Дискусії щодо різних питань традиційного християнства

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 3 лют 2008.

1. Зануда

Зануда така зануда

Відповідь: Дискусії щодо різних питань християнства

Звідки така ціфра (я про 17)? З апокрифів?

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

чув... є різні люди, по-різному читають, по-різному розуміють.

3. JaguaR

JaguaR щасливий

Ооо. Ну, коли mavka каже, що цегла, значить цегла..
    :D

:D [​IMG]

• Подобається Подобається x 3
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Задумувався.

Ми вже пересікалися у такому делікатному питанні, як надія на власні сили, на себе. Але якщо ми кажемо "досконалість", то що ми маємо на увазі? А це означає підпорядкувати свою волю Божому плану, Його волі. Людина само по собі немічна і безсила, вона навіть не розуміє (якщо відкинути християнство) чого вона в цей світ прийшла і чому вона йде звідси. Процеси незалежать від неї.
    Візьмемо того ж апостола Петра. Він був звичайною людиною.Він мав ті ж самі недоліки, що й інші і вмер би так само, як й інші рибаки. І от Ісус його бере з собою і він стає учнем Ісуса. І, можливо він так і був учнем Ісуса і апостолом, та ми знаємо, що він став головним єпископом. І то є якраз той факт, в якому, Мавко, я найменше сумніваюся. Чому? Тому що так сказано у Святому Письмі, читаємо:

17 А Ісус відповів і до нього промовив: Блаженний ти, Симоне, сину Йонин, бо не тіло і кров тобі оце виявили, але Мій Небесний Отець.

Отже, що там пише науково-популярна література, мене мало обходить, є конкретне місце, де вказано: Бог-Отець захотів, щоб ап. Петро став головним єпископом. Попри те, що він міг не бути улюбленим учнем, попри те, що він тричі зрадив Ісуса, проти те, що він був немічною людиною і через його неміч говорив Сатана (про шо ви, Мавко, справедливо згадуєте). І раз Бог Отець довірив йому цю роль, то ми не можемо в тому сумніватися. Ми не можемо сумніватися навіть у тому, що могло статися якось інакше.

тепер ви пишите:
    по-перше, не "скеля" його ім"я , а камінь - малий камінь величиною з цеглу.
    На що вам відповім цитатою з Святого Письма:

18 І кажу Я тобі, що ти скеля, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, і сили адові не переможуть її.

Мавка пише:
    Не розібрався.

5. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства

В Матея 6 розділ щодо молитви слова "явно" немає, це,мабуть, пізніша вставка...
    Вкінці-кінців є дослівний переклад Нового Заповіту з старогрцької мови http://bible.in.ua/underl/index.htm , там є два значення слова петрос – скала і камінь без зазначення його величини... :ninja:

6. mavka

mavka Well-Known Member

:) . О, здоровенькі були.

ні - з Біблії. Ви можете порахувати самі. :) деякі теологи пишуть, що їх було 19.

"Here are the facts. There were at least nineteen men who were called apostles in the New Testament. The nineteen are as follows:

q The original Twelve

q Matthias, the replacement for Judas

q Paul, as the least of the apostles (1Corinthians 15:9)

q Andronicus and Junia (Romans 16:7 - Salute Andronicus and Junia, my kinsmen, and my fellowprisoners, who are of note among the apostles…”)

q Barnabas, in one place with Paul (Acts 14:14 – “Which when the apostles, Barnabas and Paul…”)

q James, the Lord’s brother (Galatians 1:19)

q Jesus, the Apostle and High Priest of our profession (Hebrews 3:1)

There were, as you can see, men besides the Twelve who were called apostles. "

є й книжки на цю тему, наприклад SEVENTEEN APOSTLES
    BAMMEL J Theol Studies.1969; XX: 534-535

число 12 , як й пребагато іншого в християнстві, запозичено з культу Митри.

Ягуаре, Ви на загадку не відповіли..... про жінок ;)

і що ви якісь такі зашорені , перепрошую, Бібліями, котрі маєте в хаті. не раз казала й кажу - чужа це історія, писана чужою мовою, перекладена без прив"язки до подвійного, часами потрійного змісту міфу - перекладачі цього не знають - й неточності будуть ЗАВЖДИ. перевіряйте свої Біблії , звіряйте з іншими джерелами. Ось Ви, Калиниченко, ставите під сумнів версію Біблії короля Джейсма ? ;) одну з найстаріших ?

Matthew 6:6
    King James Version (KJV)
    Public Domain
    6But thou, when thou prayest, enter into thy closet, and when thou hast shut thy door, pray to thy Father which is in secret; and thy Father which seeth in secret shall reward thee openly.

щодо каменю "величиною з цеглу" - малося на увазі будівельного каменю - на цьому акцентують теологи , щоб зрозуміліше було. ви бачили, напевно, старезні будинки - маєте уяву, що їх не зі скель будували, а з дрібного скельного матеріалу.
    там не сказано "на тобі, Петро.." там сказано "на камені", "на живому камені" - в іншому місті побудую не церкву в теперішньому вигляді зі спорудами, службами, ієрархією - яка відділилася від юдаїзму, а вжито грецьке слово ekklesia котре має інше визначення .
    знову ж таки, треба враховувати закодованість Біблії - ekklesia це збір, асамблея людей, які вийшли з духовного рабства Єгипту, з помилкових, несправжніх вірувань та практик, Ієгошуя хотів, щоб в синагозі вчили справжнє вчення - це Й не мала бути церква з розп"яттям самого Ієгошуї. :)

7. JaguaR

JaguaR щасливий

Даруйте, Мавочко, але після того, як я написав у цій темі й перейшов до тієї, де Ваша загадка :))), я не зміг нічого відповісти, бо не вдалося з’єднатися з сервером львівпорту. (доречі, мабуть доведеться писати про це адмінам, бо сьогодні теж така проблема була..) Постараюся сьогодні відповісти.

Мавко, перекладачі Святого Письма (Біблії) перекладали під керівництвом СВЯТОГО ДУХА, як і ті, хто писав Біблію. (ІСУС сказав: " І ця Євангелія Царства буде проповідуватись по всьому світі, на свідоцтво всім народам. І тоді прийде кінець." )

Матвія
    16:18 Тож і я тобі заявляю, що ти – Петро (скеля), і що я на цій скелі збудую мою Церкву й що пекельні ворота її не подолають.
    16:18 І кажу Я тобі, що ти скеля, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, і сили адові не переможуть її.

Івана
    42 І привів його до Ісуса. Ісус же, глянувши на нього, сказав: «Ти -Симон, син Йони, ти зватимешся Кифа», - що у перекладі означає: Петро (Скеля).
    42 І привів він його до Ісуса. На нього ж споглянувши, промовив Ісус: Ти Симон, син Йонин; будеш званий ти Кифа, що визначає: скеля.

Чому ж ІСУС сказав, що збудує Свою Церкву, коли "Ієгошуя хотів, щоб в синагозі вчили справжнє вчення"?

8. harmony

harmony Well-Known Member

Наставники Свідків Єгови на відміну від інших духовних наставників, греко-католицьких і православних зокрема, грошей ні з кого не збрирають і з тацами не ходять. Члени цієї релігійної організації добровільно вносять свою пожертву і роблять багато справ за власні кошти, які заробляють працюючи на роботі або займаючись підпреємницькою діяльністю. У Свідків Єгови немає левитів. в той час. як в нас греко-католиків, чи православних кожен священник, кожен другий дяк і паламар - левити, які збирають частку на утримання своїх сімей. Часом це має вигляд справжнього здирництва і прямого хабарництва при вступі в духовну семинарію, при триманні парафії, отримання духовного сану і т.д.. В плані чистоти стосунків між християнами вважаю Свідків Єгови в кращому становищі.

9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

О, іще одна незалежна думка. Може, й статистику подасте, що ж так узагальнено й голослівно? ;)

10. harmony

Думаю, що ви знаєте її краще від мене, враховуючи посаду чоловіка і ваш статус, як його дружини. Давайте краще не будемо відходити від теми. У вас своя свадьба, у нас своя. Головне не ображати одне одного і мати чисте сумління перед Богом, тоді і не виникатиме зайвих запитань.

11. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

От саме тому й вважаю, що ваші слова стосуються винятків, а не правил. :)

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

А де ви бачили, щоб священики, наставники ходили з тацами? По-моєму такого в жодній релігії нема.

А в якій релігійні громаді роблять це недобровільно, насильно? І ясно що за свої, зароблені гроші йдуть пожертви, не за чужі ж.

гм... ви там були?

13. JaguaR

JaguaR щасливий

І що, в "нас" від Вас хтось забирав гроші? Чи примушував віддавати 10% від прибутку вашої фірми, яку вам допомогла зробити релігійна організація? (останнє речення не до Вас персонально, а взагальному)

• Подобається Подобається x 2
  14. harmony

Навпаки, всі священники поголовно отримують заробітну плату в церкві на відміну від наставників Свідків Єгови. Можливо я такий тупий або не освідчений, бо не чув жодного випадку, щоб священник відмовився від зарплати в церкві, скоріш навпаки піднімає планку.

А я такого й не казав. В нього є церковна "двадцятка", брати і сестри, які регулярно під час служби Божої ходять з тацою. Крім того збирають по хатах на семинарію, на будівництво храмів, з коляд, з щедрівок, про що складають списки, хто скільки ніби то офірував, а на самому ділі, щоб бачити хто є хто.

Та що ви не кажете... Може скажете ще й. що священник дає шлюб, охрещує та хоронить за добровільну пожертву, чи все-таки в нього є своя такса? Ви що просто
    граєте на публіку, чи вирішили обманювати самого себе і своє сумління? Загляньте в своє серце і ви побачите, що обманюєте його.

А ви там були, що так все знаєте ?

Не потрібно брати слово "нас" в лапки. Я православний, тому що хрещений тоді. коли була офіційно визнана православна віра на Україні. а греко-католики на жаль змушені були перебувати в підпіллі. Ходжу до церкви православної і греко-католицької. В греко-католики мене ніхто не пересвячував. Пишу це я не для того. щоб принизити церкву, а для того, щоб зрозуміти звідки риба гниє. Одні приймають віру, думаючи про спасіння, проте інші думають про прибутки, товчуть копійку на людській біді...

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Почитайте уважно свій пост ще раз.

А, то ви вважаєте, що коли вам хтось шось робить, то воно мусить бути безкоштовно? за просто так? чи як?
    Бо є одна справа - ви віддячуєте/платите особі(священику), а інша - пожертва церкві.

Не був, але й не кажу, проте знаю людську натуру.

16. harmony

От в чому справа. Виявляється вам потрібно все конкретизувати і розжувати. Добре напишу по-іншому. Наставники Свідків Єгови проти того, щоб їх паства з тацами збирала гроші під час молебню. а тим більше по хатах. Невже священники теж проти, бо їм і їхнім сім"ям вистачає того, що вони заробляють на заводах або займаючись підпреємницькою діяльністю ?:) А ну, скажіть щось нове, щоб мене здивувало !:radist:

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

У них інший спосіб залучення грошей прихожан всього навсього.....

18. harmony

Якщо людина обрала шлях служіння Богові, то хай не служить мамоні. " Даром даю. даром віддавайте". Не дайте отцеві платні, а дайте йому роботу на заводі, чи буде він у вихідні дні безкоштовно служити Богові. правлячи службу Божу і що скаже йому їмость ?

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ідеалізуєте ситуацію.....
    Якщо священик отримає за шлюб гроші, то він зовсім не служить мамоні.

20. harmony

Вірно кажете, але є но. Ці гроші не йдуть їм кишеню на утримання сім"ї, а на просвітницьку діяльність організації і на допомогу тим. хто її потребує.

а де твій аватар? :)