Дискусії щодо різних питань традиційного християнства

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 3 лют 2008.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Магія у церкві

Як у воду дивилися. :)

Додано через 26 секунд
    На жаль, вони дуже часто ще рожевішими стають. Самій дивно.

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

та не рожеві окуляри у Тарасика.... просто чистими очима дивиться на проблему і правильно пише.

3. Liliyah Romanova

Виглядає на рожеві окуляри. І то дуже рожеві.
    А прикривання деканів та слова "моліться за священиків" - типові дії ... (краще не скажу кого). Семінаристові таке точно говорити не пасує. Принаймні не в тих ситуаціях, де зловживання і взагалі зло є очевидні.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Нажаль не типові, треба у собі мати багато любові, щоб молитися за грішника, тим більше явного, то не кожен зможе. Людина частіше покритикує грішника, обговорить, обмовить, а щоб молитися... рідкісне явище я вам скажу....

5. Liliyah Romanova

Я, Миху, про те, що рука руку миє. За члена касти горою стане уся каста.

А про молитву я вже писала. Вона міняє того, хто молиться. І чи молиться хтось за грішників, чи ні, ви того знати не можете. І говорити, що то рідкісне явище, також, відповідно. ;)

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

;)

Додано через 3 хвилини
    молитвою можна більше змінити когось, ніж тиском, скандалом і т.д.

7. Liliyah Romanova

Міняється не той за кого ви молитеся, а ви і ваш погляд на людину.
    Якщо ви справді вважаєте, що молитва міняє того, за кого ви молитеся, то це просто самообман.
    Бог людину не міняє, Бог допомагає людині змінитися, якщо вона цього прагне. Якщо людина не хоче мінятися, її ніхто насильно не мінятиме, а тим більше Бог.
    Є люди, які моляться за те, аби інша людина змінилася, деякі моляться, аби захворіла, за різні речі моляться. Добре, що Бог того всього не слухає.
    Як думаєте, чому кажуть молитися за те, що Бог для мене хоче, а не що я хочу? Те саме з молитвою за інших.

• Подобається Подобається x 2
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

я скажу інакше. Міняється той, кому Господь відкриє очі. А цілком можливо, щоб комусь відкрились через мою молитву за нього.

Додано через 1 хвилину
    А той, що їхав в Дамаск і впав з конє?

9. Liliyah Romanova

Чужими молитвами? Насильно?

Додано через 1 хвилину
    Де таке написано, що так було?
    Дайте цитату.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

та чому ж насильно? Бог посилає такий момент, що людина сама усвідомить і сама зробить зусилля...

Додано через 30 секунд
    А Ви не знаєте?

11. консультант

консультант Дуже важлива персона

Рожевіших напевно не буває. Цей колір в декого свідчить про недавну появу на світ. Пише Тараск, те що десь чув або читав, всього-навсього набір розумних фраз і цитат, які ще не пройшли через його серце і душу.
    Добре знати але ще краще вміти це втілити в життя. Я ніколи не молитимусь за того, хто свідомо чинить зло, як би воно не виглядало...
    Молюсь за ворогів тоді, коли бачу що вони не свідомо стали моїми ворогами і по своїй суті є цілком порядними людьми. Вірю, що Бог допоможе їм повернутись на Вірну Дорогу, бо вони прагнуть цього і не раз в цьому переконувався. Молитись за того, до кого відчуваю відразу - для мене це абсурд, лукавство і дуже часто гріх. Знаю, що деякі християни практикують молитву за ворогів. Тільки біда в тому, що їх молитва не є щирою з любові і моляться в більшості, бо думають якщо помоляться за ворога, йому буде гірше. Гірше в такому разі буде тому, хто молиться, тому що в його серці затаїлась єхидна до ворога. Молитва без Любові в серці - це молитва до лукавого. Бог там де Любов...

Особливо, як він вб"є або згвалтує когось з рідних..., а як тоді мовчати на гріх - гріх ?;)

Додано через 2 хвилини

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

молитися і не мовчати, одне другому не заважвє...

13. консультант

консультант Дуже важлива персона

Молитися і тримати думку про покарання...?

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

гарне запитання...

шо таке означає покарання з вашої точки зору? Допустимо його позбавлять парафії, то є покарання? я не думаю... навпаки, його це може спасти, він задумається над своїм життям, це позбавить його можливості грішити... то хіба то є покарання? Навпаки, ви допоможете йому тим...

Неможна однозначно говорити, що позбавлення матеріальних благ - то є покарання(хоча й не виключено). У даному випадку, то не покарання.

Додано через 2 хвилини
    крім того думка має бути не про покарання священника, а про відновлення справедливості, не обовязково зловтішатися тим, що когось навіть заради справедливості покарано...

15. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

А не можна просто молитися, щоб Господь дав йому шанс навернення і громаді - порятунку? Не пропонуючи своїх варіантів? Йому ж видніше...

А коли "не мовчати на гріх" то теж не з думкою про покарання священика, а з думкою про добро громади?..

Коли я тут про це все описувала, я жодним чином не мала на думці покарання. Мені дійсно болить за тих людей. Серед них - є мої родичі, друзі, просто діти, до котрих мені, як мамі, не байдуже, і котрі є обділені належним релігійним вихованням...

• Подобається Подобається x 3
  16. Liliyah Romanova

А ви мені зацитуйте.

Додано через 33 секунди
    Дуже влучно сказано.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Нема змісту. Ви й так знаєте про що йдеться.

18. Liliyah Romanova

Про те, що в Новому Завіті слово кінь є лише в Об"явленні.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

не кінь, а "конє"... а ж пожартував, але переконаний, що Ви добре знаєте про що я хотів написати і кінь тут немає жодного значення.

20. Liliyah Romanova

Жарти-жартами, а люди дійсно так вірять. А то так, легенда.

1 А Савл, іще дишучи грізьбою й убивством на учнів Господніх, приступивши до первосвященика,
    2 попросив від нього листи у Дамаск синагогам, щоб, коли знайде яких чоловіків та жінок, що тієї дороги вони, то зв'язати й привести до Єрусалиму.
    3 А коли він ішов й наближався до Дамаску, то ось нагло осяяло світло із неба його,
    4 а він повалився на землю, і голос почув, що йому говорив: Савле, Савле, чому ти Мене переслідуєш?
    5 А він запитав: Хто Ти, Пане? А Той: Я Ісус, що Його переслідуєш ти. Трудно тобі бити ногою колючку!
    6 А він, затрусившися та налякавшися, каже: Чого, Господи, хочеш, щоб я вчинив? А до нього Господь: Уставай, та до міста подайся, а там тобі скажуть, що маєш робити!
    7 А люди, що йшли з ним, онімілі стояли, бо вони чули голос, та нікого не бачили.
    8 Тоді Савл підвівся з землі, і хоч очі розплющені мав, нікого не бачив... І за руку його повели й привели до Дамаску.
    9 І три дні невидющий він був, і не їв, і не пив.
    (Дiї.9:1-9)

а де твій аватар? :)