Відповідь: Дерево розбрату Цікаво, а хто ж створив ОУН, УПА, як не народ? ОУН-УПА це була по-справжньому народна організація-армія, оскільки вона була створена саме народом, а не державою, якої тоді в українців не було. Хто служив в цій армії? Може найманці, як це скоро буде в сучасній українській армії, чи невільники-рекрути? Служили там самі звичайні люди, тому вплив народу на армію був безпосередній. Від Сталіна це було краще тим, що це була українська армія, а не якась інодержавна. Цікаво, а хто ж здатний виразити інтереси українського народу, які виявляється були не такими як інтереси ОУН-УПА? Хто тоді ще репрезентував інтереси українського народу? Може КПУ? Єдиним виразником інтересів українського народу тоді була саме ОУН і її бойова організація - УПА. Образа на те, що нам постійно навязують польсько-українську дружбу (останням часом ще грузинсько-українську дружбу), тільки дружба ця, як виявляється, завжди за наш рахунок. Достали.
Відповідь: Дерево розбрату - Відповідь на це запитання і проста і складна одночасно. Ось проста - як для більшовиків, так і для деякої частини політичної еліти ЗУ після відомих історичних подій влада просто валялася під ногами, і вони це зрозуміли, однак більшовикам вдалося її підняти, а ОУН Польща не дозволила, не вдалося, хоча приклад як це треба робити був на очах. Тому так - ОУН створила секта радикально налаштованих націоналістів, чому радикально? тому що ідеологічно все було побудовано на "Націоналізмі" Донцова (1926), інших його працях та "Націократії" Сциборського (1935). Ось цитатки: «Прежде всего — установив ряд догм, ряд правил, ряд аксиом во всех сферах общественной жизни, резко очерченных, ясно противостоящих всем другим, бескомпромиссных, установив свою правду, единственную и безошибочную... Вбить эту веру и эту правду во взбаламученные изменчивой эпохой и чужими стараниями мозги масс, без жалости уничтожая сомневающихся... В роли этого магнита все равно выступает меньшинство, группа. Она ставит свою печать на мысли и воле масс. Она — организованная не в партию, не в объединение, а в карающий Орден — ведет эти массы» Донцов Д. Хрестом i мечем. Торонто, 1967.—С.123., «фашизм — это прежде всего национализм — любовь к своей родине и патриотические чувства, доведенные до самоотречения и культа жертвенного фанатизма» Сцiборський Микола. Нацiократiя. II видання.—Прага.—1942.—С.72‑73 Складна відповідь аналізує й само поняття "український націоналізм", його виникнення, історію, генезіс змісту. І за цим я б відіслав до праці Касьянова "Український націоналізм". Історія створення, фінансування та діяльності ОУН, та і УПА значною мірою, ще не набули загальної відомості, надто багато таємниць та легенд. Доречі, сполучення ОУН-УПА мені здається неправомірним взагалі, це те ж саме що РСДРП-ВКПБ, хоча в деяких ідеологічних конструкціях використовувалось А відповідь така - якщо ОУН по-справжньому народна організація, то і ВКПБ теж, на тій же підставі Стосовно ж блищості усього українського, так, але не все те золото, що українське . - Знов відсилаю до праць істориків, того ж Касьянова, там є про всі існувавші на той час течії. Чому найсильнішою виявилася ОУН? Мабуть з-за більш військової організації. Таке ж питання, а чому більшовики? мабуть тому ж. Інша соціал-демократія не могла отак рішуче відкинути права людини в ім`я політичної цілі. Але для кожного історичного етапу є мабуть тільки один дійовий метод. Це для мене складна тема, бо там буде і Сталін, і Гітлер, і Бандера, і навіть Буш Це тема й відповідальності перед народом, цілей, суті держави, світу, людської моралі і життя взагалі. ОУН - то тільки часний випадок, а взагалі ж прийдеться відповідати на світоглядні вічні запитання, все інше - політичні спекуляції
Відповідь: Дерево розбрату Г-н(жа) L.T., согласен с Вами! Вот Ющенко к примеру музей советской оккупации захотел. Но пусть тогда не удивляется если в Польше появится музей волынского геноцида например.
Відповідь: Дерево розбрату Здесь я с Вами не соглашусь. Их просто НЕ НАДО ТРОГАТЬ и все. Мертвые здесь не при чем, проблема в живых, которые постоянно их из могил достают и раскладывают на своих щитах. Лучше их оставить в покое и не тревожить, чем это заканчивается все мы прекрасно видим.
Відповідь: Дерево розбрату да, нормальная жизнь, как и в других городах, со своими радостями и печалями, находками и потерями, любовью и ненавистью. Всё, как везде...
Відповідь: Дерево розбрату Дурниці все це Ви говорите. Ви не говорите однієї простої речі. УПА воювало на своїй власній території. Всі решту.... нема оправдання - загарбники.
Відповідь: Дерево розбрату 1) А никак. Не треба розказувати байки. УПА Польщу не окуповувала і геноциду поляків не робила. 2)Впевненість в тому що Львів є руським (українським) містом базується на знанні історії, а не на якихось умозаключєніях чи німецько-російських договорах. 3) Критерії - Історичні. А також по факту етнічного складу населення територій. 4) А при чому тут чисті руки президента до питання "Волинської трагедії?"? Я вже не кажу про те, що посадили його в президентське крісло зовсім не галичани. Можете назвати багато галичан з оточення президента? 5) Порядочные люди не навязывают другим свои суждения по вопросам в которых они очень слабо смыслят.
Відповідь: Дерево розбрату О ! Знову нічний хуліган L.T. накарябав "Слава КПСС" в телефонній кабінці. Принаймні, ЦЕЙ слід не прибрали двірники.
Відповідь: Дерево розбрату Доводжу до відома. Територія раніше була українська, а тепер, внаслідок операції ВІСЛА - це Польща.
Відповідь: Дерево розбрату Вони такими "одіозними" є лише в уяві комуністичної пропаганди. Це ж очевидно, це факт котрий має тисячі підтверджень. За це треба банити, тому ти г...... не реєструєшся, але ми тебе добре всі знаємо. Знаєш що справа твоя не права! По жаргону я тебе впізнав. Але поки помовчу... А зараз я наведу цитату з іншого ресурсу яка разом перечеркне всю твою галіматью. це свіженька новина. Маєте ссилачку Російський уряд багатих робить багатшими, а бідних - злиденнішими. За програмою
Відповідь: Дерево розбрату Данило, я не буду заперечувати, але Ви не звертали увагу на назви інших статей у цьому ресурсі? Наприклад: - Бути священником у Росії небезпечно; -Половина росіян готова обміняти мораль на матеріальні блага; -Експерт, що звинуватив Кремль у смерті Литвиненка, розстріляний у США; -Холодна війна-2. Росія нарощує темпи переозброєння; -//- Російська розвідка стає агресивнішою; і так далі, і таке інше... Вас це ніяким чином не насторожує?
Відповідь: Дерево розбрату Тим не менше, я маю надію що Ви все-ж таки зрозуміли, що саме я мав на увазі.
Відповідь: Дерево розбрату Даниле, що Ви хочете довести L.T. ? Нагадаю - його ще в листопаді 2005 р. забанили за глузування з теми Голодомору. Інформую - лузеруючий львівський фізик (принаймні колись був). Може ще залізти під псевдо Leon.