Дискусії щодо різних питань традиційного християнства

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 3 лют 2008.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Чи є Папа Римський намісником Бога ?

[​IMG] все одно не спитаю....

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Гм... А не "Вартову Вежу"?
    Пупере, кожна громада має ще жреця, якого слухає. Чи одного, чи більше. Чи нема проповідників у СЄ? Чи може, вони лише цитатами з Біблії говорять?
    Ну, вже як ідеалізуєш, то хоч второпно...

• Подобається Подобається x 2
  3. duncan

ні не вартову...
    ти би поцікавилася про що попи говорять між собою (між собою, а не вдома з дружиною)....

4. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

А "попи" - це хто?

5. Liliyah Romanova

А ти знаєш, про що вони говорять удома з дружинами? ;)
    А про що говорять, коли збираються разом у когось в гостях, кілька священичих родин одразу?
    Ти нехорошу річ робиш: усе узагальнюєш. І ще й вважаєш, що так правильно.
    Ну, але то твоя справа. Продовжуй. :)

• Подобається Подобається x 1
  6. duncan

гран пардон, але про "іделізацію свідків" я від тебе чую вже не вперше....
    найпростіший дедуктивний метод: якщо багато ознак -- висновок....
    ти ж робиш навпаки, індуктивний метод: ознака одна -- ти робиш висновки про "цілу картину"....

7. Liliyah Romanova

Хай буде. Я не проти.
    Як на мене, всі релігії будуються за подібними принципами. Ніхто нічого нового не винаходить. Ну, можуть бути якісь невеликі відмінності, але в основному всі сходять на речі подібні, тільки у кожного свій сенс і трактування. А так... усі щось у когось скубуть. З миру по нитці - бідному сорочка. Це так, спрощено й узагальнено.

8. duncan

звичайно....
    так само, як і "всі люди -- брати", "всі мови мають спільний корінь" тощо...
    але є одне "але"....
    якби Бог вважав так само, що "всі релігії правильні, бо вони ведуть до Бога", то Він би не давав чітких вказівок....

9. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Тільки ту чіткість все розмивають і розмивають,як акварель....кому як хочеться...

10. Liliyah Romanova

Правильно. Тільки ти власне до зовнішнього і чіпаєшся. А зовнішнє усюди однакове чи схоже. Поки організація молода, то й мінусів мало. Чим більше людей у ній з"являється, тим гірше для організації. Але нема ради. Усі проходять свої темні й світлі часи. Головне те, який плід ти виносиш із кожної перейденої смуги, а не те, як ти її перейшов. По плодах і побачиш, із ким переходив кризу чи радість.

11. duncan

ти так гарно написала, то чому не скажеш вголос висновок?...
    а висновок -- простий.... [​IMG]
    чиясь (не буду називати ім'я) громада настільки обросла різними "традиціями", "віруваннями", "церемоніями", що за церемоніями (традиціями, віруваннями) майже загубилася суть....

оскільки ми живемо в останні часи, то відносно нова громада, яку так гарно лаяли тут на форумі пп. мих, ягуляр, олена_иа, ука тощо, може і є тією самою?.. [​IMG]

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Пупере, ну подумайте логічно, відкинувши всі за і проти. Невже Бог до 18хх року не створив церкви? Це ж нон-сенс.
    Далі, якщо релігійна організація міняє догми на 180 градусів, то вона вже неправдива. Я розумію, можуть бути відхилення, бо люди - є люди і всі вони грішні. Але ідея, закладена в організації має бути одинакова. З часів утворення апостольської церкви були різні ситуації і важкі і дуже важкі, але основні правди ніколи не мінялися, при тому, що мінялися трохи і обряди і структура, але не це головне.
    А тепер візьмемо СЄ. То спочатку визнавали хрест, прославляли його, а тепер навпаки викинули його повністю. То кінець світу тоді-то, то кінець світу тоді-то, а його нема..... Вже тільки ці факти мають насторожити, як на мене.

13. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

....от власне,що вона "відносно нова"....чому вона зявилась аж тепер?...але то знову ж таки не про це тема...

14. duncan

[​IMG] пан мих, я це все прокоментую....
    але прочитайте уважно і ви тоді зрозумієте, чому я постійно натякаю на ваших попів, що ви їх слухаєте, а не думаєте самостійно....
    свідки не зациклені на:

- хресті; бо це не є таким важливим, як є важливим для вас, бо вам обов'язково потрібен хрест, інакше ваша церква просто впаде, бо хрест для вас -- один з основних дохматів, якщо відкинути хрест -- ....

- догматах; для вас це важливо, ви за догмат у свій час були готові горло перегризти тим, у кого хрест "не драбинкою", у кого співають на літургії латинню чи церковнослов'янською (потрібне підкреслити); для свідків важлива істина! вони досліджують Біблію, як досліджують історію фанати-історики... якщо вони знаходять щось нове -- то не бояться це оголосити, на відміну від самі знаєте кого... а чому не бояться -- бо тоді всім парафіянам треба пояснити чому так, а не інакше, а якщо парафіяни самі точно не знають чому є так, а не інакше, то це велика проблема для такої громади (ви розумієте про кого я)...

- немає потреби створювати напіввійськову організацію, тому що на відміну від самі знаєте кого, церква свідків Єгови не змішується з владою, не використовуєтсья у політичних цілях і немає потреби поєднати в собі риси язичницьких вірувань для того, щоб завоювати нових парафіян...

ви мене починаєте дивувати...
    ви задали питання, яке вже кілька разів задане і кілька разів відповідь на нього звучала, пошукайте на форумі...
    дякую.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну попробуйте ввести шось нове в організації свідків і ми побачимо плюралізм мнєній і чи довго ви притримаєтесь....
    Я думаю, що прославляти Бога неправильно - теж неправильно. Має бути чітке поняття.

16. duncan

яке чітке?
    підмінити Бога Єгову Ісусом Христом?..
    чи згодом підмінити "заступниками"?..
    чи "піти далі" і підмінити Ісуса Христа марією?...

чіткість простежується: чим далі (живемо) -- тим далі (міняємо Бога).

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Невже? Звідки інфа? Від Отця ніхто не відмовлявся. І ще "ніхто до Отця не прийде, як не через Мене" - так каже Ісус, чули?

Додано через 1 хвилину
    святі, заступники нікого не замінюють, то ваш особистий домисл.

Додано через 1 хвилину
    теж ніхто не замінює. теж Ви самі придумали, а може й не самі....

18. duncan

1. хто такий Ісус?
    2. для чого він прийшов, що про це написано в Старому Заповіті?
    3. що означає "алілуя"?..
    ви молитеся до кого?
    на ваших іконах хто намальований?
    хіба Бог Єгова, вірніше: чи тільки Бог Єгова?..

4. скільки змін у догмати вніс ваш папа?
    5. навіщо він це зробив?.
    ага...[​IMG]
    і статую марії біля пам'ятника міцевичу, на личаківській коло пошти -- я поставив?..
    істерія біля цих статуй -- також я "придумав"?....
    гілочки ламають, квіти рвуть "на пам'ять"?.. [​IMG]
    чи ви вже не бачите цього?..
    це ж НАВІТЬ не Ісус Христос.. [​IMG]

19. Liliyah Romanova

У мене висновок інший.
    Когось колись щось зранило, тому він так затято переслідує щось, що би його не мало аж так сильно хвилювати, бо не виглядає, що йому залежить, аби спасти цілий світ, а радше викинути гіркоту образи. Ну, але кому треба такі висновки?

20. duncan

як це кому?..
    панству: миху, олені_иа, ягуляру, тобі ну і так далі....
    для виправдання свого перебування в "зручній" та "пристосованій" релігійній громаді...

а де твій аватар? :)