але завше є спокуса "відмазатися" - "поводир був кепський - не туди завів... так що перед тим, як судити - у своїй службі підтримки порядок наведіть" == і взагалі - тут троха про свідків - а якщо вони не довірять поводирям? представники поводирів аж надто часто на манівці збиваються (на наших теренах принаймні) - і віруючі самостійно шукають свою дорогу? Саме через те, що відмовилися йти у спільному стаді - через те їх слід всім "правовірним православним" ганити на всю губу, користаючи цитати з Біблії як лайку?
Доречі. Церква церквою. Поясніть, як Ви розумієте 3-тю Божу заповідь, заодно і афтерстепу і та й і всім нам буде корисно послухати. який зміст іти до Бога і думати про відмазки?
Такмй самий, як бути з ним і відмазками жити. Я до речі вам давала питання щодо цієї заповіді, але ви не відповіли. Тобто поза Католицькою Церквою є спасіння. Але Правда - лише в Католицькій Церкві.
Спасиба за атличний русскій язик. Але я питав Вас особисто, а таке я й сам знайду.... Ну нічого, не напрягатиму більше. спасіння нема поза вірою в Ісуса Христа.
це не до мене питання якщо не вважати це питання риторичним - то саме вам та цигуну варто на нього відповісти починаючи з простого аналізу - де лежить межа між гординею та надмірною релігійністю, і чи далеко надмірна побожність втекла від фарисейства
побожність, як і віра немає обмежень, і побожність не переходить у фарисейство, нема такого. фарисейство - то зовсім інше поняття, яке до поняття "побожність" не мають жодного відношення. а шо таке надмірна релігійність?
Дуже цікаво. А я з вами не згідна. До речі, що ваших слів, що то несумісні речі, знайшла цікаву цитату. Цитата із сайту УГКЦ http://old.ugcc.org.ua/ukr/library/large_fast/lecture2/
і на це питання - мали б дати відповідь саме ви дійсно, нарцисизм не може бути надмірним - а от релігійність "про людське око" - може
я просто читаю Біблію. Як Ісус їх назвав? Гадюче поріддя, нє? І хто їх батько.... чому? Бо вони були побожні для ока, тобто в лапках........
І як то я не здогадалася! Молодець, читайте далі. А апостолів він отак назвав: 41 А Ісус відповів і промовив: О, роде невірний й розбещений, доки буду Я з вами, і терпітиму вас? (Лук.9:41) А до Петра він сказав: 23 А Він обернувся й промовив Петрові: Відступися від Мене, сатано, ти спокуса Мені, бо думаєш не про Боже, а про людське! (Матв.16:23) Але ж ми Петра вважаємо першим Папою, наріжним каменем Церкви Христової. То як читаєте Біблію? І ще, чому Ісус казав слухати тих, хто поріддя гадюче? 1 Тоді промовив Ісус до народу й до учнів Своїх, 2 і сказав: На сидінні Мойсеєвім усілися книжники та фарисеї. 3 Тож усе, що вони скажуть вам, робіть і виконуйте; та за вчинками їхніми не робіть, бо говорять вони та не роблять того! (Матв.23:1-3)
Гординя - це свідчення про надмірну високу думку про себе та зневажливе ставлення до інших. Надмірна релігійність - надумане поняття, тому що релігійність не буває надмірною. якщо не путати це поняття з релігійним фанатизмом. Фарисейство - це лицемірство, яке виражається в надмірній увазі до зовнішніх проявів релігійності, простіше кажучи - гра на публіку. Релігійний фанатизм - це сліпа відданість своїй вірі і нетерпимість до інших вір та віровчень. Підсумовуючи, можу сказати, що надмірна поббожність та фарисейство зовсім протилежні поняття.
шо би Ісус не казав апостолам(з метою виховання), вони залишилися Його учнями, яких Він любив і до яких приходив після воскресіння, на них зіслано було Святого Духа. Він говорив, що батько їх - Отець. По відношенню до фарисеїм нічого такого не було, вони так і залишилися з Ним по різних сторонах "барикади". Ісус казав їм: Диявол ваш батько. Чи апостоли і фарисеї - то все одно? згідно ваших цитат? Так що змішали ви все докупи нерозібравшись, а сміх без причини - то ще не признак молодчини.