Дієтично і смачно,це можливо?

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Peri, 28 січ 2011.

  1. Shine

    Shine Well-Known Member

    Ложка цукру то обов"язково, а от томатну пасту я не даю, по тій причині, що і оцет.:) Замість неї тушу помідорчики(дрібно порізані і без шкірки), а тоді доправляю лимонним соком, цукром і приправами:)
    Правду кажуть, що у кожної господині є СВІЙ рецепт на борщ:)
    А я буряк окремо варю, як на салат і вже потім коли борщ майже готовий, додаю буряк(потертий на грубій терці) і ще трошки лимонного соку, щоб колір не втрачався, і тільки починає закіпати - знімаю з плити. Стоїть нічку, настоюється, а зранечку всі мене хвалять:blush::mocking:
     
    • Подобається Подобається x 8
  2. Summer

    Summer Well-Known Member

    ой )) ну звичайно розморожені, просто заморожені купую :)
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    А у нас навпаки ,буряк варять так,щоб він втратив колір і не було запаху буряка.А кладуть його як закипить м"ясо і зберуть накип.

    ---------- Додано в 14:46 ---------- Попередній допис був написаний в 14:45 ----------

    та де ж ті помідорчики взимку? Оті пластмасові з супермаркету зовсім не годяться.
    Точно!:)
     
    • Подобається Подобається x 7
  4. Peri

    Peri Well-Known Member

    Теж завжди знімаю шкірку з помідорів,так і смачніше і безпечніше(шкірка не "причепиться" у шлунку).Насправді це дуже швидко - опустити помідор на декілька секунд в окріп і легко зняти шкірочку:)

    Хто як думає,наскільки корисні/не корисні домашні закрутки?Як їх робити кориснішими?Може трохи не по- сезону запитання,але цікава ваша думка:)
     
    • Подобається Подобається x 3
  5. Shine

    Shine Well-Known Member

    Нє....ті пластмасові то кака:bad: і фелике ФЕ, а я беру ще ті в серпні, коли вони ще смачні, такі ароматні мм.... і дешеві, що теж важливо і тушу, як писала вище, а тоді, як вистигнуть - фасую в кульочки невеличкі, поційно і в морозілку:), а зараз тільки витягую, розморожую і маєте готову нямочку;)

    ---------- Додано в 17:44 ---------- Попередній допис був написаний в 17:31 ----------

    Закрутки на зиму, а ще з оцтом, то є трутка, яку ми готуємо самі собі
     
    • Подобається Подобається x 7
  6. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    100%Я теж нічого не закручую........Правда огірки,але квашені і капуста квашена-інше діло......Оцет,то взагалі трутка,він з організму не виводиться взагалі....як і ацетон....
    Хочете кислинку,зробіть яблучний оцет, або сік лимоний.
     
    • Подобається Подобається x 5
  7. Summer

    Summer Well-Known Member

    але ті закрутки в магазині то ше більша трутка.... а якщо дорогий хороший винний оцет, то він теж шкідливий?
     
    • Подобається Подобається x 5
  8. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Винний - ні????????Читайте інструкцію,якщо там переброджений виноград,то це натур.продукт.Навіть корисно,так само,як і яблучний.А от столовий оцет - це суцільна синтетика.........100 років тому вивчала то все,але нажаль голови не втрималось.
     
    • Подобається Подобається x 5
  9. Мих

    Мих Дуже важлива персона

    тому тре брати спиртовий.
     
    • Подобається Подобається x 3
  10. olya_d

    olya_d Well-Known Member

    Вирощую взимку в вазонах базилик, але він великий не виростає. Також в "коритах" з-під літніх квітів вирощую цибулю - ще й кажуть, що після цибулі в тому ж грунті квіти дуже добре ростуть

    Я теж буряки варю окремо, але ще потім тушу потерті з водою, сіллю, цукром, лим.соком. Але, як мене колись вчили, додаю буряк, коли вже борщ виключу.

    Ті сорти буряків, які я їла в областях східніше, мають якийсь такий неприємний запах і смак землі. Може тому в вас їх і проварюють :)
     
    • Подобається Подобається x 6
  11. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Ні ,у нас не люблять дуже червоний борщ.Моя бабця як варить борщ,то купу буряків перепробує поки знайде ,щоб був солодкий.
     
    • Подобається Подобається x 4
  12. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Ато я думаю....чому на Півдні не такі борщі,як у нас...Замовляли в Криму кілька разів борщ,чоловік був в легкому шоці.....Посилав мене на кухню(звичайно жартома) шоб я їх навчила варити такий темно-бурдовий борщ,як у нас на заході....Він той борщ,назвав - щі.........

    ---------- Додано в 21:37 ---------- Попередній допис був написаний в 21:36 ----------

    Нині мнямали тушковану курку в духовці салат з синьої і звичайної капусти........
    А що ще потрібно для щастя.
     
    • Подобається Подобається x 5
  13. Peri

    Peri Well-Known Member

    А аджика?:sad:Така смакота і калорій мало....:blush:Правда,закручую у банки на закрутку і на холод.Звичайно,вона гостра і може не всім підійти,але чомусь хочеться думати,що корисна(виходячи з складників).Здається(звиняйте за дєвічю пам*ять)не додавала до неї звичайного оцту...

    До яких страв найбільше "пасує"?:)Звісно,з Вашого досвіду:)

    Буряки - це і користь і без калорій,але як,окрім борщу,їх смачно використовувати?Приходить на думку салат "під шубою",але ж це вже не дуже по темі...майонез...оселедець....Чи оселедець все-таки по-темі?;)
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Не ші,то точно:)
    Ой,сьогдні бачила в Сільпо аджику за 50 грн баночка,там грамів 150.Але в складниках помідорів немає,тільки перець,трави я часник..здається.Справжня аджика робиться тільки з перцю,колись показували по ТБ
    ще вінігрет.А ще буряк фарширують рисом і запікають в духовці.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Summer

    Summer Well-Known Member

    о, то добре, бо тільки такий вживаємо :) і до закруток його додаю...
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Peri

    Peri Well-Known Member

    Alias,так ,Сонечко,але йдеться про корисність...а наші майонези...Хіба таки робити свій....
    а отой перепис подивилася б:)
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    У гугля запитай:)
    Я бачила в маминій кулінарній книзі(підручник)
     
  18. Peri

    Peri Well-Known Member

    ну нєєє,так не пойдьоть:)мене цікавлять перевірені-перепробувані переписи і згідно теми.:give_rose:

    ---------- Додано в 22:34 ---------- Попередній допис був написаний в 22:33 ----------

    а ось про це можна побільше розповісти:)
     
  19. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    А у нас таке не готують.
    а що саме?Просто мама вчилася на повара і підручник залишився.Але там страви вже не модні:)ніяких суші,...в основному традиційні страви .Доречі,борщі по книзі якраз з тушеного буряка,з насиченим малиновим кольором.:)
     
    • Подобається Подобається x 2
  20. Peri

    Peri Well-Known Member

    Ага,навпаки - ті страви були і корисними і смачними!Візьми в мами "інтерв*ю" про корисну їжу і поварські секрети-таємниці:give_rose:
     
    • Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)