Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства До речі, це одна з самих великих загадок Біблії, яку я навіть приблизно не можу розгадати - чому ж все таки так? Хоча "незвідані шляхи Господні..." Цитата: Допис від Locke Так що, все таки, церква змінює свою позицію - нині так, а завтра сяк. Допис від Liliyah Romanova Ну, але ж не позицію щодо віри? Віра постійно та сама. А вже суспільні явища та політичні не належать до віри, тому й позиція може змінюватися. І тому це дурниця (чи якщо хочете цілковита), бо скидання в одну торбу справ віри і того, що віри взагалі не стосується дивне. Те, що Церква пхалася в процеси, які не стосується віри, це вже її помилка, але в питаннях віри вона залишилася стійкою. Ну тут я не зовсім погоджуюся. Щодо будови Всесвіту - тут питання не суспільне чи політичне. Хоча і в суспільних і політичних питаннях церква повинна стояти над ними, а не пристосовуватися до них. Для церкви повинен бути один закон - Закон Божий. Церква повинна спонукати, щоби суспільні закони не суперечили Божим Законам.
Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства Вочевидь, зміна позиції не така вже й страшна річ...
Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства як на мене: нічого суперечливого.... мало здійснитися пророцтво і для цього все й робилося, карали невірних та відвертих ворогів цього.... в Новому Заповіті описуються події після здійснення пророцтва...
Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства в мене виникло питання: в церкві продають такі всілякі масла освячені на мощах св. Пантелеймона для лікування звідки взявся такий звичай і хто ті масла виготовляє? як ними киристуються?
Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства олію можуть виготовляти у монастирях, її заливають у лямпади, що перед іконами, там вони набираються цілющої сили.
Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства І що? Після того їх продають людям???
Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства Тобто олія перше горить в лампадах, а тоді її продають? Щось я не дуже розумію суть процесу. Додано через 12 хвилин І ти накажеш Ізраїлевим синам, і нехай вони приносять тобі оливу з оливок, чисту, товчену, для освітлення, щоб завжди горіла лямпада. У скинії заповіту назовні завіси, що на свідоцтві, приготує її на запалення Аарон та сини його від вечора аж до ранку перед лицем Господнім. Це вічна постанова їхнім родам від Ізраїлевих синів! (Вих.27:20,21) І багато вигонили демонів, і оливою хворих багато намащували і вздоровляли. (Мар.6:13) Чи хворіє хто з вас? Хай покличе пресвітерів Церкви, і над ним хай помоляться, намастивши його оливою в Господнє Ім'я, і молитва віри вздоровить недужого, і Господь його підійме, а коли він гріхи був учинив, то вони йому простяться. (Як.5:14,15)
Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства Та я ж питаюся, бо таким питанням ніколи не цікавилася. Миро то інше просто. Ми ніколи такої олії не купували, здається.
Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства я один раз - в Колодіївці, але є й біля нашої церкви.
Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства Дійсно, багато хто ( і я в т.ч.) задавали собі запитання: чому так? Але ось я наштовхнулась на чудове!!!пояснення преподобного Антонія Великого, яке розставляє усе на свої місця. "Бог благ и бесстрастен и неизменен. Если кто, признавая благосклонным и истинным то, что Бог не изменяется, недоумевает, однако, как Он, будучи таков, о добрых радуется, злых отвращается, на грешников гневается, а когда они каются, является милостив к ним, то на сие надо сказать, что Бог не радуется и не гневается, ибо радость и гнев суть страсти. Нелепо думать, чтобы Божеству было хорошо или худо из-за дел человеческих. Бог благ и только благое творит. Вредить же никому не вредит, пребывая всегда одинаковым. А мы, когда бываем добры, то вступаем в общение с Богом по сходству с Ним, а когда становимся злыми, то отделяемся от Бога по несходству с Ним. Живя добродетельно, мы бываем Божиими, а делаясь злыми, становимся отверженными от Него. А сие значит не то, что Он гнев имел на нас, но то, что грехи наши не попускают Богу воссиять в нас, с демонами же мучителями соединяют. Если потом молитвами и благотворениями снискиваем мы разрешение во грехах, то это не то значит, что Бога мы ублажили или переменили, но что посредством таких действий и обращения нашего к Богу уврачевав сущее в нас зло, опять соделываемся мы способными вкушать Божию благость. Так что сказать: "Бог отвращается от злых" есть то же, что сказать: "Солнце скрывается от лишенных зрения". Як на мене, то раціональне зерно у цьому є, навіть схиляюсь до думки, що це те що треба!!!:radist: Додано через 33 хвилини Святитель Григорій Нисський: "Ибо что неблагочестиво почитать естество Божие подверженным какой-либо страсти удовольствия, или милости, или гнева, этого никто не будет отрицать, даже из мало внимательных в познании истины Сущего. Но хотя и говорится, что Бог веселится о рабах Своих и гневается яростью на падший народ, потому что Он милует (см.: Исх. 33, 19), но в каждом, думаю, из таковых изречений общепризнанное слово громогласно учит нас, что посредством наших свойств провидение Божие приспособляется к нашей немощи, чтобы наклонные ко греху по страху наказания удерживали себя от зла, увлеченные прежде грехом не отчаивались в возвращении через покаяние, взирая на Его милость". Тут ключовими словами імхо є підкреслені мною слова, які говорять, що, знаючи нашу неспроможність осягнути Бога (знаючи наші немочі), Він промовляє до нас так, як ми спосібні Його розуміти. :no:
Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства Цитата: Допис від Liliyah Romanova Переглянути допис Гм... а може то ми суперечливі?
Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства Агов, люди! Що, нівкого немає ніяких думок? Чи не хочеться напрягатися? Може б підключилися свідки, Тиверець чи Блаженний?
Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства Є думка: (надіюсь не заклюють) обговоримо роль жінки в Біблії і християнстві?
Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства Ось іще кілька висловлювань по даному питанню. Преп.Исаак Сирин: Ибо было бы в наивысшей степени гнусно и абсолютно богохульно полагать, что ненависть и обида существуют у Бога - даже против естества демонов, - или думать, что какая-либо иная немощь, или страстность, или что-либо еще, могущее появиться в процессе воздаяния за доброе или злое, относится, по способу воздаяния, к этому славному Естеству. Напротив, все, что считает Он полезным для нас, то и совершает с нами, приносит ли это страдание или доставляет облегчение, причиняет ли радость или боль, бывает ли чем-то незначительным или славным: все это направлено к единому вечному благу, получает ли каждый осуждение, или что-либо славное от Него, не по способу возмездия - да не будет! - но в целях пользы, проистекающей от этого. Св. Иоанн Златоуст: «Когда ты слышишь слова: „ярость и гнев“, в отношении к Богу, то не разумей под ними ничего человеческого: это слова снисхождения. Божество чуждо всего подобного; говорится же так для того, чтобы приблизить предмет к разумению людей более грубых» (Беседа на Пс. VI.-2. Творения. Т. V. Кн.1. СПб. 1899. С. 49)
Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства Я вам про це дуже коротенько:"Бог - світло,й ніякої в ньому темнряви немає.1Ів1:5"
Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства "Коли ж ходимо в світлі, як Сам Він у світлі, то маємо спільність один із одним, і кров Ісуса Христа, Його Сина, очищує нас від усякого гріха."1Ів.1:7
Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства Тобто з цього видко, що всі речі - любов, добро і тд є у більш розширеному сенсі чи то у божественому сенсі. А тому не потрібно плутати любов земну, чоловіка до жінки і навпаки, батьків до дітей і навпаки, любов до якихось занять. Тоді що ж залишається якщо не враховувати то все. Тобто християнський Бог у біблії карає(людською мовою), знищує не вірних(людською мовою), воскрешає вірних, а не інших.