Держава - це не ми!

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем donklass, 10 жов 2011.

?

Кого Ви вважаєте здатним зломати систему, привести країну до справжньої демократії ?

Голосування закрито 6 чер 2012.
  1. Анатолій Гриценко

5 голосів
    17,2%
  2. Арсеній Яценюк

1 голосів
    3,4%
  3. Дмитро Табачник

2 голосів
    6,9%
  4. Левко Лук'яненко

1 голосів
    3,4%
  5. Наталія Королевська

0 голосів
    0,0%
  6. Олег Тягнибок

3 голосів
    10,3%
  7. Баба Параска

1 голосів
    3,4%
  8. "Святий Боже" не поможе, доки МИ усі не почнемо змінювати(-сь)

16 голосів
    55,2%
  1. ovod

ovod Well-Known Member

вся проблема в тому, що ніхто чомусь не хоче з політиків признатися, що ми починаємо жити в борг як американці... і ніхто не хоче сказати, що потрібно відмовитися від всяких там траншів... зменшити пенсії і зарплати в два рази... що треба всім разом почати працювати...за просто так... і через 10 років шось буде....
    це ніхто не зробить бо тоді таких політиків ніхто не вибере...
    цього не зробила тимошенко... цього не зроблять і зараз...
    бо якщо це поставити у передвиборчу кампанію то навряд чи хтось підтримає...

п.с. а про олігархів я вже писав... будучи там мало хто був би інакшим....ніж вони....

• Подобається Подобається x 2
  2. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Куди вже зменшувати!? Повітрям харчуватимемось?о_О

3. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Мівіною і чай з пакету декілька разів заварювати! А то Ви зажралися вже... :)))

4. donklass

donklass Well-Known Member

Для Ovod.

Що до олігархів, скажу так. Всі їх статки побудовано на брехні, на обмані суспільства, на умінні домовлятися з владою, тобто, на паразитизмі.
    От скажіть, чому не називають олігархами Білла Гейтса, Стіва Джобса? Та просто тому, що ці люди заробили свої статки розумом і напруженою працею, а не вмінням домовлятися з владою і врешті-решт підминати її під себе.Пока у нас існують олігархи, до тих пір не з'являться Білли Гейтси і Стіви Джобси.Чому немає олігархів в Грузії, Польщі?

Скажу далі. Наприклад, я влада, а Ви підприємець, що займається, наприклад, сільськогосподарським бізнесом. Якщо я візьму під гарантії держави кредит, укладу з Вами угоду, надавши можливість навчання за кордоном, покупку необхідного устаткування, іншу фінансову підтримку, ринок збуту, до того ж дам можливість все це господарство з часом викупити? Крім цього Ви будете знати, що сукупний податок від діючого виробництва становитиме не 42% (найвищий у світі, не рахуючи корупційного податку та інших витрат), а, скажімо 10% і правила встановлені одні для всіх (нема "дахів" і " кришуємих "). Чи буде у Вас стимул працювати в таких умовах?
    Подібних політиків, як мені здається, люди підтримають. А зараз нам просто необхідно вибрати хоча б одного, того, хто зможе запустити процес заміни системи, яка нічого спільного не має з демократією.
    Що, ми не в змозі вибрати і поставити на верхівку влади для початку одного, якого визнає вся Україна (не беру до уваги фанатиків різного штибу)?

5. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Плутаєте... В Україні подвійне громадянство НЕ ЗАБОРОНЕНЕ!!!
    Ця юридична колізія сталась внаслідок невірного перекладу одного речення при прийнятті Крнституції. Спробуйте перечитати архів стенограми засідання ВР під час прийняття Конституції...

• Подобається Подобається x 1
  6. ovod

ovod Well-Known Member

краще гірка правда ніж підсолоджений хрін....

:))).....

своєю монополією компанію гейтса визивали в антимонопольний комітет шоб відкрив код операційної чи шось типу того... а ціна на операційну систему при такій масовості мала б ставати меншою, тобто чим більше користуються нею то тим більше спадає ціна.... вона взагалі мала б ставати копійковою тоді і не було б піратства.....
    п.с. ше чув шо коли хотіли піднести більший податок в сша то гейтс сказав шо перенесе центр фірми в канаду і буде платити податки там...і всі заспокоїлися.... не знаю наскілько то правда, але колись проскакувала така інформація...

7. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Один у полі - не воїн.
    Або нагнуть, або злетить. Потрібна команда. Треба з Японії закуповувати?

8. ovod

ovod Well-Known Member

ви впевнені шо їх немає?.. це як всі були рівні в срср.....

вигідно.. але тих 10% ще треба встановити.... і якщо це зробити масовим то зменшаться доходи в бюджет... і декому доведеться їсти тіко мівіну...

і звідки візьмуться такі умови як покупка устаткування, фінансова підтримка, навчання закордоном, якщо бюджет почне зменшуватися за рахунок менших податків? з траншів?

це хіба можна робити на рівні малих підприємств...

для цього доведеться робити те що я описав вище....
    зміна самих законів по податках мало шо дасть, якщо ми і далі будемо жити в кредит...

---------- Додано в 08:12 ---------- Попередній допис був написаний в 08:08 ----------

тільки ця дія на жаль не поможе.... це показав приклад ющенка....
    міняти систему це значить "міняти" людей... а один цього не в силі зробити....
    точніше якраз навпаки його поміняють...

9. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

В мене таке питання: для чого в опитування включати мертвих вже людей (це про бабу Параску). Чи цей пункт з підтекстом - "Кого Ви вважаєте здатним зломати систему, привести країну до справжньої демократії ?" в значенні "в кращий світ"?

• Подобається Подобається x 4
  10. -Erebus-

Ого! Тобто ви вважаєте що Біллі Гейтс веде чесний бізнес? о_О Тобто скупати виробників ПО і змушувати їх писати свої продукти виключно під Віндовс, а потім впаривати свою недороблену глючну фігню (віста) за 1000 баксів і більше - чесний бізнес? Хм... І ще можна продовжати і продовжати тут - просто це трохи офтопно!

• Подобається Подобається x 3
  11. Kaccip

Kaccip Смерть ворогам

А як бути з цим?
    Так що нічого я не плутаю. При бажанні відповдні Державні органи можуть позбавити громадянства України, любого, хто хоче одною задницею сидіти на двох стільцях.

12. Real

Real Well-Known Member

і що, в Польщі чи Грузії є Біли Гейтси? :mocking: Нє, я з вами згоден, але логічний ряд якийсь недолугий вийшов. :)

---------- Додано в 11:31 ---------- Попередній допис був написаний в 11:23 ----------

на мій погляд - це повна утопія . Всі можливості змін на краще вже профукані. У ВР сидить крупний капітал, тому законодавчих змін на краще не буде. Капіталістів можна тільки примушувати ( як це зробили афганці ). Все решта - дитячі забавки: обирайте достойних, супер достойних, мега достойних, ні до чого це не призведе.

13. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Плутаєте!
    Ви стверджували, що
    Я Вас поправив, та запропонував копнути глибше. Навіть підказав де копати. Але Вам ліньки, от Ви і перескочили на зовсім іншу тему - на позбавлення громадянства, так і не довівши наведеними витягами його (подвійного громадянства) неможливість. Але припустивши, що за деяких умов його можна позбавляти... :)))
    Почніть із Конституції. Раджу... :)
    ЗІ. Зможете логічно пояснити, чому ВВІРи та УМВС не витурюють з України ні закарпатських мадяр, ні кримських росіян, котрі мають по два пачпорти?

14. ovod

ovod Well-Known Member

але це не означає що все втрачено... і нічого не тре робити...

вихід можна шукати, але треба більшою кількістю, а не одиночкам...
    кожен по своїх можливостях, кожен на своєму місці....бо всі в політику не підуть...
    тре бути професіоналом в тому шо ти робиш... і може шось наладиться....

спочатку моральна і соціальна революція в "умах", а тоді вже в політиці....
    бо немає смислу міняти одних чиновників на таких самих... чиновники з космосу не прилітають.. вони беруться з людей... і які люди - такі і чиновники...
    просто блат в 100грн. на вищому місці перетворюється в 1000 чи 10000грн....от і все...ніякої різниці немає - шо тут, шо там людина та сама...

15. Real

Real Well-Known Member

я і не говорив, що все втрачено... :) я говорив, що старими методами вже нічого не змінити
    неможливо , на мій погляд, виростити громадянське суспільство у відриві від держави. Це по-перше. А по-друге, якщо ми нічого паралельно не будемо змінювати, ми ризикуємо тим, що нас всіх з потрохами продадуть до тих пір, доки ми виростимо це освічене і розумне суспільство. :)

16. donklass

Для ovod.
    Як Ви думаєте, чому в США при податковому навантаженні в 15.6%, в Канаді в 9.8%, в тій же Грузії в 20%, збирання податків на порядки вище? Чому в Німеччині, наприклад, на підтримку малого та середнього бізнесу цього року виділено понад 30млрд. євро, а у нас 18млн.грівен і то, тільки на папері.
    Просто створювані умови - це частина системи.
    Що відносно Ющенка, я вважаю, що тоді суспільство зробило правильний вибір. Або Ви вважаєте, що більш правильним було вибрати Януковича?
    На жаль, Ющенко, в силу своїх людських якостей, виявився нездатний зламати систему (на відміну від того ж Саакашвіллі). Він пішов на компроміс з системою, ставши при цьому її частиною.І це не наша помилка, хоча розплачуємося за неї саме ми.

Для TesTanya.
    Останні два пункти додав levandivka, хоча, ймовірно, щось подібне додав би і я.

Для-Erebus-.
    Білл Гейтс веде бізнес відповідно за американськими законами, які діють для всіх. У нас же зараз закони приймаються за помахом руки Чечетова.І скажу так.Коли б ці закони стосувалися тих, хто їх приймає, був би зовсім інший підхід.

Для Real.
    Ні, ані в Польщі, ані в Грузії поки немає Біллів Гейтсів, але вони обов'язково з'являться.
    Бути може і утопія, час покаже.

І наостанок.Сьогодні був винесений вирок Юлії Тімошенко.Цим Янукович показав (хоча куди вже більше), що влада не рахується з суспільством абсолютно.

17. -Erebus-

А цікаво який в нього зараз рейтинг у державі за данимі закордоних статистичних агенств?

Знаходячи іноді там дири! :)
    А Ви думаєте він її хотів зламати? Чому?

18. donklass

На це вказують і його діяльність с приводу Голодомору і присвоєння звання Героя України Степану Бандері і лікарня майбутнього і де-що інше.Але в цому не було системи,я вважаю,що,получивши владу,він розгубився і не знав,що з нею робити,вважаючи,що треба дати лише напрямок і всі його підтримають.Але так не буває,тому й він скотився до банального "мессії",виправдовуючі себе і насправді не думаючі про суспільство.

19. ovod

ovod Well-Known Member

лишилося тільки таку систему створити в нас....

тобто треба жостко все взяти під контроль? не знаю може й так... хоча напевне в ющенка була інакша ситуація.....він же давав якісь там обіцянки попередньому режиму....

---------- Додано в 16:37 ---------- Попередній допис був написаний в 16:29 ----------

я і не говорив, що у відриві))))... мінятися треба зі всіх сторін... тільки неможливо когось сильно розумного запхати в президенти і най тепер робить так шоб нам було добре, а ми - народ будемо його контролювати...

20. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Нехай конгресмени ті дірки затикають;)...
    А ще руки були зайняті, бо дерибанив гроші з Росукренерго;)...

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)