Ложка цукру то обов"язково, а от томатну пасту я не даю, по тій причині, що і оцет. Замість неї тушу помідорчики(дрібно порізані і без шкірки), а тоді доправляю лимонним соком, цукром і приправами Правду кажуть, що у кожної господині є СВІЙ рецепт на борщ А я буряк окремо варю, як на салат і вже потім коли борщ майже готовий, додаю буряк(потертий на грубій терці) і ще трошки лимонного соку, щоб колір не втрачався, і тільки починає закіпати - знімаю з плити. Стоїть нічку, настоюється, а зранечку всі мене хвалять
А у нас навпаки ,буряк варять так,щоб він втратив колір і не було запаху буряка.А кладуть його як закипить м"ясо і зберуть накип. ---------- Додано в 14:46 ---------- Попередній допис був написаний в 14:45 ---------- та де ж ті помідорчики взимку? Оті пластмасові з супермаркету зовсім не годяться. Точно!
Теж завжди знімаю шкірку з помідорів,так і смачніше і безпечніше(шкірка не "причепиться" у шлунку).Насправді це дуже швидко - опустити помідор на декілька секунд в окріп і легко зняти шкірочку Хто як думає,наскільки корисні/не корисні домашні закрутки?Як їх робити кориснішими?Може трохи не по- сезону запитання,але цікава ваша думка
Нє....ті пластмасові то кака і фелике ФЕ, а я беру ще ті в серпні, коли вони ще смачні, такі ароматні мм.... і дешеві, що теж важливо і тушу, як писала вище, а тоді, як вистигнуть - фасую в кульочки невеличкі, поційно і в морозілку, а зараз тільки витягую, розморожую і маєте готову нямочку ---------- Додано в 17:44 ---------- Попередній допис був написаний в 17:31 ---------- Закрутки на зиму, а ще з оцтом, то є трутка, яку ми готуємо самі собі Кілька років тому, коли помирала від лейкемії одна моя близька людина, я почула багато негативного про закрутки від тамтешніх лікарів. З того часу практично нічого не закриваю, а купили морозильну камеру і заморожую все від фруктів на компоти до різних овочів.
100%Я теж нічого не закручую........Правда огірки,але квашені і капуста квашена-інше діло......Оцет,то взагалі трутка,він з організму не виводиться взагалі....як і ацетон.... Хочете кислинку,зробіть яблучний оцет, або сік лимоний.
але ті закрутки в магазині то ше більша трутка.... а якщо дорогий хороший винний оцет, то він теж шкідливий?
Винний - ні????????Читайте інструкцію,якщо там переброджений виноград,то це натур.продукт.Навіть корисно,так само,як і яблучний.А от столовий оцет - це суцільна синтетика.........100 років тому вивчала то все,але нажаль голови не втрималось.
Вирощую взимку в вазонах базилик, але він великий не виростає. Також в "коритах" з-під літніх квітів вирощую цибулю - ще й кажуть, що після цибулі в тому ж грунті квіти дуже добре ростуть Я теж буряки варю окремо, але ще потім тушу потерті з водою, сіллю, цукром, лим.соком. Але, як мене колись вчили, додаю буряк, коли вже борщ виключу. Ті сорти буряків, які я їла в областях східніше, мають якийсь такий неприємний запах і смак землі. Може тому в вас їх і проварюють
Ні ,у нас не люблять дуже червоний борщ.Моя бабця як варить борщ,то купу буряків перепробує поки знайде ,щоб був солодкий.
Ато я думаю....чому на Півдні не такі борщі,як у нас...Замовляли в Криму кілька разів борщ,чоловік був в легкому шоці.....Посилав мене на кухню(звичайно жартома) шоб я їх навчила варити такий темно-бурдовий борщ,як у нас на заході....Він той борщ,назвав - щі......... ---------- Додано в 21:37 ---------- Попередній допис був написаний в 21:36 ---------- Нині мнямали тушковану курку в духовці салат з синьої і звичайної капусти........ А що ще потрібно для щастя.
А аджика?Така смакота і калорій мало....Правда,закручую у банки на закрутку і на холод.Звичайно,вона гостра і може не всім підійти,але чомусь хочеться думати,що корисна(виходячи з складників).Здається(звиняйте за дєвічю пам*ять)не додавала до неї звичайного оцту... До яких страв найбільше "пасує"?Звісно,з Вашого досвіду Буряки - це і користь і без калорій,але як,окрім борщу,їх смачно використовувати?Приходить на думку салат "під шубою",але ж це вже не дуже по темі...майонез...оселедець....Чи оселедець все-таки по-темі?
Не ші,то точно Ой,сьогдні бачила в Сільпо аджику за 50 грн баночка,там грамів 150.Але в складниках помідорів немає,тільки перець,трави я часник..здається.Справжня аджика робиться тільки з перцю,колись показували по ТБ ще вінігрет.А ще буряк фарширують рисом і запікають в духовці. Віегрет з майонезом навіть смачніший
Alias,так ,Сонечко,але йдеться про корисність...а наші майонези...Хіба таки робити свій.... а отой перепис подивилася б
ну нєєє,так не пойдьотьмене цікавлять перевірені-перепробувані переписи і згідно теми. ---------- Додано в 22:34 ---------- Попередній допис був написаний в 22:33 ---------- а ось про це можна побільше розповісти
А у нас таке не готують. а що саме?Просто мама вчилася на повара і підручник залишився.Але там страви вже не моднініяких суші,...в основному традиційні страви .Доречі,борщі по книзі якраз з тушеного буряка,з насиченим малиновим кольором.
Ага,навпаки - ті страви були і корисними і смачними!Візьми в мами "інтерв*ю" про корисну їжу і поварські секрети-таємниці