Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства як модератор - додайте собі там замість 1 - десять
Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства як кому, я протестантську від традиційницької легко відрізню.... відсутність язичницьких ритуалів у тій чи іншій мірі, їх, скажімо, менше ніж у католиків та православних... а ритуали ці не що інше, ніж "традиції" та "церемонії"... питання до іриски: ви латину добре розумієте?.... не розумієте зовсім?.. а звідки ви тоді знаєте, про що ксьондзи там виспівують?... не знаєте?.. ну-ну... "християнська" "церква"...
Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства а, починаються "перли"... все заперечувати...
Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства де заперечення? Не можете запитального речення відрізнити від заперечувального? я просто запитав: "при чому тут латина?"
Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства зовсім ні до чого.... так само, як і старослов'янська...
Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства та звичайно.... у мене вже виникали сумніви щодо комсомольського минулого одного пана, а зара ці сумніви підтверджуються.... у ваших "церквах" співають латиною і старослов'янською?.... мертвими мовами, які не кожен піп й зрозуміє... співають.... а парафіяни радісно в долонці плескають, о, як гарно співають, а про що -- не важливо!... так і "за москалів" на демонстрації ходили і кричали черговому "кремльовському отцю" "слава!"...
Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства на амвоні, де стоїть піп і голосить, розтягуючи слова...
Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства а Ви звідки то взяли? Ви в церкві були?
Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства Пупере, які ж ви далекі.... Ні старословянською, ні латиною давно вже не співають, вірніше таке буває, але надзвичайно рідко. Не знаю, що до комсомольців, а от у СЄ є піонери(без жартів).
Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства Пупере, ви навмисне проігнорували мій допис про те, що власне ІІ Ватиканський собор відмінив латину в літургії? Уже від 70-х років минулого (ХХ)сторіччя латина не є мовою "попів" підчас літургії. І ще одне - незнаю, як Іриска, а я якраз латину знаю і розумію про що "ті ксьондзи там виспівують"(с). І ще додам(про всяк випадок, а то ви зараз скажете,що звідки то відомо що мене навчили не так як вигідно єзуїтам та домініканцям:ninjaбо саме від них, а не від єзуїтів бере почато Велика Інквізиція) мене латини не ксьондзи вчили, як зрештою і греки, а люди, які закінчили класичну філологію в універі Франка ще за савєтскай власті. Так би мовити незацікавлена сторона. :D
Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства Усе змішалось... люди... коні... Ого. На городі бузина...
Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства Надивися на цю гілку з боку(у бані була можливість надивитись, не вв'язуючись) і зрозумів, що нічого з того не вийде... Треба якось змінювати русло, а то ніяких фактів а лише зациклене повторювання. і взаємні підколки.
Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства о, то Вас певно, мій вуйко латини ще вчив
Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства Нажаль ні, бо моїми викладачками були дами
Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства Ну, міняйте. У вас же фактів та розуміння більше, ніж у тих, хто на цій гілці пише. (то підколка - на підтвердження ваших слів )
Відповідь: Дискусії щодо різних питань християнства підняли Ви, Миху, цікаве питання. нераз, певно, Ви чули, що Біблія контроверсійна книжка. й самі, напевно, задумувались , чому Ієгошуя каже так до Петра - учня не найулюбленішого, зрадливого й заздрісного... (33 А Він обернувся й поглянув на учнів Своїх, та й Петру докорив і сказав: Відступись, сатано, від Мене, бо думаєш ти не про Боже, а про людське! 33 А Петро відповів і сказав Йому: Якби й усі спокусились про Тебе, я не спокушуся ніколи. 34 Промовив до нього Ісус: Поправді кажу тобі, що ночі цієї, перше ніж заспіває півень, відречешся ти тричі від Мене... 21:15-22 Обернувся Петро, та й ось бачить, що за ним слідкома йде той учень, якого любив Ісус, який на вечері до лоня Йому був схилився й питав: Хто, Господи, видасть Тебе? Петро, як побачив того, говорить Ісусові: Господи, цей же що? Промовляє до нього Ісус: Якщо Я схотів, щоб він позостався, аж поки прийду, що до того тобі?) по-перше, не "скеля" його ім"я , а камінь - малий камінь величиною з цеглу. Cephas (Kephas; Aramaic Kipha, rock). Петрос - невеликий камінь - кілька разів зустрічається в Новому Заповіті не в стосунку до Симона, а в стосунку до будови духовного - цеглинка до цеглинки. з таких от малих каменів мав будуватися Ієгошуї прихід. Ви вже розібралися з Мелхиседеком, Миху ? Чи мав Ієгошуя право мати свій прихід ? хто такі левити й чи був Галілеянин левитом ? з малих каменів мав будуватися прихід в якому наріжним каменем мав бути Ієгошуя, точніше, його вчення. "4 Приступайте до Нього, до Каменя живого, дорогоцінного, що відкинули люди Його, але вибрав Бог. 5 І самі, немов те каміння живе, будуйтеся в дім духовий, на священство святе, щоб приносити жертви духовні, приємні для Бога через Ісуса Христа. 6 Бо стоїть у Писанні:( в якому, Миху писанні ? та в Старому Завіті!) Ось кладу Я на Сіоні Каменя вибраного, наріжного, дорогоцінного, і хто вірує в Нього, той не буде осоромлений! 7 Отож бо, для вас, хто вірує, Він коштовність, а для тих, хто не вірує камінь, що його занедбали були будівничі, той наріжним став каменем, 8 і камінь спотикання, і скеля спокуси, і об нього вони спотикаються, не вірячи слову, на що й призначені були." Що за Знання - камінь спотикання, Миху ? камінь наріжний, дорогіцінний - серед будівників тільки майстри високої кваліфікації мали право й вміння його ставити - ті які знали геометрію. тому одне з тлумачень літери G на масонському гербі - гербі будівельників - Geometry. вони володіли своїм таємним Знанням. і сам Петрос-Сімеон каже : " немов те каміння живе (петрос), будуйтеся в дім духовний.." Ви, Миху, такий самий петрос . коли б Ви цікавились трохи більше, ніж традиційним християнством. (як виникла католицька церква там, де Петро навіть не був - інша історія й про неї ми вже згадували. Петро ніколи не був Папою, не був у Римі й в Біблії нігде не говориться, що він був вищий ніж головних 17 (так, сімнадцять) найближчих апостолів серед сімдесяти). :no: на сьогодні - досить. __________________ сказав був пророк, промовляючи: Відкрию у притчах уста Свої, розповім таємниці від почину світу!