Дискусії щодо різних питань традиційного християнства

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 3 лют 2008.

1. Robin

Robin Well-Known Member

Та без штучок. Най так і кажуть: Від Отця через Сина. Тоді й непорозумінь не буде.
    Ця формула мені довподоби, вона навіть глибша.
    Але тільки - від Отця... Це вже ухил у лівизну, в православіє.

Ще за часів підпілля студити у моєї тітки служили таємні Літургії.
    Сія братія мені теж відома.
    І те шо навчає народ приступати до Бога живого не на колінах, Господь їм суддя.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

У мене думка наступна: тре приступати до Причастя. А на колінах, чи стоячи - то вже як кому подобається - нема визначеного правила.

• Подобається Подобається x 2
  3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Нащо казати?
    Просто інша традиція. Чи всі мають бути, як в радянськім союзі? Не висуватися?

Навряд чи Бог такими дурницями переймається.
    По-перше, саме від Отця через Сина і є ухилом в православіє, не лише говорення від Отця.
    По-друге, чи не з тої традиції ми вийшли?
    По-третє, ви інструкції з Риму не читали?

Нарешті мудра думка. Браво, миху! :good:

Останнє редагування: 29 лис 2008
    • Подобається Подобається x 1
  4. Robin

Robin Well-Known Member

Та звичайно, шо нема. В нас і Церкви то нема монолітної, якщо по серйозному. Так собі, складені пазли з окремих груп. Це ще з підпілля тягнеться - ми студитські, ми редемпториські, ми - василіянські.
    Я робив спробу кілька разів на стоячи. Не пішло. Не моє воно.
    На колінах - інша річ.
    Може це сила звички.

У нас різне знання про православіє

Як вже вийшли, то навіщо вертати назад

Та хто їх писав. Отакі, що тих хлопчаків на календар фотографують і з того тішаться, що модерні.

Останнє редагування модератором: 29 лис 2008
  5. Liliyah Romanova

Тільки той Рим слухаємо, що вигідно?
    Тепер мені зрозуміло, яким чином ковпаківці заперечують рішення Риму. Дякую, прояснили.

Та звичайно. :)

Справа не в поверненні цілковитому, а в тому, що нас хотіли поглинути, знівелювати. Звідти й уся та латинізацію, якої так деякі тримаються. Вона набагато отруйніша, насправді. Але той, хто отрутою заторкнутий, не може її побачити.

А я на колінах не можу.
    Мені подобається робити глибокі поклони перед іконостасом до і після Причастя.
    Але якщо десь клякають по парохіях, то я цирків не робила й клякала.
    От ті, що клякають, цирки робили не раз. Кілька разів була свідком. Сумне видовище.

Останнє редагування: 29 лис 2008
  6. Robin

Robin Well-Known Member

Є Рим від Бога, і Рим - від масонів.
    Ще Папа Павло VI казав, що дим пекла проник у Церкву. Тому і маємо календарики з падремодельками.

То вже церковна традиція стала отруйною? Хто б міг подумати. Дякую за вичерпне пояснення.
    І ще одне. Ми так дуже любимо матеріальний захід - доляри, машини, мобілки, компи, навіть і Батьківщину свою покидаємо заради західного благополуччя...
    Та лише заходить справа про західну духовність, відразу стаємо у східну позу.
    Подвійний стандарт ніщо не нагадує?

Гординя не дозволяла преклонити коліна перед Богом, чи якась інша мотивація?

Лк. 22: 40-41
    А прийшовши на місце, сказав їм: Моліться, щоб не впасти в спокусу.
    А Він Сам, відійшовши від них, як докинути каменем, на коліна припав та й молився...

Виходить, Господь "цирк робив" в Оливному городі...
    І щоразу, під час Літургії, коли сходить на престол і повторює хресну жертву, перепрошуючи Отця за нас, грішних, також "робить цирк".
    То я вже краще з Господом "робитиму цирк", аніж з дияволом ликатиму Святе Причастя на ходу і бродитиму по Божому домі.
    А одного дня Господь Сам визначить, хто Його вшановував, а хто комедію ламав.

7. Liliyah Romanova

Не традиція, а бажання знищити того, хто виглядає інакше.
    У вас є два Рими, чим ви й оправдовуєте вибіркове слухання рішень.

Ні, Господь цирк не робив, а от "вірні" роблять. Може, то Христос їм наказав вивищуватися, вимахуватися? Схоже, що таки наказав. Ніде не написано, приймай причастя на колінах. Апостоли клячачи приймали хліб і вино з рук Ісуса? Таки вибіркове в вас читання. Бог вам суддя.
    Ви ще й сліпий? Я сказала, що я клякала. Частки не там не було.
    Хе, як же я могла сумніватися, що ви на мене цей ярличок навішаєте. Нічого, крім заздрості у ваших словах не бачу. Радянський спосіб рубання всіх під за одним шаблоном я не люблю, тому з таким мисленням не буду дискутувати.
    Схоже, що у вас і Христових слів вибіркове прочитання, не лише постанов із Риму.
    Як же це примітивно! Дякую за приклад християнства. Іншого й не чекала від вас.
    Тільки не треба показувати на мене пальцем, я не спішу бути прикладом. Ви ж ніби краще орієнтуєтеся, що від диявола, а що від Бога...

Останнє редагування: 7 гру 2008
  8. Фесько

Фесько Well-Known Member

Християнство, як і кожна окрема релігія, теж многобожна і виникала із другої такої ж самої ортодоксальної многобожної релігії - поганства. Християнство як раз більшу частину мислення перейняла зі слов'янського поганства. Навіть ту ж саму жидоненависть унаслідовала, миролюбна релігія. Хуже немає, якщо людина вірить в те, що перед нею стоїть не людина, а якийсь біс або чорт, або Сотона чи жид. Так само хуже немає коли москаль думає, що ти не проста людина зі своїми окремими інтересами, а наприклад, американський шпійон-агент чи цруіст, тому що вона мислить у другому напрямку чи має іншу точку зору. Релігія вона вся така...

9. Liliyah Romanova

Традиційне християнство справді має цю хворобу. Мої протестантські друзі завжди мені кажуть, що жиди народ вибраний. Відтоді й донині. І вони мають повагу та любов до цеї нації.
    А щодо виходу християнства, то воно таки з юдаїзму вийшло, хоч і нахапалося купи всілякого непотребу по дорозі в 21 століття...

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

А знаєте чому?
    Тому що Сатана не бореться проти своїх, а проти апостольської церкви. Буддисти та інші езотеричні релігії - то вже його.

11. Окультист

Окультист Well-Known Member

Як Ви легко ділите всіх на "поганий - добрий"... Знаєте, мені згадалася суперечка із одного православного форуму, тема суперечки - "чи мають материнський інстинкт матері - атеїстки" Вся наша біда в тому, що ми поділили все на свій - чужий. По Вашому, Далай - Лама, який по цілому світі проповідує толерантність і людяність - прибічник Сатани? http://www.newsru.ua/pict/big/35255.html - "Папа Римський Бенедикт Шістнадцятий підтримує народ М'янми і ченців буддистів і сподівається на мирне розв'язання конфлікту в цій країні, повідомляє РИА "Новости". http://www.utro.ua/ukr/news/2006/10/13/23534.shtml - "У Ватикані відбулася приватна зустріч Папи і Далай-лами" Як то Бенедикт із слугою Сатани зустрівся, а не розкритикував його і не вигнав?:)

• Подобається Подобається x 3
  12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я Вам про церквИ, а Ви мені про дядів.... Ісус у пустелі з ким зустрічався?

І ше.
    Сказати, що Сатана - то є зло - нічого не сказати. Сатана - то є зіпсуте Добро, недовершене Добро. Добро, яке внаслідок того, що позбавлено життєдайної Божої сили, деградує.

13. Окультист

Окультист Well-Known Member

Ті "дяді" - очільники Церков, якщо так можна виразитися, вони Первосвященики, носії ідей (ідеї не живуть окремим життям, їх записали в Біблію ті самі "дяді", ті "дяді" створили канони Церкви (зокрема Папа), "дяді" на протязі століть визначали, що гріх а що ні, збільшували число смертних гріхів). Зайдіть до будь - якого настоятеля УГКЦ, чи католицької Церкви і почніть критикувати Папу, як думаєте, що він Вам скаже? Якщо Ви вже знову буквально трактуєте Біблію, то варто сказати, що Ісус Сатану вигнав, а не підтримав і одобрив.

14. Liliyah Romanova

Це може, Церква так вчить, що буддисти від диявола? о_О

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Це може церква не вчить, що буддисти від Бога? о_О

16. Liliyah Romanova

Миху, а можливе спасіння для буддистів без навернення в християнство?

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

То питання не до мене.
    Але відомо, що у Біблії, попри те, що не один раз говориться хто спасеться, про буддистів нічого не сказано.

Я ж думаю, що ніхто не прийде до Отця, як не через Ісуса, як і сказано, а буддисти мене менше всього цікавлять.
    Доречі, врахуйте ще один факт. До Ісуса ніхто не міг спастися. Сьогодні ж, хто вірує в Нього - має шанс, а хто ні....

18. Liliyah Romanova

Та як не до вас? Ви ж чудово знаєте вчення Католицької Церкви. :)

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я знаю Вашу думку і на що Ви мене наштовхуєте.

Церква не займається вирішенням питання: хто спасеться, а хто ні. Церква веде до спасіння, вказує дорогу. Якщо б церква займалася питанням хто спасеться, а хто ні, то тоді для чого Божий Суд? Так що церкві залишимо те, що для церкви, а для Бога те, що для Бога. Бог є єдиний суддя і лише Він вирішуватиме хто є хто.

20. Liliyah Romanova

А-а-а-а-а, ви образили Церкву, ви написали її з маленької літери!!! ТРИЧІ! Виправляйте швидко! :)) :)) :))
    А як щодо вислову "поза Католицькою Церквою нема спасіння"? ;)

а де твій аватар? :)