917 році постало питання, що робити з заарештованими та засудженими. Одна частина членів РКП(б) стояла за тим, щоб усіх арештованих масово знищити, друга засилати до концтаборів, як дармову робочу силу, використовувати там на невільничій праці, а режим в концтаборах створити такий, щоб засуджені протягом терміну свого ув'язнення поступово вимирали. Таке використання засуджених було визнане за доцільне і в квітні 1919 року було ухвалено декрет «Про табори примусової праці в РСФСР». Декрет підписав М. Калінін, голова ВЦВК.*** Збірник Законів РСФСР за 1919р. Концентраційні табори в Совєтському Союз Це в них гітлєр передер червоний прапор,який багато.що нагадує... Нагадали червоні прапори про нашу історію. Не про ту псевдоісторію, яку переписували після смерті кожного вождя, а справжню, криваву історію країни, яка коштом мільйонів жертв довела світові про недолугість теорії комунізму. Про ту історію, яку, за словами класика, не можна читати без брому. Під червоними прапорами Рада народних комісарів у 1918 році направила в Україну військо під командуванням Муравйова із завданням окупувати Україну. Після окупації Києва червоними військами за лічені дні було знищено (зарубано шаблями, заколото багнетами й розстріляно) за підозрою в симпатіях українству майже 5 тисяч мирного населення. При цьому прізвища частини знищених друкувалися в газетах для залякування жителів. І це було не свавілля Муравйова, а ленінська комуністична політика, про яку той же Микола Бухарін, редактор головного ідеологічного органу комуністів газети «Правда», сказав: «Пролетарское принуждение во всех своих формах, включая расстрелы, является методом выработки коммунистического человека из материала капиталистической эпохи».Під червоними прапорами діяла економіка СРСР, поки в її топці горіли мільйони в’язнів-каторжан. Чисельність в’язнів в СССР становила понад 12 млн. чол. Ще 30 млн. громадян працювало в колгоспах, 40 млн. — у промисловості. І всюди майоріли червоні прапори. Під цими прапорами Україну спіткала друга хвиля нищення — голодомор. Досі історики розходяться в оцінках кількості жертв цього голоду — і розходження ці сягають кількох мільйонів. Голод знищив більше людей ніж страхітливий Голокост єврейського народу, влаштований нацистами теж під червоними прапорами. Кто под красным знаменем раненый идет? або Про що нагадав червоний прапор
Відповідь: Для чого було створено СССР "Нєвніматєльно" читаєте...та-а-ріщ Читатєль! Навіть історію рідної компартії прочитати "нє асілілі"... "2 сентября 1935 года "Правда" сообщила, что забойщик шахты "Центральная-Ирмино" Алексей Стаханов в ночь на 31 августа за смену добыл 102 тонны угля при норме 7 тонн. сколько дней этот рекорд превзошли шахтеры Дюканов, Поздняков, Концедалов, Изотов и затем сам Стаханов. Советская печать ежедневно сообщала о новых производственных рекордах не только в угольной, но и во всех других отраслях промышленности. В середине ноября в Кремле было созвано Всесоюзное совещание стахановцев, на котором выступили Сталин и другие руководители партии. " Стахановское движение Открывшийся 29 октября 1918 года в Москве I Всероссийский съезд союзов рабочей и крестьянской молодёжи ознаменовал день рождения комсомола. Рожденные Революцией
Відповідь: Для чого було створено СССР Я можу пригадати хто в Обухові "жрал піво не піднімаючи своєї дупи", у грудні 2004 року і навіть "на шару" на запропанованій водієм маршрутці не поїхав до Київа, якихось 35 км по рівному асфальту. Ображаючи авторів, Ви самі собі псуєте репутацію, а я Вам лише з задоволенням додам... веслом А Шикльгрубер, він доречи у півних виступав з промовами, власними і доволі переконливими, хоча і довів німецьку націю до колапсу, гад. Такого ж самого колапсу як і московити, радянський союз. Отже стаття чудова. Почтовая марка оккупации Украины, Гитлер, надпечатка UKRAINE, номинал 8, 1941 г.Ср.цена: $13664.39 Цікаво Путін-філателіст вже придбав таку марку до колекції?:cowboy:
Відповідь: Для чого було створено СССР У мене виникло питання. Запитання якраз у тему. Мені цікаво, чому в СССР був тільки один "Сбергбанк", альтернативи не було і його банкруство торкнулося майже всіх.
Відповідь: Для чого було створено СССР В СССР були: Госбанк Стройбанк Сберегательные КАССЫ. Взагалі грошова система ссср - то окремий ребус. Фонди, безготівка, "інвалютні рублі", ще "СЕВівська" валюта (соцкраїни) та інше...
Відповідь: Для чого було створено СССР Ага. Москва, 1999, р-н Останкіно. Веселий алкан до мене: "Братуха, дай 10 рублей, суховей замучил !" Я (з понтом, українською): Рублів не маю. - Ну доллар дай! - І доларів не маю! - Ты поляк ? Ну съездим 2 остановки на метро, там разменяем твои марки!..