Для чого було створено СССР

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Bogun, 10 лип 2007.

1. Danilo

Danilo Well-Known Member

Відповідь: Для чого було створено СССР

І Вас таке становище влаштовувало? Ні, будь ласка, можете й не відповідати. Взагалі про права у СРСР окрема розмова. Ця унія для того і була створена, заради обмеження прав народів і звісно свого власного, якому не звикати.:)

На рахунок "поставілі". Були перші за довгу історію демократичні вибори, була революція роз. Америка підтримала демократію, на відміну від Росії.

А ось як ставить Росія:
    Десятый год подряд Ингушетия — прифронтовая полоса. И вот, прифронтовая потихоньку становится фронтовой. Процесс превращения гражданского мира в гражданскую войну называется «президентскими выборами» в стране «управляемой демократии» — идет борьба за место Руслана Аушева, зимой 2002 года ушедшего с поста главы республики «по собственному желанию». Второй тур был 28 апреля. 7 апреля в него вышли Алихан Амирханов, депутат Госдумы, и Мурат Зязиков, генерал ФСБ и первый заместитель полномочного представителя президента в Южном федеральном округе (ЮФО). Вот как выбирали Зязикова.

Це самі почитайте.:)

- Чем хорош ваш кандидат? Расскажите.
    - Главное, в отличие от всех, он — кристально чистый человек.
    - Почему вы так считаете? Докажите.
    - Потому что он — из кристально чистой службы. Извините, но все хорошо в меру...
    ...В мае Зязиков приведен к присяге. Через неделю в Ингушетию вошли войска. Через месяц началось насильственное перемещение беженцев в Чечню... Кремль хочет, чтобы война продолжалась. Значит, она и продолжается.
    "Друга чеченська" А. Політковська

2. zenyk

zenyk Well-Known Member

....демократія по-рускі - як і все інше в тій країні: поставлене з ніг на голову і виходить боком.....

3. pilgrim

pilgrim Well-Known Member

А кто сказал что демократия это хорошо? ... щас в мире просто модно называть себя демократиями, хотя ни одной нету, а по настоящему демократии были только в городах-государствах древней Греции ...

4. zenyk

zenyk Well-Known Member

десь я таке вже чув......не підскажете хто з керівників однієї з країн світу таку фразу видавав нещодавно? ;)

це було погано? Аргументуйте!

5. Danilo

Danilo Well-Known Member

Ви добре засвоїли уроки путінської пропаганди. А взагалі то можете сформулювати основні принципи зрілої демократії?

6. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Допустим. Ну а в СССР отношения между русскими и грузинами вы считаете дружескими? а как считали грузины?
    Ну чому ж? Маркс був сином рабина, переконаний, що не тільки Тору, але і інші "священні" писання він добре знав, не знаю як там ленін і Фройд, але думаю, що і вони Ветхий завет читали. А те, що вони робили дуже навіть вписуються в іудейські вчення: все що вони робили було злом для гоїв.
    Стосовно зомбованих Росією індивідуумів: ну, а в 17-18 століттях індивідууми які були вбиті козаками Хмельницького, Гонти і Залізняка, за що ж їх вбили? Зомбовані Росією вони не були, а їх винищували, з чого б це?
    Стосовно генетичного походження - тут погоджуюся, євреїв у нас дуже мало, в основному це тюрки, які колись прийняли іудаїзм, або такі ж словяни, ну або взагалі невідомо хто - помісі.
    Не можу впевнено відповісти, оскільки не жив в той час. Хочу тільки ще раз звернути увагу, що я писав про Рос.імперію. В СРСР українці якраз визнавалися окремою національністю, чи не так?

7. pilgrim

pilgrim Well-Known Member

Во всяком случае мне не известно что при союзе с грузинами были проблемы ... возможно я не достаточно информирован но все же ... А то как считали грузины я к сожаленью не знаю так как прожил в СССР всего ничего (я 1981 года рождения).

Плохо это было или нет ... во всяком случае режим тогдашней демократии основывался на рабстве ... просто я хочу сказать что в больших государствах демократия в принципе не возможна, не может домохозяйка знать как должно развиваться государство, да и к тому же во власть то идут политики не чтобы служить народу, а чтобы сделать себе капитал, пролезть к кормушке. Кто сделает себе лучше рекламную компанию, вложит в нее больше денег, обернет ее в красивую обертку - тот и победит.

Это бы не "нещодавно", эта фраза принадлежит Черчелю ... он сказал что "Демократия не лучшая форма правления, но лучшей я не знаю" ...

8. Forpost

Forpost Стоїк

мені би нємножко той помєсі ,я би був сват міністру

9. Romko

Romko Дуже важлива персона

А ще там було рабство...;)

• Подобається Подобається x 1
  10. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Да были, и нетолько с ними. Просто это всё замалчивалось, поскольку у нас же "дружба народов" была...
    А якого саме мыныстра хотыли б бути сватом?:D

11. Відповідь: Для чого було створено СССР

От я наприклад росіянин, народився в Сибірі, живу в Москві. В мене багато друзів з України, причому саме україномовних, іноді мені здається, що їх навіть більше, ніж друзів з Росії) Так само я читаю усілякі форуми, український сегмент ЖЖ… І до якої думки я прийшов: та само до такої, яка приведена у цитаті. Якщо Андропов казав, що ми не знаємо суспільства у якому ми живемо, то про нас можна сказати, що ми не знаємо сусіда, з яким ми живемо. Як росіянин, який має багато контактів з українцями я бачу, що в Україні народ має не правильне уявлення щодо росіян та Росії, а щодо самих росіян… Таку маячню показують часом по нашому ТБ (я маю на увазі теленовини) — і з цього складається незрозуміле уявлення про Україну та українців.
    Щодо українців, то чомусь, вибачте друзі, ви думаєте що росіяне — це якісь страшенні українофоби ітд. Але на своєму досвіду я знаю, що це не так. В нас чимало людей, яким подобається українська мова і які вчать її (цього я дізався через жж). Мої друзі жодного разу не сказали мені щось типу: «Зачем тебе хохляцкая мова?». Біля місяцу тому до Москви приїждав мій друг з Франківська, ми багато ходили містом (два дні) та розмовляли українською… Нас чуло дуже багато народу і я думав, цікаво як вони будуть реагувати… Так ось: я жодного разу не почув за спиною щось типу «хохлы какие-то» або якоїсь ще незрозумілої реакції. Ще в Москві є українська бібліотека та український культурний центр. І якщо другий був створен управлінням справами президента України, то перший — за власною ініціативою мера етіх, Лужков (якого я не люблю, але не за те ;)

12. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

ви місця безпечні вибирали.
    Але таки лайку - якщо хочете почути - то пошукайте в Києві. В столиці ваші зусилля будуть винагороджені - відразу на вокзалі і почуєте - "понаєхалі тут..."
    --
    Так от - це не в українців хибні уявлення про росіян, і не в росіян хибні про українців ;)
    Це на форумах інетівських та в телєвізері болото ллється ;)
    А росіянам - по великому рахунку (москвичі - то окремо, то не росіяни, а "сталіца") - україно-російські розборки пофігу - вони про них і не чули.
    Львів'янам в побуті - теж - то тільки на форумі всі такі"стурбовані", що в росіян та східних українців складається враження, що вся ЗУ в ліжку з коханкою лише мовне питання обговорює та примусову українізацію планує...

13. Forpost

Forpost Стоїк

Тимошенко звичайно

Додано через 1 хвилину
    Разницу улавливаєте

14. Відповідь: Для чого було створено СССР

Ми не вибирали, ми просто ходили містом і доволі багато)

Від своїх київських друзів такого не чув, чесно

А «сталіца» шо?

Додано через 2 хвилини
    Тобто? Я ж не писав про якісь особливості україномовних та російськомовних, здається…

15. Богданович

Богданович Well-Known Member

Якщо не помиляюся, це сказав ще Платон ))

16. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Відповідь: Вибори 30 вересня

Ну ось Ви, Читателю, "отримали" від сов. держави квартиру, щорічні путівки. Ви на них на той час ЗАРОБИЛИ при зарплаті інженера ?
    Мабуть Ви когось "об'їли" - наприклад мене.
    Але я не кричу - "Читатель поганий!"
    Просто система тоді була ідіотська і я не просив винагороди, коли сприяв її дискредитації (і не тільки системи, але й окремих її представників).

До речі, в листопаді-грудні 2004 я (і кілька інших волонтерів) взяли під матеріальну звітність деяке "залізо" (дехто навіть напрокат за власні кошти) на той випадок, коли доведеться мобілізуватися командою за нашею, власною ініціативою.

Вам це не зрозуміти. Аби кАлбАсА не подорожчала.
    А вона подорожчала (за час прем"єрства Ян.)
    Чи може Ви, Читателю, погано працюєте, і Обухівської продукції не вистачає для рецептури совєтської ковбаси :) :) :) ?

17. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Вы наверное .."не вьехали"?????:8:
    Зачем было обманывать людей?И по новой их обкрадывать?
    Допустим..у меня есть внук..вот ему я и буду помогать!
    Или детям сиротам...и убогим.....через налоги...

..а еще и машину купил..на собственные деньги....:p
    Не-а...Борисе..вот Вас то как раз и не обьел....;)
    Дык и я такого не говорю..
    Да нормальная была система..кто хотел заработать..тот и зарабатывал...
    А не по столицам...штаны протирал...;)
    Ваше..полнейшее право..как говорится.."каждый дро.....т,как он хочет!"
    :radist:
    НЕ-а...Борисе..не понять...тем более..что после советской "Докторской"...Киевского мясозававода..я не ем ни какую...
    Да и всю жизнь..я камешек то запазухой не таскал..просто работал...;)

18. Boris_Kiev

А дехто вважав нижче своєї гідності топтати лайно в Тюмені або на БАМі.
    Ось доведіть, що на Вашу халявну квартиру не піщли відрахування у "фонди соціалістичного споживання" з мене, з Педро, зі Степанича ?
    А в нас із мамою був один вихід - кооперативне житло.
    І я з 16 років крутився і як фотограф, і магнітофони ремонтував, а потім - не протирав штані в "студентських наукових товариствах" (абсолютно мені не потрібних), а сполучав "приємне з корисним". Не платячи зайві податки на мілітарізацію і на соціальні програми.
    Смачного, Читателю!

• Подобається Подобається x 2
  19. zenyk

zenyk Well-Known Member

якщо слідувати Вашій логіці - то і пенсії слід відмінити!
    Бо нащо я маю платити податки якомусь старому комуняці на величезну пенсію, коли в мене є мама пенсіонерка, яка також потребує моєї опіки....хай тому комуняці його діти допомагають! а я тоді буду мати можливість більше мамі дати!

глупості Ви городите, і не заспокоїтесь ніяк....
    ...соромно Вам має бути за такі слова....

Додано через 4 хвилини
    нормальна вона була тільки для "пролетаріату" злиденного обідраного, спитого....

...як каже мій вуйко: "Не давали ані вмерти з голоду, ані жити по людськи...."

• Подобається Подобається x 2
  20. Boris_Kiev

Ну чому, Зенику ?
    Шарикови могли і з вовками жити, і по-вовчи вити. Не замислюючись, яка тоді була державна мова - собача чи вовча :)

Додано через 5 хвилин
    Моя дружина познайомилася з літньою робітницею того самого заводу.
    Та розповідала (1981 р): їдуть транспортером (на гачках) тушки тваринок. А з них стрибають щурики. Не порцелянові.

а де твій аватар? :)