Дискусії щодо різних питань традиційного християнства

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 3 лют 2008.

1. Зануда

Зануда така зануда

Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства

Це вирішує спеціальна комісія, яка досліджує життя і діяння "підозрюваного", процес триває роками, збирають свідчення очевидців, якщо є такі, аналізують документи, архіви і так далі. Ви чули про таки як Advocatus Dei & Advocatus Diaboli оце власне з канонізаційного процесу - один захищає, а другий звинувачує. Цей процес може тривати і 50 років.
    Ні, він навіть не здогадувався про її існування. Його стратили. І навряд чи він перед смертю знав чи розумів (через надприроднє осяяння), чия це заслуга. Він просто вирішив покаятись, його серце зм"якло.
    Це не чудо - це сила молитви.

• Подобається Подобається x 2
  2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

тобто люди?..
    вибачте, але чому ви вважаєте, що автором цього "чуда" потрібно вважати дівчину?...
    по-перше, це не чудо....
    що я би вважав чудом?...
    щось таке, що не є властивим у повсякденні...
    наприклад, ходити по воді....
    теоретично це можливо, а практично тільки Ісус з оточуючими це робив...
    по-друге...
    а, ладно, ту і "по-першого" вистарчає.... ))
    як на мене, це тут чудо і не намічалося...

я вам можу розповісти ліпші "чуда"...
    спілкувався достатньо з католиками і греко-католиками, слухав багато....

3. Зануда

Зануда така зануда

а я в тому живу. Знаєте, нікуди не "відлучалась", щоб мати нагоду чи можливість повертатись (навертатись). Я виросла в традиційному християнстві, я навіть освіту отримала традиційно християнську. Тому для мене більшість речей пов"язаних з вірою і релігією є такими очевидними, що мені навіть буває дивно, що є люди яким це треба пояснювати. Тому в мене переважно немає надії, що я зможу когось переконати.

А чому в цьому випадку люди - це зле. А у СЄ інші, але також люди, вирішили, що Ісус Христос не є Богом і це правильно?

4. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

В теологію не полізу, я католик і таким, дасть Бог, залишуся.
    Але пупер безсумнівно і на стопроцентово правий в одному - попи дістали своїми поборами і прикладом "християнського" життя.
    За все своє життя, зовсім не таке далеке від церкви, я знаю і впевненний лише в одному однісінькому священнику. І той укр., роджений в діаспорі. Все, гаплик.

• Подобається Подобається x 1
  5. duncan

а хто вам сказав, що Ісус Христос не є Богом?!! [​IMG]
    а звинувачувати свідків Єгови у тому, що вони не казали правильно?...
    щодо "святості" тієї чи іншої людини, яку визначає ваша комісія -- як на мене, то це звичайна політика, те саме стосується і обрання кардиналів, та папів...
    якби ваша громада зберегла первинний устрій (єпископ та збір), то вона б не набралася політики і церемоній....
    власне, я про це і кажу!.
    у священики для чого йдуть?..
    бо почувають, що так людина буде служити Богу?...
    як правило, ні!..
    якщо вже і почувається людина (з традиційників), що хоче служити Богу -- йде у монахи, та й тут не все так просто...
    багато хто йде в монахи, бо також хоче отримати користь...

щодо традиційницької релігії...
    якби вона не набрала так багато філософії в себе, то й різних "єресей" було би набагато менше, і різного робу "атеїстів" було би набагато менше...

6. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А я щось не розумію яка користь з монашества? Окрім духовної іншу тяжко побачити. Відмовитись від всього, одягти на себе рясу і йти в монастир де ти будеш спати лишень кілька годин а далі тяжко працювати і молитись. Грошей там не платять...

А що до того, що то не є просто. А в житті не є все чисто і гладко чи як ви сказали просто.

Навідались до нас ваші други в суботу то мій чоловік щось їх там стояв слухав, бідні потратили на нього час, хоча він по-анґєльську ні бу бу. Шкода я була занята з дитиною...

Додано через 4 хвилини
    Але ж таких он, як ви сказали однісінький, є сотні. Є дуже багато добрих священників і повірте їх набагато більше ніж тих яких нарекли попами.

Невже це я така сліпа що мені лишень добрі люди зустрічаються в житті?

• Подобається Подобається x 3
  7. duncan

знайомий приїхав до львова, жити не мав де...
    пішов до монастиря...
    доки курив та випивав -- все було нічого, коли привів дівку до "кельї", його звідти попросили....
    користь?..
    годують, вдягають, є де спати і не тільки...
    цілком можливо, що ви не бачите всю картину..

а "хороший" -- це який?..

8. duncan

Відповідь: Прохання про молитву

хороший церковний бізнес...
    не дарма бачив "в одному місці", що "свічки куплені не у церкві ..."...

свічка в церкві схожа не стільки на "за упокій", скільки "за очищення своїх моральних турбот"...

людина думає, що таким чином померлому допоможе...

насправді, поправте мене, якщо я помиляюся, в Біблії я ніде не знаходив, що Бог буде враховувати чиїсь прохання за людину...

Він судитиме за діяннями людськими, а не за те, чи збере людина сотню-другу "заступників", в тому числі людських...

за здоров'я?..
    якщо людина сама не хоче бути здоровою: пиячить, курить, наркоман, веде нерозбірливе статеве життя, переливає кров тощо -- нічиї свічки, поставлені у церкві -- не допоможуть...

9. Оля

Оля Старожилка форуму

Пупере, а хіба тут тільки за померлих моляться? ;) Я підтримую всі просьби за живих, а за померлих знаю, що всі їхні діла пішли за ними і вже змінити нічого не можна, молися - не молися. Але якщо люди вірять в молитви за померлих, то чого я маю над ними насміхатися? Це їхня особиста справа.

Додано через 5 хвилин
    Ви - неправі! Молитвами батьків, церкви, рідних, друзів багато людей були витягнуті з рук диявола, з рук смерті, зі скрутних становищ. Це не заступництво! Це колективна просьба за когось, чи за щось. А написано, що "....якщо двоє, чи троє погодяться просити в Мене про щось, то дасться їм!" Шкода, що цього Вас Свідки не вчать.

10. duncan

олю, от не тре розривати на частинки те, що я написав....

якщо я не захочу піти до традиційницької церкви, то тут хоч цілим форумом моліться -- толку не буде...
    (це фігурально, до прикладу)
    тобто, якщо я сам не захочу перестати, наприклад, пиячити, якщо переконаннями сторонніх осіб, самостійним вивченням релігійної та наукової літератури, наявними прикладами не усвідомлю, що я роблю щось неправильне -- чиїсь молитви (невідомих мені навіть людей) не допоможуть ніяк.

пс. прохання не приєднувати до моїх слів свідків Єгови.
    а я нікого і не намагаюся повчати...
    було питання -- я дав на нього відповідь...
    молитва за померлих -- це емоційне, якщо людина відчуває таку потребу -- нехай, від молитви до Бога ще нікому зле не стало, тільки навпаки....
    вважаю, зщо така молитва корисна, але рівно доти, доки не переростає у традицію.

11. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Може і ТАК, але...
    Про це можна в іншій гілці поталапати.
    Нє?

12. Оля

Оля Старожилка форуму

Пупере, ну Ви і смішний приклад привели! :) Хто би то за то молився, щоби Ви пішли до традиційної церкви? Нащо?

А є люди, які хочуть перестати, але самі не мають вже сили від того звільнитися. Тоді за них і моляться інші. І якщо не так, щоби лише деколи, а постійно сім"я, родина молиться, то часто Бог дивними шляхами зупиняє і звільняє людину від тої залежності. Є повно свідчень. Сама бачила, люди свідчать, тому цьому і вірю. Є також, що Бог уздоровлює людей по молитві церкви від невиліковних хворіб. Чи Ви в це теж не вірите?

13. duncan

поталапаю в іншій гілці.
    не хочу бути:

14. Оля

Оля Старожилка форуму

І чого то відразу ображатися?:beee: Я ж в доброму значенні сказала...

15. duncan

ніхто не ображається...
    просто відчуваю, що якщо я ще скажу кілька речень -- нічим хорошим це не закінчиться...
    а я ж їх скажу рано чи пізно... [​IMG]

16. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

На той випадок - кадило є...

17. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

І тут пупер досить правий. Є багато... як їх назвати... професійних безробітних пофігістів, чи шо?! Переконані волоцюги, пацифісти. Типу хіппі, хоча також не зовсім то. До матеріального байдужий, то все фігня, навіть TV не треба, було б шо з"їсти-випити і переспати. Але й релігія побарабану. Так і медітірують всьо життя...
    А монаші ордени, більшість принаймі і в нас - далеко вже не ті, як, приміром, босі брати св.Франциска... Ніхто не ходить в мішковині, не їсть черствий хліб з відходами, не живе і не проповідує на вулицях...
    Згоден. Напевно їх по світі є десь навіть тисячі.

18. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Тобто всі інші безсоромні? І скільки таких (з уточненням конфесій) побачили? Мені чомусь потрапляються геть усі священники РКЦ за переконанням, ентузіасти. І так щоби корисливий з УГКЦ - не помічав.

P.S. Священники та ченці в РКЦ дають три обітниці: целібату, послуху та бідності.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не смішіть, ніхто у келію вашого знайомого не селив.

20. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Мдям... Правда, Францішканці босі не ходять, а ходять в рясі і в сандалях цілий рік. На собі мають велику вервичку і дуже багато допомагають бідним і працюють з молоддю. Коло мене коло роботи є великий францішканський монастир, то бачу їх працю на власні очі.

Додано через 5 хвилин
    Ні, не бачу такої картини в монастирях як описав Самойлович. Не бачу римо-католицьких або греко-католицьких священників які набивають собі кишені грошима. Бог милував від спілкування з такими людьми. Хоча не заперечую їх існування.

а де твій аватар? :)