Дискусії щодо різних питань традиційного християнства

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 3 лют 2008.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства

А в свідків є десятина чи нема?
    Бо ж десятина це немала сума. Я більше ніж впевнена, що відсотків 80% парохіян не видають на свій храм десятину.
    Тут десятину не просять. Кожна родина на початку року отримує набір конвертиків на кожен тиждень та свята й в обіжнику пише, що є певний мінімум, який спонукають давати. Наскільки пам"ятаю, то там якісь 30 дольців. Це точно не десятина з місячної зарплати.
    Конвертики підписують, суми теж старанно записує скарбник і наприкінці року людина отримує папір про те, скільки пожертвувала на Церкву і на яку суму може просити уряду про звільнення від податків.
    Як на мене чітко й впорядковано. І прозоро.
    Якщо збирають кошти на ремонт церкви, чи наприклад на облаштування зали чи кухні в підвалі церкви, то щотижня повідомляють скільки вже зібрано і скільки залишилося до необхідної суми.
    Окрім того, кожна парафія відповідно до того, який має дохід, передає певний відсоток єпископові. Єпископ із цих грошей може фінансувати навчання тих, хто не має коштів на богословські студії. Окрім того, є церковні організації, що виділяють стипендії на навчання, очевидно також у богословських школах.

Натомість відомо інше. В Україну пливла маса коштів, коли Церква лише вийшла з підпілля і значні суми тоді зникли безвісти, а рахунку ніхто не вів, на жаль.
    Ну, й доброчинні організації в Україні не надто чисті, хоч це ще не доведено остаточно. Але багато контрабанди проїздить в Україну саме під виглядом "гуманітарки".

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

відповім.
    у свідків нема.
    у свідків немає десятини, кожен дає стільки, скільки не шкода.
    оскільки люди знають, що це не на черговий золотий ланцюжок для попа, а на Божу справу, тому кидають стільки, скільки не шкода, тобто -- багато.
    саме за ці гроші оплачується друк літератури, саме за ці гроші оплачується аренда приміщень тощо.

3. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ні ви якраз нічого не зрозуміли... я написала в свому пості що то не є для його особистих нужд. Доречі тут священник отримує зарплату. Коштами сам на свій розсуд він не розпоряджається а є комітет який гроші рахує і виплачує рахунки храму.

В нас є так само як і ви написали у своєму останньому пості. Ми знаємо і бачиму куди пішли наші гроші. І все це пішло власне на діло Боже а не нашому пароху у кишеню. Бо якби він все брав у свою кишеню не їздив би на старому авті і відпочивав що-року на Канарах.

Тому давайте не судіть по кількох попах що ви привикли бачити про церкву загалом.

Деякі люди тут привикли давати лише по-доллару на тацу, думаючи так само як і ви що мол їм вистарчить, а я не жалію бо як я дам більше на Боже то мені Бог віддасть сторицею і так воно і є. На собі переконалась. Не жалію кинути на тацу десятку чи більше, скажімо у Свята.

А Бог не пробачить тому хто не пробачить свому ближньому. У вас стільки злості на Католицьку церкву ... узясь, я знаю людину яка є СЄ то він просто категорична вам протилежність - спокійний, покірний. Я від нього жодного поганого слова в житті не чула. Мдям. Просто мені шокуюче, знаючи багато противників Католицизму я вперше бачу таку злість.

Хоч мій пост перемістили але я щераз скажу, що люди є всюди люди. І в Католицькій церкві і в Протестантській. Людство не змінилось від Христа а й від Створення Світу. Любий священник в першу чергу є людина з такими самими емоціами і переживаннями як і я з вами.

Додано через 16 хвилин
    Все правильно. Все відкрито, чисто і прозоро. Кожного тижня є звіт скільки було зібрано за попередній тиждень. Може в Канаді і віддають решту єпископу але в нас на кожну церкву є збірка на Єпископство і ми маємо квоту яку ми повинні дати, не залежно від того дали парафіяни гроші чи ні отець має викласти, здається $10 тисяч і відіслати в єпархію. Плюс, ще є Петрів Гріш де збирають гроші які відсилають в Рим. Також, зобов*язує дати якихось нещасних $3 доллари від родини. $30 долларів, як Ліля написала то є за членство в церкві.
    Але то не називається звільнення від податків а лишень зменшення загально-оподатковуваної суми.

Десятину в нас також ніхто не дає але заохочують давати одно-годинну зарплату. У когось вона становить $7 долларів, у когось $30 а у когось і $100. Але ще саме цікаве, що той у кого найвища одно-годинна зарплата кладе найменше.

4. Liliyah Romanova

Бо Біблія про це не каже?
    Чи просто вільне трактування: це нам треба, то це каже, а це не треба, то не каже?

Додано через 1 хвилину
    Тут ти так і не відповів, до речі.

5. duncan

давайте по-черзі...
    кілька попів, це скільки?..
    це пияк-піп у мене на селі, це бійка між двома у сусідньому містечку, бо не поділили власність, це "екстра-хрещення за 10 хвилин" у церкві біля пам'ятнику грушевському за "додаткову плату", це наклепи на свідків в журналах, які видаються попами з церкви на любінській, це скандали з єпископами, про які навіть по телевізору показували і так далі...
    кілька?
    це основа ващої громади.

далі...
    "ненависть до католицької громади"....
    у мене немає ненависті до людей...
    є одна-єдина людина, яку я щиро ненавиджу, але до релігії це стосунку немає....
    ви ж процитували мій пост, то зверніть увагу, що я ставлюся до традиційницьких громад цілком адекватно, я розцінюю ваших "новітніх левитів", як нормальний бізнес в цьому суспільстві, який розбавлений справжньою вірою....
    правильно, якби не було певної кількості людей, що справді вірять у те, що роблять, то й дискутувати тут би не було про що...

Додано через 11 хвилин
    ой, хто би про Біблію говорив.....
    де в Біблії написано, що мають бути попи?...
    цілий клас попів...
    монастирі?...
    монаші ордени?...
    почитай, як в словнику написано про "єзуїтів", тлумачення слова -- "найщиріших воїнів Ісуса"...
    а "папа" чи "патріарх" -- це взагалі нонсенс!..
    якщо в Біблії ще й сказано про "єпископів" -- поводирів, старійшино збору, то про "патріярхати\митрополії\єреїв\архиєреїів" -- ні слова, але це вам не заважає називатися "католицькою" чи "православною" церквами...
    самі себе так назвали і тішитеся...
    про педофілію...
    про неї...
    можеш щось відповісти на це?

6. Liliyah Romanova

Що такі самі скандали пережили й свідки єгови у тих же штатах. Для них все почалося роком пізніше, правда. Але вони не зуміли прийняти це так, як прийняла Католицька Церква.
    І якщо до того часу вони мали право ходити по хатах і проповідувати по-одному, то після того ходити по-двоє стало правилом.
    Всі помиляються. Питання тільки, як потім ці помилки переходять, приймають...

Додано через 6 хвилин
    А до чого тут те? Свідки ж ідеальні ніби.
    А з попами й так ніби все ясно. Що там про них говорити?..

7. duncan

ну, звичайно...
    "такі самі скандали у свідків"...
    м'яко так узагальнюючи: типу "всі такі"...
    забуваючи тільки, що у свідків Єгови немає священиків...

питань більше нема.

8. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Це не основа моєї громади. Це кілька овець які відбились від стада. На кожну таку вівцю є набагато більше добрих прикладів.

Як то нема... ви ж щиро і з всього серця переконані що все що запроваджене традиційною церквою, Католицькою особливо, це зло.

Додано через 1 хвилину
    то значить це їх оправдує? Ну подумаєш, він не священник ну то що в тому такого що старий хлоп 73 роки скористався дівчинкою 7-ми річною. Він ж не священник, значить можна.

9. Liliyah Romanova

Так чекай, були факти молестування.
    Чоловіки ходили по хатах ніби-то проповідувати, але замість того молестували дітей. Там навіть 7-річні діти були. І навіть є факт того, що таке робив 76-річний свідок. І старійшини замішані в те, а що каже старійшина вважається мало не словами самого Бога і заперечити йому не можна. Один взагалі зізнався, що таке робив із десь 40 дітьми.
    І що ж то за проповідування таке тоді?

Додано через 4 хвилини
    Крім того, Католицька Церква визнала ці факти, дозволила суди, виплатила компенсації. Крім того, папа цього року в Штатах зустрічався з жертвами, молився за них, просив прощення...
    А свідки все затерли, внесли поправку у policy і знову вдають, що чистенькі.

10. duncan

не "чекай"....
    тут вже борис_київ розказував історії про свідків і потім все заглохло...
    я також історії чув: видурюють квартиру, їм за це гроші платять, платять за кожного по 300 (500) доларів і так далі....
    коли люди побачили звідки така "інфа" з'являється, то появилися нові "цікаві історії"....
    тепер загальнорозповсюджена "байка": чіпляються на вулиці, пристають до дітей -- на підсвідомість діють, хто дитину образити може? а свідок!..

ім'я, прізвище, скільки дали цьому "76-річному свідку"?...

11. Liliyah Romanova

Будеш читати? Англійською.
    http://www.cbsnews.com/stories/2003/04/29/eveningnews/main551557.shtml
    http://www.rickross.com/reference/jw/jw95.html
    http://www.silentlambs.org/press/NYTarticle.htm
    http://www.14wfie.com/Global/story.asp?S=794656
    http://www.religionnewsblog.com/16510/jehovahs-witness-in-door-to-door-sex-assault-scandal
    http://www.topix.com/forum/religion/jehovahs-witness/TSQL0SPMPJHKVDKEJ
    http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/crime/article2317335.ece
    http://www.secularism.org.uk/85950.html
    http://www.canada.com/topics/news/n...=9ab94717-9097-4894-a6bd-bf6e88d81203&k=74159

Є ще російською.
    http://askforbiblie.by.ru/forjw/pedophil.htm

Додано через 26 хвилин
    У Канаді один три роки відсидів. Wendell Willick
    Дівчинка його знала, бо ходила до тієї ж організації разом з батьками.

У Штатах основну частину позовів зам"яли, бо старійшини сказали, що не можна визнати вину, якщо є лише один свідок і більше нікого іншого. Має бути два свідки. Найцікавіше, що позови пішли від самих свідків Єгови, чиїм дітям так гарно проповідували...

12. duncan

добре!..
    я ніфіга не розумію, що написано за цими кількома лінками, але це таке...
    спробував перекласти один....
    мова йде за якогось дядька, який ніби-то ходив на проповідування і називав себе свідком...
    і?..
    хто він?...
    він був покараний?...
    чи просто сказали, що "таке буває"?..

далі.
    якщо всі лінки такого плану: http://askforbiblie.by.ru/forjw/pedophil.htm
    то з твоїми доказами я все зрозумів....

тепер подумаєм, чи це могло статися....
    - свідки проповідують в парі.
    - говорилося (навіть на форумі), що свідки швидко дають "от ворот поворот" тим, хто поводиться неадекватно, навіть пан мих пробував виправдовувати своїх парафіян, яких все-одно до церкви тягнуть...
    шо-шо?!!!
    "старійшини сказали"?....
    це в країні, де тільки за натяк до суду можуть притягнути і грошей вимагати?...

13. Liliyah Romanova

Власне, що не всі такі.
    Я там різних накидала. Деякі, то просто сайти новин. Яким паралельно про кого вони пишуть, про католиків чи про свідків.
    Чому тобі так важко визнати, що й там не всі ідеальні? То ж лише люди...
    Не має значення, до якої організації вони належать.
    Декотрі з них були. Проти тих, котрі були старійшинами нічого не зробили, бо організації їх "покрила", як то КЦ часом єпископів покривала.
    Але, відтоді вони по-одному більше не ходять. Тільки по-двоє.
    Там на одному з лінків вказано, що відсидів один 3 роки в Канаді, десь бачила, що відсидів інший аж 90 днів у Штатах, ну і в Швеції теж до в"язниці пішов.
    І вони не "називали" себе свідками, а були ними, як і батьки тих, кого молестували.

Додано через 2 хвилини
    Ти про що?
    Сказано чітко. Аби свідки як організація визнали вину когось зі своїх членів, свідків ситуації має бути двоє як мінімум. Для того чоловіка, який визнав сам, що 37 дітей є на його совісті, це правило старійшина відмінив. Ну, але той сам визнав.

14. duncan

ти сама знаєш, що буржуйську розумію через слово..
    я тобі накидаю китайських...
    визнати?...
    тобі тяжко зрозуміти різницю між військовою організацією з наказами "згори" і зібранням людей?
    кого засудили?...
    можливо, він є свідок....
    не буду заперечувати, бо мало розумію, що там написано.
    це те саме, що звинувачувати вашу громаду за те, що серед парафіян є злочинці....
    різницю усвідомлюєш?
    шо?
    закон для них не писаний?...
    що значить "покрила"?...
    у свідків немає "партійного лоббі", як у католиків...
    хтось десь би пронюхав щось такого плану, то криків було би на весь світ..
    покрили?
    ну ясно...
    "католицька логіка".
    якщо не доказано -- то "покрили"...

15. Liliyah Romanova

Ось ще пару лінків.
    http://www.watchtowerinformationservice.org/childabuse.htm
    http://www.watchtowerinformationservice.org/index.php/sexual-child-abuse/another-church-sex-scandal/

Додано через 1 хвилину
    Е ні, у нас нема такого реєстру парафіян, як у свідків.
    А старійшина, це ж як священик у нас, чи лідер або пастор у протестантів, бо він є лідером цілих спільнот.

Значить є. Дрібніших видали, більших сховали.

Та мені то байдуже. Просто кожна організація проходить свої кризи.
    Там і російською був лінк.
    Але я зрозуміла. Для тебе сонце навколо землі крутиться, якщо тільки так свідки єгови скажуть. ;)

Додано через 10 хвилин
    До речі, щодо католиків теж не щодо всіх доказано. Але скандалів було маса. Роком пізніше те саме спіткало Свідків.

16. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А оце і значить що покрили. Ви напевне не дуже добре орієнтуєтесь в структурі общин але це так само як в Мормонів. Вони витворяють несусвітні речі про які ніхто не дізнається бо старійшина платить поліції і ті закривають справу, як ви сказали, за недостатністю доказів.
    Поліція в Америці також бере гроші.

Плюс, дівчата які стають жертвою в більшості мовчать бо мама і тато не вірять що такий поважний пан з їхньої церкви ось таке міг зробити їхній дитині. Це просто напросто заперечення фактів зі сторони батьків а сама 13-літня дівчинка не піде воювати з вітряками, бо всеодно з неї всі будуть сміятись, зроблять її життя неможливим. Тому декілька видали так, аби затушити бум а основних думаю таки приховують. Як і в Мормонів, прекрасно знають що діється але заперечують. Не було свідків а дитина бреше, або ще краще скажуть що то у неї нечистий вселився і хоче СЄ комуну розірвати.

Ніц не маю проти того що хтось вибрав дорогу СЄ (вірніше маю, але Бог дав кожному вільну волю) але давайте не будемо страусом який ховає голову в пісок: я проблеми не бачу значить вона не існує.

• Подобається Подобається x 1
  17. duncan

домисли і обман!
    комуна свідків Єгови?..
    комуна мормонів?..

у свідків Єгови є комуни?...
    може у мормонів є комуни?...

відверта брехня!

чув дзвін та не знає де він...
    ваші слова схожі на церковну проповідь....

18. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

а як воно у вас називається? не комуна? не в значенні слова комунізм... а в значенні слова збірка/громада.

Це не домисли. Про це відверто говорять і розказують ті люди які відійшли з тих поселень. Але розумію що для вас це не аргумент бо ви скажете що тих людей вигнали і тому вони тепер на ту громаду до якої належали лиють бруд.

19. Liliyah Romanova

Ну, так і думала власне.
    Все вигадки. Свідки святі та ідеальні.
    Реалістичного погляду на життя годі чекати.
    Ну, ні то й ні.
    Горді люди не вміють визнавати своїх помилок, вони будуть їх заперечувати до останнього, а навіть звинувачувати опонентів у брехні.
    Аби вміти визнавати помилки, треба бути дорослим та дозрілим. Може, Свідки ще до того доростуть. А поки - вони лише "відносно нова організація", що хоче видаватися ідеальною і щиро намагається у це вірити.
    Успіху їм у цьому. І їх послідовникам також.

• Подобається Подобається x 1
  20. duncan

лиють бруд?..
    дуже гарно сказано!..
    враховуючи те, що в природі не існує "мормонських громад", "мормонських поселень", що ззовні "мормона" не відрізнити від "правовірного католика" -- гарний аргумент....
    дуже "правдивий"...

щодо свідків...
    зі збору свідків вилучають за порушення Біблійних правил, їх пригріває ваша церква, спонсорує видання "одкровень колишніх свідків"....
    що найцікавіше: проти свідків бореться така величезна і потужна махіна, як католицька (православна) громада, боряться цілі державні апарати (наприклад, російська влада, грузинська влада) і все-одно, максимум, на що ви всі спроможні: кілька історій про окремих свідків....

успіху в твоєму бізнесі.
    хрестиками \ образками \ "цілющими предметами" \ статуетками \ молитовниками -- не хочеш зайнятися?...
    благо -- багаторічна історія вашої громади має досвід...
    шкода, що індульгенції вже не можна продавати -- майже ідеальний бізнес, гроші з повітря, люди трохи порозумнішали...
    шкода, що державна влада -- незалежна, а то раніше як було: прийшов піп, сказав "це -- власність монастиря", хто був не згоден -- "проти церкви йдеш? спалили, порубали"....
    шкода, що земельні володіння попів державні влади трохи "розполовинили" у свій час, тре шукати новий заробіток....

а де твій аватар? :)