В моєї дружини татарське ім"я (бо татарка вона, чомусь...). Хрестили її на 22 році життя. Більшість знайомих кликали її до того Неля (бо трохи співзвучно з її ім"ям). То й вхрестив її ксьондз Нелею. Але такої теж в калєндарі церковному ніхто не знає. Але є в калєндарі Неоніла. То мою жону в день Неоніли всі з іменинами вітає. Вона не проти - навіть проставляється)))
Старший синочок Максимко, а молодшого назвали Тадейком, в честь святого Юди-Тадея, двоюрідного брата Ісуса Христа.
Ігор — чоловіче ім'я. Його походження й значення є дискусійним. Після канонізації руського Великого князя Чернігівського і Київського Ігоря Ольговича (†1147) увійшло до християнського іменослова. По батькові — Ігорович, Ігорівна. Іменини: 2 жовтня. http://uk.wikipedia.org/wiki/Ігор
А я навпаки не підтримую такої традиції,як на мене дитина має мати своє ім'я і не бути названою в честь когось.Хіба що сама собі принесе ім'я,тоді так))
Я запропонувала один з варіантів,щоб голову не ламати над ім'ям. А як може дитина принести собі ім'я сама?цікаво!
Народилась у святковий день... Вибирають за церковним календарем іменами святих, пам'ять яких святкується в день народження дитини. Кожен день церква вшановує якогось святого, а є сподвижники імена яких святкуються особливо... Часто кажуть "з Днем ангела, або іменинами", а насправді вітають "з Днем народження," буде правильним лише в тому випадку, коли дитина народжена в День імені святого на честь якого охрестили. Кажуть, що іменини "духовне народження"є важливішим святом, ніж день "тілесного" народження.
Дуже просто ,коли наприклад родиться на Андрія чи там Михайла і т.п,то кажть в народі,що дитина сама собі ім'я принесла.
Є і таке що дитину називають двома іменами, одне церковне те яке собі принесла тобто народилася в день якогось святого, чи не тільки, а друге інше, те яким хочуть називати батьки дитину кожен день).
От ми так і зробили назвали малого Владиславом,він народивмя 21 жовтня,а іменини 7 жовтня,а от церковне ім'я дали Михайло,бо хрестили на Михайла.
А звети його як? Михайло чи Владислав? Чи хто як хоче? А от мені цікаво, якщо він буде шлюб брати то священик яке ім'я буде казати?
І як це все буде звучати через років 20? Коли батьки до прикладу називали дитину ім"ям, але не тим що записали в метриці, тобто не церковним, і тут в день весілля, за років 20 до прикладу священик буде називати те ім"я з яким дитину ніхто і не називав а лише було записане. Як на мене це безглуздо))
І це буде а про кого тут зараз священик говорить)) Особливо для родичів які приїдуть до прикладу від нареченої та знали, що нареченого звати до прикладу Вадим, а тут свяшеник говорить про якогось Василя, то подумають що не нате весілля потрапили