Діти в церкві

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 28 сер 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Діти в церкві

Є ще душа в дитини. А вона є різна в кожної дитини. Тому з однією тре працювати більше, а з іншою менше.

Додано через 1 хвилину
    Тільки на Бога. Наші старання дуже марні.

2. zet

zet Дуже важлива персона

Если только молиться, тратить на это всё свое время и ничего больше не делать, то не поможет никогда.

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Зето, покладання на Бога, то не є "сидіти і молитися". Знаєте, є така повчальна притча про чоловіка, який кричав до Бога: "Боже, я прошу Тебе послати мені води напитися, чого Ти мені вже вкотре кидаєш лопату?". Християни не сидять склавши руки, вони роблять усі можливе, що лиш від них залежить і віддають все своє життя Богові. Притчу про таланти знаєте, мабуть.

• Подобається Подобається x 2
  4. zet

zet Дуже важлива персона

Я с этим не спорю. Я считаю просто, что первично все-таки сами родители, как это не странно звучит, и их работа, в плане воспитания, с ребенком. А приучение к церкви - это вторично. Кому как удобнее... Может кому и желательно, но вовсе не для всех обязательно...

5. Liliyah Romanova

Бачите, для вас Бог, релігія і ви - окремі речі. Для мене то речі нероздільні. Важко пояснити, яким чином. Якось так воно стається. :)

6. zet

zet Дуже важлива персона

Лиличка, в этом деле - главное результат. Результата полученный у ваших родителей мне очень-очень нравится. :)
    Результат же, полученный у родителей Сталина, хоть и в церковь водили, мне не понравился... :sad:

• Подобається Подобається x 1
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Один єврей молився Богові і просив, щоб той зробив так, щоб він виграв лотарею великі гроші. Просив молився дооовго. Аж почув голос з неба: Послухай, та купи хоча би лотарею, нє?

8. сотник

сотник Well-Known Member

Я родился в украинской хате, где в углу висела икона и рядом с ней портрет Шевченко. Когда я подрос, стал ими интересоваться. Узнал, что на иконе изображен лик Бога, который сотворил все. И я захотел Его увидеть. Но мне сказали, что это невозможно, так как я не крещенный, в селе нет церкви, ее разрушили, и, кроме того, еще почему-то боятся меня крестить.

Естественно, что я стал настаивать, чтобы меня крестили и выпытывал все, что был в состоянии, о Боге.

Началась война, пришли немцы, пошли разговоры (я их слышал и помню), что некрещенных детей они будут убивать.
    В течение примерно года (зимой и летом, первый раз ночью, второй раз днем) мать сделала две попытки меня крестить: откуда-то приезжал священник, но оба раза мы не успевали. Там уже были немцы и мы поворачивали назад.

Следующим летом к нам во двор прибежала знакомая женщина и сказала, что ее послала с работы моя мать, что уже давно в село приехал священник крестить детей и нам надо торопиться, чтобы успеть; она будет моей крестной матерью (я знал,что ее зовут Васылына), а ее старый отец дид Тыхон-моим крестным отцом. Но он тяжело болен.
    Мы успели и я прошел обряд крещения.

Вскоре Васылына вновь пришла к нам и сообщила, что дид Тыхон умер и мне нужно к нему. Она поставила меня у его ног лицом к лицу и сказала , чтобы мы побыли наедине. Я смотрел на лицо деда Ты:naci: хона и оставался с ним так долго, как смог.

Со дня крещения моя маленькая жизнь круто изменилась. И в последующие годы она так же не раз менялась, становилась другой по причине моей веры.

9. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Ми з дружиною водили наших діток до храму з найменшого віку, тобто десь після першого року, синок мав звичку засинати після „іже херувими” і спав в мене на руках, а прокидався наприкінці Літургії, і не жалію про це, бо виросли християнами, найменша донечка в цьому році прийшла до першої своєї Сповіді. Чого не хочу – щоб вони сприйняли відвідування храму і недільну Божественну Літургію як звичку, а не Подію. Християни повинні передати свою віру дітям за всяку ціну, це моє переконання, а інакше для чого ми живемо?:)

• Подобається Подобається x 5
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

тому що сталін пізніше свідомо перейшов у сатанинський культ, що тут дивного?

11. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

"Людина так повинна Бога просити, ніби успіх кожної справи залежить цілковито від Нього; але проявляти старання і працювати так, ніби все залежить від її праці" - св. Ігнатій Лойола. Краще не скажеш.

12. Liliyah Romanova

[​IMG] [​IMG]

Нарешті зробила фото тих свічок. :)

13. консультант

консультант Дуже важлива персона

[ діти не повині йти до церкви,вони можуть йти до Бога.Ї
    До Бога їм ще заскоро. Буде краще, якщо перше підуть до церкви !

14. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

А скажіть но мені практикуючі мами-тати, з якого віку ви діточок до Причастя водите-носите? Мої старші ходили років з трьох. Лідусю я певний час не брала до церкви. То було затяжко і їй, і нам. А сьогодні вперше після довгого періоду взяла. Пішла до Причастя, але їй побоялася давати. боюся, щоб не викинула ще...

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

З трьох так само.

16. Liliyah Romanova

З одного місяця.
    Ще ні разу не виплюнув. І не дай Боже його не завести, то дуже розчаровується. Але вже стараюся до його свідомості достукатися і часом, коли дуже вже не слухає, то не веду. Допомагає. Розуміє, коли чемний, коли ні. :)

• Подобається Подобається x 1
  17. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Я думаю що треба дитинi показати традицiї, привести до церкви, заохотити якось. Коли дитина виросте вона по своєму зрозумiє значення церкви, бога та релiгiї для себе. Я наприклад Катрусю буду привчати до того що сама знаю. Я не дуже сильно ходжу до церкви, по святам i за покликанням. Але традицiї на свята всi дотримуюсь, чого i буду вчити свою дитину. Я так теж виросла. Але нещодавно зробила для себе дуже цiннi висновки щодо Бога i релiгiї i тому те що я не ходила щонедiлi до церкви в дитинствi не заважає менi бути християнкою. Хоча якщо я б нi разу не побувала i не знала що таке Рiздво чи Паска може у мене були б iнакшi погляди.

• Подобається Подобається x 5
  18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ех, добре сказано!

Жодна молитва, жодне відвідування церкви не проходить дарма, навіть тоді, коли нам здається, що це нічого не дає. Як на мене, краще насилу піти до церкви, ніж зовсім не йти. І прийде час, час зіслання Святого Духа, тоді, коли й не чекаєш....

• Подобається Подобається x 4
  19. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

є таке... допомагає вирватися з виру...

20. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Оце правда!

а де твій аватар? :)