Дискусії щодо різних питань традиційного християнства

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 3 лют 2008.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства

Смію зауважити, що там також є ієрархія. І те, що мають там, наверху нікому не відомо.

2. harmony

harmony Well-Known Member

А чому б і ні ? Невже це важко втілити в життя. Є ж безліч релігійних течій які живуть по такому принципу. Чому б нашим священникам не взяти з них приклад. Думаю, що від цього ми б тільки виграли і вони отримають належну нагороду від Бога. Відпадуть фінансові інтереси, відпадуть і міжконфесійні чвари, боротьба за паству та прибуткові парафії.

Не відомо, значить не мають, а якщо мають, то не за рахунок прихожан, а за рахунок прибутковості в бізнесовій сфері з якої виділяють кошти на діяльність організації. Наше духовенство теж не ходить з торбою по світі, теж має відповідну касу, тільки не від бізнесу, а від наївних прихожан.

• Подобається Подобається x 1
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства

Воно би було звісно не зле. Але тоді священику тре бути без сімї....

4. mavka

mavka Well-Known Member

Відповідь: Дискусії щодо різних питань християнства

Ієгошуя будував "на живих каменях" - "скельній породі" (переклад Ваш недосконалий, навіть не сумнівайтеся).:) потім Ієгошуї нестало. лишилися послідовники, які між собою спільної мови знайти не могли. відголоски цього є в Новому заповіті.
    не даватиму багато цитат - Ви повинні знати їх самі.
    але дещо Павлове, - й нагадування того, що Симон -Петро(Кифа) персонально не був скелею - дам ! :cowboy:

"6 Дивуюся я, що ви так скоро відхилюєтесь від того, хто покликав Христовою благодаттю вас, на іншу Євангелію,
    7 що не інша вона, але деякі є, що вас непокоять, і хочуть перевернути Христову Євангелію."

11 Коли ж Кифа прийшов був до Антіохії, то відкрито я виступив супроти нього, заслуговував бо він на осуд.
    12 Бо він перед тим, як прийшли були дехто від Якова, споживав із поганами. А коли прибули, став ховатися та відлучатися, боячися обрізаних.
    13 А з ним лицемірили й інші юдеї, так що навіть Варнава пристав був до їхнього лицемірства.
    14 А коли я побачив, що не йдуть вони рівно за євангельською правдою, то перед усіма сказав Кифі: Коли ти, бувши юдеєм, живеш по-поганському, а не по-юдейському, то нащо поган ти примушуєш жити по-юдейському?"

P.S. В останніх дописах harmony дуже багато рації.

5. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Збір та використання грошей релігійними громадами.

ясно, проповідування -- це нав’язування....
    скажи: а чого ти традиційником раптом стала?..
    отак йшла-йшла по дорозі, і тут -- гопа, стала традиційником...
    дух зійшов?
    ну, впевненість це добре...
    але не в цьому випадку....
    якби ходили -- то я би може би й поміняв думку про попів...
    поміняв би думку про традиційників вцілому і про їхню релігію також...
    можливо...

але ж ніхто не ходить....
    бо нащо?... є ж ще парафіяни....

6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ні, проповідування та нав"язування - то різні речі. Просто дехто звів це докупи і вийшло нав"язливе проповідування. Але нема на то ради. У всіх свої методи.

Саме так. Дух зійшов.
    Десь так як у Павла.
    Бога зустріла. І знак був даний саме туди.
    А Свідки - ти мою думку знаєш - то релігія в коротких штанцях. За вас подумають, за вас пережують, за вас проковтнуть...
    А треба?

7. harmony

"Алілуя" в перекладі означає - славте або прославляйте Господа, а не Єгову. Те, що ви пишете "оце диваки, посміхаються чомусь, руки тиснуть один одному, відповідають на питання по Біблії...
    де я таке бачив? та ніде!.!
    , то дійсно нічого мудрого в тому не бачу. Скоріше нагадує балаган і клоунаду. Замість того, щоб в молитві душою злитись з Богом, свідки сміяться, потискають один одному руки, займаються дискусіями кожен плете своє згідно свого розумового рівня. Ніякої культури поведінки. ніякого зосередження на молитві. Ще не потрапили в Царство Небесне, а вже сміяться і потискають один одному руки.::) Якщо в моїй церкві згадується ім"я Ісуса Христа, то це лише 1% порівняно із згадуванням імені Єгови у Свідків.
    Я не проти своєрідного симбіозу. Організаційну систему взяти у Свідків Єгови, а в питаннях служіння і молитви до Бога взяти від традиційної церкви. В традиційній церкві дійсно молишся до Бога і ніхто до тебе ні не сміється, ні руки не тисне, коли ти хрестишся, ні лапші на вуха не вішає, яку сам собі вигадав.:)

8. Liliyah Romanova

Взагалі-то,
    славте Ягве, якщо бути точним. Про що пупер і каже.
    От тільки свідки собі то читають як Єгова, а не Ягве, але то вже їх справа.
    Тоді вже краще у протестантів. Вони першими були. Свідки ніц нового не придумали.
    Як не потрапили? У Свідки потрапили, значить все, на небі вже в списках. [​IMG][​IMG][​IMG]

От мені завжди інше було цікаво. Якщо спасуться лише 144 тисячі (чи скільки там), то нащо набирати собі конкурентів? І нащо морочити людям голови, якщо спасіння їм і так не світить? [​IMG]

9. harmony

" Це ті, що не осквернилися з жінками"-об. св. Івана Богослова 14.4
    Якщо пан Пупер одружений, то може спати спокійно, йому в черзі до Царства Небесного не прийдеться стояти.

10. duncan

звичайно, якщо піп в рясі ходе по хатам і "освячує" -- це "правильне" проповідування, якщо свідки пропонують досліджувати Біблію -- це нав’язування.... [​IMG]
    я в тобі не сумнівався....

ага, тільки ти забула, що про КП-релігію розповідали і у школі, і батьки, і по телевізору, та й "церкви" -- це теж прямий маркетинг... [​IMG]

[​IMG] враховуючи те, що ти ніколи не була у свідків твої слова можна прирівняти до слів пана миха: чула дзвін, та не знаєш де він... [​IMG]
    якраз свідки є ті, хто не вірять першій ліпшій байці, це ті люди, які можуть по кілька днів досліджувати одну цитату, порівнюючи її з різними перекладами Біблії та іншими цитатами....

так що ліля, твої слова також починають нагадувати пустозвонство....
    на жаль...
    [​IMG] шо?!!!!....
    пане, скажу просто: ви мене розчарували.

11. Liliyah Romanova

Свідки не пропонують досліджувати, а дають готове трактування.
    Аби досліджувати треба мати трохи більше мізків. Може, у свідків всі такі дуже мудрі та всі мають дар проповідництва, то їм пощастило.

А священики Біблію від людей ховають чи як?
    Що таке КП-релігія?

У школі було примітивно, на рівні завчання нікому незрозумілих молитов. Взагалі нічого зі школи не пам"ятаю в тому плані. Між 10 і 11 класом сама почала читати та цікавитися, то там вже вчителів виправляла.
    А батьки не розповідали. Теж на рівні завчання молитов було.

А до свідків я і так ніколи не піду. Ну не для мене цей примітив. Якщо я й піду до іншої церкви, то хіба до протестантської. А те, що тобі сниться й бачиться, що я би була ідеальним свідком, це лише примара. Я би звідти дерла махом. Не люблю штучної набожности, а свідкам її не бракує.

Щодо зустрічі з Богом, то вона для мене відбулася не через чиїсь історії, а через читання й досліджування.
    Будеш і з цього сміятися?

12. Liliyah Romanova

Якими мовами?
    Я це теж роблю. Для себе суто.
    Завжди маю кілька перекладів. Порівнюю, хто що каже. Потім порівнюю, що кажуть про ту чи іншу цитату протестанти, а що кажуть греко-католики.
    Я знаю, що я для тебе не католичка. Але те, що я тобі свідка нагадую, то це твоя проблема. Я собі нагадую протестантку радше. Але у тій церкві я себе комфортно не почуваю. Мені добре ТАМ, де я є.

13. Liliyah Romanova

Тоталітарний режим?
    Інша думка = погана думка?
    А чому? Бо комусь не сподобалося у Свідків?
    Смішно...

Ще щодо свідків.

Я губилася в натовпі, коли Свідки мали свій конгрес. Було цікаво послухати... От просто з цікавости. Показна набожність мене вразила, але нехай.
    А повторювання за кожним разом "єгова мені те сказав, я єгові сказав, єгова мені відкрив"... І це не надмірне вживання Божого імені? А що ж це? То було звичайна розмова, про роботу. Я теж кажу, що цю роботу, що я маю зараз, дарував мені Бог, але я не кажу "Бог" у кожному реченні.

І знаєш, якби я бачила, що в тебе хоч трохи є об"єктивності, то бачила би сенс цієї дискусії. На жаль, у тебе суцільні рожеві окуляри. У мене таке було до протестантів колись, поки до них не походила на зібрання. Було трошки дивно. Особливо дивно, як мене розглядали, оцінювали... А коли довідувалися, що жінка священика, то махали рукою... Мені було смішно.
    Але говорити було цікаво. І мені з ними, і їм зі мною. Бо вони про церкву знають те саме, що от ти пишеш. Але ти хоч історію Церкви чи релігій знаєш, а вони і того ні. (я про молодь) І я би далі собі до них ходила. Без того, щоби ставати протестанткою. Перехрещуватися я не збираюся. Але цінні знання та думки там можна отримати.

Я маю, що мені треба. Нащо мені свідки?

14. duncan

ну от на чому базуються твої думки?!!...
    на твоїх фантазіях чи чоловік надоумив?..
    ти хоч щось про свідків знаєш?..
    католицько-православна, скорочено КП-релігія....
    якщо тобі така назва не подобається, щоб не плутати з християнством вцілому, можу називати "трійочники" -- бо вірите в язичницьку трійцю....[​IMG]

1. спочатку прорекламували в школі (підлітковий вік -- найбільш уразливий для дитячої психіки, більшість тоталітарних сект саме з цього віку висмикують людей).
    2. ти зацікавилася рекламою і сама почала цікавитися.
    3. оточення -- я впевнений, що було кілька людей, які "у потрібний час направили у потрібному їм напрямку".

ще є питання?
    звичайно....
    для тебе примітив -- нема танців з бубном, немає батюшки з борідкою, нема мундирчиків, нема містики і одурманення незрозумілими філософськими ідеями...
    розказуй, розказуй....
    якби ти сама читала і досліджувала -- ти би ніколи до трійошників не пішла....

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

я вам відповім.
    Бо у них є царство небесне, де попаде вся верхівка, разом з Расселом, а всі решту - піонери, наглядачі і старійшини - у рай.
    у царстві місць - 144 000, а раю - нємєрєнно.

16. duncan

справді смішно....
    ти ніколи там не була, але одразу з щастям погодилася зі словами, які були написані саме для цього...
    показуха -- це те, що відбувається у тебе в КП-релігії....
    навіть взяти до уваги ваші торгові місця, які ви називаєте "церква"....
    Ісус Христос розігнав торгашів, а ви знову це зробили: перетворили на базар!..
    оці всі іконки, скульптурки, розписи -- для чого?..
    та для показухи!...
    моя "црква" -- гарніша, значить бог в моїй "церкві", а не у вашій!

а попівські хрести на пів пуза?...
    а мундирчики, розшиті золотом і сріблом?!...
    звичайно, у мене рожеві окуляри.....
    хто би казав....
    незважаючи на перелік антилюдських вчинків трійошників, на сатанинські дії проти незгідних зі зажерливими попами, на нелюдські вчинки, все одно ти і сотоварищи розказуєте про вашу громаду, як про щось хороше....
    я знаю....
    не зважаючи на все, що зробив Ісус, незважаючи на те, що Він продемонстрував, скільки чуд вчинив, скільки говорив (до кожного!) -- з ним лишилися тільки одиниці....
    всі решта лишилися традиційниками...

17. duncan

[​IMG][​IMG][​IMG] я розповім ліпше, бо розповім правду, а не домисли і фантазії......
    144 тисячі -- це люди, які будуть у царстві небесному, і не тому, що їх хтось призначив, вони будуть обрані Богом Єговою...

а не так, як у трійошників: кардинал вициганив собі місце папи, і призначив "святого"!... [​IMG]

а всі парафіяни, як ... : "о!... новий святий, тре випити"... [​IMG]

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Уточніть то місце. Бо я так думаю, що все таки Ісус.

19. Liliyah Romanova

Я би опинилася в протестантів у крайньому випадку.
    Була би я в християнстві так чи інакше. А свідки - не християни.
    І тому мене там не буде.

20. duncan

якраз-то свідки єдині християни...
    бо живуть за християнським принципом...

а де твій аватар? :)