Діти в церкві

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 28 сер 2007.

1. dArt

dArt Well-Known Member

Відповідь: Діти в церкві

Мих, а почему свой путь Вы считаете единственно правильным?
    Быть может у Вашего ребенка другой путь? И он вправе его выбрать сам.
    А наша с Вами задача, воспитать в нашем ребенке в первую очередь Человека, со своими внутренними моральными принципами и нормами, которые он будет выполнять на протяжении своей жизни.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якраз я над цим і працюю.
    Бо я не бачу іншого виходу. У Вас є вибір, у мене ж його нема, хоча я по відношенню до себе не вважаю себе обділеним, бо краще вже знати дорогу, аніж її шукати.

• Подобається Подобається x 1
  3. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Зараз так прийнято поважати демократію всюди і у всьому. Але, нмсд, є речі, де вона геть недоречна. І виховання дітей - одна з таких речей. Я не маю наувазі тиранити дитину. Але вибір цінностей повинен повністю лежати на батьках і бути їхньою абсолютною прерогативою. Досягне дитина повноліття - тоді це вже її вибір. І з цього вибору можна буде зробити висновок про те, наскільки батьки справилися зі своєю роботою.

• Подобається Подобається x 3
  4. zet

zet Дуже важлива персона

Так мы же с dArt-том так и делаем. :) Воспитываем в своем духе. Религии есть, их нужно уважать, но фанатеть не стоит. Есть в жизни дела и поинтересней.. :)

• Подобається Подобається x 2
  5. dArt

dArt Well-Known Member

Моего пока бы научить на горшок ходить :) с религиями пока рановато малость :)

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ніхто і не фанатіє, але поцікавіші справи не приносять стільки користі.

7. ivansstef

ivansstef Well-Known Member

от блін :)

мені це нагадує вічну дилему між мною і моєю кумою.. коли йдеться про подарунок похресниці то я вибираю те що хотіла б дитина, а кума тещо ПОТРІБНО дитині..
    так і зараз
    позбирались дорослі тьоті та дяді й вирішують ЩО дітям краще.. а в дітей питались ?? ;)
    я незнаю якої віри будуть мої діти, можливо атеїстами (це їхній вільний вибір)
    але наразі їх водять на дитячу службу де вони ходять ВСЬОГО торкаються.. щось підспівують, м\сміються веселяться (в межах :) )
    Вони щасливі, їм там подобається.. Хіба ЦЕ !!!! не щастя для батьків ???

Дуууже сумніваюсь що мої дітлахи сиділи б там довго і не плакали якщо б їм там не подобалось..

Ну а чого їх водять в греко-католицьку церкву ??
    ХА ! я хочу подивитись на свідка який поведе в церкву, християнина який поведе в мечеть та на мусульманина який поведе в ДДім молитви..
    ЯСНО ж що кожен веде туди якої він віри..

І ще прохання.. не про релігію, не про вірування тут мова, а ПРО ДІТЕЙ В ЦЕРКВІ :)

• Подобається Подобається x 4
  8. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А яка саме то церква? Йосафата? Часом не в о. Димида? :)
    Тут у нас такого, як дитяча служба, на жаль, немає. Але служба і так усюди скорочена. А дітей у людей по 3-6, то воно й виходить, що дитяча. Але тут їх вчать порядку. Ходити не бажано. Вони мають свої моменти, коли можуть ходити по церкві. На великий вхід ідуть цілувати Євангеліє, під час читання Євангелія тримають свічки. Біжать запалювати ще під час "алилуя". Тут свічки спеціально для дітей продумані.
    На вечірні вже трохи старшим дітям дозволяють читати псалми або інші частини вечірні. :)
    Дітей не дуже багато, але досить. :) І коли якоїсь сім'ї нема у церкві, зразу відчуття, що чогось бракує. :)

От знимки з вечірні та хрещення. :)

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

9. ivansstef

ні.. на Левандівці.. церква біля базару..
    не смійтесь не памятаю як називається :shy:

10. Ука

Лілю, в Йосафата то я ходжу. Але там за тим отця не ідентифікуєш. Там завжди діти досить вільно себе почувають.

11. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Забули як празнували в день Вознесення Господнього ? :)

12. Оля

Оля Старожилка форуму

Миху, людям, не знайомим з живим християнством того не зрозуміти. Вони певно і не знають, що в Біблії є повеління для батьків, щоб вони наставляли дітей своїх в час їхнього дитинства, бо коли вони виростуть, то оберуть правильну дорогу. Ну, то я своїми словами переказала. :) От не хочу хвалитися, але я вже маю двох дорослих синів. Один одружений. Скільки я з ним натерпілася, скільки навоювалася. Такий був непослушний, таке виробляв, як 16 років минуло....Але те, що було посіяне з дитинства, таки не пропало надармо. Покаявся. Одружився. Брав в церкві шлюб. Вже третій рік живуть, дітей ще поки що не стараються, але добрий господар. Купив собі хату. Після роботи щоразу щось коло хати робить. Щонеділі йде з жінкою до церкви. А я тільки за все дякую Богу і згадую, як то не дуже він і хотів пацаном йти до церкви. Краще би вдома телевізор подивитися, поганяти десь... Ну і де би він зараз був, якби мама не вела до Бога змалечку?
    Також молодший. Зараз йому вже 19-тий рік. Другий тиждень, як в армії. Той, правда, не виробляв того,що старший. Але теж, по-своєму, мала з ним проблеми. Теж дуже до церкви його не тягнуло, йшов з примусу. Але ж ходив теж недарма. Вчора подзвонив з армії. Правда говорив з бабою. Казав, що читає Біблію, молиться. В неділю піде до церкви. І вже нікого біля нього нема, ніхто не підганяє...Просто в дитини виробилася потреба до того. Він бачить в цьому необхідність для себе. Знає, що при допомозі Бога мама вирішувала багато своїх проблем. А якби я дала йому можливість самому щось вибирати, то хто знає, де би він зараз був...

Додано через 5 хвилин
    А яка ціль у батьків, коли вони їх ведуть до церкви? ;) Щоб няньці не платити?

• Подобається Подобається x 3
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

То Ви добре сказали. Сторонній людині християнське життя виглядає зовсім по-іншому, ніж воно є насправді. А Боже Слово, яке посіяне, воно має властивість напочатку бути незамітним, але з часом великі плоди приносить, аж диву даєшся....

• Подобається Подобається x 2
  14. zet

zet Дуже важлива персона

Оленька, был бы там, где и сейчас есть. Вы же сами в него вложили порядочность, а проявления могут быть разные. Мои тоже не сахаром достались и тоже всякое бывало... Но что-то же и задержалось в них, не все воспитание мимо прошелестело..

15. Ольга

Ольга Well-Known Member

дуже цікава гілка! ;)

З народження дитину брали з собою до церкви. Дитина жодного разу не плакала десь до 7 місяців, або дрімала, або тихо спостерігала.
    Потім стало важче, оскільки у Юстини дуже тривожний сон і вона не могла заснути в церкві і вередувала. Тепер весь час бігає туди-сюди... Думаю, що у кожному віці і є і будуть свої проблеми.
    Маленьких треба навчити спокійно стояти. Старших навчити не нудитися, а дати зрозуміти суть перебування у церкві. Ну а зовсім старших іноді треба за руку відвести ;)

16. Ука

Може я і не права, але зовсім старшим інколи треба дати спокій, щоб вони самі пішли. Принаймні, таким був мій досвід...

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

нєсоґвасєн.

18. Ольга

Ольга Well-Known Member

та різні люди і різні історії, але мого брата і за руку не затягнеш... :sad: ніби одна мама виховувала...

19. zet

zet Дуже важлива персона

И напрасно.. Иначе б все порядочные только из тех и выходили, что с детства в церковь водили, но ведь это далеко не так.
    Везде разные есть... Я уже молчу о тех народах, где о том христианстве только в книжках читали, а сами молятся какому-нибудь Шиве, например... Оля сама по себе очень порядочный и честный человек, поэтому у нее и нормально с детьми. Она в них душу вкладывала. Если ей помогали в том молитвы, то пожалуйста.. Но она же не полагалась только на Бога. Ведь народ не зря придумал: "На Бога надейся, а сам не плошай.."
    Кстати, сам-то Сталин воспитывался в верующей семье и не только в церковь водили, но еще и в семинарии учился... А что за монстр из него получился, не приведи Господи...

20. ivansstef

Вибачайте, але ні питання не зрозумів, ні натяку.. до чого це ??

Додано через 30 секунд
    Во ! точно :) напевне пересвяткувався :shy: :)

а де твій аватар? :)