Дискусії щодо різних питань традиційного християнства

Discussion in 'Християнство' started by Мих, Feb 3, 2008.

1. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Відповідь: Магія у церкві

А нема кому стукати. Активну молодь відігнали від церкви ще на початках, нових не виховали - не було кому, а старі просто вмирають... Іншим пофіг. І то в містечку, котре до Москви добралося, щоб церкву відкрити, потім автобуси відправляли, коли домагалися легалізації УГКЦ... Ет, що тут говорити...

• Подобається Подобається x 2
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Сумно то все читати, скажу я вам...

3. Ука

А як сумно бачити... То ж я так розповіла - кавальчики. Що ж там насправді діється, то якби мені хтось сторонній розповідав, то сказала б, що наклеп...

• Подобається Подобається x 3
  4. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Йой, хлопці, та не мучте, та скажіт вже де то є! Так"им вас прошу, їй-бо...
    Бо як нє, то натисну йно йеден ґудзик в профілі консультанта і сам сі подивлю...:ireful1:

Додано через 40 хвилин
    Розкажу я вам бувальщину...
    Був в мене знайомий пару літ тому, колєґа мого товариша. Назвемо його Іваном. Стикалися ми з ним деколи, і так воно мені не подобалось - гниле якесь, в "пацана канкрєтнава" бавиться, куре, бухає, діскатєкі, тьоли...
    Потім були ми разом на дні народження, яке справляли "на іншій хаті"... за пару днів виявилось, що в тих людей золото з квартири пропало, а Іванко наш десь на схід чухнув... Коротше, так всі небезпідставно дійшли до висновку, що його то робота, більше нікому...
    Але Ок, пройшло там півроку чи рік... об"явився Ваня, знову десь в тісній компанії сидимо... і тут виявляється, що ота гнида весь той час в семінарії на священника вчився, а тепер висвятився і треба йому гроші, бо парафію мусить купити десь там на сході, і в них там, в єпископів, все як у людей - хочеш добре місце, давай відкат...
    Мене то, як кажуть діаспорці, заскочило, навіть не знав що собі думати маю... трошечки хіба заспокоїло, коли взнав, що то православний піп...

Додано через 1 годину 20 хвилин
    Ну і раз вже понесло, то побавлю я вас ще одною побрехенькою...
    В 90х робив я на UMC, ще на самих ЗОЛОТИХ початках, на Японській 9, коли Київстару і взагалі GSM ше не було, а NMTшні телефони по кілька тисяч долярів коштували і ще плюс застава на розмови і т. д.... І славного директора Західного Територіального Управління ЮМС Романа Романовича Романівку пам"ятаю(серйозно, він дійсно Р в кубі... йой, як було весело на 1 грудня, уявляєте?!) І надивився я на "еліту" нашу чиновницько-податково-есбеушно-прокурорську-бізнесову-мафіозну(тому певно і цинічний такий стосовно перспектив нашої влади і України яко інституції "держава" взагалі...), яка саме за мобілами як по свячену воду ходила... Але то вже тема іншої розмови...
    Так от, потім GSM пішло, телефончиків до біса з"явилось, а не лише Nokia, Benefon i Motorola 2000... клієнтура, як завжди, зажрана... понадився до мене дядечко такий собі імпозантний, з бородою, ходити... коло нього завше другий крутиться, але видно чином поменше, на побігеньках. Купував той дядечко лише найдорожчі мобілки, і тільки найновіша модель з"явилася - зразу міняв. Ну, думаю, хто ж ти такий?! На чинушу не схожий, бізнес-мафія тоже нє... гроші пачками, щедрі чайові...
    Як в нашої "еліти" заведено, навели незабаром контакти(це вони люблять, всюди своїх мати, потім лише телефоном "так і так, там від мене тоді-то підійдуть, підготуй парочку нокій...") Так от, Сіменс SL45 з"явився, бомба в свій час, з допотопним МП3 плеєером, дорожезний... бородань мій тут як тут, продав, він мені візитку сує, дивлюся, там митрополит УПЦ...
    А шифрувався довгенько...

Додано через 1 годину 22 хвилини
    Ну але то всьо не означає, що я до церкви і до релігії охолов, просто на священників може менше увагу звертаю... вони теж люди...

• Подобається Подобається x 5
  5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Тарасе, з вашим ідеалізмом не дай Боже стати священиком. Як можна не бачити чи заперечувати ОЧЕВИДНІ речі??

От чого найбільше не люблю, то коли починають прикривати явне зло якимись побожними речами. Чи мені вам, Тарасе, говорити, що молитва за когось НЕ МІНЯЄ того когось? Молитва за когось міняє ставлення до того когось людини, котра молиться. Можна молитися. Молитва допоможе не судити, але зловживання від того не зникнуть.
    Та ні, навпаки. Про таке треба говорити. І то голосно.
    Пригрозити пресою. ;)
    Галузей нема. Просто запихають людину в якусь діру і все. А єпископ на парафії ніц не робить. Сидить під час Літургії гарно і все. Кілька виголосів візьме. На тому його обов"язки й закінчуються. Тобто він просто має можливість почастіше молитися. Просто свячення вважаються Божим Даром, не можна забрати ту благодать, що була дана. У традиційній Церкві свячення - не посада, то є зішестя Духа. Як можна ту благодать у когось відібрати? Відповідно в те, що Боже не пхаються, а стараються людину помістити або в монастир, або на якусь далеку тиху і недіяльну парафію.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

а мені Тарас подобається, не забувайте, життя ше внесе корективи...

Додано через 3 хвилини
    точно

7. Liliyah Romanova

Вже не раз таке було, що кого у нас вигнали з семінарії, у православних висвятили. Але навпаки ще ніколи не працювало. Мусить перше вивчитися.

Додано через 1 хвилину
    А я хіба кажу, що не подобається?
    Просто зламається швидко.
    Я ще не забула, як у мого чоловіка депресія була, коли документи на свячення подав і чекав понад два роки, поки справа рушиться. А там тоді пияк тим завідував. Богу дякувати, що Фредина на його місце став, то тепер справи кардинально змінилися.

• Подобається Подобається x 1
  8. Ука

В провінції? наївні....

9. Liliyah Romanova

Там єпархом є владика Софрон Мудрий. Добитися особистої авдієнції.
    Можна ще написати на сайт УГКЦ, хоча то може не так вже й багато дати. Можна теж написати в УКУ, ця установа таки має якийсь вплив у Церкві. Особливо сьогодні, коли вже так добре стали на ноги.

З того, що зрозуміла, люди спіткнулися на якійсь із нижніх сходинок. Треба ще раз пробувати і не боятися.
    Нового священика дадуть. Правда на боці людей, так чи інакше.

10. Ука

Вже не є. Чи знову є?
    Про інфаркт - то була його відповідь.

Колись на форумі піднімали то питання (не я). Відповідь була така ж, як і від Тараса - молитися за священиків.

Вже нема кому. Хто вмер, хто немічний, іншим - по барабану. Інших так болотом облили, що вони просто зневірилися. Не просто люди - навіть священики окремі в районі.

Тут ще питання єдності громади. Парох гарно попрацював у тому напрямку, за принципом розділяй і владарюй. Нема вже там громади. Нажаль :sad:

Дадуть, коли старий помре. Скоріш за все - з одного з сусідніх сіл хтось стане деканом. Якщо ризикнуть дати молодого (відносно), то ще є надія, бо розумний дядько, і свою парафію зміг непогано з розрухи підняти, хоча крові йому попили. Але мені його тоді буде дуже шкода. А якщо дадуть зі старої гвардії...

Лілю, він навіть сотрудника до себе не пустив, хоча сімдесятку минув не вчора. Там, направду, замкнуте коло...

11. Romko

Romko Дуже важлива персона

Згадався Шевченко...

12. Liliyah Romanova

Не люблю таких відповідей. То сучасні "пилати" так кажуть. :ireful1:

Не є, то ми з чоловіком відстали вже. :shy:
    Ось на сайті знайшла: Правлячий Архиєрей Володимир Війтишин.
    А до нього не пробували?
    Жах, аж злість бере!
    Я так бачу, що наша Львівська ще не цілком гнила, як то мені здавалося.
    Та, дуже сумна ситуація...
    Мій чоловік повірити не міг, що таке можливо. Але каже, що люди мусять далі щось робити, не попускати, бо то їх права, най відстоюють до останнього. Я теж так думаю. Тільки з того, що ви пишете, виходить, що треба там свіжого когось, аби знову розрухав... Ех, сумно...

13. Ука

нема кому, люди зневірилися.
    Певне "піднесення" було, коли його зняли з декана, здається за той вибрик їмості з подертим скеруванням. А потім... Потім деканат розбили на два, і його зробили деканом одного з них. Отак.

Тепер вже то само мусить якось вирішитися. Або поміняється "лінія партії" і таки нав'яжуть сотрудника - хоча, я йому не заздрю, оббрешуть і з'їдять з потрохами.
    Або ж Бог то вирішить у Свій спосіб...

Додано через 16 хвилин
    Корінь тої проблеми у тому, що в часі легалізації УГКЦ дуже багато православних священиків з московською освітою, а часто - просто курсами, вчасно почули, куди вітер віє, і швиденько попереходили в УГКЦ. Залишилися старі кагебістські прийоми, старі звязки, схеми і т.д. Особливо, якщо, як в даному випадку, переходили "дружною толпой" - тобто всім деканатом. Освічених священиків бракувало, та й бракує по селах досі, от їх ніхто і не рухав. Люстрація нині не в моді...

14. консультант

консультант Дуже важлива персона

Так.

Греко-католик.

Додано через 30 хвилин
    Тараску, Ви напевно ще ринчину по подвір"ї на шнурку тягали, коли я вже молився навіть за ворогів своїх. Вибачте. але Ваші питання такі наївні, що хочеш того, чи не хочеш, згадуєш дитиньство в коротких штанах і сандалях.

Додано через 35 хвилин
    Вигнати священника неможливо, тому що вже двох вигнали. Один був голубий, а другий хоч був дійсно священник від Бога, зате не захотів переходити на греко-католицьку віру і наші "патріоти" його "культурно" попросили з парафії. Тепер дали цього і попередили, якщо люди його виженуть, то більше священника парафія не отримає. Тому маємо те, що маємо...

• Подобається Подобається x 4
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну от це якось дивно звучить...невже незамінимий? не залишуть пару сіл без ксьонза... то локшина....

16. консультант

Можливо... Але страх, як завжди має великі очі.

• Подобається Подобається x 3
  17. Мих

Мих Дуже важлива персона

не можна мовчати на гріх...

18. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

Ніколи б не подумав, що ви таке скажите. Своїми словами ви мали б показати приклад молодому поколінню, а не хвалитися які ви були. А Христос, щоб не забували бути дітьми, бо таких є Царство Боже. Мої питання, можливо, і наївні, але подивіться правді в очі. На попереднє запитання відповідьте собі самі і дайте собі оцінку.

19. Liliyah Romanova

А на мої дописи відповідь дайте. Оминаєте?

20. консультант

Хвалитись для мене означає возвеличувати себе в тому, на що не заслуговуєш. Я намагаюсь завжди лише констактувати факти. Христос закликав людей бути дітьми в душі, а не розумом. На Кульпарківській дуже багато є людей з дитячим розумом але це зовсім не означає, що їх Царство Боже.
    Дивитись правді в очі не маю змоги, кругом в більшості брехня, обман та ілюзії, а якщо і трапляється правда, то в неї дуже бідний вигляд. Оцінки собі не даватиму, мені подобається Ваша оцінка.
    З Вашим олімпійським спокоєм в рожевих окулярах варто поступати в духовну семинарію. Думаю це було б дуже корисно для Вас на Шляху до Пізнання Істини. Рожеві окуляри там дуже скоро стають прозорими або ще більш рожевими, буває навіть темніють, залежно від мети ...

а де твій аватар? :)