Десятина в церкві

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 20 кві 2007.

?

Чи має бути десятина в церкві?

1. так, має бути

8 голосів
    44,4%
  2. ні, не повинна

4 голосів
    22,2%
  3. в церкві має бути інше вирішення фінансової теми

6 голосів
    33,3%
  1. Forpost

Forpost Стоїк

Відповідь: Десятина в церкві

украв поділись з ближнім...

2. Forpost

Forpost Стоїк

а притча про некто зовсім про протилежне говорить От Матфея 18
    приведен был к нему некто, который должен был ему десять тысяч талантов; 25 а как он не имел, чем заплатить, то государь его приказал продать его, и жену его, и детей, и всё, что он имел, и заплатить; 26 тогда раб тот пал, и, кланяясь ему, говорил: государь! потерпи на мне, и всё тебе заплачу. 27 Государь, умилосердившись над рабом тем, отпустил его и долг простил ему. 28 Раб же тот, выйдя, нашел одного из товарищей своих, который должен был ему сто динариев, и, схватив его, душил, говоря: отдай мне, что должен. 29 Тогда товарищ его пал к ногам его, умолял его и говорил: потерпи на мне, и всё отдам тебе. 30 Но тот не захотел, а пошел и посадил его в темницу, пока не отдаст долга. 31 Товарищи его, видев происшедшее, очень огорчились и, придя, рассказали государю своему всё бывшее. 32 Тогда государь его призывает его и говорит: злой раб! весь долг тот я простил тебе, потому что ты упросил меня; 33 не надлежало ли и тебе помиловать товарища твоего, как и я помиловал тебя? 34 И, разгневавшись, государь его отдал его истязателям, пока не отдаст ему всего долга.

3. Оля

Оля Старожилка форуму

Олю,знайшла багато пояснень тут : http://www.bible.com.ua/answers/r/15/

Я - за десятину. І щомісяця першого числа виписую певну суму, не очікуючи, коли в мене будуть гроші. Я розумію, що Богові не потрібні наші подачки. Адже написано, що потрібно віддавати з першого, а не зі залишків. :) Але написано дуже влучно російською, що "в благодеятельности должна бьіть рассудительность". :) Тому, коли я бачу, що церква стала бізнесом, а служителі там добре коло неї "нагріваються", то в таку церкву я положу хіба долара в шапочний збір. ;)
    І ще. В Америці мені краще дати на місію, чи в церковну касу, бо інакше ті гроші забере вуйко Сем і буде спонсорувати те, проти чого я проти.

4. Forpost

Forpost Стоїк

І скіко Ви економите на тих внесках,не знаю як то в Сіетлі називається, а у нас ві Львоі називається податковий кредит

5. Оля

Оля Старожилка форуму

Я не рахувала. Може податками би і менше було. Не знаю. Я не про економію думаю, а про допомогу людям і про благословіння для себе і своєї сім"ї.

• Подобається Подобається x 1
  6. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Я вважаю, що десятину використовують лідери різних сект і позацерковних християн для поповнення казни цих позацерковних організацій. Вони чомусь подають десятину як „завіт християн з Богом”, що не зовсім так. Наскільки я знаю, в сектах „нове покоління”,”посольство Божьє”, „слово веры” та інших неоп”ятидестницьких організаціях прийнята ціла „теологія процвітання”, в яку обов”язково входить десятина. Всі ці теології – це однозначно єресь. Ставлення Православної Церкви до десятини негативне, тобто десятина не береться, хто скільки може, стільки і дає.

• Подобається Подобається x 2
  7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Моя думка щодо десятини.
    Я вважаю, що вона повинна бути. Чому? Тому що тоді є порядок із коштами.
    Традиційна церква не має десятини ІМХО, бо їй це вигідно. Тоді грошей більше сиплеться. І начебто пожертви добровільні, але ж люди не дадуть, що мають, а дадуть більше. Чого? Бо то "на церкву". І це вимовляється з особливою богобоязною інтонацією. Православна церква тут взагалі має унікальні випадки, бо при вході вивішує "тарифи" на хрещення, шлюб, похорон (нещодавно читала страхітливу статтю про те, як одна сім'я намагалася охрестити доньку в Москві). У Києві бачила, що є два цінники. Якщо індивідуальні послуги, то дорожче, якщо на конвеєрі - відповідно дешевше.

Бачу, як є у протестантів. На мою думку, там є порядок. Зрештою, там пастор у церкві не працює, то є більше як його покликання. А в нас священик утримується з церкви, то і неврегульований приплив коштів є вигідніший.
    Може, в окремих традиційних церквах з тим і є порядок, але загалом виглядає так, що священик живе у кам'яниці (коли люди в селі - у хатах дерев'яних), має шкіряні меблі, купу дорогого посуду, хмари одягу. За 2-3 роки після буття на парафії купує машину, а ще через три - міняє на кращу.
    Звичайно, все за один день не зміниш, але зміна має бути, бо невідомо ще, на ЩО ми даємо кошти, коли даємо "на церкву".

8. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

для москалів дорожче?!!! :eek:

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Десятина не може вплинути на порядок і врегульованість чи на зловживання. не знаю, як в Канаді, але, думаю люди якраз в більшості дають менше, ніж десятину на церкву. Багато залежить порядок від священника, та і від двадцятки залежить - які там люди є.
    Що до утримання священника, то звідки йому утримуватися, а якщо ще є сімя? На пенсію він також не може розраховувати. Ну а зловживання...
    Люди бувають і грішні і не кожен може втриматися від спокуси.

10. Forpost

Forpost Стоїк

Дискримінація за мовною ознакою ,однако...

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

двойной таріффф + НДС.

12. Levko

Levko Well-Known Member

Підтримую вас на всі 100% ! ! ! !
    Тому що то є Біблійно давати 10-тину - це не людські вигадки, а Божа постанова для нашого ж блага ! ! ! !

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не хочу здатися євреєм, але скажіть, десятина від чого?

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Допис від Liliyah Romanova Переглянути допис
    Моя думка щодо десятини.
    Я вважаю, що вона повинна бути. Чому? Тому що тоді є порядок із коштами.

Яким чином?

Я от хотів згадати про Новий Завіт, там жінка, яка дала найменше - дала найбільше, виходячи з її достатків. І там про десятине не йдеться.

15. duncan

а як щодо "лепти", про яку говорив Ісус Христос? ! ! ! ! о_О

16. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

А чому десятина має бути скасована,по-перше це не Моісеїв Закон а той Закон,що існував до Синаю,і за яким жив Авраам (що віддав десятину Мелхиседеку).Бут.14,18-20.Потім десятина була джерелом існування синів Левіних
    А Левієвим синам Я дав ось кожну десятину в Ізраїлі на спадщину, взамін за їхню службу, бо вони виконують службу скинії заповіту.Чис.18,21.
    А от ап.Павло писав Хіба ви не знаєте, що священнослужителі від святині годуються? Що ті, хто служить вівтареві, із вівтаря мають частку? Так і Господь наказав проповідникам Євангелії жити з Євангелії.1Кор.9.13-14 правда додаючи особисто про себе Але з того нічого не вжив я. А цього не писав я для того, щоб для мене так було. Бо мені краще вмерти, аніж щоб хто знівечив хвалу мою!
    1Кор 9.15 І як ми знаємо ,Павло іще був справним пошивачем наметів,так що міг собі заробити на хліб,до чого закликав і інших.

17. Levko

Levko Well-Known Member

Все дуже просто, Пупере!

Раджу вам спочатку випробувати Бога десятиною:

Принесіть же ви всю десятину до дому скарбниці, щоб страва була в Моїм храмі, і тим Мене випробуйте, промовляє Господь Саваот: чи небесних отворів вам не відчиню, та не виллю вам благословення аж надмір? Малахії 3.10

А потім можна братися уже за "100-тину" - яку принесла вдова, через свою велику віру.

Я бачив людей, котрі живуть на 10%, а 90% віддають для Бога. І не просто існують на ці 10% - а процвітають. Хіба це не чудо!!!

Все, насправді, залежить від нашої віри!

Богу потрібна наша віра в те що тільки Він наш головний Забезпечитель, а не наші гроші!:)

18. Levko

Levko Well-Known Member

Якщо скажу від прибутку- запитаєте а що робити коли прибуток прийшов не грошима, а якимось товаром, або коли щось подарували...?

А лиш скажу, що десятина це не Закон, а акт любові і довіри перед Богом.

19. Lents

Lents Well-Known Member

Ми з чоловіком даємо десятину, правда не зовсім точно так, як нас вчать у церкві (протестантьській). Звичайно в нас все обгрунтовується Словом Божим. Ісус десятини не відміняв.
    Мт.23:23 Горе вам, книжники та фарисеї, лицеміри, що даєте десятину із м'яти, і ганусу й кмину, але найважливіше в Законі покинули: суд, милосердя та віру; це треба робити, і того не кидати.
    Але ми вже не під законом, і Господь буде дивитись не на кількість грошей, а на те, які мотиви спонукали людину для того, щоб їх дати.
    Десятина - Закон, а Благодать - це ще більше!

20. duncan

луки 21:2-4 побачив і вбогу вдовицю одну, що дві лепти туди вона вкинула. і сказав Він: “поправді кажу вам, що ця вбога вдова вкинула більше за всіх. бо всі клали від лишка свого в дар Богові, а вона поклала з убозства весь прожиток, що мала"
    у мене питання: який сенс ви вкладаєте у слова "для Бога"?

а де твій аватар? :)