Дискусії щодо різних питань традиційного християнства

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 3 лют 2008.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства

Український католик. Священик. Одружений.
    Якийсь час був канцлером у Юра.

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

рамо-католик?... [​IMG]
    який має титул?...

пс. те, що він одружений -- я здогадався...

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ти питав про попів, я про попів і відповіла.
    Український католик = греко-католик.
    Для неодружених теж є купа різних відзнак, але я в них погано розбираюся.

4. duncan

окі....
    наступного разу, коли буду з тобою дискутувати буду описувати повністю тему розмови...
    я ж знаю, що в америці різноманітник "католиків", "православних", "апостольських" -- до вибору до кольору....
    також я впевнений, що ти знаєш, яких католиків я маю на увазі..

пс. ліпше я почекаю ягуляра, олену_иа чи консультанта -- вони дуже казково все розповідають... [​IMG]

5. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Хоча я є римо-католиком, я теж - український католик, в нас одружені - не вище діакона. А ще є (трохи) католиків вірменського обряду, там як у грекокатоликів.
    Все інше -згодний.

Додано через 5 хвилин
    Якщо Ви маєте на увазі римо-католицьких священиків - помиляєтесь. Є окремі товстуни, але як правило через діабет чи щось ще таке.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

а як для ваших наглядачів? зручно?

7. duncan

чи не немає заборони ходити парафіянам однієї церкви до іншої?.. [​IMG]
    і опишіть, що означає "диякон"....
    він може "службу правити", "сповідати"?..
    у нас на селі православний піп (мп), у нього "діабет" -- цілий день в хаті на дивані лежить і вечорами пахне від нього дієтичною горівкою....
    для "наших"?... [​IMG]
    якщо ви про свідків Єгови, то поцікавтеся самі і не дивуйтеся, якщо з усього одягу побачите два три костюми; маленьку кімнату для життя і більше ніц...
    не дивуйтеся, бо не побачите великого будинку, купленого за кошт громади, огрядної попаді, 20 видів різного вбрання "для церкви" і 50 "просто так", іномарку тощо...

8. Зануда

Зануда така зануда

У римо-католиків диякон може дати шлюб, охрестити дитину, причащати, носити причастя до хворих, але не може правити Літургію і сповідати. Функції диякона є чітко визначеними і не залежать від того чи одружений він чи ні. Але,якщо одружений, то священичих свячень не отримає.
    Одружені диякони в сучасній римо-католицькій Церкві є рідкістю. Та і у "пожиттєвих" дияконах як таких відпала потреба.
    Пи.Си. Цікаво пупере, що ж такого ви побачили на месі в катедрі, що справило на вас таке незабутнє враження?
    І щодо походів парафіян по різних церквах, то - якщо ви мали на увазі всередині однієї конфесії, то ні не забороняється, а якщо ви мали на увазі відвідування богослужінь в церквах інших конфесій, ну тоді...теж не забороняється. Отака халепа! :)

• Подобається Подобається x 3
  9. duncan

зауважив: літом там прохолодно, пенсіонерів найбільше, розмовляють "нєпанашенскі", в хорі співають хлопчики тоненькими голосами, жебраки коло входу, гарна архітектура, образ, який головою хитає, коли кидаєш монетку, картинка, за яку я заплатив трохи грошей, і яка мала допомогти мені на екзамені тощо... [​IMG]
    тобто іншими словами диякон це прислужник у ксьондза, якщо ксьондз зайнятий, то може диякон на правах "виконувача обов'язків" робити справи ксьондза?..

10. Зануда

Зануда така зануда

Прислужник у нас називається міністрант - це хлопчик, який прислуговує священику підчас служби. Диякон за відсутності священика може виконати деякі його функції, але як я вже згадувала - не всі. І він, як і священик, служить людям.

В катедрі немає хлопчачого хору :p то певно з якогось фільму спогади.
    Це не образ - це фігурка ангелика, яку на Різдво біля шопки виставляють, щоб діток порадувати ;)
    А образок мав вам допомогти не тому, що ви за нього гроші заплатили, він вам взагалі не мав допомогти,просто на ньому мабуть молитва була до святого, який є покровителем студентів. :p

• Подобається Подобається x 2
  11. duncan

універсальний прислужник?.. [​IMG]
    треба буде своєму товаришу -- адасю -- сказати, що він не в катедрі співав, а в кінові.... [​IMG]
    я також радів, кидав монетки та тішився.... [​IMG]
    [​IMG] ну не знаю, раніше думав, що тільки читання книжок знання дають....

12. Зануда

Зануда така зануда

Адась (Р...к ?) буде здивований, коли взнає, що катедральний хор звучить зі сторони як хлопчачий "хор мальчіков-зайчіков" :) Особливо, якщо взяти до уваги факт, що більшісь людей, які в цьому хорі задіяні -жіночої статі. :) :) :)

Цього ніхто і не заперечує. Релігія і віра це ж не магія - "помолився і здав екзамен." Тут радше спрацьовує п"омолився і заспокоївся - почувся впевненіше", бо не тільки книжок начитався, але й Бога в "групу підтримки запросив" :)

• Подобається Подобається x 3
  13. duncan

він.. [​IMG]
    а про зайчиків ніхто не казав...
    не нагадаєте: чоловіче сопрано -- це який тембр?... [​IMG]
    більшість?...
    51 з 99 чи 2 з 3?.. [​IMG]
    то ви говорите про аутотренінг чи про "заступників"?...
    ну, ніяк не второпаю....[​IMG]

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Пупере, ви ще наглядачів зблизька не виділи....

15. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Я особисто навіть не раз сповідався і отримував причастя від греко-католицьких священиків.

Я - католик (римо-), можу при нагоді відповісти і за братів греко-католиків, і не провокуйте мене своїми недружніми висловами щодо православних.

• Подобається Подобається x 2
  16. duncan

а ви їх зблизька розглядали?...
    може через призму, чи через бінокль?..
    пс. серед свідків Єгови дуже багато вродливих дівчат...
    це все гарно, але хотілося би почути офіційну думку...

17. Зануда

Зануда така зануда

Я говорю про речі звичні для традиційного християнства. Є така свята - Тереса з Лізьє - Тереса від Дитятка Ісус, вона у дуже юному віці відчула покликання до монашого життя і навіть особисто їздила до папи, щоб зробив для неї вийняток і дозволив вступити у монастир з дуже суворими правилами - до сестер Кармелітанок.
    Так от, про заступництво. У часи, коли Тереса була ще маленькою дівчинкою,всі газети писали про страту відомого злочинця, який ніяк не хотів покаятись і навідріз відмовлявся спілкуватись із священиком. Чомусь це дуже засмутило дівчинку і вона цілу ніч напередодні смертної кари, знявши з ліжка всю постіль включно з матрасом, пролежала на голих дошках у холодному приміщенні молячись в наміренні покаяння затятого грішника. На ранок всі газети писали про те, що перед стратою злочинець посповідався і прийняв Причастя.
    Господь наділив цю маленьку святу особливими "повноваженнями", якщо можна так висловитись. Її духовні якості, щире серце і глибока віра, дали їй можливість просити за інших.
    Це речі, які невідомі новоутвореним релігійним громадам, але для традиційників це частина культу, позитивна частина. Треба лише правильно це сприймати.

Додано через 2 хвилини
    Офіційна думка така, що римо-католики можуть сповідатись і причащатись у греко-католицьких священиків і навпаки. А що саме вас бентежить?
    У цих двох конфесій немає догматичних розбіжностей і одна юрисдикція.

18. duncan

вибачте, а те, що ця дівчина "свята" хто вирішив?...
    просто цікаво..
    а злочинець знав про це?...
    і
    його помилували?...
    стратили?...
    якщо помилували, то чи не логічно припустити, що це був корисливий хід?...
    якщо стратили, то чи не логічно припустити, що злочинець раптом подумав "а про всяк випадок"?...

в чому "чудо"?..

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

он воно що .... ну-ну....

20. duncan

дивне зауваження....
    вам дівчата (вродливі) не подобаються?...

а де твій аватар? :)