Дітям завжди все найкраще,так що твоя Мама - це той професіонал,який нам потрібен В темі,на черзі,кисломолочні продукти.Хто що вживає а що - категорично ні? ...і дуже хотілося б конкретні переписи
Свіжі листочки додаю до коктейлю(смачного і корисного): 2 свіжі персики(зараз даю консервовані домашні) опустити на кілька сек в киплячу воду, зняти шкірку. 2 ст ложки меду (так іде по рецепту, але мені засолодке) 2 ст ложка соку лайма(даю сік лимона) 50 мл молока (я даю 1 склянку, бо мені замало ) свіжий базилик В блендері перемішати. Смакота! А сушений базилик додаю до м"ясний підливок, посипаю запечену бульбу, омлети, до жаркого, навіть до зупи трошки. ---------- Додано в 12:06 ---------- Попередній допис був написаний в 12:03 ---------- Я до гарніру збоку на тарілку просто кладу купку бурячків, приправленх сіллю і олією. Можна і з часничком. Мої хлопці дуже люблять.
І я базилік обожнюю,але свіжий,купую в сільпо,або в арсені...до м"яса то взагалі клас,а ше тим"ян ...О!!!!Супер,але він не завжди є. ---------- Додано в 12:27 ---------- Попередній допис був написаний в 12:23 ---------- А буряк.....то вінегрет,самий,самий класний салат,там все корисне, і капустка кисла і огурок кислий і цибулька і морква......можна й боби туди наварити.......Ото зараз займусь тим салатом...... П.С, Роблю ще літній вінегрет(влітку) додаю замість квашеного огірка,зелений,багато фасолі,яблука, ізаправляю соєвим соусом і олійкою,мій чоловік балдіє вівд "літнього вінегрету",ая люблю стандартний "зимовий"
І я базилік люблю.тільки купую на базарі,бо в Сільпо дорогий. Хочу рибних товчеників (згадався садочок,там часто готували таке) Ми вінегрет робимо з зеленим горошком.а бабця з квасолею.А ще можна робити з оселедцем(це вже мама підказалавони в садочку так робили інколи)
Кмин і аніс не складно вирощувати. З кислими обережніше кислотність порушите. Як говорила стара бабуся-якщо вам це подобається, кисле або солодке то вам це й шкідливо (вже маєте передоз)
А чому?Здається,що організм сам повинен підказувати чого йому бракує?Але також,довіряю досвіду старших людей ...цікава думка...
Хоча пані теж права і старші особи найчастіше схильні до зайвої підозрілості ,типу-Навколо самі наркомани!
І я хотіла тим самим зайнятись.З двох буряків ,один підгнившийТреба йти купити .А може просто зроблю зимовий салат.Теж саме,що й вінегрет,тільки без буряка але з зеленим горошком.Теж смачно(знову страва з дитсадка )
Знаєте,що хочу вам запропонувати?Щоб об"єднати дану тему в форумну кухню,яку в свою чергу розділити на підрозділи,ну типу,як на кулінарних форумах: 1.Салати 2.Перші страви 3.Супи 4Дієтичне харчування і т.д. Щоб все якосьбуло в купі.... Ви як на таке? П.С. Одразу все буде гарно шукатись,бо буде розділено, а так виходить каламбур......
Поеточко,думаю,що так все переплутається...Погодьтеся,що легше знайти окрему тему ніж дописи,нехай і по рубриках,але в одній темі. ...але це було б можливо якби форумна кухня була окремим розділом.
Дівчєта, а хто мені розкаже, як файний хліб спекти на братванці. Чув, що у мініпекарнях - то не то, а на братванці, в духовці ліпчіше. Порадьте!
було!!! Поетка рецепт давала і фото показувала, батон домашній. якщо не помиляюсь... то в ін темі треба пошукати..
Тут хтось питав про домашній майонез. Хоча я й не вважаю, що це аж дуже здоровий продукт, та все ж він точно здоровіший, ніж магазинний. Щонайменше там немає консервантів і стабілізаторів. Тому тримайте: Інгредієнти: 8 перепелиних або 2 курячих яйця 300 мл олії 1-1,5 десертних ложки готової гірчиці 1 десертна ложка спиртового оцту 1,5 ч. ложки цукрової пудри сік 0,5 лимона сіль спосіб приготування 1. Для приготування майонезу найкраще використовувати керамічну миску з нерівною глазурованою поверхнею і дерев’яну ложку. Вони забезпечать хороше тертя і полегшать процес розтирання. 2. Вимийте яйця і ретельно відокремте жовтки від білків. Для цього акуратно надбийте яйце ножем. Проріжте плівку кінчиком ножа. Зніміть з жовтків абсолютно весь білок. 3. Жовтки помістіть в миску, додайте 1 десертну ложку гірчиці, злегка розітріть. 4. Потроху починайте додавати в жовтки олію, не припиняючи розтирати суміш. Спочатку додавайте тоненькою цівкою не більше 1/2 чайної ложки за один раз, після чого як слід розтирайте до однорідності. Дуже поступово можете збільшувати кількість олії. Коли ви зовсім освоїтеся, можете просто лити масло якнайтоншою цівкою, весь час активно розтираючи суміш та іноді роблячи перерви. 5. Коли суміш загусне і її складніше буде розтирати, додайте половину оцту. Майбутній майонез після цього злегка побіліє. Продовжуйте додавати олію, як і раніше. Чим більше олії ви вже влили, тим менше небезпека того, що майонез розшарується. Тобто олію можна додавати вже сміливіше, ніж спочатку. 6. Коли ви витратите 2/3 масла, додайте 1/2 всього цукру і злегка посоліть майонез, щоб кристали цукру і солі почали розчинятися. Так вам було легше відрегулювати смак кінцевого продукту. Також додайте половину лимонного соку. Половинні дози продуктів додаються для того, щоб в кінці можна було додати продукти, що залишилися, на смак. 7. Додайте всю олію, відрегулюйте майонез за сіллю, цукром і кислотою. Можна додавати перець, часник і будь-які приправи за вашим смаком. Дайте майонезу постояти хвилин 15, щоб усе добре розчинилося, ще раз перемішайте і вживайте за призначенням. 8. Зберігати такий майонез можна в холодильнику не більше 4 днів. Примітка: Яйця для майонезу повинні бути дуже свіжими. Перепелині яйця мають ніжніший смак, ніж курячі. Оцет краще використовувати з нейтральним смаком, тобто спиртовий. Олія має бути рафінованою.
Дуже люблять мої такий салатик(якщо не зважати на нітрати...)- Всі інгредієнти кубиками(хто як любить помідори,огірочки,зелень,салатка(як один з варіантів),бринза(не багато,враховуючи її соленість).Заправити можна майонезом(його зовсім трішки потрібно).Не солити!!!
А у мене чомусь не виходить домашній майонез=(завжди сильно пахне сирими яйцями.чи це так і треба? а серед дієтичного я дуже люблю овочі гриль. легко і смачно
Можна спробувати "редисковий фаршмак"(це для тих,хто не любить жувати,діти його також полюбляють). Редиску миємо-чистимо. Яйка відварюємо. На 2 добрячих пучки редиски,цілком достатньо 3 яйка Можна (і дуже добре)дрібно посікти зелень,цибулю зелену. Редиску тремо на терці(така як бурякова,тільки дрібніша).Яйка (варені)тремо на "буряковій". Все заправляємо до смаку(або згідно дієти),гарно вимішуємо. Можна їсти як салат,можна намастити на хліб,грінки.Смак (і вигляд)схожий на фаршмак з крабових паличок. Смакота! Смачного!