Відповідь: Магія у церкві З ваших слів чую, що ви до Церкви ходите (Якщо ходите) ходите як в дім магії та алхімії і в повітря свої пожертви кидаєте
Відповідь: Магія у церкві я не буду говорити про даний випадок, але інколи людині підкидається думка:" нема змісту ходити до церкви, глянь який там священник, сам грішний, а люди які, ходять - для ока. мені нема шо там робити." Таким чином людина позбавляється набагато важливіших речей, і це все діє.
Відповідь: Магія у церкві Не можу настоювати на достовірності сказаного мною але не можу й заперечувати.... Ходжу дуже рідко. На жаль, як тільки буваю в церкві, священник постійно плаче, що що порозводилось фермерів, понабудовували амбарів, а він з того нічого не має, постіййно стогне, що мало офірують на церкву. Копійки кидати на тацу, з його слів, це гріх для християнина, бо вони не мають ціни і т.д.. Щомісяця збирають, як не на духовну семінарію, то на ще щось, відповідно до вказівки верхівки. Менше б тяляпав язиком і люди більше б давали. Получається чим менше ходжу, тим менше грішу, як в біблії сказано, що можна і в коморі закритись і помолитись. Все таємне віддасться явно. Бити чолом до підлоги, щоб всі парафіяни бачили, який ти праведний, для мене це не ознака духовності- це признак блюзнірства і фарисейства. Тараску, якщо ви не вмієте ще "фільтрувати" слова, то поверніться в школу на повторний курс і повторіть про слова з переносним значенням, а то плетете самі не не занєте що. Я гроші в церкві на вітер не кидав і не кидаю. За своє життя поофірував стільки, скільки ви в житті не поофіруєте, а якщо й поофіруєте, то самі з торбою по світі підете. Я офірую не фарисеям з дипломом священника, я офірую на Божу Справу. Серед так званих "священників-алхіміків" є і священники покликані та обрані Богом. Мене не цікавить, що буде з моїми грошима, мені вистачає того, що знаю на що даю. Нічого ні на кого не діє. Ця фраза є лише для оправдання для тих, кому просто лінь йти до церкви. Особисто я ходив і ходитиму до церкви але в ті дні, коли відчуватиму, що маю в цьому потребу і зможу не звертати уваги на моменти пустословства священника. Додано через 4 години 42 хвилини Доводжу до відома кошторисні дані на послуги нашого отця. Шлюб - 300 гривень, хрестини -200-300 гривень, похорон - 200 гривень, викопати гріб \ це робить паламар і дяк\ - 200 гривень, Служба Божа за померлих - 150 гривень, щомісячний збір по селищу і трьох селах - по 10 гривень з сім"ї, плюс всі недільні збори з тац, мированя, євангеліє під час похорону. Так триває вже без жодної ревізії 12 років, тому що голова ревізійної комісії, згідно вказівки декана - священник. Коли люди запитують отця куди йдуть гроші, він відповідає, що на Боже. Так що, пане Мих, не знаю хто більш з нас був би стійкіший в даній ситуації, Ви чи я ? Поки що я не рухаю отця, тому що вважаю Бог йому суддя але людей, яких він відвернув від церкви своєю пожадливістю, мені шкода. Кілька чоловік переметнулось до Свідків Єгови, деякі до баптистів, євангелістів, а самі слабші почали вести аморальний спосіб життя... Біда, коли людина одне говорить, а інше робить. Не я сію смуту в ряди парафіян, а такі як наш отець. Я лише констактую факт і завжди намагаюсь стримати людину від скоропоспішних висновків. Ніхто не є вічний, в тому числі і такі "отці".
Відповідь: Магія у церкві То є жах, пане Консультатнте... і яка то конфесія? То по трасі, як на Фвано Франківськ?
Відповідь: Магія у церкві Вибачайте, не хочу називати конфесію, тому що конфесія не винна. Це як на Івано-Франківськ, а якщо точніше - це на межі Львівської та Івано-Франківської області.
Відповідь: Магія у церкві Миху, повірте на слово, таке - в кожному другому деканаті на Франківщині (про Львівщину просто не в курсі, хоча сумніваюся, що щось принципово різниться), та й описано далеко не найгірше зтого, що твориться по наших селах. Якщо випадково потрапляє молодий освічений священик після інституту - його просто з'їдають. А зазвичай і не потрапляє, парафії тримаються для синів і зятів. Я кожного літа в такому деканаті від місяця і більше сиджу. Знаю, про що говорю.
Відповідь: Магія у церкві То є хвороба, я Вам скажу.... Я ходжу до церкви Різдва Пресвятої Богородиці, що на Сихові (навпроти кінотеатру). Можу засвідчити, що навіть приблизно такого нема, про що говорив консультант. На тацу кидаєш скільки хочеш, а не кидаєш - навіть ніхто уваги не зверне, так само "за померших", даш - добре, а не даш - друге добре, але люди дають від 5 - до 20 гривень, хто як. На тацу, як хто кине більше 1 гривні, то переважно пропонується здача. Ніяких тарифів чи прайсу я ніколи не бачив. Взагалі, прайс - то недопустимо, бо шо вартує пожертва, коли вона дана згідно прайсу? Знаєте, я думаю, що кожна темна справа найбільше боїться ... світла, тому такі речі треба виставляти на світло, як би то боляче не було, бо кожна така біль буде за лік, як для священника, так і для парафіян... То моя думка.
Відповідь: Магія у церкві А можна спитати про конфесію отця? Ну, це не так уже й погано. В Україні вони зараз досить сильні, поширене неофітство. Як на мене, дуже корисно. Часом навіть краще. Додано через 2 хвилини Даремно. Мені дуже навіть виглядає на православних. І там мене вже мало чим здивуєш. Хіба сповіддю з папірця. Коли людина просто пише сповідь свою на папірці, підходить до священика, дає йому папірець і чемно чекає, поки той прочитає і дасть розрішення.
Відповідь: Магія у церкві Угу, є таке. Правда, аби наші священики цінники виставляли, то такого ніколи не чула. Але наші люблять людей брати за безплатну силу на свої городи, наприклад. А до Причастя люди взагалі дуже зрідка ходять, бо отець майже ніколи не має часу на сповідь, та й не говорить про сповідь, бо йому на то часу шкодить. Миху, ну про що ви говорите. У Львові хай би спробував хтось таке зробити, то би втрачав помалу парафіян, бо вони би кудись інде ходили. А от по селах людям нема з чого вибирати і вся проблема. Хоча, он тим, про яких консультант говорить, ще пощастило, що є інші християни, до яких можна перейти. У Львові та інших великих містах, спрацьовує зазвичай принцип конкуренції. Та й отець у вас таких чоловік хороший, що навряд чи в нього би коли-небудь рука піднялася на зловживання. На селі священики дуже часто тліють. Запал є лише перші кілька років. Потім, якщо перенесуть, то запал не зникне, якщо не перенесуть, то священики вдаються в наживання матеріяльного достатку. На жаль, хати священиків на селах - то вершина несмаку. От які церкви там розцяцьковані та заліплені всім підряд, так само і хата священика виглядає. То точно православні. Колись у Києві до одної церковці зайшли, то дуже вразило не стільки те, що на все своя ціна, але те, що на збірне та персональне вона різна. Мене взагалі дивує, що ви говорите про свою церкву та свого отця. Можна ще про студитів говорити, у котрих кожного дня в захристії десятки людей (а може й сотні) отримують і фінансову допомогу, і крупи, і хліб, інші харчі. Я ж не буду про них говорити і казати, що от у нашій церкві проблем нема. Є, і багато. Але не так просто то все вирішити. Ви кажете світло пролити. От перенесли одного єпископа до Риму геть, бо був замішаний у фінансових махінаціях, і то таких, що ого-го, навіть мафія кримська знає деяких наших отців з Тернопільщини. Так ні, підгорецьки "васильки" зразу бучу підняли, що верніть нам єдиного побожного єпископа назад. І аж соромно робиться, справді, бо відразу думка перша, що і ті монахи, видно, теж замішані в чомусь були, бо чо би так голосно кричали. А про поповичів та про парафії, які тримають священики для своїх синочків (часто цілковито бездарних) я вже згадувала. Багато сумного, але як то все виправити поки невідомо. Хоча помалу вже намагаються...
Відповідь: Магія у церкві я думаю, що саме в моїй церкві не конкуренція рухає, а просто там є серйозні священники і відповідна атмосфера, читайте моє ПП.
Відповідь: Магія у церкві Це теж, але свідомість конкуренції залишається, тому постійно щось роблять, що сь починають і продовжують. І це дуже тішить. Я добре знаю, що і як є у Львові. Є парафії, які вважаються дуже прибутковими, то відповідно, там і робиться багато. Не з огляду на прибуток, але просто, відповідальність таки велика. Зате на селах дуже багато плісняви... І то часом навіть дуже. Але мені що, я тільки гість, я просто спостерігаю, слухаю, змінити щось можуть лише самі парафіяни. А вони зазвичай мовчать, бо в отця вірують більше, ніж у що інше. А жаль...
Відповідь: Магія у церкві прийде такий собі аля-Ковпак і візьме їх голими руками... і без всякого опору. Додано через 1 хвилину цікаве рішення....
Відповідь: Магія у церкві Та рішення не таке вже й погане. Запхали його на парафію, з якої він користі не матиме для себе, ні шкоди нікому не зробить. Не можуть же позбавити сану, бо свяення не знімаються, то до смерті, тому шукають, де запхати, аби шкоди було поменше і ніхто про нього не чув. Свого роду покарання. А для того, хто був на виду, то це серйозна зміна, упокорення.
Відповідь: Магія у церкві Миху, скажіть будьте ласкаві, як часто ви молитеся за свого священика? Легко критикувати і лити бруд. Додано через 5 хвилин Перепрошую, на початку звернення не до Миха, а до консультанта
Відповідь: Магія у церкві Мій знайомий попав у парафію, де правила двайцятка.... переміг, хоча було не легко...
Відповідь: Магія у церкві Лілю, парадокс у тому, що не мовчать. Для прикладу в тому деканаті, про який я кажу, люди і до єпископа їздили. Коли нарешті добилися (бо зазвичай все закінчувалося на канцлері і чомусь нічого не мінялося, тільки потім тих людей з амвона хіба не проклинали), то відповідь була "ну, він старий чоловік, ще інфаркт дістане, на нашій совісті буде". А те, що той старий чоловік вже понад 10 років згіршує увесь деканат і довів його до стану такого болота, що й уявити важко... На чиїй то совісті буде? Районна церква, а людей в неділю на пальцях порахувати можна, процесії старі пані тримають, їмость декана власноручно рве скерування від єпископа для молодого священика, бо парафію тримають для іншого, а тим часом один отець на три великі села... Ех, не зважайте, то мене просто за живе зачепило...
Відповідь: Магія у церкві Згоден... не все так просто: звернувся і всі питання вирішено. Але... повторюся... темнота боїться світла... Світла, яке дратуватиме і низи і верхи... А як інакше достукатися? Я б не мовчав....
Відповідь: Магія у церкві Точно як в КПРС,попав в номенклатуру...і до смерті,завалив одну галузь народного господарства, кидали на культуру...там менше шкоди