Ви наче стверджуєте, що існує одна істина у вигляді одного Бога та одночасно ви ухиляєтесь помітити, що суперечності між релігіями свідчать, що кожна релігія бачить лише свою істину, що є лише, як я це сприймаю, істиною тільки цієї конкретної релігії, а одночасна багатоманітність цих "істин" може лише свідчити про відсутність справжньої істини в кожній релігії. Вище я вам показав, що роблять прихильники ісламу. Чомусь їх не збираютсья екскумуніковувати чи "відлучати від мечеті" інші прихильники ісламу. Вони також вважають, що у них є істина і вони володіють даром непомильності. Колись католицька церква стверджувала, що лише вона володіє даром непомильності. А відносно недавно Папа римський вибачався за декі помилки та переслідування католицькою церквою.
Мабуть, ми на різних мовах розмовляємо. Раджу почитати на сайті "важкі питання" там їх багато, на три життя ваших вистачить і то...Сподіваюся, що то вам буде під силу, як самовдосконалення . Ну, то не перші вони. Були геноциди евреєв, українців, вірменів, індіанців, індійців, чеченів, інгушей, та мабуть немає народу, хто б не постраждав. Один одного різали і вбивали. І в більшості за релігійними ознаками. І хто? Православні, католики, мусульмани. Виставте волинську різню, виставте польську шляхетність повішених українців на гаках... Слабо? Навіщо вам істина , якщо ви не спроможні розуміти, крім кнута і пряника? У світі вже стільки накопилося всьго поганого, що легше взяти самоє цінне, а решту спалити. Тому свідки Єгові радіють наближенню кінця. Та мало хто витримає останні часи.
Це не має стосунку до релігійних конфліктів. А я мав наувазі скільки зла людству принесли саме релігійні конфлікти.
@Slav, взагалі то я сподівався на іншу розмову. Не вирішення проблеми якоїсь жінки, чому в неї чоловік п'яниця, а в іншої - бізнесмен. А всі речі матеріального світу не варті у царстві небесному: то коштовності, цінні папери і всяке таке подібне. Навіть книги, картини і решта частина мистецтва - це все минуще, бо насправді - все це копії.... Оригінали зберігаються на небі, як спадок прекрасної частини людства і не тільки. Тому і сказав колись Булгаков - "Рукописи не горять" - бо кожна строка і слово в ній збережено і колись буде виставлено на суд того, хто писав або робив - погане чи прекрасне. Все, що відбувається на Землі - то все є війни добра і зла, а релігія - невід'ємна складова всіх тих подій. Кожний злочин земний - то злочин проти заповітів Бога і на користь Темного. Хм... То я пофантазував. Але хотілося би щоб так було, ви як гадаєте? От про це та таке подібне хочу говорити, а не про голови відрізані та руки, по локоть в крові... Десь читав: все, що написано в Біблії - то вчення для небесного життя, а матеріальне земне життя - то зовсім інше. Маємо те, що маємо (с). І хто зуміє прожити життя так, як вчить Ісус - той буде спасений і матиме вічне життя. Це істина і іншої немає. "Живи, як вчив Господь!" А перша і єдина заповідь Його - люби ближнього свого, як він любить вас і вмер на хресті заради кожного, щоб не смерть була вічна, а життя небесне. І буде все у тебе - і знання, і шастя і всі багатства світу, неопалимі.
@Slav В інтернеті багато чого є. На все не варто звертати уваги, а дещо можна застосувати, як навчальну книжку - або як приклад, або як не приклад. Пропоную розглянути інформацію на сайт "7 Заповідей" Даю цікаву статтю: Що б ви сказали у відповідь, як би ви були тим, хто... знає істину?
В нашій розмові я намагаюсь показати, що неіснування Бога підтверджується наявністю великою кількістю конфліктуючих між собою релігій, бо кожна релігія - це, приблизно кажучи, відображення Бога на землі. В мене також складається враження, що ви постійно відходите в сторону від теми нашої дискусії.
Настав ранок, який приніс добру звістку. Нехай нас розсудить життя. Настав час істини для нас обох. Я приймаю обітницю мовчання на ЛФ, та що не ступе моя нога на ЛФ доти, поки не спіймаю руду тварюку, а на цей час покладаюся на Бога, на Його мудрість і справедливість.